Kansalaisaktivismia: Muunsukupuolisten oikeuksia vaadittiin Helsingissä

41576877_241999196486231_1150289578712629248_n

LEHDISTÖTIEDOTE 12.9.2018: Pinkkimusta Helsinki valtasi HUS:in sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikan vaatiakseen oikeuksia muunsukupuolisille.

Pinkkimusta Helsinki marssi sisään HUSin sukupuoli-identiteetin tutkimuspoliklinikalle Meilahden sairaala-alueella tänään 12.9. klo 14 toimittaakseen vaatimuksensa muunsukupuolisten oikeuksien toteutumiseksi. Vaatimukset osoitettiin apulaisylilääkäri Katinka Tuiskulle.

Kehoristiriidasta kärsivien muunsukupuolisten on ollut vaikea päästä tarvitsemiinsa hoitoihin jo aiemmin, mutta nyt ns. muunsukupuolisuusdiagnoosin F64.8 saaneilta on toistaiseksi evätty kirurgiset hoidot täysin, ja hormonihoitoihin pääsy on apulaisylilääkärin mukaan ”hyvin rajattua”. Linjaus vaarantaa potilaiden terveyden: hoitamaton kehoristiriita aiheuttaa kärsimystä ja heikentää elämänlaatua.
Vaadimme, että poliklinikalla hoidetaan kehoristiriitaa eikä sukupuolta. Transdiagnooseja ei tule asettaa eriarvoiseen asemaan – kehoristiriitaa voivat kokea tai olla kokematta sekä binääriset että ei-binääriset transsukupuoliset.
Vaadimme ”sukupuoli-identiteetin tutkimusten” eli portinvartijajärjestelmän lakkauttamista. Niiden sijaan tulee siirtyä tietoon perustuvan suostumuksen periaatteeseen ja tarjota vapaaehtoisuuteen ja yksilöllisiin tarpeisiin perustuvia tuki-, terapia- ja seurantajaksoja diagnoosin saamisen jälkeen. Vain siten itsemäärämisoikeus voi toteutua.
Vaadimme ”sukupuoli-identiteetin tutkimusten” eli portinvartijajärjestelmän lakkauttamista. Sen tilalle vaadimme vapaaehtoisuuteen, tietoiseen suostumukseen ja yksilöllisiin tarpeisiin perustuvia tuki,- terapia- ja seurantajaksoja diagnoosin saamisen jälkeen. Hoitopäätöksissä tulisi siirtyä tietoon perustuvan suostumuksen periaatteeseen (informed consent). Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi lääketieteellisten toimenpiteiden kohdalla lääkäri kertoo hoitoja hakevalle tarkemmin hoidoista, niiden vaikutuksista ja niihin mahdollisesti liittyvistä riskeistä, minkä jälkeen henkilö saa itse päättää, mitä hoitoja hän haluaa tai ei halua. Itsemääräämisoikeus kuuluu kaikille diagnoosiin katsomatta.
Yhteydenotot ja tiedustelut:
pinkkimusta@riseup.net
https://www.facebook.com/pinkkimusta/
Twitter @pinkkimustahki
Puh.040 254 7118
_______________________
Pt-media ei ole millään tavalla osallinen tapahtumaan.
Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Van, Mie
Van, Mie
13.9.2018 02:55

Tästä kääntäen ruotsalaista fu-re:tä 😀
https://yrjoperskeles.blogspot.com/2018/09/statsminister-ja-vaara-d.html
sci-fi=science-fiction
fu-re=future-reality

Voi jumaliste
Voi jumaliste
13.9.2018 02:58

Onko ihmiset seonneet lopullisesti tänä päivänä ?

Määrittele ihminen
Määrittele ihminen
13.9.2018 09:12
Vastaa...  Voi jumaliste

Ihmiset?

Pena
Pena
13.9.2018 19:19

Ihmisen määritelmä:
”Ihminen (Homo sapiens) on ainoa nykyisin elossa oleva ihmisten (Homo) sukuun kuuluva nisäkäs. Ihminen kuuluu kädellisten (Primates) lahkon isojen ihmisapinoiden (Hominidae) heimoon ja on nykyisin elävistä kädellisistä laajimmalle levinnyt, älykkäin ja runsaslukuisin laji. Ihmisiä on noin 7,5 miljardia. Ihmisellä on kehittyneet aivot, joiden ansiosta ihminen kykenee abstraktiin ajatteluun, kieleen ja itsetarkkailuun. Tämä on yhdessä pystyasennon ja esineiden käsittelyyn kykenevien yläraajojen kanssa antanut ihmiselle kyvyn käyttää työkaluja monipuolisemmin kuin mikään toinen eläinlaji.”
En tietysti tiedä, mitä katuvaloja tai pöytälamppuja nämä uutisen ”ihmiset” sitten ovat.

