Pt-median vaaliennuste 2018

Kuvakaappaus 2018-09-09 12-38-11.png

Ilman meedion taitoja ennustaminen on vaikeaa, mutta oma arvioni vaalituloksesta on seuraava.

Sosiaalidemokraatit voittavat. Kannattaa kuitenkin huomata, että vaikka sosiaalidemokraatit ovatkin suurin puolue se tekee historian surkeimman tuloksen ja Stefan Löfven toimitetaan kortistoon. Puolueen romahdus aiheuttaa varmasti monia muutoksia tulevaisuudessa sen toimintaan.
Vastaavasti taas Sverigedemokraatit saava historiallisen nousun edellisvaaleista noin 13:sta prosentista jonnekin 22-23 prosenttiin. Se on suurin nousu Ruotsin historiassa. Mutta siitä huolimatta SD saa kakkos-kolmossijan Moderaatti-puolueen kanssa.
Miljööpuolue vihreät tippuvat eduskunnasta kun taas Alternativ fös Sverige pääsee juuri kriittisen 4 % rajan yli jaa saa muutamia paikkoja eduskunnasta.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Albert
Albert
9.9.2018 13:25

Toivon että PT-media olisi nyt tällä kertaa edes kerrankin väärässä ja SD sekä AFS saisivat vielä enemmän. 🙂
Ihmetellä kyllä täytyy miksi ihmiset Ruotsissa äänestäisivät ylipäätään vaikka mitään ”Maltillista Kokoomusta”, Ihan vain esimerkkinä?
– Mikä erottaa kyseisen puolueen mistään noista muista puolueista muu kuin tuo väri palkissa koska kaikki tuntuvat ajavan samaa agendaa täysin avoimesti?
Olen myös aina pohtinut tuonkin puolueen nimeä koska olisi mielenkiintoista tietää mitä asioita ajaa ”Radikaali Kokoomus” ja ketkä heidän edustajansa ovat? Mikäli on olemassa ”Maltillinen” niin se indikoi sitä että on olemassa sille myös ”Radikaali” vaihtoehto?
Tavallaan ymmärrän kyllä miksi Sos.Dem kannatus on niin suuri ja syy juontuu historiasta sekä eläkelläisten suuresta määrästä. Jälkimmäiset kun vielä elävät henkisesti täysin toisella vuosikymmenellä eivätkä edes tajua koko puolueen muuttuneen.
Monelle sos.dem äänestäminen on ollut pelkkä tapa ja perinne selvästi.

J
J
9.9.2018 14:17
Vastaa...  Albert

Sama se on Suomessakin. Itävalta, Visegrad-maat ja jokunen muu ovat ainoita, missä perinteinen keskustaoikeistopuolue on järkilinjalla. Ja sossuja massoittain äänestävät eläkeläiset ovat jääneet jonnekin 70-80 -luvuille. Niin hirveää mokutuspaskaa se oli Sahlinin ja Perssoninkin aikaan.

MehuMatti Israelsson
MehuMatti Israelsson
9.9.2018 13:59

Eli käykö niin, että AfS syö SD:ltä suurimman puolueen paikan? Samaa köyttänvetävät suurten puolueiden iloksi eri suuntiin.
Paavo, onko vaalirahoituksen luvassa?

Minä
Minä
9.9.2018 14:24

Ärhäkämmät sverigedemokraatit tekivät AfS:n. Varmaan he saavat monta ääntä, jotka olisivat muuten menneet SD:lle. On myös niin, että joillekin on helpompaa äänestää SD:a, kun ärhäkämmät ovat eri puolueessa. Mahdollisesti SD ei häviä äänimäärässä, mutta maahamuuttopolitiikan muutosta haluavien kokonaisäänimäärä kasvaa, etenkin, jos AfS pääsee valtiopäiville.

Anonymous
Anonymous
9.9.2018 14:27

Sitähän tuo tarkoittaa, valitettavasti.

