Tarkistuslaskennassa SD toisena kun vajaa 2/3 äänistä laskettu

sd2018_webb-300x168-1

Ruotsissa on menossa hyvin mielenkiintoinen ”vaalifusku”, sillä valtamediat mukaanlukien yleisradioyhtiö SVT yrittää jollain tapaa hämärtää vaalitulosta.

Kyse on siitä, että esimerkiksi SVT väittää ”ajankohtaista”-osiossaan otsikolla ”Kaikki äänet laskettu, katso tulos täältä”. Aftonbladetilla on samankaltainen artikkeli. Sen mukaan vaalitulos on nyt tarkistettu ja faktaistettu. SVT on julkaissut artikkelin tänään Ruotsin aikaa noin klo 16.00 (Itä-Euroopan aikaa 17.00).
Molemmat mediat antavat siis ymmärtää, että vaalitulos on nyt tarkistettu pohjamutia myöten ja heidän julkaisema tulos on virallinen.
Kannattaa huomata, että Suomen media saattaa käyttää näitä medioita lähteenään.
Vaikea sanoa onko medioilla joku etuasema vaalituloksen julkaisuun vai ei, mutta virallisen reaaliaikaisen vaalilaskennan mukaan äänistä on uudelleen laskettu vain noin reilu puolet tätä juttua kirjoittaessa kl0 19.00 aikaan.
Kun esimerkiksi SVT väittää, että lopullinen vaalitulos on klo 15.56 julkaistun artikkelin mukaan seuraava:
Kuvakaappaus 2018-09-13 19-05-09.png
Niin virallisen reaaliaikaisen vaalilaskentasivun mukaan ääniä on laskettu tätä kirjoitettaessa reilu puolet. Sen mukaan tulos on seuraava:
Kuvakaappaus 2018-09-13 19-11-13
Virallisen vaalitulosseurannan sivulla painotetaan erikseen, että tuloksiin saattaa tulla muutoksia laskennan edetessä ja vaalitulosta ei ole lyöty lukkoon ennenkuin kaikki äänet on laskettu.
Nyt uusintalaskennassa on tullut mukaan mm. paljon ulkomailta tulleita ääniä, jotka ovat jääneet jostain syystä matkalle. Lisäksi on ollut monenlaista sekaannusta laskennassa.
Uusintalaskennan mukaan SD:llä on tällä hetkellä reilu 19 % ja Moderaateilla reilu 18 %. Sos.demarit ovat vajaassa 30 prosentissa. Tilanne poikkeaa tietenkin vaalipäivän laskennasta, sillä nyt ääniä ei lasketa samassa järjestyksessä kuin vaalipäivänä, eli sitä ei voi verrata vaalipäivänä tapahtuneeseen laskennan etenemiseen.
Joten, ei kannata vielä heittää hanskoja tiskiin. Koska nyt kun äänistä on laskettu 2/3 niin SD on hienoisella kakkossijalla. Kakkossija on ollut nyt jo pitkään eillisestä asti. Uusintalaskenta edistyy todella hitaasti. Sitä voi seurata täältä:
https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/index.html

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Freya Snow
Freya Snow
13.9.2018 19:37

Hyvin mielenkiintoista!! Mahtaa olla suvakkimedioilla pelko nyt persuuksissa. Hyssyttelyn määrä kertoo paljon..:D

Kevennys
Kevennys
14.9.2018 11:07
Vastaa...  Freya Snow

Asiasta kolmanteen. Suomen uutisten kommenttiosiosta pomittuna:
Touko: ”Olen uupunut”.
Lääkäri: ”Siltäkö teistä tuntuu”?
Touko: ” Juuri siltä”.
Lääkäri: ”Oletteko työn vai kotiasioiden takia uupunut”?
Touko: ”Molempien”.
Lääkäri:”Kertoisitteko lisää”?
Touko: ”Tiedättekö kuinka raskasta on vetää puoluetta, joka koostuu 99% haihattelijoista ja todellisuuden kadottaneista ihmisistä”?
Lääkäri:” Voin vain kuvitella Pystyttekö kuitenkin rentoutumaan vapaa-ajallanne”?
Touko:”Mielestäni pystyn minkä läpsyttelyiltäni kerkiän”.
Lääkäri:”Suosittelusin teille parannukseksi kolmea asiaa. Ensin jättäkää edustamanne puolue. Toiseksi vähentäkää merkittävä homoilloissa rientoja ja viimeiseksi vähentäkää merkittävästi kotona dildon käyttöä”.
Touko:”Muut kyllä onnistuu, mutta kolmannesta en ole varma”.
Lääkäri:” Voisitteko edes harkita dildon pienentämistä, koska takaosanne on ammottavan auki”?
Touko:”Ei se haittaa. Se on hyvin meidän ystäväpiirissä.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
13.9.2018 19:46

Ei kyllä yhtään yllätä. Itse seuraan myös laskentaa tuolta val.se sivulta.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
13.9.2018 20:19

Roskalehdet voivat kirjoitella mitä haluavat, mutta mikään ei ole ohi ennen kuin pullea mamma laulaa!

