Ruotsin pääministeristä äänestetään eduskunnassa huomenna

riksdagshuset.jpg

Huomenna tiistaina Ruotsin eduskunta äänestää pääministeristä. Joidenkin arvioiden mukaan Sosiaalidemokraattien Stefen Löfven äänestetään pois pääministerin virasta.

Löfven ei ole itse valinnut vapaaehtoisesti erota virasta. Tämän arvellaan johtuvan puhtaasti vain siitä, että Sosiaalidemokraatit ovat edelleen suurin puolue. Pääministeriäänestys on kuitenkin lain mukaan tehtävä, joten periaatteessa äänestyksessä on kyse myös Löfvenin luottamuksesta. Porvariblokki kehottii Löfvenia kuitenkin eroaamaan oma-aloitteisesti. Tämä viittaa siihen, että ainakaan porvarien tukea Löfven ei tule saamaan.
Tänään eduskunnna puhemieheksi valittiin Moderaattipuolueen Andreas Norlen. Puhemies alkaa jatkossa sovittelemaan puolueiden kanssa hallituksen perustamista. Joidenkin arvioiden mukaan on mahdollista, että tässä tilanteessa Moderaatit voisivat lähentyä Sverigedemokraattien kanssa. Tämä ei kuitenkaan ole kovin uskottavaa, sillä silloin Moderaatit pettäisivät porvariblokin kanssa tekemänsä sopimuksen SD:n ulosjättämisestä.
Seurataan tilannetta.

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kanander
kanander
24.9.2018 19:58

Ruotsidemokraattien kannalta on tärkeätä, että he tässäkin asiassa ovat ratkaisemassa valintaa. Ei pitäisi boikotoida molempia blokkeja eli äänestää tyhjää.

juuri niin
juuri niin
25.9.2018 03:58
Vastaa...  kanander

Kahdesta surkeasta ehdokkaasta on pakko äänestää vähemmän huonoa eli Ulf Kristerssonia. Mutta turha odottaa porvariblokilta mitään kiitosta, vastapalveluksista puhumattakaan.

huugo
huugo
25.9.2018 05:24

Ruotsin seuraava hallituskausi on yhtä kitinää demareiden ja keskustan suunnasta. Demarit eivät voi käsittää sitä tosiasiaa etteivät ole mukana ja löfven vaipuu poliittiseen masennukseen. Istuntoja leimaa opposition natsi,rasimi ym. mantrat, tyyliin kuinka te voitte, tuo on rasismia. Keskustan johtoakasta tulee ruotsin villeniinistö.