453
453
9.9.2018 14:34

SD tekee salonkikelpoista vesitettyä politiikkaa.
AfS taas menee kainostelematta suoraan asiaan sanoen pataa padaksi ja esittää tarpeeksi tehokkaat eikä vain poliittisesti korrektit keinot.
Käytännössä se toimii ainakin niin että mitä AfS kyntää edellä niin SD pystyy esittämään vesitettyjä vaihtoehtoja ylläpitäen salonkikelpoista moraalikilpeä. Jotta SD voisi toimia tehokkaammin ja saaden suurempaa kannattajajoukkoa se on rippuvainen AfS :tä. Vähemmän painetta jos on olemassa se vieläkin suurempi ”pahis” suvakkimafian silmissä.
Toivottavasti SD ei ole yhtä typerä kuin PS joka antaa vastapuolen määritellä narratiivin ja menee mukaan nazijahtiin.
SD sää kiittää AfS:ää koska hyötyy AfS:n menestyksestä. Samaten PS saisivat olla kiitollisia aidosti ja puhtaasti kansallisvaltiomielisiä eikä olla niille vihamielisiä.

453
453
9.9.2018 18:38
Vastaa...  453

SD:läiset ovatkin jo alentuneet samaan mitä muutkin. Ikävää, mutta olisihan se pitänyt arvata. Kannattaa katsoa The Golden Onen video youtube.com/watch?v=gY0tSEpsefg
Yksi videon kommentti oli kultaa ja siinä voi myös hyvin vaihtaa SD:n nimen PS:iin sillä samaa kuviota on paljon:
”AfS and SD is essentially : Nationalism Vs Civic-Nationalism.
The cucked and counter-signalling SD vs the Chad, proud and in your face AfS.
I personally can’t see how any true Swedish Nationalist would chose the SD at this point. It’s essentially more of the same. Civic-Nationalism is fake Nationalism. It’s also infiltrated Nationalism in many instances, where the Globalists pay these people to focus solely on Islam and not in white replacement, zionism, traditionalism, etc.” Ois vain voinut lisäksi nimetä esim. älyvapaakauppasopimukset, pankkitoiminnan sekä NATOn joka käytännössä toimii globalistien intressijärjestönä – kaikkia niitä mitä PS:ssakin kannatetaan.

453
453
9.9.2018 21:27
Vastaa...  453

Kertokaapa te alapeukuttavat peppukipeät persufanboyt missä kommenttini ei pidä paikkaansa. Tiedän mitä perussuomalaiset ovat äänestäneet ja ilmaisseet. Niin kauan kun persut ei globalistivihollisiaan tunnista, niin kauan persut ei muuta niitä heikkouksiaan sisältäpäin ja globalistien järjestelmä jyrää suomessa vaikka asyylivirratkin minimoitaisiin. ”Itsenäisyys” jossa kuitenkin on kansainvälisten oligarkkien ja eliitin systeemissä on itsepetosta.
Se että kirjoitan näin ei edes estä minua äänestämästä Perussuomalaisia stragesisista syistä. Teen kylmän rationaaliset johtopäätökset. Kritisoin kaikkia siinä missä se on ansaittua ja niin kuuluu olla.Tässä on vain tarjolla sininen ja punainen pilleri. Oma valinta.

