Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset: Ei ulkomaan kansalaisia Maanpuolustuskorkeakoulun upseeriopintoihin

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU vaatii, että ulkomaan kansalaiset suljetaan Maanpuolustuskorkeakoulun upseeriopintojen ulkopuolelle.

Puolustusministeriö ja sisäministeriö ovat valmistelleet kaksoiskansalaisten sulkemista sotilasvirkojen ulkopuolelle, mutta sisäministeri Kai Mykkänen on ilmoittanut, että ei edistä asiaa ministeriössään. Sisäministeriön alaisuuteen kuuluu Rajavartiolaitos. HAPSU pitää uhkana, että suomalaisessa sotilasvirassa toimivalla henkilöllä voi olla lojaliteetti vierasta valtaa kohtaan. Erityisen käsittämätöntä on, että Venäjän kansalaisten annetaan toimia suomalaisissa sotilastehtävissä. Sotilasviroissa toimiville henkilöille on useita kriteerejä, mutta niistä tärkeimmän on oltava varmuus siitä, että henkilö on uskollinen vain ja ainoastaan Suomelle.
– Sotilasvirkojen lisäksi ulkomaan kansalaisilta tulee estää pääsy suomalaiseen upseerin virkaan johtaviin opintoihin, vaatii HAPSU:n hallituksen jäsen Teemu Lahtinen.
HAPSU:n puheenjohtaja Nico Anton Saramo toteaa:
– Laissa Maanpuolustuskorkeakoulusta asetetaan tällä hetkellä upseeriopiskelijoille useita vaatimuksia, joista yksi on Suomen kansalaisuus. Tämän rinnalle esitämme lisättäväksi vaatimuksen, että henkilö ei ole myöskään minkään muun maan kansalainen.
Maanpuolustuskorkeakoulu on Puolustusvoimien alainen ja sitä koskevat lait valmistellaan puolustusministeriössä. Sekä Puolustusvoimien että Rajavartiolaitoksen upseerit opiskelevat Maanpuolustuskorkeakoulussa.
 
Nico Anton Saramo
Puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU ry
Teemu Lahtinen
Hallituksen jäsen, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU ry

FAKTA: Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva poliittinen opiskelijayhdistys. Yhdistys on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Se on Perussuomalaisten Nuorten jäsenjärjestö. HAPSU jatkaa ylioppilasliikkeen kansallismielistä perintöä.

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
huugo
huugo
26.9.2018 06:05

Tuo on välltämätöntä jos aiotaan turvata Suomi 100% Nykyinen kokoomus on muutenkin hyvin epäisänmaaliinen ja epäilen että kokoomusvaikutajissa on vieraan vallan toimijoita. Suojelupoliisin olis aika penkoa politiikan vaikuttajien taustoja tarkemmin. On silmiin pistävää että Mykkänen on vastahankaan joka asiassa joka koskee ulkomaalaisten estämistä mm. puolustusvoimien virkoihin. Myös puoluetoveri sanni pitää sitä jopa rasimina ja heilutti tätä korttia ahkerasti kun keskusteltiin muutama vuosi sitten tästä tärkeästä asiasta. Kokoomuksen kärkipaikoilta myös siivottiin vanhaa kaartia pois aikanaan joka herättää myös epäilyjä.

Carloff
Carloff
26.9.2018 17:23

Puolustusvoimien virat ja miksei muutkin maanpuolustusta lähellä olevat toimet pitäisi täyttää vain suomalaisilla (suomessa syntyneet toisessa/kolmannessa polvessa) ja suomen kansa ensin mielipiteen omaavalla henkilöllä. Mykkä voisi pistää päänsä sinne sannin… mihin ei aurinko paista.

Ilmari
Ilmari
27.9.2018 19:26

Kun Viron ex-presidentti ennen prsienttiyttään nimitettiin Viron suurlähettilääksi Washingtoniin, hän oli sekä USA:n että Viron kansalainen. USA edellytti että hän luopuu USA:n kansalaisuudestaan ennen kuin nimitys voidaan hyväksyä. On täysin kansainvälisen oikeuden mukaista että vastaanottava maa saa vapaasti päättää, keitä diplomaatteja se hyväksyy. Ilves luopui ja on sen jälkeen ollut vain Viron kansalainen.
Lennart Meri halusi aikanaan amerikanvirolaisen Aleksander Einselnin Viron puolustusvoimien komentajaksi ja edellytti että tämä luopuu USA:n kansalaisuudesta minkä hän tekikin.
On aivan absurdia että Suomessa kaksoiskansalainen voidaan nimittää mihin tahansa korkeaan virkaan, joissa vaaditaan Suomen kansalaisuus. Jos siis kenraali on Suomen ja Venäjän kansalainen,hänet voidaan nimittää Puolustusvoimain komentajaksi!