Kaksoiskansalaisuuden monet kasvot

650@80

Kaksoiskansalaisuudella on aivan erilainen merkitys kun puhutaan Ruotsin-Suomen tai vaikkapa Ruotsin-Turkin kaksoiskansalaisista.

Pohjoismaalaisen kaksoiskansalaisen on vaikea hyväksikäyttää systeemiä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että Pohjoismaiden välillä viranomaistiedon vaihto on hyvää. Kun jonkun Pohjoismaan kansalainen laittaa kirjansa johonkin toiseen Pohjoismaahan niin hän ei voi käyttää hyväkseen muun kuin sen maan sosiaaliturvaa, jossa on kirjoilla.

Esimerkiksi henkilö, joka asuu ja on kirjoilla Ruotsissa. Kun hän menee Suomeen hän ei saa Suomesta työttömyys- tai sosiaalikorvauksia ilman, että on kirjoilla Suomessa. Kun henkilö muuttaa kirjansa Ruotsista Suomeen niin tämä muutto näkyy muutaman viikon päästä Ruotsin maistraatissa, vaikka henkilö ei itse tekisikään maastamuuttoilmoitusta. Suomen maistraatti lähettää siis vahvistuksen Ruotsin vastaavalle viranomaiselle muutosta. Homma toimii samalla tavalla kaikkien Pohjoismaiden välillä.

Tässä viranomaisyhteistyössä on takana se, että henkilö ei voi olla kirjoilla yhtä aikaa kahdessa tai useammassa maassa ja nostaa sosiaalitukia kussakin.

Tilanne muuttuu aivan eriksi kun kyseessä on vaikkapa Turkin ja Ruotsin kaksoiskansalainen. Kun jos henkilö muuttaa kotimaahansa Turkkiin ja jättää tekemättä maastamuuttoilmoituksen Ruotsiin, niin työttömyystukien voi antaa juosta. Turkin välillä ei ole mitään viranomaisvaihtoa, joten henkilö voi aivan vapaasti asua ja työskennellä Turkissa ja nostaa samalla ruotsalaisen veronmaksajan tarjoamaa pientä extra discorahaa. Pari vuodessa joutuu lentämään Ruotsiin johonkin työttömyystoimiston palaveriin, jotta tuki juoksee. Mutta muuten kaikki ilmoitukset tehdään netin kautta.

Perhe, jolla on muutama lapsi, nostaa jo yksin lapsilisiä sellaisen summan kuukaudessa, että sillä elää Turkissa mukavasti. Jos perhe tekisi ilmoituksen muutosta, lapsilisä loppuisi. Muutto Ruotsista Suomeen vaihtaa taas vain maksumaata.

Kaukomaiden kaksoiskansalaisuutta voidaan kyseenalaistaa myös tämän takia.

Ruotsin vaalien aikana on tullut ilmi, että tuhannet Turkin ja Ruotsin kaksoiskansalaiset ovat äänestäneet Turkissa.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

21 thoughts on “Kaksoiskansalaisuuden monet kasvot

 1. Työttömyystoimiston palaverissakin riittää kuka ilmoittaa olevansa, ei siellä pahveja tarkistella kun vain väri täsmää, eli serkun serkku riittää ottamaan paijailun vastaan niin ei tarvitse itse varailla lentoja mokoman takia.

  29
  1. Täysin tarpeetonon, lisäksi suurille väärinkäytöksille mahdollistava kokomaailmaa syleilemään tarkoitettu kaksoiskansalaisuus.
   Pirun hyvin olen Suomen kansalaisuudella pärjännyt vuosikymmeniä Ruotsissa asuvana.Kun on olen suomalaiseksi syntynyt,suomalaisena kuolen vaikka olisin Ruotsin kuningas kuollessani.

   15
   1
   1. Et voi tulla Ruotsin kuninkaaksi etkä edes äänestää jos et ole Ruotsin kansalainen.

    3
    1
    1. Ensimmäinen nykyisen kuningassuvun Bernadotte ei ollut Ruotsiin tullessaan maan kansalainen.

     4
     1
     1. Ei kuningatar Silviakaan ollut Ruotsin kansalainen Ruotsiin tullessaan mutta nyt on. Minusta olisi kummallista asua maassa eikä saada/haluta äänestää ja vaikuttaa asioihin. Ei tuntuisi hyvältä että naapurin ISIS- taistelija lähtee äänestämään mutta minä en koska ”haluan olla suomalainen hautaan asti”. Miksei sitten muuta Suomeen ja ole suomalainen Suomessa?

