Monissa kunnassa kymmeniä asunnottomia yksintulleita

Kuvakaappaus 2018-09-18 17-41-07.png

Kumlan kunnassa ollaan kärsimässä hätää, sillä kolmisenkymmentä yksintullutta on asunnottomana. Tilanne huolestuttaa varsinkin turvapaikka-aktivisteja.

Kyse on siitä, että Kumlassa (kuten muuallakin Ruotsissa) on paljon yksintulleita ”nuoria aikuisia”. Useimmat, jotka ovat hakeneet oleskelulupaa, ovat kuitenkin saaneet kielteisen päätöksen. Tästä seuraa se, että yksintulleille ei ole tarjolla enää ilmaista majoitusta. Niin kauan kun turvapaikanhakijan prosessi on kesken hän voi asua vastaanottokeskuksessa tai muussa kunnan järjestämässä asumuksessa.
Mutta kun päällä on kielteinen päätös niin henkilö joutuu muuttamaan pois vastaanottokeskuksesta eikä kuntakaan tarjoa enää tässä tilanteessa majoitusta.
Kielteisestä päätöksestä huolimatta yksintulleet ovat edelleen Ruotsissa, koska on olemassa vielä yksi viimeinen mahdollisuus. He ovat hakeneet uudestaan oleskelulupaa toisen asteen opintojen perusteella. Ns. afgaanilain perusteella.
Turvapaikka-aktivisti Linda Karlsson kertoo SVT:n uutisille:
– Kunta on saanut valtiontukea, jotta yksintulleille voidaan hankkia asunto. Mutta tässä tilanteessa kunta sanoo, että nuorukaiset eivät ole enää heidän vastuullaan. Tämä on petosta nuorukaisia kohtaan, Karlsson sanoo.
Kumlan kunnasta sanotaan, että yksintulleille on kyllä yritetty etsiä asuntoja, mutta niitä ei yksinkertaisesti ole vapaana.
Yksintulleiden parissa tämä aiheuttaa ahdistusta. Karlsson sanoo, että monet nuorukaiset voivat hyvin huonosti ja jotkut ovat puhuneet jopa päivien päättämisestä.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Catilina
18.9.2018 18:03

Nuorilla on hieno ja kannatettava ratkaisumalli.

Tata Kyky
Tata Kyky
18.9.2018 19:34
Vastaa...  Catilina

Kunhan pitäytyis sit vaan itsessään eikä syyttömissä sivullisissa.

Opettajalle mustaamakkaraa?
Opettajalle mustaamakkaraa?
18.9.2018 18:14

Ottakaa vaan akat maskotteja koteihinne. Oppilas raiskasi opettajan koulussa ”Jönnessä”;
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/elev-misstanks-ha-valdtagit-larare-pa-skola

Sirpa-Tuula
Sirpa-Tuula
18.9.2018 18:46

mmmm..ihanan seksikästä. Tabu… Muslimit ovat niin eksoottisen jännittäviä kun uskaltavat toteuttaa villeimpiä seksifantasioitaan rohkeasti ja häpeilemättä. Niin ihanan maskullinista ! Skandinaaviset pikkuhomot vaan käyvät yläasteen läpi opettajaneidin nänneistä unelmoiden ja raivokkaasti kotivessoissaan runkaten kuin mitkäkin säälittävät nyhveröt. Ilmankos vanhempana ovatkin sitten naisten pompoteltavissa. Ei ei kuulkaas, aito mies on ULJAS, MUSLIMIMIES JOKA PANEE SILLOIN KUIN HUVITTAA ! Sitä kaikki naiset salaa haluavat ! Toivottavasti saamme kuulla tämmöisiä ilouutisia useamminkin nyt kun padot ovat auenneet. Ihanaa islamilaista rakkaus-syksyä kaikille !

Hätätila
Hätätila
18.9.2018 19:03
Vastaa...  Sirpa-Tuula

Onhan se varmaan aika kuuma näky nainen normaalivaatteissa, mikäli jätesäkkeihin tottunut. Skandinaavisilla miehillä on sen verran järkeä, että menevätkin vanhempana mielummin vaikka leasingnaisiin, kuin alkavat puskaraiskata. Tulee paljon halvemmaksikin. Monet leasingnaiset ovat paljon seksikkäämpiäkin, kuin suvakkivalaat.

ro
ro
18.9.2018 18:15

Kannatetaan ehdottomasti sitä p päättämistä..

T
T
18.9.2018 18:31

Afgaanien oikea paikka on Afganistanissa rakentamassa kotimaansa kuntoon. Toivotan heille hyvää paluumatkaa ja islamista luopumista.

J
J
13.2.2019 21:45
Vastaa...  T

Ja ainakin sitä hyvää kotimatkaa.

Katujen Kuningas 75
Katujen Kuningas 75
18.9.2018 18:55

Mä oon ollut Helsingissä asunnottomana aika ***** monta vuotta, joskus 90-luvun lopussa(97?) olin aluksi numero 12000 ja risat sitten kun pääsin johonkin numeroo 2000-jotain niin kaupunki muutti sääntöjä niin, että annetaan asuntoja ”tarpeen mukaan”, no luonnollisesti, ei raskaana oleva satunnaisesti työssä käyvä(riippuen kuinka hyvä rappu käytävä) valkoinen mies ei ole vieläkään kaupungilta asuntoa saanut.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
18.9.2018 19:02

Kohta häädetään Börjet kadulle ja asunnot takavarikoidaan matuille.

Valtsu
Valtsu
18.9.2018 19:11

Eikös kymmenientuhansien ihmislaumat huutaneet Ruotsissakin välkommenia – nyt on aika vastata huutoon. Ns. Suvakin iltahuuto.

mika
mika
18.9.2018 19:46

Kerrankin saavat tehdä ihan oman ratkaisunsa ettei se allah ihan kaikesta päätä sielläkään. Mitäs muuten allah sanoikaan tuollaisista pelkuriluusereista.. ei ole paikkaa kyllä tuollaisille paratiisissa. Nyt olis hyvä tutkia sitä uskontoaan tarkemmin. Vai iskikö hirvee taqyiamikreeni?

Bönttis
Bönttis
18.9.2018 20:54

Ei muuta kuin IKEAan kauloja katkomaan, tai keskustaan ajelemaan rekkaa! Tai vaihtoehtoisesti Raping Line lautalla Turkuun torille naisia tappamaan. Näin pääsee talveksi lämpimään omaan sänkyyn, syömään viidesti päivässä ja pleikkaria pelaamaan!

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
19.9.2018 01:51

Muslimit tuskin moisesta petoksesta riemastuvat. Kaikuu ylistyshuuto jumalille vielä monta kertaa, ennen kuin rauhoittuvat? Nythän se olisi, näytön paikka…

huugo
huugo
19.9.2018 05:26

Ingrid-tädeillä on varaa mistä valita, jopa jonkinmoista yltäkylläisyyden aikaa. Vai joko on iskenyt taisteluväsymys ja pillu vaatii hieman lepoa ja ”partalapset” jäävät heitteille.

name
name
19.9.2018 20:07

Se kolmas vaihtoehto Afgaanilapsukaisille on kun on viimeinen hylsy tullut matka Tornioon ja prosessi alusta. Ei tarvitse missään tapauksessa poistua maasta perhe vielä mukaan lomailemaan kyllä Mykkänen puoltaa.