SD:n ja AfS:n äänestämistä yritetty vaikeuttaa kymmenillä paikkakunnilla

alkompis_471801450302-896x504.jpg

Ruotsin äänestyspäivänä on raportoitu monenlaisia ongelmatilanteita.  Postiyhtiö Postnordilla on ollut vaikeuksia saada ennakkoääniä vaalipaikoille ajoissa ja nyt arvioidaan, että lopullinen tulos saadaan tavallista myöhempään.

Suurin yhteinäinen ongelma vaalipaikoilla on kuitenkin ollut se, että yksittäiset vaalivirkailijat ovat yrittäneet vaikeuttaa ihmisten äänestämistä. Ruotsin vaalitavasta johtuen Sverigedemokraattien ja Alternativ för Sverigen ns. vaaliseteleitä ei ole ollut tarjolla tai niitä on unohdettu laittaa esille niiden lopuessa.
Ruotsin vaalitapa poikkeaa suomalaisesta systeemistä siten, että jokaiselle puolueelle on oma vaalilappunsa, jossa on kunkin alueen ehdokkaat. Äänestäjä tulee vaalipaikalle ja valitsee korttitelineestä sen puoluee lapun, jota aikoo äänestää. Suomessahan äänestäjä saa tyhjän lapun laitetaan vain numero.
Tämä äänestystapa tarkoitaa sitä, että jokaisen puolueen lappuja on oltava jatkuvasti saatavilla ja virkailijoiden on täytettävä telinettä sitä mukaan kun laput loppuvat.
Tästä on toisin sanoen seurannut se, että kymmeniltä vaalipaikoilta raportoidaan Facebookissa olevalle ”Valfusk”-sivulle tapahtumia, joissa virkailijat ovat jopa kieltäytyneet täyttämästä vaalitelinettä. Siksi useilla paikkakunnilla on ainakin SD:llä oma ”lapuntäyttäjä”, jotka kiertävät vaalipaikoilta toiselle ja pitävät huolen, että vaalilappuja on saatavilla.
AfS raportoi monilta paikkakunnilta, että muut äänestäjä ovat sabotoineen heidän toimintaa mm. siten, että kun henkilö tulee äänestämään niin samalla pöllitään AfS:n vaalilaput. Nämä viskotaan sitten roskiin. Myös Af:s:llä on useilla paikkakunnilla omat vaalivaljojat, jotka pitävät huolen, että puolueen vaalilappuja on tarjolla.
Monokulttuurin työryhmä vaalivaljojaiset alkavat poikkeuksellisesti Tuukka Kurun kanavalla klo 20.30.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
vittuuntunut stadilainen
vittuuntunut stadilainen
9.9.2018 19:25

Mietitäänpä hieman tätä monille niin ”pyhää” länsimaista demokratiaa:
Usein kymmenet prosentit jättävät äänestämättä, äänestäjistä hyvällä osalla ei ole kunnon käsitystä edes politiikan ja yhteiskunnan toiminnasta vaan päätöstä ohjaavat tunteet ja hysteria, koko valtamedia vääristelee asioita minkä ehtii, äänestetään poliitikkoja joilla ei ollut aikomustakaan toteuttaa lupauksiaan ja lisäksi vaalivirkailijat saavat haitata osaa puolueista ilman seurauksia.
Ja sitten kaiken lisäksi kun kansa äänestikin väärin, yritetään äänestystulos peruuttaa erilaisella, esimerkiksi virkamiesten haitanteolla – median avustuksella…
Ja tämän mallinko pitäisi muka olla joku ihmiskunnan huippu? Koko tilanne olisi helppo korjata pelkällä median ja politiikan rehellisyydellä ja äänestystulosten kunnioittamisella, mutta kun ei…

Qroquius Kad
Qroquius Kad
9.9.2018 20:36

Unkarissa, Tšekissä, Slovakiassa, Puolassa ja sittemmin myös Itävallassa ja Italiassa on kuitenkin toimittu demokratian pelisääntöjen mukaan saaden hyviä tuloksia.
Onko se demokratian vika, jos kansalaiset ovat oikeasti, siis oikeasti niin tyhmiä etteivät osaa äänestää sellaista puoluetta joka korjaisi maan asiat, kuten unkarilaiset tekivät åäänestäessään Perussuomalaisten veljespuoluetta Fidesziä?
Ei kai sentään? Eikä olekaan, kuten yllä mainittu. Jospa hyvät ihmiset voisitte nostaa sen perseenne siltä tietokonetuolilta ja mennä äänestämään sitä kansallismielistä puoluetta! Ei voi ollla liikaa vaadittu, kuten ei voinut olla Unkarissakaan!

