Ruotsin pääministeristä äänestetään eduskunnassa huomenna

riksdagshuset.jpg

Huomenna tiistaina Ruotsin eduskunta äänestää pääministeristä. Joidenkin arvioiden mukaan Sosiaalidemokraattien Stefen Löfven äänestetään pois pääministerin virasta.

Löfven ei ole itse valinnut vapaaehtoisesti erota virasta. Tämän arvellaan johtuvan puhtaasti vain siitä, että Sosiaalidemokraatit ovat edelleen suurin puolue. Pääministeriäänestys on kuitenkin lain mukaan tehtävä, joten periaatteessa äänestyksessä on kyse myös Löfvenin luottamuksesta. Porvariblokki kehottii Löfvenia kuitenkin eroaamaan oma-aloitteisesti. Tämä viittaa siihen, että ainakaan porvarien tukea Löfven ei tule saamaan.

Tänään eduskunnna puhemieheksi valittiin Moderaattipuolueen Andreas Norlen. Puhemies alkaa jatkossa sovittelemaan puolueiden kanssa hallituksen perustamista. Joidenkin arvioiden mukaan on mahdollista, että tässä tilanteessa Moderaatit voisivat lähentyä Sverigedemokraattien kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole kovin uskottavaa, sillä silloin Moderaatit pettäisivät porvariblokin kanssa tekemänsä sopimuksen SD:n ulosjättämisestä.

Seurataan tilannetta.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

3 thoughts on “Ruotsin pääministeristä äänestetään eduskunnassa huomenna

  1. Ruotsidemokraattien kannalta on tärkeätä, että he tässäkin asiassa ovat ratkaisemassa valintaa. Ei pitäisi boikotoida molempia blokkeja eli äänestää tyhjää.

    1. Kahdesta surkeasta ehdokkaasta on pakko äänestää vähemmän huonoa eli Ulf Kristerssonia. Mutta turha odottaa porvariblokilta mitään kiitosta, vastapalveluksista puhumattakaan.

  2. Ruotsin seuraava hallituskausi on yhtä kitinää demareiden ja keskustan suunnasta. Demarit eivät voi käsittää sitä tosiasiaa etteivät ole mukana ja löfven vaipuu poliittiseen masennukseen. Istuntoja leimaa opposition natsi,rasimi ym. mantrat, tyyliin kuinka te voitte, tuo on rasismia. Keskustan johtoakasta tulee ruotsin villeniinistö.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.