Tarkistuslaskennassa SD toisena kun vajaa 2/3 äänistä laskettu

sd2018_webb-300x168-1

Ruotsissa on menossa hyvin mielenkiintoinen ”vaalifusku”, sillä valtamediat mukaanlukien yleisradioyhtiö SVT yrittää jollain tapaa hämärtää vaalitulosta.

Kyse on siitä, että esimerkiksi SVT väittää ”ajankohtaista”-osiossaan otsikolla ”Kaikki äänet laskettu, katso tulos täältä”. Aftonbladetilla on samankaltainen artikkeli. Sen mukaan vaalitulos on nyt tarkistettu ja faktaistettu. SVT on julkaissut artikkelin tänään Ruotsin aikaa noin klo 16.00 (Itä-Euroopan aikaa 17.00).

Molemmat mediat antavat siis ymmärtää, että vaalitulos on nyt tarkistettu pohjamutia myöten ja heidän julkaisema tulos on virallinen.

Kannattaa huomata, että Suomen media saattaa käyttää näitä medioita lähteenään.

Vaikea sanoa onko medioilla joku etuasema vaalituloksen julkaisuun vai ei, mutta virallisen reaaliaikaisen vaalilaskennan mukaan äänistä on uudelleen laskettu vain noin reilu puolet tätä juttua kirjoittaessa kl0 19.00 aikaan.

Kun esimerkiksi SVT väittää, että lopullinen vaalitulos on klo 15.56 julkaistun artikkelin mukaan seuraava:

Kuvakaappaus 2018-09-13 19-05-09.png

Niin virallisen reaaliaikaisen vaalilaskentasivun mukaan ääniä on laskettu tätä kirjoitettaessa reilu puolet. Sen mukaan tulos on seuraava:

Kuvakaappaus 2018-09-13 19-11-13

Virallisen vaalitulosseurannan sivulla painotetaan erikseen, että tuloksiin saattaa tulla muutoksia laskennan edetessä ja vaalitulosta ei ole lyöty lukkoon ennenkuin kaikki äänet on laskettu.

Nyt uusintalaskennassa on tullut mukaan mm. paljon ulkomailta tulleita ääniä, jotka ovat jääneet jostain syystä matkalle. Lisäksi on ollut monenlaista sekaannusta laskennassa.

Uusintalaskennan mukaan SD:llä on tällä hetkellä reilu 19 % ja Moderaateilla reilu 18 %. Sos.demarit ovat vajaassa 30 prosentissa. Tilanne poikkeaa tietenkin vaalipäivän laskennasta, sillä nyt ääniä ei lasketa samassa järjestyksessä kuin vaalipäivänä, eli sitä ei voi verrata vaalipäivänä tapahtuneeseen laskennan etenemiseen.

Joten, ei kannata vielä heittää hanskoja tiskiin. Koska nyt kun äänistä on laskettu 2/3 niin SD on hienoisella kakkossijalla. Kakkossija on ollut nyt jo pitkään eillisestä asti. Uusintalaskenta edistyy todella hitaasti. Sitä voi seurata täältä:

https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

34 thoughts on “Tarkistuslaskennassa SD toisena kun vajaa 2/3 äänistä laskettu

 1. Hyvin mielenkiintoista!! Mahtaa olla suvakkimedioilla pelko nyt persuuksissa. Hyssyttelyn määrä kertoo paljon..:D

  39
  1. Asiasta kolmanteen. Suomen uutisten kommenttiosiosta pomittuna:

   Touko: ”Olen uupunut”.
   Lääkäri: ”Siltäkö teistä tuntuu”?
   Touko: ” Juuri siltä”.
   Lääkäri: ”Oletteko työn vai kotiasioiden takia uupunut”?
   Touko: ”Molempien”.
   Lääkäri:”Kertoisitteko lisää”?
   Touko: ”Tiedättekö kuinka raskasta on vetää puoluetta, joka koostuu 99% haihattelijoista ja todellisuuden kadottaneista ihmisistä”?
   Lääkäri:” Voin vain kuvitella Pystyttekö kuitenkin rentoutumaan vapaa-ajallanne”?
   Touko:”Mielestäni pystyn minkä läpsyttelyiltäni kerkiän”.
   Lääkäri:”Suosittelusin teille parannukseksi kolmea asiaa. Ensin jättäkää edustamanne puolue. Toiseksi vähentäkää merkittävä homoilloissa rientoja ja viimeiseksi vähentäkää merkittävästi kotona dildon käyttöä”.
   Touko:”Muut kyllä onnistuu, mutta kolmannesta en ole varma”.
   Lääkäri:” Voisitteko edes harkita dildon pienentämistä, koska takaosanne on ammottavan auki”?
   Touko:”Ei se haittaa. Se on hyvin meidän ystäväpiirissä.

