Malmön Oxiessa menollaan viikkoja jatkunut autopaloaalto

Kuvakaappaus 2018-09-17 19-20-39

Malmön poliisi kertoo Sydsvenskanille, että ongelmalähiö Oxiessa on nyt menossa autopaloaalto, johon poliisi on varautunut erikoismiehityksellä palojen erikoisen luonteen takia.

Kuluvan kuukauden aikana Oxiessa pienellä alueella on poltettu kymmeniä autoja, viimeksi eilen illalla. Yhteensä paloryppäitä on ollut 17. Palaneiden autojen määrä on toisin sanoen ainakin tuplat.  Poliisin ja autonpolttajien välillä on nyt jonkinlainen kissa ja hiiri-leikki, eilen illalla poliisi oli yhdellä palopaikalla vain minuutti sen jälkeen kun palo oli sytytetty.
– Meillä oli epäonnea. Tällaiset rikokset ovat vaikeita selvittää ja tekijä pitää saada suurinpiirtein rysän päältä, muuten tekijöitä on vaikea saada kiinni, olletikin, että yritämme aina jäljittää heitä koirien avulla. Tässä tapauksessa tekijä pääsi karkuun.
Oshövägenilllä, kuten sunnuntai-iltainen palo, on sytyttetty syyskuun aikana 12 autopaloa. Kaikki palot rajoittuvat pienelle alueelle. Poliisi piti viime viikolla kansalaispalaverin Oxien kirjastolla, jossa paikalla oli poliisin lisäksi palolaitoksen ja kaupungin edustajia. Poliisi painotti ja painottaa, että he haluavat todistajia tapahtumille.
Poliisi ei osaa juuri nyt sanoa miksi pienellä alueella on autopaloaalto, mutta epäilee, että palojen takana on nuorukaisjoukkio. Poliisin mukaan kuvio on hyvin samanlainen, joten on oletettavaa, että palojen takana ovat samat henkilöt.
Poliisi on varautunut iltaisin tuplamiehityksellä Oxien kaduille sekä virkapukuisten ja siviilipoliisien avulla.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
miekku
miekku
17.9.2018 19:50

Joskus kauhistelin, säälin ruotsalaisten enemmistöä, mutta en oikein jaksa enää vaalien jälkeen. Sitä saa, mitä tilaa. Tätä on tilattu ja tilataan edelleen. Tuhotkoon maansa, mutta Suomen ja Ruotsin välinen raja pitäisi saada tukittua. Ongelmat pitää pysäyttää rajalla. Nyt kaikki viisaat ja aidosti ihmisrakkaat, suomalaiset hakeutukaa opiskelemaan alaa, hakeutukaa tulliin, ym. töihin, jotta näihin tärkeisiin virkoihin saadaan tolkun meininkiä, kun sitä muuten ei maahan saada.

Anonymous
Anonymous
17.9.2018 20:30

Mistä johtuu tuo ruotsalaisten poliisien ”ammattitaito” vai onko kysymys tahdosta. Etsii etsii, eikä soisi löytävänsä. Vanha sananlasku näköjään pätee. Ihmettelen vain ruotsalaisten välinpitämättömyyttä autoistaan, vai onko heillä niin paljon rahaa että voivat joka viikko ostaa uuden auton palaneen tilalle.

savonsulttaani
savonsulttaani
17.9.2018 21:03
Vastaa...  Anonymous

Voihan se olla, että ylemmältä tasolta on tullut käsky, että ”rikastajia” ei saa tuhotöistä pidättää.
Sehän olisi ihan hullun rasistista.

Pena
Pena
17.9.2018 20:59

Ruotsissa on niin kovat ”jälkihelteet” vielä viime kesän käristyskupolista, että autoja syttyy tuleen. Siinä selitys.

Valtsu
Valtsu
18.9.2018 03:40

”Poliisi painotti ja painottaa, että he haluavat todistajia tapahtumille.”
Sitten menee auton lisäksi terveys eli ei nyt taida onnistua.

Ympäristönhoitoa
Ympäristönhoitoa
18.9.2018 04:14

Ruotsihan on päättänyt että fossiilipohjaisten polttoaineiden käyttöö loppuu vai oliko se puoliintuu vuoteen 2030 mennessä. Pitäähän nuo vanhat bensiini- ja dieselkärryt polttaa alta pois sitä ennen.

Valtsu
Valtsu
18.9.2018 06:39

Tuon kommentin voisi uskoa esitettävän aivan tosissaan. Positiivisen kautta – tai kenties valheen kautta – näitä asioita on tähänkin mennessä käsitelty: lukutaidoton kehitysmaamuslimi on voimavara, kaikin puolin hyvä juttu.