Van, Mie
Van, Mie
13.9.2018 02:58

”Itsemääräämisoikeus kuuluu kaikille diagnoosiin katsomatta.”
Taitavat olla väärässä? Tietyt diagnoosit vievät itsemääräämisoikeuden. 😀

JuhoL
JuhoL
13.9.2018 14:20
Vastaa...  Van, Mie

Touché!

Minä
Minä
13.9.2018 03:20

Sukupuoli on kehon ominaisuus. Jos on killuttimet, on uros. Jos on pimppi, on naaras. Hyvin yksinkertaista. Se ei ole sairaus, vaan se on luonnon normaali tila.
Poikkeuksia, joissa keho on biologisesti epäselvä, on hyvin vähän.
Jos joku kuvittelee olevansa uros naaraan kehossa tai päinvastoin, ei kyse ole kehon ongelmasta, vaan mielen ongelmasta. Tätä ei voida ratkaista leikkelemällä kehoa, koska leikelty uroskeho ei muutu naaraskehoksi miillään keinolla. Yhtälailla leikelty naaraskeho ei muutu uroskehoksi millään ”hoidolla”.
Olisiko aika tajuta, että ongelma on korvienvälissä, ei kehossa.

Pelle Peloton
Pelle Peloton
13.9.2018 10:21
Vastaa...  Minä

Kun murrosiässä hormonit alkavat vaikuttaa, monen mieli järkkyy. Jotkut hakeutuvat lääkäriin ja saavat lääkekuuriksi jotakin aivojen välittäjäaineita* peukaloivia pillereitä, joista SSRI lääkkeet ovat yksi laji.
Näiden oletetaan vaikuttavan suotuisasti, mutta ei aina. Joku harva ryhtyy kouluampujaksi, joku tuntee elimistään huolimatta olevansa toista sukupuolta. Olisikin tutkittava kiireesti, mitä mielialalääkkeitä sukupuoli-identiteetti häiriöitä tuntevat ovat käyttäneet. Molemmat yhteiskunnalliset häiriöt ovat tulleet esiin samaan aikaan, kun SSRI lääkkeet ovat tulleet käyttöön lääkäreille suunnatun valtavan mainoskampanjan ansiosta.
Aivojen välittäjäaineita peukaloivista kemikaaleista tunnetuin on alkoholi. Jotkin sen käytöstä rentoutuvat miellyttävästi, joistakin tulee väkialtaisia ja pahimmillaan puukottavat ystävänsä sekopäisinä kemikaalin vaikutuksesta.
* ”Aivojen välittäjäaineet ovat kemiallisia välittäjämolekyylejä, jotka välittävät (eksitoivat, inhiboivat tai moduloivat) signaaleja aivojen hermosolujen eli neuronien välillä.” Siis vaikuttavat ajatteluumme.

huugo
huugo
13.9.2018 04:55

Tämä maailma on tänä päivänä melkoista friikkisirkusta. Mikään ”normaali” ei ole enää mitään. Netti ja some ovat saaneet liian suuren vallan tavallisten ihmisten elämään. Ihan oikeasti tässä on tullut harkittua laittaa koko saatanan netti kiinni vuodeksi pariksi mutta kun ilman sitä ei pärjää mm. pankkien takia.

Freya Snow
Freya Snow
13.9.2018 05:31

Se on oikeastaan ihan yksi lysti miten nämä muumsukupuoliset piffiläiset itsensä mutiloivat. Kunhan eivät lapsia altista propagandalle, siinä menee raja.

Goran Kaltenbrunner
Goran Kaltenbrunner
13.9.2018 08:33
Vastaa...  Freya Snow

Paitsi siksi että terveydenhoidon varoja tuhlataan jonninjoutavaan.

Pena
Pena
14.9.2018 19:25

Viskaa passisi mereen, niin saat ilmaisen terveydenhuollon Helsingistä.

Leipäjonoissa ei ole yhtäkään transua
Leipäjonoissa ei ole yhtäkään transua
13.9.2018 09:16

Pilalle lellityillä rikkaiden kakaroilla on pilalle lellittyjen rikkaiden kakaroiden ongelmat.
Kun ei ole jääkaapissa pulaa elintarvikkeista eikä omakotitalon pihalla tarvitse pelätä saavansa puukosta, pitää kuitenkin jotain kapinaa porvarivanhempia vastaan käydä ja ongelma sitten vaikka keksitään jos ei sitä oikeasti löydy.