   10
   2
 2. Ei kyllä yhtään yllätä. Itse seuraan myös laskentaa tuolta val.se sivulta.

  31
 3. Roskalehdet voivat kirjoitella mitä haluavat, mutta mikään ei ole ohi ennen kuin pullea mamma laulaa!

  20
   1. Erittäin monessa paikkaa on joko uupunut Sd tai Afs vaaliseteleitä ja vaalivirkailijat suostutelleet ihmisiä olemaan liimaamatta kuorta kiinni, ”nopeampi” avata laskemista varten.

    21
 4. Kannattaa nyt huomioida että Tukholmasta on laskettu hyvin vähän ääniä ja siellä oli 1.laskennassa kaikista Ruotsin kunnista toiseksi huonoin SD:n kannatus, 9,8%. Huonoin oli Uumaja 8,6%. Eli sama juttu kuin perussuomalaisilla, pääkaupunki laskee koko maan tulosta yli prosenttiyksikön. Täältä voi katsoa joka puolueen top3 parhaat/heikoimmat kunnat: https://www.dn.se/val/ Missään ei SD:n kannatus laskenut edellisistä vaaleista, kun taas Miljöpartiet ei noussut missään kunnassa.

  10
  1. Tää näyttää valitettavasti todelta. MP saanee myös valtaosan äänistään kuten Helsingissä vihreät konsanaan

   1. Kuntavaaleissahan äänestäjät eivät äänestäneet.
    Siksi vihreä vääryys näyttää suurelta.
    Jos alle puolet äänestää niin vain silloin vihervasurit
    Voivat pärjätä.

 5. Vaalilautakunnissa numerolukutaidottomia kuntapäättäjiä kavereineen. Kataisellakin oli matematiikassa arvosana 7, mutta hyvin pärjää kun sormet riittää.

  10
 6. Tulos on päätettyetukäteen aivan kuten Suomen presidentin vaalissa. Vain lammas uskoo äänestämisen muuttavan mitään matkalla teuraaksi.

  14
 7. Ruotsin vaalit näyttävät siltä että niihin on yritetty tosissaan vaikuttaa. Miksi nyt ei syytetä venäläisiä ja putinia, no syy on selvä, puolue on väärä. On myös käsittämätöntä että sosiaalidemokraatteilla on vielä noin paljon kannatusta. Suomessahan sosiaalidemokraatit ovat olleet perinteisesti työssäkäyvien puolue, mutta ei enää vuosiin koska puolue on unohtanut alkuperäisen tarkoituksensa ja se näkyy kannatuksen laskuna. Kannatuksen laskua on pahentanut puolueen yrittäessä haalia ulkomaalais kannattajia ja riveihinsä insesti neekereitä ja rikollisia. Ja vielä Ruotsin vaaleista, jos vaalien alla lähetetään arabiankielisiä viestejä, on systeemissä jo jotain todella pahasti pielessä.

  23
 8. Kas kummaa, kun niillä oli kiire julkaista vaalitulos, vaikka kaikkia ääniä ei ollut tarkistettu. Eikö ulkomailla äänestetä aikaisemmin, jotta äänet ehtisivät paikalle vaalipäiväksi. Kyllä nämä vaalit haiskahtavat pahasti.

  15
 9. Heh heh. Taitaa Ruotsi olla kehitysmaa kun vaalitulostakin leivotaan päiväkausia. Jatkossa tarvitaan enemmän demokratian puolustajia ja vaalitarkkailijoita tuohon kaaokseen.

  19
 10. Ruotsissa on sellaisiakin ääntenlaskijoita, joita en päästäisi ovestani sisälle. Tummissa kulttuureissa yritetään aina petosta omaksi hyväksi.

  13
 11. Korruptoitunutta kehitysmaatasoa nämä Ruotsin vaalit! Kummallista touhua ennakkoäänestyspaikoilla, poliitikkoja jotka ovat seisseet ja jakaneet valmiiksiruksattuja äänestyslipukkeita, matualueiden huivipäiset vaalineuvojat, Moderaattien sumplimiset Miljööpuolueen kanssa (Botkyrka, Tukholma), kuntien lähettämättä jääneet äänet (esim. Falun), PostNordin liian myöhään toimittamat äänet (sen takia hylätyt), postinkulussa hävinneet äänet jne jne.

  13
 12. Hei pt-median toimittelijat! Miten olikaan vilpillisten vaalien laita Ruotsissa??? Yhäkö sitä mieltä, että foliohattuilua???

  Eikö koko juttu pitänyt olla HUUHAATA???

