Yksintullut turvapaikanhakijalapsi: Afganistan ei ole turvallinen

39183738_10155763425548193_1254298645646278656_n

Kuvan poika on Rahim. Hän on yksintullut turvapaikanhakijalapsi. Hän on kotoisin Afganistanista Ghaznin kaupungista.

Maahanmuuttovirasto on tehnyt hänen kohdallaan kammottavan virheen. Rahimin ikää rukattiin ylöspäin ja aikuiseksi. Maahanmuuttovirasto toisin sanoen katsoo, että hän ei ole lapsi. Rahimia uhkaa karkoitus, sillä kielteisiä on tullut jo muutama.

Virheet eivät lopu siihen. Kun Ruotsi palauttaa koko ajan afgaaneja Afganistaniin, on Rahim sitä mieltä, että Afganistan ei ole turvallinen maa.

– Ghaznissa on ollut viime aikoina kovia taisteluja talibaanien ja hallituksen joukkojen välillä. Ruotsi sanoo, että Afganistan on turvallinen, mutta se ei ole totta. Olen asunut siellä koko elämäni ja tiedän, Rahim sanoo mikrofooniin eduskuntatalon edustalla pidetyssä mielenosoituksessa.

Vieressä oleva Fatemeh Khavari Sanoo:

– Viime viikolla Rahimin paras ystävä matkusti Ranskaan, koska oli saanut jo kolme kielteistä päätöstä. Hän kävi teknillistä koulua ja oli paras kaikista. Ymmärrättekö millaisen menetyksen Ruotsi koki kun päästi hänet menemään?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

17 thoughts on “Yksintullut turvapaikanhakijalapsi: Afganistan ei ole turvallinen

 1. Rahimin paras ystävä ei ole mikään menetys Ruotsille. ’Sota’ ei yhtä miestä kaipaa. Eikä myöskään työelämä. Jos hänen siivellään tulee 10.000 vuohipaimenta, on yhtälö Ruotsille katastrofaalisen huono. Ja jos hän lähtee ja vuohipaimenet jäävät, ei Ruotsin taloudelle tai kilpailukyvylle tule minkäänlaista kolhua. Mieluiten kaikki saisivat lähteä.

  Jos Afganistanissa kuolee levottomuuksissa muutama tuhat ihmistä kymmenien miljoonien ihmisten joukosta, onko se muka syy satojen tuhansien afgaanien vaellukselle länsimaihin? Joka ei tuossa yhtälössä näe mitään vikaa on joko täysi hölmö tai sitten turvapaikkaideologian aivopesemä.

  Enemmän afgaaneja kuolee vuosittain sairauksiin ja huonon terveydenhuollon takia kuin väkivaltaisuuksissa. He lähtevät paremman elämän toivossa.

  Mutta: he voisivat etsiä sitä parempaa elämää jostain aivan muualta kuin länsimaista. Ehkä olisi aika ottaa pää pois perseestä ja lopettaa kahnaukset klaanien välillä ja uskonnollisista syistä.

  41
  1
 2. ”Ymmärrättekö millaisen menetyksen Ruotsi koki kun päästi hänet menemään?”
  Uskon, että Ruotsi kestää hyvin tällaisia menetyksiä. Paljon paremmin kuin jäämisiä.
  Toivottavasti Ruotsi jatkaa tällä menetyksien tiellä!

  45
 3. Aivan.Aivan.Lapsihan se siinä kuvassa.Ymmärränkin nyt aivan uudella tavalla mädättäjähuorien innon kuljetella noita päiväkoteihin vääräuskoisten lasten sekaan.Kuvassa vasemmalla oleva nuori tyttelikin on varmasti joku paikallisen vasemmistoliiton pikkupioneeriosaston terhakka noin 3-vuotias johtajatar.On nimittäin aika lähellä samanikäisen näköinen ja oloinen.

  28
 4. Tuo afkaanijätkä ei voi olla alle 30 vuotias.Jos afkanistani ei ole turvallinen,kukas muu siitä maasta turvallisen tekevät kun afkaanit ?Mutta tä’mäki jätkä on lähteny luikkimaan länsimaiden sosiaaliturvalle mieluummin kun olis ollut tekemässä maastaan turvalliata.
  Jos länsimaissa ei olis nykyist’ sosiaaliturvaa,vähä näitä afkaaneja esim täällä olis valittamassa oman maansa turvattomuudesta.

  37
 5. Onko joku mitannut, kumpi on väkilukuun verrattuna turvallisempi Ruotsi vai Afganistan?

  18
  1. Chicago on väkilukuun suhteutettuna vaarallisempi kuin Afganistan.Jokaisen jenkin ihmisoikeus on siis tulla Suomeen loisimaan.

 6. On se upeeta kun nykyään härskit, karmaisevat, jäätävät valehtelijat vaativat sossurahoja MEGAFONILLA. Olisi hyvin harmillista jos nuo kaikki saisivat jonkun infektion ja kuolisivat pois.

  15
 7. Afgaaneilla on ns. vanhenemisgeeni koska arvelisin kuvan perusteella että on todellakin yli 40 vuotias. Ullatavaa että niin monella on tuo geeni.

  15
 8. Ihan varmasti onkin alle 18v vuotias. Uskoo ken tahtoo. Ehkä Suomalainen suvakki voisi uskoa.

  11
 9. ympäristön suojelija ja ihmisoikeusaktivisti antakaa kaikille oikeus parempaan sanoo:

  Yhtälön ratkaisu:
  – koko Lähi-itä tuhkaksi
  – Afrikka kuopalle siten, että ympäröivät vedet täyttää vähintään kahden metrin kalvolla ex- mantereen

  Sori maaeläimet, se vaan oli tehtävä.

 10. Kuvassa oleva Rahim tuli ikänsä puolesta hakemaan vanhainkotipaikkaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.