Vaalien kiistaton äänikuningas oli Jimmie Åkesson

Kuvakaappaus 2018-09-17 00-13-18.png

Vaalien kuningas oli suvereenisti Sverigedemokraattien Jimmie Åkesson, joka kahmaisi huikeat 333 665 ääntä. Äkesson veti pohjat lähes jokaisessa vaalipiirissä ja Tukholman läänissä hän pätkäisi yksin Tukholma mukaanlukien noin 46 500 ääntä.

Jostain syystä istuvan pääministeri Stefan Löfvenin ääniä ei ollut mukana taulukossa. Joka tapauksessa esimerkiksi Keskustan Annie Lööf jäi selvästi Åkessonin taakse. Alternativ för Sverigen Gustav Kasselstrand paukutti myös kohtuuhyvän tuloksen ensikertalaispuolueelle, henkilökohtainen äänimäärä 4 614. Myös Kasselstrand veti Tukholmasta ja ympäristöstä eniten ääniä, reilu 1 000.
Tukholmalaiset aktivistit ovat laittaneetkin paljon peliin AfS:n puolesta. Katutason toimintaa oli vaalien alla joka päivä. Järfällalainen muuan nainen kertoo Pt-medialle:
– Tietty odotimme hieman enemmän, mutta ei tämä missään nimessä ole pettymys. Päinvastoin teimme lähes nollabudjetilla hyvän katutason kamppanjan ja tuhatkunta ääntä meidän alueelta on hyvä saavutus.
Muutama huomio ääniharavissa. Monissa kunnissa Sosiaalidemokraateilla ja Vihreillä oli ääniharavina uusruotsalaisia. Esimerkiksi Göteborgissa voiton vei ruotsalainen, mutta kaksi seuraava sosiaalidemokraattia olivat uusruotsalaisia. On siis aivan selvää mitä kautta uusruotsalaiset nousevat pelipaikoille.
https://data.val.se/val/val2018/slutresultat/R/rike/personroster.html
HUOM! Olen laskenut vaalitulokset jokaisesta vaalipiiristä manuaalisesti, joten tuloksessa voi olla jotain pieniä heittoja suuntaan tai toiseen.

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Toivo Tonta
Toivo Tonta
17.9.2018 00:29

Järkyttävää että pitää odottaa neljä vuotta seuraavaa tilaisuutta.

Pena
Pena
17.9.2018 01:12

Ruotsin vaalithan menivät melkein kuin Suomen eduskunta ja presidentinvaalit. Eli mikään ei oikeastaan muuttunut. Aina sama kokoonpano eduskunnassa, äänesti miten tahansa.

huugo
huugo
17.9.2018 04:10
Vastaa...  Pena

Tällaista politiikka on nykyään. On vallassa kuka tahansa ”vanhoista”, mikään ei muutu. Ainostaan lisämausteen politiikkaan tuo: uupumiset, loppuunpalamiset, kännisekoilut (myös huumesekoilut vaikka niistä ei puhuta>toukopouko), seksuaaliset ahdistelut, homot, lesbot, monisukupuoliset ym. Valtamedia seuraa tarkasti kuinka turkkilaiset, afgaanit, neekerit pärjäävät eduskunnassa vaikka niillä ei ole mitään järkevää annettavaa suomalaiseen yhteiskuntaan ja suomalaisille. Asiapohjaiset asiat ovat kuin tämän teatterin sivujuonne, ne kun ovat niin vitun tylsiä. Edustajien määrän voisi puolittaa ja mikään ei muuttuisi. Myös euro edustajille tärkeintä on ne hyvät muhkeat edut, ei niinkään asiat joita pitäisi ajaa tai jos ajetaan, kotimaansa etuja EI ajeta vaan päinvastoin. Tällä saa unionin isojen poikien hyväksynnän. Mukavaa zillailua ja rentoa elämää veronmaksajien kustannuksella 5 vuotta.

Looginen kehitys
Looginen kehitys
17.9.2018 07:36

Tulevaisuudessa SD on se entinen demaripuolue ja AFS tulee hyvänä kakkosena.