Kaksoiskansalaisuuden monet kasvot

650@80

Kaksoiskansalaisuudella on aivan erilainen merkitys kun puhutaan Ruotsin-Suomen tai vaikkapa Ruotsin-Turkin kaksoiskansalaisista.

Pohjoismaalaisen kaksoiskansalaisen on vaikea hyväksikäyttää systeemiä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että Pohjoismaiden välillä viranomaistiedon vaihto on hyvää. Kun jonkun Pohjoismaan kansalainen laittaa kirjansa johonkin toiseen Pohjoismaahan niin hän ei voi käyttää hyväkseen muun kuin sen maan sosiaaliturvaa, jossa on kirjoilla.
Esimerkiksi henkilö, joka asuu ja on kirjoilla Ruotsissa. Kun hän menee Suomeen hän ei saa Suomesta työttömyys- tai sosiaalikorvauksia ilman, että on kirjoilla Suomessa. Kun henkilö muuttaa kirjansa Ruotsista Suomeen niin tämä muutto näkyy muutaman viikon päästä Ruotsin maistraatissa, vaikka henkilö ei itse tekisikään maastamuuttoilmoitusta. Suomen maistraatti lähettää siis vahvistuksen Ruotsin vastaavalle viranomaiselle muutosta. Homma toimii samalla tavalla kaikkien Pohjoismaiden välillä.
Tässä viranomaisyhteistyössä on takana se, että henkilö ei voi olla kirjoilla yhtä aikaa kahdessa tai useammassa maassa ja nostaa sosiaalitukia kussakin.
Tilanne muuttuu aivan eriksi kun kyseessä on vaikkapa Turkin ja Ruotsin kaksoiskansalainen. Kun jos henkilö muuttaa kotimaahansa Turkkiin ja jättää tekemättä maastamuuttoilmoituksen Ruotsiin, niin työttömyystukien voi antaa juosta. Turkin välillä ei ole mitään viranomaisvaihtoa, joten henkilö voi aivan vapaasti asua ja työskennellä Turkissa ja nostaa samalla ruotsalaisen veronmaksajan tarjoamaa pientä extra discorahaa. Pari vuodessa joutuu lentämään Ruotsiin johonkin työttömyystoimiston palaveriin, jotta tuki juoksee. Mutta muuten kaikki ilmoitukset tehdään netin kautta.
Perhe, jolla on muutama lapsi, nostaa jo yksin lapsilisiä sellaisen summan kuukaudessa, että sillä elää Turkissa mukavasti. Jos perhe tekisi ilmoituksen muutosta, lapsilisä loppuisi. Muutto Ruotsista Suomeen vaihtaa taas vain maksumaata.
Kaukomaiden kaksoiskansalaisuutta voidaan kyseenalaistaa myös tämän takia.
Ruotsin vaalien aikana on tullut ilmi, että tuhannet Turkin ja Ruotsin kaksoiskansalaiset ovat äänestäneet Turkissa.
 

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
imaami
imaami
13.9.2018 15:27

Työttömyystoimiston palaverissakin riittää kuka ilmoittaa olevansa, ei siellä pahveja tarkistella kun vain väri täsmää, eli serkun serkku riittää ottamaan paijailun vastaan niin ei tarvitse itse varailla lentoja mokoman takia.

näin on näreet
näin on näreet
13.9.2018 18:48
Vastaa...  imaami

Täysin tarpeetonon, lisäksi suurille väärinkäytöksille mahdollistava kokomaailmaa syleilemään tarkoitettu kaksoiskansalaisuus.
Pirun hyvin olen Suomen kansalaisuudella pärjännyt vuosikymmeniä Ruotsissa asuvana.Kun on olen suomalaiseksi syntynyt,suomalaisena kuolen vaikka olisin Ruotsin kuningas kuollessani.

2kansalainen
2kansalainen
14.9.2018 00:13
Vastaa...  näin on näreet

Et voi tulla Ruotsin kuninkaaksi etkä edes äänestää jos et ole Ruotsin kansalainen.

eisevväliä
eisevväliä
14.9.2018 09:39
Vastaa...  2kansalainen

Ensimmäinen nykyisen kuningassuvun Bernadotte ei ollut Ruotsiin tullessaan maan kansalainen.

Miksi asua Ruotsissa jos ei Ruotsin tulevaisuus kiinnosta?
Miksi asua Ruotsissa jos ei Ruotsin tulevaisuus kiinnosta?
14.9.2018 10:35
Vastaa...  eisevväliä

Ei kuningatar Silviakaan ollut Ruotsin kansalainen Ruotsiin tullessaan mutta nyt on. Minusta olisi kummallista asua maassa eikä saada/haluta äänestää ja vaikuttaa asioihin. Ei tuntuisi hyvältä että naapurin ISIS- taistelija lähtee äänestämään mutta minä en koska ”haluan olla suomalainen hautaan asti”. Miksei sitten muuta Suomeen ja ole suomalainen Suomessa?

Että sillen
Että sillen
14.9.2018 19:58
Vastaa...  2kansalainen

Milloin muka Ruotsissa oli viimeksi kuninkaan vaalit, jossa tehtävään valittiin ruotsalainen? Siihen hommaan riittä, kun heiluttaa miekkaa tarpeeksi taajaan, niin että kilpailijoiden kaulat katkeavat. Silleen se on nykyinenkin sukulinja saanut ansiottomat arvonimensä.