MIKSI sukupuolesta on tehty ongelma?
MIKSI sukupuolesta on tehty ongelma?
13.9.2018 09:56

Maahanmuutto ilmeisesti nähdään keinona pelastaa kantiskaahojen mielenterveyden rappeuma joka ilmenee mm sukupuoli-identiteettihömppänä ja sen lisääntymisenä???

Matu+sukupuoliolio=normaali?
Matu+sukupuoliolio=normaali?
13.9.2018 10:07

Sosiaalidarwinismia? Tämänkö takia meille haalitaan MENA- porukkaa? Parantamaan mielenterveyttämme kun voimme liian huonosti koska meillä on kaikki liian hyvin?

Anonymous
Anonymous
13.9.2018 10:24

Eli Pinkkimusta Helsinki on ilmeisesti tuo henkilö, joka kuvassa istuu ruukkukasvin takana?

Ilmari
Ilmari
13.9.2018 13:32
Vastaa...  Anonymous

Pinkkimusta Helsinki on se ruukkukasvi. Sille on tehty lajinvahvistusleikkaus joka näyttää onnistuneen hyvin. Se oli ennen hybridisukupuolinen miesnainen.

Ilmari
Ilmari
13.9.2018 10:29

Jos lääkäri amputoi terveen sormen tai vaikkapa koko jalan toisen suostumuksella , hän saattaa joutua syytteeseen. Ainakin tähän asti on katsottu, että suostumustata itsensä vammauttamiseen ei voi pätevästi antaa. Syytettä ei tule kenellekään, jos tämän tekee itse.
Jos lääkäri tekee kastraation miehelle, jonka sukuelimissä ei ole mitään sairautta, syytettä ei tule. Luulisi että jotkut lääkärin eettiset ohjeet jo estävät tämän. Tietenkin ihmisillä voi olla ristiriitoja sukupuoli-identiteettinsä kanssa, mutta on niihin hoitoja. Näissä tapauksisssa näköjään potilas tekee itse oman diagnoosinsa.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
13.9.2018 10:33

Kuinka matkustaessa täytetään maahantulokortti?
Rasti ruutuun: mies, nainen, kehoristiriidasta kärsivä muunsukupuolinen.
Mitähän seuraavaksi?

rocky
rocky
13.9.2018 10:51

Minäkin kärsin kehoristiriidasta.Koen että minun olisi pitänyt syntyä Mel Gibsonin näköiseen kehoon.Siksi valtion pitää kustantaa kirurgiset toimenpiteet joilla minusta tehdään Gibsonin näköinen.

Cherokee
Cherokee
13.9.2018 11:31
Vastaa...  rocky

Ja minä taidan olla oikeasti intiaani, olen vain eri kehossa. Jos menen tohtorille vaatimaan hoitoa vaivaani tai haluan oman intiaanivessan niin tuskin pidettäisiin täysijärkisenä.

Anonymous
Anonymous
13.9.2018 11:10

Hassua miten nämä kuulemma ah niin syrjityt ja sorretut vähemmistöt aina voivat VAATIA sitä ja tätä.Menepä tavallinen valkoinen vääräuskoinen hetero eli kuulemma vallassa oleva sortaja VAATIMAAN yhtään mitään yhtään minnekään ja kas kun punainen polpo hakee samantien.Hassu juttu.

kanander
kanander
13.9.2018 11:14

Ei ole kolmatta vaihtoehtoa: joko kuset seisaaltaan tai kyykyssä.

tira
tira
13.9.2018 20:55
Vastaa...  kanander

Toki on kolmaskin: antaa kaiken sen nesteen kerääntyä päähänsä ja suoltaa suusta ulos näinä vaatimuksina. Yleensä ymmärrän kirjoitettua tekstiä mutta tämä pinkkimustien selostus jäi hieman hämäräksi. Ei saa lääkärit/kirurgit hoitaa sukupuolta vaan pitääkin hoitaa kehoristiriitaa. Hurraa, mulle sama, enkä mitään sotea jää odottelemaan. Tai siis minä voin odottaa, mutta kehoristiriitani ei. Ristiriita muodostuu siitä, että olen pituuteeni nähden liian painava (selkosuomeksi lyhyt ja paksu). Meitä on paljon tällaisia ristiriitaisia henkilöitä, joten milloin järjestetään seuraavat treffit Meikkuun?

