Taviolta kirjallinen kysymys: Mykkäsen toimet lisäävät laitonta maahantuloa

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) on jättänyt eduskunnassa kirjallisen kysymyksen hallitukselle sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) ideoimasta irakilaisten passidelegaatiosta.

Irakista saapuu Suomeen virkamiesryhmä jakamaan halukkaille irakilaisille turvapaikanhakijoille passeja. Tavion mukaan tämä voi lisätä Suomen houkuttelevuutta turvapaikanhakijoiden kohdemaana sekä irakilaisten laitonta maahantuloa.

Tavio huomauttaa, että yhtäkään laittomasti Suomeen saapunutta irakilaista ei onnistuta palauttamaan tämän passidelegaation avulla.

– Hallitus keskittyy vääriin asioihin. Laittomasti saapuneille irakilaisille tarjotaan varasuunnitelma Suomessa pysymiseksi, vaikka pitäisi keskittyä lähettämään heidät takaisin Irakiin, Tavio sanoo.

Tavio katsoo Sipilän hallituksen toimien tähtäävän laittomasti maassa olevien maahan jäämiseen sen sijaan, että heidät poistettaisiin maasta.

– Sipilän hallitus on nyt neuvotellut Irakin hallituksen kanssa irakilaisten Suomeen jäämisen keinoista ja tekee toimenpiteitä maahan jäämisen helpottamiseksi, mutta ei ole vastavuoroisesti edellyttänyt Irakia vastaanottamaan laittomasti Suomessa olevia irakilaisia, Tavio toteaa.

Ville Tavio, kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pelle Peloton
Pelle Peloton
14.9.2018 14:46

Vallanpitäjät ovat valintansa tehneet ja tukevat valintaansa eteenkin päin. Pieni määrä vierasta kulttuuria voi olla hyväksi. Suuri siirtolaisuus ei sitä ole.
Jopa oman kansan siirtyminen eri heimon aleelle tekee ongelmia kymmeniksi vuosiksi. Vieläkin on yli 70 vuoden jälkeen eroja karjalasta muuttaneiden ja muiden suomalaisten välillä. Kotoutuminen ei ole ollut helppoa, vaikka puhutaan samaa kieltä.

pölvästit_politiikassa
pölvästit_politiikassa
15.9.2018 22:03
Vastaa...  Pelle Peloton

Vaalit on tulossa,eihän minun ääni paljon paina,mutta nuista mädättäjistä sitä ei yksikään enää koskaan nappaa.
Suoraansanoen vituttaa ja raskaasti nuiden kusipäisten herrojen toilailu.Irakista tilataan muslimit kirjottaan passeja
näille despooteille,jotka nimittelevät suomalaisia ”vääräuskoisiksi ja huoriksi”. Tarkotustakaan ei ole saada nuita takaisin kotimaihinsa,vaan suomalaisten velvollissus nuiden elättämiseen jatkuu juuri niin kauan kun irakilais jätkät haluavat.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
14.9.2018 16:14

Pitäiskös käydä hakemassa aito Irakin passi, kun kerran puoliväkisin tyrkytetään. Sitten vaan torin laitaan monttu auki odottamaan pullaa. Paavi saa tulla nuolemaan mun jalat, tai muuten saatan radikalisoitua, **tun natsit!

Anonymous
Anonymous
14.9.2018 18:50

Pikkuisen pienemmistäkin maanpetoksellisista toimista kuin Mykkänen,Orpo ja toverit on jossain joskus ammuttu ja dumpattu kuoppaan sen suurempia kyselemättä tai hautapaikkoja ihmeemmin merkkailematta.

Valtsu
Valtsu
14.9.2018 19:22

Kaiken maailman apua työnnetään Irakiin miljoonia tuosta vain, mutta irakilaisia ei saada millään kotiin.
Ja sitten muistetaan tämän sirkuksen sääntö nro 1: suomalaisen veronmaksajan kuuluu aina hävitä. Sääntö pitänee paikkansa myös passidelegaation kohdalla. Ainakaan se ei ole kertaakaan pettänyt.
Mykkänen voisi sopia pikkuvirkamieheksi kulttuuri- tai opetusministeriöön, mutta sisäministeri – luoja varjele! Tavio vaikuttaa tyylikkäältä, asialinjan hemmolta.

Pena
Pena
14.9.2018 19:22

Kai Mykkäseltä on todellisuudentaju hämärtynyt ajat sitten.

Tavio edes yrittää
Tavio edes yrittää
14.9.2018 22:08

Siitä propsit

huugo
huugo
15.9.2018 06:17

Mykkäsestä alkaa paljastua aito super suvakki ja menee jopa pian sipilän ohi vahingon aiheuttamisessa veronmaksajille ja turvallisuudelle. Kokoomus ja EK painavat nyt kun rauta on kuuma, halpatyövoimaa pitäisi saada ja paljon. Ammattiyhdistysliike pitää saada polviasentoon ja naps.