Risto Kantonen
Risto Kantonen
13.9.2018 22:09

En tiedä onko Pt-media raportoinu tästä, lisää vilppitapauksia tullut ilmi: https://nyadagbladet.se/inrikes/rapporter-om-valfusk-fortsatter-att-stromma-in/

Esa
Esa
13.9.2018 22:24
Vastaa...  Risto Kantonen

Ei tuo ruotsi taitu kovin hyvin niin saisko pienen tiivistyksen

Sef
Sef
14.9.2018 01:21
Vastaa...  Esa

Erittäin monessa paikkaa on joko uupunut Sd tai Afs vaaliseteleitä ja vaalivirkailijat suostutelleet ihmisiä olemaan liimaamatta kuorta kiinni, ”nopeampi” avata laskemista varten.

J
J
13.9.2018 22:38

Kannattaa nyt huomioida että Tukholmasta on laskettu hyvin vähän ääniä ja siellä oli 1.laskennassa kaikista Ruotsin kunnista toiseksi huonoin SD:n kannatus, 9,8%. Huonoin oli Uumaja 8,6%. Eli sama juttu kuin perussuomalaisilla, pääkaupunki laskee koko maan tulosta yli prosenttiyksikön. Täältä voi katsoa joka puolueen top3 parhaat/heikoimmat kunnat: https://www.dn.se/val/ Missään ei SD:n kannatus laskenut edellisistä vaaleista, kun taas Miljöpartiet ei noussut missään kunnassa.

Anonymous
Anonymous
13.9.2018 22:59
Vastaa...  J

Tää näyttää valitettavasti todelta. MP saanee myös valtaosan äänistään kuten Helsingissä vihreät konsanaan

Veikkonw
Veikkonw
14.9.2018 14:46
Vastaa...  Anonymous

Kuntavaaleissahan äänestäjät eivät äänestäneet.
Siksi vihreä vääryys näyttää suurelta.
Jos alle puolet äänestää niin vain silloin vihervasurit
Voivat pärjätä.

Pieni kusetus ei merkkaa paskaakaan
Pieni kusetus ei merkkaa paskaakaan
13.9.2018 22:50

Vaalilautakunnissa numerolukutaidottomia kuntapäättäjiä kavereineen. Kataisellakin oli matematiikassa arvosana 7, mutta hyvin pärjää kun sormet riittää.

Anonymous
Anonymous
13.9.2018 23:00

Eikös se ollut kutonen? ja lukion lyhyessä matematiikassa?

Anonymous
Anonymous
13.9.2018 23:07
Vastaa...  Anonymous

Tätä tämä numerosokeus

peräpää
peräpää
13.9.2018 23:02

No minähän sanoin heti, että MP on pelattu yli 4%:n.

Hohhoijaa...
Hohhoijaa...
14.9.2018 00:29

Afgaanilapsosten jäämisen takaamiseksi on perustettu oma puolue
http://asylnupartiet.org/aktuellt/stoppa%20utvisningar%20till%20afghanistan.html

peukku
peukku
14.9.2018 04:40

Tulos on päätettyetukäteen aivan kuten Suomen presidentin vaalissa. Vain lammas uskoo äänestämisen muuttavan mitään matkalla teuraaksi.

huugo
huugo
14.9.2018 05:16

Ruotsin vaalit näyttävät siltä että niihin on yritetty tosissaan vaikuttaa. Miksi nyt ei syytetä venäläisiä ja putinia, no syy on selvä, puolue on väärä. On myös käsittämätöntä että sosiaalidemokraatteilla on vielä noin paljon kannatusta. Suomessahan sosiaalidemokraatit ovat olleet perinteisesti työssäkäyvien puolue, mutta ei enää vuosiin koska puolue on unohtanut alkuperäisen tarkoituksensa ja se näkyy kannatuksen laskuna. Kannatuksen laskua on pahentanut puolueen yrittäessä haalia ulkomaalais kannattajia ja riveihinsä insesti neekereitä ja rikollisia. Ja vielä Ruotsin vaaleista, jos vaalien alla lähetetään arabiankielisiä viestejä, on systeemissä jo jotain todella pahasti pielessä.