Porvarien näytöt annettu
Porvarien näytöt annettu
9.9.2018 14:47

Ruotsi saattaisi saada sosiaalidemokraattien ja ruotsidemokraattien hallituksen, joka ajaisi Tanskan sosiaalidemokraattien tolkun tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa. Näin näkisimme voisiko myös Suomessa onnistua sosiaalidemokraattien ja perussuomalaisten tolkun maahanmuuttopolitiikan hallitus.
Totuushan on se että kokoomuksen ja keskustapuolueen porvarihallituksen näytöt on jo annettu ja ne ovat maahanmuutto- ja pakolaispolitiikassa huonoimmat mahdolliset. Pakolaisbisnestä halutaan Suomeen täysin ilman tolkkua, koska se pyörii veronmaksajien rahoilla. Ensin Orpo ja Sipilä tuottivat 2015 pääosin busseilla Ruotsista noin 33.000 iponenuorukaista. Porvaripresidentti laitettiin mainosmieheksi ”Suomi ei voi sulkea rajojaan sulkeutumatta itse” -rajat seljällään mainosheitolla. Rajavartiolaitoksen uusi porvarijohtaja kertoi miten rajojen yli tuloa ei voi estää. Kokoomuksen sisäministeri Kai Mykkänen on valmis ottamaan Suomeen kymmenkertaisia määriä kiintiöpakolaisia, nyt kun Ruotsin, Tanskan ja Saksan väliaikaiset rajatarkastukset estävät surffarinuorukaisten nousemisen Skandinaviaan ja Suomen rajoille. Mykkänen kertoo jopa miten EU:n pitäisi ottaa puoli miljoonaa pakolaista vuosittain http://beta.oikeamedia.com/o1-81706 vaikka nähtiin miten noin miljoonan massainvaasion tulijan tulva sekoitti ja hajoitti EU-maiden ja kansalaisten yhtenäisyyttä. Näistä sentään osa saa kielteisen päätöksen, kiintiöpakolaiset jäävät kaikki.

Kossu
Kossu
9.9.2018 15:09

SDP nyt saa niitä ”sukupolvelta toiselle” ääniä sen 25% mutta sitten täysi arvoitus SD.n äänimäärä,se voi olla mitä vaan 18% ja 30% väliltä johtuen siitä että vieläkään kaikki SD.n äänestäjät eivät uskalla tulla ”kaapista” ulos ennenkun äänestyskopissa……moderaatit sitten sen 17% nämä arviot mulla kolmen suurimman prosenteista ja tosiaan SD.n prosentit täysi arvoitus….ituhipit ja vasurit tippuu ja AfS äänimäärä ikävä kyllä jää alle sen neljän pinnan….ei ole hurrit vielä niin valmiita kopissa….

Ilmari
Ilmari
9.9.2018 15:18

Mukavaa jos Miljööpartiet tipahtaa kokonaan. Ne vastaavat meidän vihreitä. Vihreät ovat eri maissa erinimisiä aivan samoin kuin on olemassa erinimisiä muitakin syöpiä.

Valitettavasti näin käy!
Valitettavasti näin käy!
9.9.2018 15:47

Socialdemokraterna 24%
Sverigedemokraterna 22%
Moderaterna 19%
Centerpartiet 9%
Vänsterpartiet 8%
Liberalerna 5%
Kristdemokraterna 5%
Miljöpartiet 4%
AfS 2%
Övriga 2%

Valtsu
Valtsu
9.9.2018 16:14

Haetaan vähän lisäkerrointa ja veikataan SD voittoon!

Pessimisti
Pessimisti
9.9.2018 16:22

Vaalien jälkeen autopalot loppuvat kuin seinään. Valtapuolueet säilyttävät asemansa ja ottavat kunnian tästä sanoen: ”Meidän pakolaiset olivat niin huolissaan vaaleista ja reagoivat näin, mutta nyt on taas kaikki hyvin”. Ruotsin tie kohti tuhoa tulee kiihtymään ennennäkemättömällä tavalla. ”Pakolaiset saavat lisää rahaa nyt kun ”rasistit” on lyöty. Ei 40 vuoden sossuaivopesua,niin vain pestä pois yksissä vaaleissa. Lampaita pelottaa muutos ”jos nyt vielä sittenkin niitä sossuja…” Suokoon Luoja, että olen väärässä.

Valtsu
Valtsu
9.9.2018 16:46
Vastaa...  Pessimisti

Autopalot ovat luonnonlaki, niitä ei lopeta mikään. Mutta jos SD voittaisi ja AfS nousisi valtiopäiville, palaisiko koko Ruotsi?

