Afgaanibluffi, ja bluffin paljastus

FPhAf64gcDutSoQLAIP2KuyPao4AAAA=.jpg
Yksintulleita lapsia.

Nyt kun afgaanilaki on tutkittu ylimmissä oikeusasteissa ja se on voimassa täysin niin keitä oikein ovat nuo yli 9 000 ns. yksintullutta nuorta, jotka saavat ”toisen mahdollisuuden”? Mitäpä kertovat tilastot näistä nuorukaisista.

Expressen tutki asiaa jo keväällä ja tältä näyttää.

  • 99,4 % heistä on miehiä.
  • 49 % heistä on kertonut, että ovat asuneet vähintään yhden vuoden Iranissa ennen Ruotsiin tuloa. Keskimäärin he ovat asuneet 10 vuotta Iranissa.
  • 2 % heistä, jotka ovat asuneet Iranissa kertoo, että heitä on yritetty värvätä Syyrian sotaan Iranin toimesta.
  • 78 % heistä ikää on veivattu ylöspäin Maahanmuuttoviraston toimesta.
  • 0 % (nolla) oli näyttää joku henkilöpaperi tai syntymätodistus.

 

Miten näitä lukuja pitäisi tulkita?

*** Jos yhden kansanryhmän pakolaisista käytännössä joka ainoa tulija on mies niin keitä ovat vainoaajat? Naiset, vanhukset ja lapsetko, joita tästä kansanryhmästä ei pakolaisina tule ollenkaan?

*** Puolet kertoo asuneensa Iranissa. Toisaalta Maahanmuuttoviraston mukaan 95 % on asunut ennen Ruotsiin tuloa Iranissa. Mistä ero? Johtuu siitä, että varsinkin sen jälkeen kun afgaanit tajusivat, että ei ole hyvä kertoa tulevansa Iranista he alkoivat sepittämään tarinaa vainoavista talibaaneista. Käytännössä kuitenkin kaikki muutamia poikkeuksia lukuunottamatta tulevat Iranista eivätkä ole ikinä asuneetkaan Afganistanissa.

*** Jos keskustelet turvapaikka-aktivistin kanssa niin he perustelevat Iranista tulevien afgaanien turvapaikan tarvetta juuri tuolla Iranin hallituksen pakkovärväyksellä Syyrian sotaan. Mutta kas, afgaaneista vain 2 % kertoo, että heitä on yritetty värvätä Syyrian sotaan. Eli mitään systemaattista ja laajaa pakkovärväystä ei ole tosiasiassa olemassa. Mitäpä asiaan sanoo UNHCR:n Euroopan ja Aasian tiedottaja Charlie Yaxley:

– Ei ole tullut esille mitään sellaisia seikkoja, että Iran pakkovärväisi afgaaneja Syyrian sotaan. Myöskään LITOS:in maaraportissa ei ole tullut esille tällaista.

Niin ikään turvapaikka-aktivistien tavallinen perustelu on se, että afgaaneja kohdellaan Iranissa toisen luokan kansalaisina ja vainotaan. Vainosta ja huonosta kohtelusta Yaxley sanoo:

– Iranilla on vuosikymmenien ajan ollut hyvin suvaitsevainen asenne turvapaikkaoikeuteen. Ylivoimainen enemmistö Iranissa asuvista afgaaneista asuu kaupungeissa ja he elävät sulassa sovussa iranilaisten kanssa.

Yaxley kertoo edelleen:

– Kaikilla afgaanipakolaisilla on perusoikeus esimerkiksi sairaanhoitoon olivatpa he rekisteröityneet pakolaiksi tai ei.

Iran jopa paransi vuonna 2015 pakolaisten sairaanhoitoon pääsyä, ja kaikki voivat rekisteröityä kansallisen sairaanhoitosysteemin piiriin, myös paperittomat. Niin ikään Iran pyrkii, että kaikki afgaanilapset pääsevät kouluun.

*** Suurin osa tulijoista 90 % on esiintynyt alaikäisenä lapsukaisena tullessaan Ruotsiin. Näistä lapsista taas 78 % on valehdellut ikänsä. Expressenin luku on suurinpiirtein samaa luokkaa kuin lääkintähallituksen antamat luvut, joiden mukaan 83 % lapsena esiintyvistä valehtelee ikänsä.

Voiko ikävippausta selittää jollain persialaisella kalenterilla? Voisiko olla mahdollista, että afganistanilaisten vuodessa olisi enempi kuukausia, sanotaanko nyt vaikka vuodessa 16 kuukautta 12 sijaan? Se selittäisi ikäeron.

12115446_916153105106665_8349131111605118360_n
Yksintullut lapsi.

 

Näin siis joka ainoa perustelu afgaanien turvapaikalle on murrettu. Ei ole olemassa yhtään ainoaa sellaista seikkaa, jonka perusteella heille pitäisi antaa turvapaikka.

Tilanne on ylipäätään lähtökohtaisesti kummallinen. Kun afgaani tulee Eurooppaan ja jos hänellä ei ole papereita eikä tuloon oikeuttavaa Schengen-viisumia silloin tulijaa ei pitäisi ylipäätään päästää Schengen-alueelle. Jos henkilö kuitenkin pääsee livahtamaan EU:n alueelle niin silloin henkilö pitää vangita laittomasta rajanylityksestä. Lain mukaan ulkomaalaisen on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa. Jos poliisi kysäisee kiinalaiseslta turistilta papereita, eikä niitä ole näyttää, silloin poliisi pidättää kiinalaisen. Mutta afgaanin kohdalla tilanne on aivan toisenlainen.

On olemassa yksi asia, jota pakkopalautuksissa ei ole otettu huomioon. Iran ei tosiasiassa ole sellaine takapajula kuin annetaan ymmärtää. Miksi afgaaneja ei vain voisi laittaa Iranin koneeseen. Tietenkin tälle pitää saada Iranin hyväksyntä, mutta se voisi olla kokeilemisen arvoinen idea. Näin turvapaikka-aktivistienkaan ei tarvitse ahdistua Kabuliin ”pommien keskelle” matkaavasta maskotistaan.

Lue alta lisää ikätesteistä:

Ruotsin Oikeuslääketieteellinen: noin 83 % valehtelee ikänsä

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

2 thoughts on “Afgaanibluffi, ja bluffin paljastus

  1. Raksakontteihin vaan vartioidulle leirille, ellei sitten ihan oikeasti ole tullut viisumilla ja passilla ja omaa todisteita turvapaikantaarpeelle. Niitäkin on 0%, tasan. Leiriltä saisi poistua ainoastaan siinä tapauksessa, että koti-ikävä iskee. Elantonsa ja matkalippunsa työhön pystyvä saa maksaa työllään, muille voi järjestää keräyksen esim.

    Alkaa muuten turismi lakata tietyistä maista.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.