Ruotsin eduskuntavaalit olivat hyvin yllätyksettömät, monikulttuurisuus voitti

Ruotsin eduskuntavaalien tulos oli loppujen lopuksi aika odotettava ja yllätyksetön. Sosiaalidemokraatit voittivat 28,4 % osuudella ja toisena Moderaattipuolue 19,8 %. Sverigedemokraatit kolmosena 17,6 %.

Kolmikon järjestys on toisin sanoen sama kuin edellisvaaleissa 2014.

Alla vaalien tulos prosentteina.

Kuvakaappaus 2018-09-10 08-44-33

Ainoa ero edellisvaaleihin oli se, että sekä Sosiaalidemokraattien ja Moderaattien tulos laski muutamalla prosentilla, kun taas Sverigedemokraatit nostivat osuuttaan hieman. Nousua SD:llä oli +4,7 %, joka oli vaalien suurin nousija. Keskustan ja Vasemmiston jytky jäi sekin hieman vajaaksi muutaman prosentin nousulla.

Miljööpuolue vihreät oli vaalien suurin häviäjä, sillä sen tulos tippui 2,4 %, joka on suurin suhteessa sen äänimäärään 4,3 %. VIhreät pysyivät kuitenkin nippa nappa eduskunnassa.

Alla vaalien tulos eduskuntapaikkoina.

Kuvakaappaus 2018-09-10 09-10-30

Paikkajakautuma punavihreän vasemmiston ja porvalillisen Allianssenin kanssa menee melkein tasan. Molemmat blokit ovat jo julistautuneet voittajaksi ja Stefan Löfven aikoo jatkaa. Toisaalta Alliansenin Moderaattipuolueeen Ulf Kristersson on ottanut myös päällikön roolin tulevaa hallitusta ajatelleen.

Alla paikkajakauma.

Kuvakaappaus - 2018-09-10 09-20-56.png

Lyhyt analyysi: Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Molemmat blokit käyvät nyt vaikeat hallitusneuvottelut kuten edellisvaalienkin jälkeen, jolloin syksyllä 2014 Stefan Löfven julisti jo uusintavaalit. Lopulta hallituksesta päästiin yhteisymmärrykseen ja uusintavaalit peruttiin.

Monet odottivat Sverigedemokraattien suurta jytkyä ja voittoa, mutta mitään viitteitä sellaisesta ei ollut ilmassa. SD nousi hieman, mutta tulos pyörii ihan normaalin vaaliheiton marginaalissa. Viime hallituskautena 2014-2018 aikana Ruotsiin on tullut reilu 500 000 uutta tulijaa kolmansista maista, mutta tämä ei näy millään tavalla maahanmuuttokriittisten puolueiden Sverigedemokraattien ja Alternativ för Sverigen tuloksissa. AfS ei saanut kuin aivan marginaalin äänimäärän. Tästä voi päätellä vain sen, että Ruotsi haluaa olla jatkossakin monikulttuurinen yhteiskunta.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Ruotsin eduskuntavaalit olivat hyvin yllätyksettömät, monikulttuurisuus voitti

  1. Pahinta on se, kun äijä oikein topakkana lyö nyrkkiä pöytään ja itselle tulee olo, että älä nyt tyttökulta loukkaa itseäsi.

   18
  1. Tsot, tsot. Kyllähän Ruotsista nyt muutakin poltettavaa löytyy. Vaikka mitä.

   1. Siellähän paloi jostain syystä metsääkin paljon viime kesänä. Koskahan mystiset autopalot rantautuvat Suomeen ?

 1. Henkirikokset eivät ratkea, kun silminnäkijät ovat kaikki sokeita, autot palavat, joukkoraiskaukset ovat viikottaisia ja ongelmat kumuloituvat pienenevässä spiraalissa. Ruotsi päätti jatkaa linjaansa ja se heille sallittakoon – ja kyllähän se spiraalin pää sieltä vastaan tulee.

  34
 2. Seuraaviin vaaleihin mennessä lappaa taas 0,5 miljoonaa kamelikuskia maahan. Uskomatonta porukkaa nuo ruotsalaiset. Toisaalta olisihan se luonnon vastaista, jos noin tyhmä ja hyväuskoinen kansa selviytyisi.

  39
  1. Tämä on kaikkien aikojen uskomattomin ihmiskoe voittaen jopa Pohjois-Korean. Jotenkin olisi lohdutonta ajatella, että jos kansakunnalla menee liian hyvin – sodatta ja konfliktitta -, niin aletaan uskomaan maailman olevan sodaton ja konfliktiton, mutta hieman vaikea on muutakaan selitystä keksiä. Mutta ehkä Tukholman syndrooma oli mahdollinen vain Ruotsissa ja kyse on vain ruotsalaisille ominaisesta itsetuhoisuudesta.

   34
 3. Se että suurin osa päättää mitä puoluetta äänestää aivan viimetingassa osoittaa ettei suurin osa äänestäjistä tajua hölkkäsen pöläystä mistään ja/tai kyttäävät loppuun saakka tarjoaako joku puolue lopussa lisää itselle sopivia etuja.

  Sossuthan tempaisivat viime metreillä hihastaan ensin ylimääräisen kesälomaviikon lapsiperheille ja sen päälle vielä extraviikon yksinhuoltajille. Se oli todella ovelasti tehty ja jos se olisi ollut SDn ehdotus olisivat äänestyslukemat olleet aivan toiset.

  15
 4. Ruotsissahan on koko päättyvän kauden ollu vallassa punablokin vähemmistöhallitus, jossa ei ole ollu edes vasemmistopuolue mukana ja silti ovat ihan hyvin pysyneet pystyssä, joten ei noilla mitään hätää ole. Sen kun taas neuvottelevat jonkun uuden vähemmistösopimuksen niin sama homma jatkuu aina maailman tappiin saakka.

 5. Ruotsi on jo ”monikulttuurinen” eli nekrutettu ja islamisoituva…mutta näköjään tätä kehitystä edelleenkin halutaaan jopa kiihdyttää..siis pelkkää sikiävyyttäkin nopeammin.. Eli Ruotsin kansa on siis tavallaan jo luovuttanut. Kokee tilanteen toivottamaksi, kuten se onkin..Paitti tietty jotkut polttouunit käynnistämällä. Ehkä moni äänestäjä katsoo. että tilanne toivoton, miksi siis äänestää enää SD:tä? antaa mennä vain katkeeraan loppuun asti..SDP:tä äänestämällä yhteiskuntarauha voi olla seuraavat 4 vuotta parenpi, kuin jos olis äänestäny SD:tä niinkö?

  Ehkä, mut 20 vuoden päästä on sit helvetti irti tän luovuttamisen takia. Ruotsin valtio varmaankin säilyy ja on olemassa..mut ruotsin ns. rotu..eli ne varsinaiset ruotsalaiset..tulevat häviämään historiaan havinaan..ellei ihmeitä satu..kuten talousromahdus joka voisi puhdistaa ja muuttaa tilaneen ja nykykehityksen

  14
 6. Eikös tuolta paikalta SD:llä ole melkoinen valta kaataa tai puoltaa esityksiä?
  ”Voimme puoltaa esitystänne maidon hinnan nostosta mikäli 10 000 afgaania lähtee heti kotiin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.