Ruotsin vaaleissa esiintyi monenlaista pikkuhäiriköintiä

20199855d1f793ee2af3d77858df9714fd2c6ae2
Lain mukaan vaalipaikalla pitää olla tarjolla kaikkien puolueiden vaaliseteleitä.

Ruotsin vaalien vilunki aiheuttaa hieman pohdintaa. Selvennettäköön sen verran asiaa, että vaalien aikana on tullut esille monenlaista kiusantekoa ja vilunkia, mutta mitään systemaattista äänten väärentämistä ei ole esiintynyt.

Tavallinen vaalien aikaan tehty vilunki on jättää sverigedemokraattien vaalisetelit pois vaalitelineestä. Mutta myös muiden puolueiden kohdalla on esiintynyt samaa. Ruotsin vaalitavasta johtuen äänestypaikalla on lokerikko, johon vaalipaikan ylläpitäjä täyttää sitä mukaa puolueiden vaalilappuja kun ne loppuvat. Äänestäjä toisin sanoen ottaa lokerikosta sen puolueen lapun, jota aikoo äänestää. Tämä poikkeaa merkittävästi vaikkapa Suomen tavasta, jossa äänestäjä saa tyhjän lapun, johon merkitsee vain numeron. Ruotsissa vaalisetelissä lukee kaikki sen alueen puolueen ehdokkaat ja äänestäjä ruksaa haluamansa.
Kun haluama ehdokas on ruksattu, lappu taitetaan ja laitetaan kirjekuoreen ja suljetaan.
Äänestyskäytäntöä voidaan kritisoida siksi, että kuka tahansa voi nähdä mitä puoluetta henkilö äänestää kun valitsee lokerikosta julkisesti lapun. Tähän on kuitenkin syntynyt monenlaisia käytäntöjä, joilla oma puolue salataan. Tavallinen tapa on kerätä kaikkien puolueiden laput ja mennä äänestyskoppiin. Yleinen tapa on myös tilata puolueilta vaalisetelin suoraan kotiinsa, joka sitten käydään vain tiputtamassa laatikkoon äänestyspaikalla. Puolueet myös lähettävät jäsenilleen vaaliseteleitä automaattisesti.

Valsedel
Vaaliseteli. Klikkaa kuva isommaksi.
Yhtä kaikki monilla vaalipaikoilla sverigedemokraattien lappuja ei ole täytetty automaattisesti lokerikkoon saataville. Ihmiset ovat ilmoittaneet, että lokerot ovat olleet tyhjiä. Joidenkin väitteiden mukaan vaalipaikan ylläpitäjä on kieltäytynyt myöskin täyttämästä SD:n vaaliseteleitä. SD:n vaaliseteleiden tyhjät lokerot ei ole kuitenkaan yksin tämän vaalien ilmiö, vaan sitä tapahtui myös viime vaaleissa 2014. Kannattaa huomata, tätä samaa kiusantekoa on tapahtunut myös muidenkin puolueiden kohdalla. Joillakin paikkakunnilla sosiaalidemokraatti-moderaatti-asetelma voi olla hyvinkin jyrkkä ilman sverigedemokraatteja.
On myös kerrottu, että joidenkin puolueiden ehdokkaat ovat jakaneet valmiiksi ruksattuja lappuja. Tällä metodilla ei voida vaikuttaa muiden puolueiden tulokseen, koska henkilö, joka aikoo äänestää vaikkapa sosiaalidemokraatteja, ei ota vastaan sverigedemokraattien lappuja. Varsinkin vanhemmille ihmisille on joissakin paikoissa tarjottu valmiiksi ruksattuja lappuja sen jälkeen kun on selvinnyt mitä puoluetta he aikovat äänestää.
Niin ikään on kerrottu, että joillakin vaalipaikoilla on kehoitettu äänestäjiä olemaan liimaamatta kirjekuorta kiinni. Tätä on perustelut sillä, että ääniä on helpompi laskea kun jokaista kuorta ei tarvi erikseen paperiveitsellä avata.
Se tiedetään myös, että jotkut äänestäjät ovat keränneet lokerikosta muiden puolueiden kortteja pois. Lokerikolle ollaan menty porukalla, joka on tehnyt muurin eteen ja sen varjossa ollaan kerätty pois kilpailevien puolueiden lappuja. Varsinkin vasemmistonuoret ja antifa on harjoittanut tällaista ilkivaltaa.
Viranomaisilla on oma elin, joka ottaa vastaan ilmoituksia epäillyistä vaalivilpeistä. Kun aiemmissa vaaleissa ilmoituksia on otettu vastaan satakunta niin nyt niitä kerrotaan tulleen 400. Vaalihäiriköinti on siis selvästi lisääntynyt.
Kannattaa tässä yhteydessä erottaa kaksi eri asiaa. Yksittäisten ihmisten tekemät vilungit ja systemaattinen vaalitulosten väärentäminen. Tietenkin yksittäisen tekemä häiriköintikin on vaalivilppiä, mutta jos yritetään väittää, että vilpillä ollaan voitu vaikuttaa vaalitulokseen niin silloin mennään ihan eri asioihin.