  8
  2
  1. Ei vaaleissa ollut mitään vilpillistä, jotkut yksittäiset tahot ovat toimineet hieman kyseenalaisesti, mutta ei se tee vaaleista ”vilpillistä”…

   3
   7
   1. ”Sivistynyttä ja hienovaraista” vaaliin sekaantumista ja siksi hyväksyttävää. Kuten ”vihapuhe” käsite.Riippuu siitä kuka sitä tekee.

   2. Vaalivilppi on vaalien tulokseen vaikuttamista epärehellisin keinoin. Siellä käytettiin äänestäjiin vaikuttamista, kuten ne arabiaksi kirjotetut valheet, piiloteltu vaalilappuja, kerrottu että kuorta johon äänestyslappu laitetaan ei tarvitse sulkea jne. Wikipediassa listataan noita vaikuttamiskeinoja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaalivilppi

    Pidän hieman omituisena sitä että todisteisiin perustuva Pt-media kieltää vaalien olleen vilpilliset siitä huolimatta että vaalivilpistä on tullut yhä enemmän ja enemmän todisteita muutaman päivän sisällä.

    1. Noh, vaikka siellä on ollut jotain yksittäisten ihmisten öyhötystä niin ei kai se muuta vaalitulosta miksikään. Vaikka tehtäisiin uusintavaalit tulis olisi sama.

     Näillä pikku jekuilla vaalipaikoilla ei ole ollut vaikutusta vaalitulokseen. Jos vaalitulokseen olisi haluttu vaikuttaa niin silloin olisi pitänyt väärentää tms puoli miljoonaa ääntä. Pitäisi ymmärtää, että tuollaiseen kyettiin jossain Neukuissa, mutta ei Ruotsissa. Jos nyt väärennettäisiin puoli miljoonaa ääntä se tulisi sata varmasti esille.

     Toisaalta jos arabiinoille on jaettu arabiankielisiä lappuja ”äänestä sossuja, me olemme teidän puolella” niin sehän ei oikeastaan ole vilppiä. Se on vai samanlainen lupaus kuin mikä tahansa vaalilupaus.

     Kritiikkiä kyllä esitetään ja kovin sanoin silloin kun siihen on aihetta. Mutta pitäisi ymmärtää, että ei SD ja maahanmuuttokriityisyys ole Ruotsissa mitenkään erityisen muodissa. Puheet Ruotsin ”heräämisestä” ovat täysin vailla katetta. SD sai nyt pienen nousun verrattuna edellisvaaleihin, ei muuta.

     Realisti katsoo nyt eteenpäin ja Suomen etua, koska joka tapauksessa ruotsalaisten enemmistö ei äänestänyt SD:tä. Meidän on hyväksyttävä se tosiasia, että ruotsalaiset ovat valinneet tiensä ja mahdollisuuksien mukaan vaikutettava asioihin siten, että Suomesta ei tulisi samanlaista ihmiskaatopaikkaa kuin Ruotsista.

     3
     2
     1. Kommenttisi ei vastaa esittämääni kritiikkiin vaan sisältää argumentointia asian vierestä.

      Puutuin vain ja ainoastaan siihen epäkohtaan että Pt-media ei tunnu haluavan myöntää että vaalit olivat vilpilliset. Tämä siitäkin huolimatta että monenlaisesta vilpistä on osoitettu todisteita usean eri tahon toimesta, joka tarkoittaa sitä että vaalit olivat faktuaalisesti vilpilliset. Jos Pt-media ei halua korjata tätä epäkohtaa raportoinnissaan niin ei siinä mitään, se on vaan hämmentävää koska se poikkeaa Pt-median aikaisemmasta linjasta, jossa raportointi perustui todisteisiin.

 13. Itselläni tuo korkea äänestysprosentti on suuri ihmetyksenaihe. Herättää monia kysymyksiä.

  1. Ruotsissa on aina ollut korkea äänestysprosentti, yli 80 kun suomessa se on useimiten alle 80 %. Joissakin hyvin toimeentulevissa kunnissa prossat ovat jopa yli 90 %. Ruotslaiset katsovat velvollisuudekseen äänestää, siitä siinä on kysymys eikä mistään muusta.

 14. Ainakin nyt alkaa näyttää oudolta tuo vaaliselvittely. Miten on mahdollista että siellä voi esim ennakkoäänensä vaihtaa? Eikö sen pidä olla niin, että kun kerran numeron lipukkeeseen laitat, se on ja pysyy.
  Muutenkin hyvin epäilyttävältä kuulostaa. En ihmettelisi vaikka ilmoittaisivat osan lipukkeista tuhoutuneen.

  1. Ruotsissa tosiaankin voi muuttaa mielipidettä ja viimeiseksi ruksattu lasketaan…

Comments are closed.