Alternativ för Sverigen ääniosuus tällä hetkellä vain 0,28 %

 

mushroom-3051519_960_720.jpg

Alternativ för Sverige teki näyttävimmän torikiertueen ennen vaaleja ja oli näyttävästi esillä myös sosiaalisessa mediassa. Sen perusteella moni (kuten itsekin) teki sellaisen virhearvion, että AfS saattaa tehdä isonkin jytkyn.

Tosiasiassa AfS:n tulos on tällä hetkellä noin 0,28 % eli äänimäärä tulee olemaan korkeintaan ehkä 10 000. Nordiska Motståndrörelsenin eli Vastarintaliikkeen prosenttiosuus on tälä hetkellä 0,03 % ja äänimäärä vajaa pari sataa. NMR:n äänimäärä tulee olemaan ehkä tuhannen luokkaa. Puolue nimeltä ”Ruotsi irti EU:sta” on tähän mennessä saanut yhden äänen eli kokonaissaldo tulee olemaan noin 10-20 ääntä. Aika EU-vastaista vai mitä?

Äänimäärät eivät ole vielä lopullisia, sillä uusintalaskenta on menossa. Laskentaa voi seurata alta linkistä jos kiinnostaa. Laskenta näkyy realiajassa. Sverigedemokraateilla on tällä hetkellä reilu 16 %.

https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

Mistä AfS:n pieni äänimäärä kertoo? Kahdesta asiasta. Ensinnäkin puolue, joka perustetaan vain muutama kuukausi ennen vaaleja, ei luultavasti voi saavuttaa sellaista kansan tietoisuutta, että realistisia mahdollisuuksia menestyä eduskuntavaaleissa ilman mittavaa mainontaa olisi olemassa.

Toiseksi se kertoo siitä, että ”syvä-maahanmuuttokriittisten” piirit ovat loppujen lopuksi aika pienet. Nyt tieto AfS:stä levisi lähinnä muutaman katutason toimijan sitkeän työn ansiosta. Tällä työllä saavutettiin siis noin 10 000 hengen äänimäärä.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Alternativ för Sverigen ääniosuus tällä hetkellä vain 0,28 %

 1. Erikoista että vastarintaliikkeen äänimäärä jää noin pieneksi, järjestöllä on enemmän jäseniäkin sekä huomattavasti enemmän kannattajia. Jos heidän marsseille osallistuu tuhatpäinen porukka kaikesta vastustelusta huolimatta mutta aktiivisuus ei muka riittäisi uurnille asti.

  1. Pitää vissiin lukea juttu aamulla kun on hereillä niin sisäistää numerotkin kutakuinkin oikein.. tuskin jäseniä tuhatta on..

 2. Tuolla on muuten kaikkien eläinpuolueiden ja vastarintaliikkeiden takana sellainen huumoripuolue kuin Ruotsin kommunistinen puolue saanut tähän mennessä 87 ääntä. Suomen veljespuolueella oli vielä 2017 kaupunginvaltuutettu mm. Helsingissä ja Tampereella.

  1. Viime vuonna kuntavaaleissa oli kaksi kommaripuoluetta jotka sai yhteensä yli 8000 ääntä ja toinen niistä kaksi valtuutettua.

   1. Onhan vasemmistoliittokin kommunistipuolue. Jonkun riidan takia eronnut kommunistisesta puolueesta aikoinaan.

 3. Hyvä, että nuo ääriryhmät mittauttivat kannatuksensa vaaleissa. Niissä ei ole mitään pelättävää, joten kyttäysvaltiota ei tarvitse vahvistaa niiden takia.

  2
  1
 4. Linkissä näkyy ilmeisesti käsin tehtävä tarkistuslaskenta, sen verran hitaasti etenee.
  Odotellaan. Jospa se yllätys vielä tulisi.

 5. Oma laskenta ja vertaus ”viralliseen laskentaan” antaa totuudenmukaisen kuvan.
  Pienten puolueiden laput voi silputa, mutta siitä jää helposti kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.