– Tärkeintä ei ole se miten ihmiset äänestävät vaan se, kuka laskee äänet. – Josef Stalin-

Jos vaalivilpillä haluttaisiin vaikuttaa lopputulokseen niin se vaatisi vaikkapa tulospalvelun tietokoneen kaappaamista. Kuulostaako realistiselta? Toinen vaihtoehto olisi väärentää manuaalisesti lappuja. Tämä vaatisi sellaiset vähintään puolen miljoonan vaalilapun väärentämistä. Kuulostaako realistiselta?
Tällainen vaatisi tosiaankin taakseen illuminatin ja juutalaiset. Molemmat.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huivit ja somput ääntenlaskijoina!? (SVT Rapport eilen)
Huivit ja somput ääntenlaskijoina!? (SVT Rapport eilen)
15.9.2018 18:53

*PIKKU”!? Alkaa pikemminkin tuntua siltä että kaikki mikä on voitu sumplia/munata on sumplittu/munattu.

Korjaus
Korjaus
15.9.2018 18:57

”Kun haluama ehdokas on ruksattu, lappu taitetaan ja laitetaan kirjekuoreen ja suljetaan.”
Väärin. Ohjeissa sanotaan nimenomaan ettei lappua saa taittaa koska lapun värin pitää näkyä kuoressa olevasta reiästä jotta tiedetään mistä vaalista on kysymys (valtio/maakäräjä/kunta).

Onko kukaan ajatellut sitä että...
Onko kukaan ajatellut sitä että...
15.9.2018 19:16
Vastaa...  Korjaus

…kuoressa olevasta reiästä voi kurkistaa sisälle ja nähdä mitä puoluetta on äänestetty!

Taas äimän käkenä
Taas äimän käkenä
15.9.2018 22:23

Mahdollistaisiko tuo sen että epämieluisaa väriä omaavat kirjekuoret hukkuisivat matkalla kuin passit välimereen?

Ilmari
Ilmari
15.9.2018 19:20

Muistuttaa entisen Neuvostoliiton vaaleja. Siellä annettiin käteen vaalilippu jossa luki: Viivatkaa yli sen ehdokkaan nimi, jota ette halua äänestää. Lipussa oli kuitenkin vain yksi nimi. Jos lipun kanssa meni vaalikoppiin, oli mahdollista viivalta yli sen ainoan ehdokkaan nimi. Useimmat eivät menneet ollenkaan vaalikoppiin. Vaalien tuloksen laskenta oli nopeampaa ja helpompaa kuin Ruotsissa.

Anonymous
Anonymous
15.9.2018 19:53

Eikä varmasti ollut yhtään esim. antifa-terroristia ääniäkään laskemassa.Ja jos olikin he ovat niiiiiiiiiin hyviä ja rehellisiä ihmisiä että tuloksiin voi luottaa aivan sokeasti.Varmasti ei myöskään ollut ensimmäistäkään muslimia joiden ihmisoikeus on hieman korjailla vaalituloksia allahin haluamaan suuntaan.Ja jos olikin korjailu olisi ollut vain sankarillista kansalaistottelemattomuutta.Eikä varsinkaan ollut ensimmäistäkään vanhempaa Maire-mummelia joilla neekerinmunan saanti riippuu ihan siitä etteivät vain ihmisoikeudet vaarannu vääristä äänistä.Ja jos olisikin ollut niin jakamaton ihmisarvo on kuitenkin tärkeämpää kuin fasistien äänet.Rehelliset vaalit.Varmasti.Amen.

viistoontunut stadilainen
viistoontunut stadilainen
15.9.2018 20:37

Pata kattilaa soimaa kun katsotaan ensin seuraavat omat vaalit!

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
15.9.2018 21:36

Viralliset vaalivalvojat vertasivat Ruotsin tämänkertaisten vaalien menettelyä vanhaan Neuvostoliittoon tai jopa P-Koreaan, puoluesotilaita porteilla jakamassa oman puolueen äänestyslippuja (etenkin niitä sossuja), ei minkäänlaista vaalisalaisuuden suojaa kun vaalilipukkeita otetaan lokerikosta…
No, onneksi meillä Skoonessa – missä suurimmat matu-kasaumat – Ruotsidemokraateilla ylivoimaisesti suurimmat kannatusluvut, taisi mennä Hörbyssä yli 40 prosentin..

Jäitä karvalakkiin talvea odotellessa
Jäitä karvalakkiin talvea odotellessa
15.9.2018 23:01

Kelpo analyysi – mietitty muutaman kerran läpeensä.

huugo
huugo
16.9.2018 04:25

Ruotsi alkaa muistuttaa Turkin ”demokratiaa” Vielä kun viranomaiset alkavat pidättää Ruotsidemokraattien kannatajia urakalla niin hyvä tulee.

Jani
Jani
16.9.2018 12:36

Lainaus Paavolta ”Tällainen vaatisi tosiaankin taakseen illuminatin ja juutalaiset. Molemmat.” eiköhän nuo molemmat ole jo työntäneet paskaiset sionisti- kätensä tähänkin soppaan…😏

Risto Kantonen
Risto Kantonen
16.9.2018 18:12

Hyvä että vihdoin myönnätte Pt-mediassa vaalivilppiä tapahtuneen.