    2. Milloin muka Ruotsissa oli viimeksi kuninkaan vaalit, jossa tehtävään valittiin ruotsalainen? Siihen hommaan riittä, kun heiluttaa miekkaa tarpeeksi taajaan, niin että kilpailijoiden kaulat katkeavat. Silleen se on nykyinenkin sukulinja saanut ansiottomat arvonimensä.

   2. Se, että on tähän asti pärjäillyt pelkällä Suomen kansalaisuudella, ei tarkoita että sillä pärjää 10-20-30 vuoden kuluttua. Tiettyjä töitä/virkoja ei voi hakea jollei ole kansalainen, tietyillä alueilla ei saa liikkua jne ja jos tulee paha kriisi/lama (mikä tietysti tulee) voi jäädä huonompaan asemaan esim. sairaanhoidon suhteen kun resurssit ovat supistuneet. Silloin voidaan helposti sanoa ”kukin maa hoitakoot itse omat kansalaisensa”.

  2. Voi siis olla vaikkapa puoliammattimaisia ”sijaissossuilijoita”, jotka käyvät korvausta vastaan hoitamassa ulkomailla asuvan kaksoiskansalaisen sossuasiat!

   13
 2. Entä jos Kela Gold korttiin laitettaisiin siru jolle almut pitäisi käydä kerran viikossa lataamassa. Pin koodia ei tarvita kun tunnistus kelan automaatissa toimisi kasvon ja sormenjälki tunnistuksella. Lisäksi kortti toimisi ostoksiin siinä maassa missä se on myönnetty.

  Tekniikan tähän on, onko tahtoa?

  20
  1. Niin, tai mitä jos vaan lakkaisivat jakamasta verorahoja aavikoilta ja viidakoista tuleville valloittajille?

  1. Joo, ja ajat sitten. Nyt pitäisi miettiä että joko Suomelle on käynyt samoin.

 3. Nämä osaavat tämän kusetuksen, ainut opittu ominaisuus ja innokuus 100%. Muuta ei tarvita ”kultamaassa”

  12
 4. YLELLE ON Käynyt joku emä kämmi

  videokilipissä näemme kuinka nämä mustat ihmiset ryöstelevät kauppoja

  ja tuhovat paikkoja tämän myrskyn siivellä

  mutta hentula lätisee vain jostain turvaan pakenemisesta

  mitä mitä onko ylen editoija joku piilo nazi rasisti ujutautunut YLEN Editointi huoneeseen

  kukka hameessa naamioituneena ylen päätoimittajaksi

  pilootti takki repussa

  joku on erehtynyt luullut liki näiköisena YLEN oikeana demari mummona
  häntä jouko jokiseksi.. mutta heh hee

  tämän videoklipin esitäminen varkain aiheutaa elinkautisen tuomion
  valtakunnan syytäjä on jo esitänyt vangitsemis päätöksen

  kun facebook sitä hänelle ehdotti

  Yle Uutiset
  to 13.9.2018
  https://areena.yle.fi/1-4234390

  12
  1. Joo, kauppojen ryöstely luonnonkatastrofien aikana on lajityypillinen tapa käyttäytyä mustille. Se toistuu joka ainoa kerta. Valkoiset miehet pelastavat ihmisiä, mustat ryöstävät kauppoja.

 5. Miettikää millaisille liksoille pääsisi, jos olisi vielä usemman hölmöläismaan kansalainen tai kaksoiskansalainen monella eri nimellä. Ei se ole hullu joka pyyttää – vaan se joka maksaa.

  15
  1. Etköhän ole myöhässä miettimisines, sekä Ruotsia että Suomea kuppaa varmasti paraikaa sormilla laskematon määrä kuukereita ja hiekkakikkeleitä tuplatuloilla ja siihen vielä pari keski-euroopan maata päälle. Ja kafiireiden hyväntahtoisuus senkun syvenee.

   14
 6. Jos ottaa huomioon, että sosiaalietuja on maksettu epähuomiossa jopa kuolleille vuosikausia, niin miten paljon niitä saakaan revittyä kusetuskulttuurien edustajat. Aika monessa maailman kolkassa valehtelu viranomaisille on selviö.

  11
 7. Olisi mielenkiintoista analysoida IP-osoitteita, joista käsin nettihakemuksia täytetään.

  1. Jos käyttävät TOR-verkkoa siihen. IP-vaihtuu 10min välein uuteen.

Comments are closed.