Anonymous
Anonymous
18.9.2018 07:41
Vastaa...  Valtsu

Juuri noin, en ihmettelisi yhtään, että autonpoltot ja muut vastaavat tuhotyöt ovatkin jotain mitä pohjolassa nyt tarvitaan, talouskasvun nimissä. Ja sosialistit ja muut vasemmalle vääntyneet keksivät niistä kaikenlaisia positiivisia yhteiskuntaa kohentavia puolia. Onhan meillä niin innovatiivista eliittiä täällä pohjoisessa, lahden molemmin puolin.

PM
PM
18.9.2018 09:32

Jännä juttu ku aina löytyy joku suvakki selittelemään että nää on vaan pieni vähemmistö ku keppostelee. Mie vähän luulen et kyllä paikalliset tietää ketä nää on ni luulis sen kunnollisen enemmistön hermostuvan näihin autopaloihin sun muuhun ku eivät pääse rakentamaan ruattia.
Nillähän on kotimaasta tuotuja rangaistuskäytäntöjä mitkä on aavistuksen radikaalimpia ku nuorisorangaistus. Siinä ku muutama käsi katkeis ja perseet ynnä selät ois hakattu jauhelihaks luulis pahimman innon laantuvan grillailuun.

Pena
Pena
18.9.2018 22:14
Vastaa...  PM

Suvakkien mielestä ympäripyöreä selitys on aina ratkaisu kaikkeen.

Yllätyksistä vakuutus bisnes - kokoomus on vakuutunut
Yllätyksistä vakuutus bisnes - kokoomus on vakuutunut
18.9.2018 11:17

Suomessa pohditaan terrorismivahinkoihin varautuvan rahaston perustamista – nykyinen korvauskäytäntö on hajanainen ja uhrille raskas
**Finanssialan** johtavan lakimiehen Kirsi Suopellon mukaan varsinaista terrorismivakuutusta ei ole tällä hetkellä edes saatavilla Suomessa.
Hei sinä liberaali kokoomuslainen keskusta SDP viher vasuri suvakki
me Finanssialan nerot olemme kehitäneet uuden instrumentin bisneksen teidän maahanmuuto poliitikkanne ansiosta
Terrorismi vahiko vakuutus
Idean saimme tähän siksi että Zubierin valehteluhan on suomen valtion vika
Nihlistisen pienet korvaukset *vale-töissä *olevalle uhrille ansion menetyksistä
Eli* työttömyys korvauksesta *ruotsissa
Pertti Salolainen kokoomus on ehdotaman mielisään ehdotuksesta
koska valtio haluaa pestä myös kätensä korvaus velvolisuudesta itse
sen huom *odotetavissa olevan *uhrin itsensä maksettavaksi*
Eli finassi vakuutus ala vain odotelee kieli pitkällä ääri islam terroristi iskuja suomessa
jumalauta tämä maailma on sekaisin
Puolustusvaliokunnan pj. Ilkka Kanerva: Tärkeä asia
Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja *Ilkka Kanerva *( kok.) pitää keskustelua rahaston perustamisesta tärkeänä.
Kai Mykkänen KOKOOMUS
Sisäministeri Kai Mykkänen haluaa kymmenkertaistaa kiintiöpakolaisten määrän: ”Nykyjärjestelmä on kaukana täydellisestä”
Mykkäsen mielestä ratkaisu olisi parempi, kuin vastaanottokeskusten perustaminen EU:n rajojen ulkopuolelle. Mikäli Mykkäsen ehdotus toteutuisi, se kasvattaisi Suomen kiintiöpakolaisten määrää tuhansilla
Irakin sisäministeriö tulee Suomeen jakamaan passeja – Jopa 500 irakilaista voi saada passin oleskeluluvan hakemista varten
Tarkoitus on, että irakilaisten on helpompi hakea työperäistä oleskelulupaa. Passinhakupiste tulee pääkaupunkiseudulle.
Suomessa pohditaan terrorismivahinkoihin varautuvan rahaston perustamista – nykyinen korvauskäytäntö on hajanainen ja uhrille raskas
Kuitenkin raskain rästi
*Islam terrorismin uhrille omaisile ovat
KOKOOMUS KESKUSTA VIHER VASURIT SDP *KRP* RKP Ja uutena jäsenenä vakuutus ala
jalatomana vakuutus lääkärin pakeile
vastaus ei korvauksia ääri islam terrorismista teitä kohtaan
te olette työkykyinen
https://haku.yle.fi/?language=fi&UILanguage=fi&q=kai%20mykkänen%20turvapaikanhakija

h44
h44
18.9.2018 12:08

Luulisi hiilivetyjäämien analysointi riittävän suuresta näytteenottojoukosta t.s. massapidätetystä epäiltyjen laumasta seulovan polttonesteiden kanssa askartelevat yksilöt.