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.9.2018 20:43
Vastaa...  Pessimisti

Entäpä jos SD jytkäyttäisi 45 % ja AfS 18 % äänistä, sopisivat sitten riitansa (mikäli niitä on todellisuudessa koskaan ollutkaan?) ja muodostaisivat kahdestaan hallituksen alkaen jyrätä Ruotsin asioita kuntoon antamalla ensimmäiseksi poliisille luvan – ja velvollisuuden – ampua kovilla kohti yhteiskuntarauhaa järjestäytyneellä toiminnallaan vakavasti vaarantavia henkilöitä kohti ?

Långstrump
Långstrump
9.9.2018 16:54

Katselen SVT:n vaaliohjelmaa, kyllähän ohjelmasta näkyy selvästi, kuinka vahvaa maahanmuutto on Ruotsiin ollut. Haastateltavina sujuvaa ruotsia puhuvia etnisesti erinäköisiä. Arabin näköinen sanoi äänestäneensä Vasemmistopuoluetta (Vänsterpartiet), koska se on tasa-arvon, hyvinvoinnin ja ihmisyyden asialla. Pahoin pelkään, että Ruotsissa on jo niin paljon muualta tulleita, että heidän äänestyskäyttäytymisensä näkyy kielteisesti tuloksessa. He haluavat vastikkeetonta hyvinvointia, kun ovat siihen tottuneet. Uskoisin kuitenkin, että AfS pääsee äänikynnyksen yli, ja SD saa yli 20%. Toivottavasti.

luke
luke
9.9.2018 17:36

Afs on ilmeisesti jätetty median toimesta kuin sitä ei olisikaan. Enpä ole oikein ennen tiennyt koko puoluetta olevankaan. Olisi suurempi jyky jos ylittäisi 4 prossa kuin SD.n yli 20 % tulisi aika iso haloo onko Ruotsissa näin pajon natseja. Toivotaan pärjyytä kummallekin.

Pena
Pena
9.9.2018 19:33

Nyt näemme tilaavatko Ruotsalaiset lisää ammuskeluja, kranaatteja ja autopaloja tulevaisuudessa.

Albert
Albert
10.9.2018 00:18
Vastaa...  Pena

Ruotsin vaalit olivat vilpilliset.
Ruotsia ei enää demokratian keinoin voi pelastaa tai edes auttaa, se maa on hävitty.

Pena
Pena
10.9.2018 00:22
Vastaa...  Albert

Suomen kohtalo taitaa olla sama.

Pena
Pena
10.9.2018 01:57
Vastaa...  Pena

Ilmeisesti näyttää nyt siltä, että ammuskelujen, autopalojen ja kranaattien tilauskanta pysynee edelleen vahvana.

SDn munaukset
SDn munaukset
10.9.2018 00:00

SDn tulos on katastrofi!!! Liikaa skandaaleja lyhyessä ajassa eli kaksoiskansalaisuudesta urputtaminen, Jakobssonin taksireissut ja Jimmien töräytys TVn vaalikeskustelussa perjantaina. Nämä yhdessä veivasivat SDn ääniä 2-3-4% alaspäin.

2-8% tappio SDlle
2-8% tappio SDlle
10.9.2018 09:39
Vastaa...  SDn munaukset

SDlle ennustettiin jopa 25% ennen vaaleja joten olisi ollut parempi jättää möläytykset möläyttämättä niin se olisi jopa voitu saavuttaa.

Mera Pengar
Mera Pengar
10.9.2018 01:51

Kansa on puhunut, pulinat pois.
Kannattanee ottaa opiksi? Demarit koostunee eläkeläisistä sekä duunariisiirtolaisista. Lamaa odotellessa jakopolitiikka vielä toimii ja lamassa taas kriminaaliorganisaatiot saa lisää valtaa.
Osa Ruotsista on menetetty.