vittuuntunut stadilaine'
vittuuntunut stadilaine'
9.9.2018 20:45
Vastaa...  Qroquius Kad

No eikös Puolassa ja Italiassa mm. presidentit alkaneet ulisemaan tuloksista? Ja Unkarin vaalit ainakin aiheuttivat kolossaalisen peppukivun eurooppalaisessa mediassa. Trumppia ei tarvinne edes mainita?
Mediahan tässä on pääsyyllinen ja osittain ehkä koululaitos, joka ei näytä pahemin valmistavan ihmisiä yhteiskunnalliseen ajatteluun. Muuta kuin monikulttuuripropagandalla..?
Joka tapauksessa, peukut pystyyn SveDeille Ruotsin vaaleissa! Kyseessä on todella tärkeä äänestys jopa maailman mitassa!

Valtsu
Valtsu
9.9.2018 19:30

On siinä ajatukset lyöneet kipinää, kun tuo äänestyssysteemi luotiin. Yhdellä kertaa mahdollistetaan sabotointi ja tuhotaan vaalisalaisuus.
Ehkä hieman yllättävääkin miten alas Oikeinajattelijat pääsevät. Vaalitilaisuuksiin hyökätään ja äänestysliput katoilevat. Eihän tällaista tapahdu kuin rupisimmissa banaanitasavalloissa…

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
9.9.2018 20:00
Vastaa...  Valtsu

Ruotsi vaikuttaakin jo olevan maahanmuuttajien korruptoima rupinen banaanivaltio.

Pena
Pena
9.9.2018 22:12
Vastaa...  Nestori Lundahl

Suomi taas on ollut jo pitkään Suomalaisten hyvävelikerhojen korruptoima banaanivaltio. Se vain naamiodaan näyttämään joltain muulta.

Börje
Börje
9.9.2018 19:30

Jos Rauman lapsipornohyypiö olisi ruotsalainen, niin se nillki tekisi juuri noin.

Taikka
Taikka
9.9.2018 20:02
Vastaa...  Börje

Eihän siinä varmaan tarvitse edes Ruotsalainen olla, senkun vaan menee äänestyspaikalle ja laput roskiin 😉
Olettaen että kyseinen lapputeline on kuitenkin eteisaulassa jo ennen henkilöllisyyden todistelua.
Eipä sinne muuten pääsisi ihan noin vaan niitä telineitä täyttämäänkään.

Aikki
Aikki
9.9.2018 23:48

Vaalitulos on sellainen, kuten vanhempi poikani eilen sanoi: kaikki on etukäteen suunniteltu. Uskooko kukaan enää vaalien rehellisyyteen.

Albert
Albert
10.9.2018 00:16

Noissa vaaleissa huijattiin aivan valtavasti.
Ruotsin kohtalo on aivan selvä, neljän vuoden päästä maa on jo siinä kunnossa että kantaruotsalaiset ja muut tuottavat ihmiset alkavat valua kovemmassa tahdissa ulos maasta ja jäljelle jää vain ja ainoastaan se pahin riehuja ja roskasakki.
Pari työkaveria (Ruotsalaisia) sanoivat jo ennen vaaleja että vaaleissa tullaan huijaamaan ja he eivät enää Ruotsiin ole palaamassa.
Ymmärrän miksi.

musta tulevaisuus
musta tulevaisuus
10.9.2018 17:11

Ruotsi on kyllä mädäntynyt kansansa osalta niin totaalisesti että se on oman osansa ansainnut. Ja koska niitä kuolee kohta se 45% kansasta vanhuuteen, niin niiden ei tarvitse enää tehdä Suomessa suomalaisilla sellaista voittoa kuin ennen. Vähempikin riittää.
Niin että länsinapurista tulee Kalifaatti ja ruotsalaiset kuolevat sielä sukupuuttoon. Sama kohtalo odottaa Norjaa jossa on norjalaisia vuonna 2025 noin 1.9 miljoonaa henkilöä. Muut ovat ulkomaalaisia.
Pohjola ei ole jatkossa valkoinen. Pohjolasta tulee paskan ruskea.