Ei FINNE ole mikään kunkku Ruotsissa
Ei FINNE ole mikään kunkku Ruotsissa
14.9.2018 10:43
Vastaa...  näin on näreet

Se, että on tähän asti pärjäillyt pelkällä Suomen kansalaisuudella, ei tarkoita että sillä pärjää 10-20-30 vuoden kuluttua. Tiettyjä töitä/virkoja ei voi hakea jollei ole kansalainen, tietyillä alueilla ei saa liikkua jne ja jos tulee paha kriisi/lama (mikä tietysti tulee) voi jäädä huonompaan asemaan esim. sairaanhoidon suhteen kun resurssit ovat supistuneet. Silloin voidaan helposti sanoa ”kukin maa hoitakoot itse omat kansalaisensa”.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
13.9.2018 18:52
Vastaa...  imaami

Voi siis olla vaikkapa puoliammattimaisia ”sijaissossuilijoita”, jotka käyvät korvausta vastaan hoitamassa ulkomailla asuvan kaksoiskansalaisen sossuasiat!

Pokopää
Pokopää
13.9.2018 17:41

Entä jos Kela Gold korttiin laitettaisiin siru jolle almut pitäisi käydä kerran viikossa lataamassa. Pin koodia ei tarvita kun tunnistus kelan automaatissa toimisi kasvon ja sormenjälki tunnistuksella. Lisäksi kortti toimisi ostoksiin siinä maassa missä se on myönnetty.
Tekniikan tähän on, onko tahtoa?

metalman
metalman
14.9.2018 20:01
Vastaa...  Pokopää

Niin, tai mitä jos vaan lakkaisivat jakamasta verorahoja aavikoilta ja viidakoista tuleville valloittajille?

Anonymous
Anonymous
13.9.2018 17:42

ruotsi on tuhoutunut

Pena
Pena
13.9.2018 19:49
Vastaa...  Anonymous

Suomi tulee varmaan kohta perässä Juha Sipilän johdolla.

metalman
metalman
14.9.2018 20:03
Vastaa...  Anonymous

Joo, ja ajat sitten. Nyt pitäisi miettiä että joko Suomelle on käynyt samoin.

huugo
huugo
13.9.2018 18:15

Nämä osaavat tämän kusetuksen, ainut opittu ominaisuus ja innokuus 100%. Muuta ei tarvita ”kultamaassa”

Moka
Moka
13.9.2018 19:02

YLELLE ON Käynyt joku emä kämmi
videokilipissä näemme kuinka nämä mustat ihmiset ryöstelevät kauppoja
ja tuhovat paikkoja tämän myrskyn siivellä
mutta hentula lätisee vain jostain turvaan pakenemisesta
mitä mitä onko ylen editoija joku piilo nazi rasisti ujutautunut YLEN Editointi huoneeseen
kukka hameessa naamioituneena ylen päätoimittajaksi
pilootti takki repussa
joku on erehtynyt luullut liki näiköisena YLEN oikeana demari mummona
häntä jouko jokiseksi.. mutta heh hee
tämän videoklipin esitäminen varkain aiheutaa elinkautisen tuomion
valtakunnan syytäjä on jo esitänyt vangitsemis päätöksen
kun facebook sitä hänelle ehdotti
Yle Uutiset
to 13.9.2018
https://areena.yle.fi/1-4234390

Kukin tavallaan
Kukin tavallaan
14.9.2018 08:42
Vastaa...  Moka

Joo, kauppojen ryöstely luonnonkatastrofien aikana on lajityypillinen tapa käyttäytyä mustille. Se toistuu joka ainoa kerta. Valkoiset miehet pelastavat ihmisiä, mustat ryöstävät kauppoja.

Rasse
Rasse
13.9.2018 19:08

Miettikää millaisille liksoille pääsisi, jos olisi vielä usemman hölmöläismaan kansalainen tai kaksoiskansalainen monella eri nimellä. Ei se ole hullu joka pyyttää – vaan se joka maksaa.

Allah mullah, mulla paha ollah, jalla jalla
Allah mullah, mulla paha ollah, jalla jalla
13.9.2018 19:22
Vastaa...  Rasse

Etköhän ole myöhässä miettimisines, sekä Ruotsia että Suomea kuppaa varmasti paraikaa sormilla laskematon määrä kuukereita ja hiekkakikkeleitä tuplatuloilla ja siihen vielä pari keski-euroopan maata päälle. Ja kafiireiden hyväntahtoisuus senkun syvenee.

Valtsu
Valtsu
13.9.2018 19:40

Jos ottaa huomioon, että sosiaalietuja on maksettu epähuomiossa jopa kuolleille vuosikausia, niin miten paljon niitä saakaan revittyä kusetuskulttuurien edustajat. Aika monessa maailman kolkassa valehtelu viranomaisille on selviö.

Anonymous
Anonymous
14.9.2018 07:52

Olisi mielenkiintoista analysoida IP-osoitteita, joista käsin nettihakemuksia täytetään.

Pena
Pena
14.9.2018 22:34
Vastaa...  Anonymous

Jos käyttävät TOR-verkkoa siihen. IP-vaihtuu 10min välein uuteen.