Aikki
Aikki
14.9.2018 07:10

Kas kummaa, kun niillä oli kiire julkaista vaalitulos, vaikka kaikkia ääniä ei ollut tarkistettu. Eikö ulkomailla äänestetä aikaisemmin, jotta äänet ehtisivät paikalle vaalipäiväksi. Kyllä nämä vaalit haiskahtavat pahasti.

Juha6
Juha6
14.9.2018 07:17

Heh heh. Taitaa Ruotsi olla kehitysmaa kun vaalitulostakin leivotaan päiväkausia. Jatkossa tarvitaan enemmän demokratian puolustajia ja vaalitarkkailijoita tuohon kaaokseen.

Sam Colt
Sam Colt
14.9.2018 09:34

Ruotsissa on sellaisiakin ääntenlaskijoita, joita en päästäisi ovestani sisälle. Tummissa kulttuureissa yritetään aina petosta omaksi hyväksi.

Foliohattu ei ollutkaan foliohattu
Foliohattu ei ollutkaan foliohattu
14.9.2018 10:58

Korruptoitunutta kehitysmaatasoa nämä Ruotsin vaalit! Kummallista touhua ennakkoäänestyspaikoilla, poliitikkoja jotka ovat seisseet ja jakaneet valmiiksiruksattuja äänestyslipukkeita, matualueiden huivipäiset vaalineuvojat, Moderaattien sumplimiset Miljööpuolueen kanssa (Botkyrka, Tukholma), kuntien lähettämättä jääneet äänet (esim. Falun), PostNordin liian myöhään toimittamat äänet (sen takia hylätyt), postinkulussa hävinneet äänet jne jne.

Make
Make
14.9.2018 11:53

Hei pt-median toimittelijat! Miten olikaan vilpillisten vaalien laita Ruotsissa??? Yhäkö sitä mieltä, että foliohattuilua???
Eikö koko juttu pitänyt olla HUUHAATA???

huugo
huugo
14.9.2018 18:20

”Sivistynyttä ja hienovaraista” vaaliin sekaantumista ja siksi hyväksyttävää. Kuten ”vihapuhe” käsite.Riippuu siitä kuka sitä tekee.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
15.9.2018 14:15

Vaalivilppi on vaalien tulokseen vaikuttamista epärehellisin keinoin. Siellä käytettiin äänestäjiin vaikuttamista, kuten ne arabiaksi kirjotetut valheet, piiloteltu vaalilappuja, kerrottu että kuorta johon äänestyslappu laitetaan ei tarvitse sulkea jne. Wikipediassa listataan noita vaikuttamiskeinoja: https://fi.wikipedia.org/wiki/Vaalivilppi
Pidän hieman omituisena sitä että todisteisiin perustuva Pt-media kieltää vaalien olleen vilpilliset siitä huolimatta että vaalivilpistä on tullut yhä enemmän ja enemmän todisteita muutaman päivän sisällä.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
15.9.2018 20:59

Kommenttisi ei vastaa esittämääni kritiikkiin vaan sisältää argumentointia asian vierestä.
Puutuin vain ja ainoastaan siihen epäkohtaan että Pt-media ei tunnu haluavan myöntää että vaalit olivat vilpilliset. Tämä siitäkin huolimatta että monenlaisesta vilpistä on osoitettu todisteita usean eri tahon toimesta, joka tarkoittaa sitä että vaalit olivat faktuaalisesti vilpilliset. Jos Pt-media ei halua korjata tätä epäkohtaa raportoinnissaan niin ei siinä mitään, se on vaan hämmentävää koska se poikkeaa Pt-median aikaisemmasta linjasta, jossa raportointi perustui todisteisiin.

pakkopaita
pakkopaita
15.9.2018 10:35

Itselläni tuo korkea äänestysprosentti on suuri ihmetyksenaihe. Herättää monia kysymyksiä.

Anonymous
Anonymous
15.9.2018 12:18

Ainakin nyt alkaa näyttää oudolta tuo vaaliselvittely. Miten on mahdollista että siellä voi esim ennakkoäänensä vaihtaa? Eikö sen pidä olla niin, että kun kerran numeron lipukkeeseen laitat, se on ja pysyy.
Muutenkin hyvin epäilyttävältä kuulostaa. En ihmettelisi vaikka ilmoittaisivat osan lipukkeista tuhoutuneen.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
15.9.2018 13:56

Angry Foreignerilta hyvä video noista Ruotsin vaaleista: https://www.youtube.com/watch?v=Fp9Su5Wf5pI videossa on englanninkieliset tekstit. Hän kirjoitti koosteen asiasta englanniksi myös blogissaan: https://acidmuncher.wordpress.com/2018/09/11/was-there-election-fraud-in-sweden/
Suosittelen käymään läpi molemmat.