Useaa yksintullutta odottaa karkoitus, koska ovat lintsanneet koulusta

34633245_10215661216624898_2438313256754872320_n

Ruotsissa on syntynyt mielenkiintoinen tilanne useamman yksintulleen lapsen kanssa. Nimittäin ns. afgaanilain myötä moni sai oleskeluluvan, mutta koska nuorukaiset ovat lintsanneet koulusta siinä määrin paljon, että sitä ei voi enää katsoa sormien läpi niin nyt nuorukaisia uhkaa karkoitus.

Sverigesradio kertoo esimerkkin Svenljungasta, jossa ainakin pariakymmentä yksintullutta 19-20-vuotiasta afgaania odottaa karkoitus. Afgaanit ovat saaneet poikkeusluvan oleskelulupaan opintojen perusteella, mutta koska ovat lintsanneet koko viime lukukauden ja alkusyksyn, on koulu yksinkertaisesti potkaissut ison joukon nuorukaisia pihalle.
Nuorukaisten  mielestä koulunkäynti taas on mahdotonta, koska he ”voivat huonosti”. Koulun näkökulmasta tilanne on aika toivoton. Afgaaneja ei kiinnosta opiskelu, mutta silloin kun heitä näkyy koululla niin käytännössä joka kerta joudutaan soittamaan vartija paikalle. Afgaanit uhkailevat ja käyttäytyvät huonosti.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=7040948
Koulun rehtori kertoo, että he ovat kyllä yrittäneet tehdä kaikkensa, jotta nuorukaiset tulisivat kouluun. Heille on soitettu, lähetetty paperi- ja sähköpostia ja yritetty muilla tavoin tavoittaa, mutta he eivät siitä huolimatta ole tulleet kouluun.
AFGAANILAKI: Laki tuli voimaan kesällä ja tarkoittaa sitä, että jos henkilö oli tullut Ruotsiin ennen marraskuuta 2015 niin henkilö saa poikkeusluvan saada jäädä Ruotsiin opintojen perusteella, jos henkilö on opiskellut tulonsa jälkeen ja opinnot jatkuvat. Lain voimassaolon piiriin laskettiin kuuluvan ainakin 9 000 yksitullutta afgaania.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
15.9.2018 11:11

Pelkään pahoin että nuo Ruotsista karkotettavat ovat kohta suomalaisten veronmaksajien taakkana.
Se on sitä kahdenvälistä taakanjakoa!

EiTartte
EiTartte
15.9.2018 11:11

Ai ei edes sekään noilta onnistunut. Noh, kai nyt Ruotsi tulee tässäkin vastaan jollain uudella ”kouluhuonovointisuus anti-rasismi” säädöksellä jolla noi kaikki saadaan jäämään Ruotsiin ilman mitään opiskelupakkoa eikä muutakaan velvoitetta. Tervetuloa aikuisbilettämään! Mennään vetää kokkelii ja sit nussitaan huorii! RUOTSI MAKSAA!

hemis
hemis
15.9.2018 11:13

Afgaaneista varsin monet ovat tulleet turvallisesta Iranista, jonne heidät pitäisi passittaa ellei Kabul pelkää.Kun ÄO on 80-90, ei edes uuden kirjainmallin opiskelu onnistu, ruotsinkielestä puhumattakaan. Tyhmyys stressaa ja purkautuu häiriköinniksi.

Satumainen ohikulkija
Satumainen ohikulkija
15.9.2018 11:28

Ei niitä oikeasti mihinkään karkoiteta. Nasse-setä vaan on hyvin hyvin vihainen.

Rasimia
Rasimia
15.9.2018 17:16

He tai ne ovat olleet sigrid-tätien hellässä huomassa, ei sitä kouluun kerkiä kun leikitään lääkärileikkejä tulevaa ammattia ajatellen ja munan piilotusta pohjoismaiden pääsiäisen perinteitä ajattelen. Se jos mikä on kotoutusta.

Valtsu
Valtsu
15.9.2018 20:28

Voi voi, sen verran täytyisi jaksaa näytellä, että muutaman tunnin käy päivässä aukomassa päätään koulussa takarivistä. Ikävä kuulla, ettei viitsi, mutta Annie tai Stefan auttaa. Kyynel valuu kuitenkin.

rane58
rane58
15.9.2018 22:25

Eikö ne jääkään luokalleen…?
-Ja kuittailemaan korvauksia….

Pahapäinen Häme
Pahapäinen Häme
16.9.2018 07:49
Vastaa...  rane58

Todennäköisesti näin. On se Annie Lööf yhtä tyhmä kuin Löfvenikin. Ruotsi on laukka-askeleella kohti hautaansa käyttääksesi maan suositun urheilun termejä.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
16.9.2018 22:02

Öö.. siis koulu tarjoaa noille keski-ikäisille ja sitä lähestyville kaikessa kusettaville äijille pikkutyttöjä käpälöitäviksi ja muulla ajalla voi pelata potkupalloa luokassa. Tytöt eivät vanhene koskaan, koska luokalle jäävät ukot ovat sillä samalla luokalla elämänsä loppuun niin halutessaan. Ei kelpaa. Ehdotan ratkaisuksi koulunkäynnin siirtämistä iltaan, silloin afgaani voi hyvin ja kiinnostaa tytötkin taas.
Tehkää mitä teette, mutta ihanaa afgaanienergiaa teillä ei ole varaa menettää. Opettajanko ne tytöt pitää ronkkia? Kuka silloin kertoo näille tytöille afganiuden ylemmyydestä?
Ja afgaanit. Te **tun fägärit ette kotimaassanne kauaa vanhene, sillä sharia?