Idiotia kukkii
Idiotia kukkii
13.9.2018 11:22

Kyllä meitä joku vaivaa koska idiotia maissamme senkun kukoistaa:
Mies osti hotellin 4,5 miljoonalla kruunulla ja vuokrasi sen Migrille joka teki siellä korjaustöitä. Matuja ei kuitenkaan koskaan majoitettu hotelliin, silti Migri maksoi hotellista vuokraa yhteensä 5 miljoonaa kruunua eli enemmän kuin mitä hotelli alkujaan maksoi. Nyt mies myy hotellia ja kiinnostus on suuri. Hän asuu itse Kanarian saarilla.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/skattebetalarna-har-gjort-mig-till-mangmiljonar

huugo
huugo
13.9.2018 11:46
Vastaa...  Idiotia kukkii

Suomessa oli vastaava tapaus jo poijaat uhkaisvat haastaa migrin oikeuteen katteettomista lupauksista (suomeksi helppoa rahaa veronmaksajilta) Ei tainnut valtio vaan maksaa, tai ainkaan julkisuudessa ei ole ollut mitään. Sitähän ei tiedä mitä julkisuudelta piilossa on sovittu, vaikka pikku kipurahat. Poiijilla ei tainnut olla poliitikkoja mukan bisneksessä kuten muutamilla muilla joka olisi taannut että hommat suijuvat kuin rasvattuna ja rahaa suorastaan satoi tilille koska piikki oli valtiolta auki.

Anonyymi
Anonyymi
13.9.2018 15:41

Noilla ihmisillä on jo valmiiksi mielenterveysongelmia, joten tuskin muutos miehestä naiseksi tai toisin päin auttaa asiaan. Suomessa on oikeasti fyysisesti sairaita aikuisia ja lapsia, joiden tulee saada hoitoa ennen tällaisia, joiden auttamisen tuloksista ei ole mitään takeita. Jos vanhukset jätetään heitteille, ei ole rahaa purkaa leikkausjonoja, ei auttaa tavallisista mielenterveysongelmista kärsiviä ja hammashoitoon joutuu odottamaan kuukausia, ei pitäisi myöskään olla rahaa tällaiseen (anteeksi) pelleilyyn.

Aappa
Aappa
13.9.2018 23:42

Ymmärrän, että maailma on suvaitsematon paikka, mutta eikö sekin ole aika suvaitsematonta, että ei suvaita itseään sellaisena kuin on, vaan pitää väkisellä esim. muuttaa omaa sukupuolta tms.?

Alarik Lundin
13.9.2018 23:49

Silloin kun länsimaissa oli vielä laajamittainen käsitys, että on olemassa ”sivupersoonia”, se ilmiö laajeni ja sai yhä hurjempia ulottuvuuksia kun sitä ruvettiin hoitamaan. Kustannukset nousivat käsi kädessä sivupersoonien määrien kanssa ja jossain vaiheessa maksavat tahot mm. vakuutusfirmat saivat tarpeekseen… vähitellen ilmiö kuivui kasaan.
Voisihan sukupuolihoitoihinkin harkita portinvartijoiden lakkautusta jos vaihtoehtoisesti jätetään hoidon rahoitus yksityiselle sektorille… katsotaan kuinka pitkään tämä kehoristiriita kestää.

Onko varma?
Onko varma?
13.9.2018 23:49

Pitkin päivää lämmittänyt ja hymyilyttänyt se jutun loppukaneetti ja rohkea ulostulo, ettei Pt-media ole osallinen tapahtumaa millään laillal UskooU ken haluaa

Sofia Mattila
Sofia Mattila
14.9.2018 00:28

> minkä jälkeen henkilö saa itse päättää, mitä
> hoitoja hän HALUAA TAI EI HALUA
Aika yleisesti käytetty argumentti oikeuksien lisäämiseksi on HALU. Mutta itää ymmärtää, että HALU EI MUODOSTA OIKEUTTA.
Yhden oikeus (saada jotakin) on aina toisen velvollisuus (luovuttaa tuo jotakin). Oikeus voi olla olemassa vain ostamisen ja myymisen markkinoilla. Siellä ostetaan ja myydään oikeuksia. Kauppahintana on velvollisuus täyttää näitä oikeuksia.
Näillä oikeuksien markkinoilla toimivat (poliittiset) pelaajat lyövät vetonsa jonkun toisen rahalla. Onko edes olemassa tilannetta, että huutamalla (korkein huuto) MINUN OIKEUS, siihen joku vastaa: MINUN VELVOLLISUUS, ole hyvä!

Taas tuli niin abstraktia tuubaa, että ei tätä ymmärrä kukaan.

Reijo Koiras
14.9.2018 07:04

No niin, enhän minä malttanut olla tätäkään käsittelemättä: https://ryppyjareika.blogspot.com/2018/09/mielenosoitus-pertinlaaksossa-osa-iii.html

Suomimies
Suomimies
15.9.2018 00:27

Mielisairaita kuuluisivat suljetulle