Uusi keino Göteborgin no-go-alueiden rauhoittamiseen: Kahvibussi

ac50ad7213b8eb410eba11955d3fccff9c71837c.jpeg
Kahvibussi oli nyt ensi kertaa kadulla.

Göteborgissa ollaan keksitty uudet avaimet parantamaan ongelma-alueiden uusruotsalaisten nuorukaisten ongelmia. Kaffe ja pulla; parempi mieli. Samalla myös integraatio paranee.

Nordstanin kaupunginosa ja erityisesti siellä sijaitseva kauppakeskus Nordstan on ollut pitkään hyvin ongelmallinen alue. Sinne kerääntyy ympäri Göteborgia uusruotsalaisia häiriköimään toisia ihmisiä. Todellinen no-go-zone, varsinkin yksinäisille naisille hämärän laskeuduttua.

Nordstanissa kirjataan päivän mittaan kymmeniä katurikoksia ryöstöistä häiriökäyttäytymisiin. Ostarin vessoissa on raiskattu kymmeniä naisia.  Ongelmien poistamiseksi ollaan yritetty vaikka mitä. On ollut monenlaisia ”turvallisuutta lisääviä toimia” kuten nyt vaikka lisää vartijoita.

Nyt uusimpana toimena alueen rauhoittamiseksi ollaan keksity – kahvibussi!

Fryshuset ja Skyddsvärnet-nimiset hyväntekeväisyysorganisaatiot ovat aloittaneet uuden ajan. Organisaatioiden toiminta on eräänlaista nuorisotyötä, jossa jalkaudutaan kadulle läppäämään nuorien kanssa ylävitosia. Yhdistykset ovat saaneet yhteensä 1,1 miljoonaa kruunua apurahaa ”sosiaaliseen resurssiin”.

Käytännössä miljoona käytetään siihen, että yhdistyksellä on ”kahvibussi”, tai ”suojabussi”, joka parkeerataan viikonloppuisin pahimmille älämölö-paikoille tuomaan turvaa. Bussissa tarjoillaan häiriköille kahvia, pullaa ja pikkupurtavaa. Napostelun ohessa häiriköitä kuunnellaan. Toisin sanoen teetä ja sympatiaa. Toiminnanjohtaja Emma Forseth kertoo Göteborg postenille hyvin yksinkertaisen toimintamallin:

– Hyvä ruoka, parempi mieli. Sen jälkeen nuorukaisten kanssa on helpompi puhua.

Forseth kertoo, että pullahalien jälkeen nuorukaiset ovat vastaanottavaisempia ja keskustelujen jälkeen ehkä jättävät rikollisen uran.

Miljoona käytetään aluksi ensimmäiseen neljän kuukauden perioodiin, jonka jälkeen, jos integraatio paranee ja häiriökäyttäytyminen rauhoittuu, toimintaa jatketaan. Miljoona kruunua (100 000 euroa) on siis tarkoitettu riittämään talven yli. Jännittää, riittäkö varmasti. Raha tulee sosiaalipuolen resursseista.

Nordstanin ostoskeskus Göteborgissa muuttui vuodessa no-go-zoneksi

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

16 thoughts on “Uusi keino Göteborgin no-go-alueiden rauhoittamiseen: Kahvibussi

 1. Minua jännittää,että onko ryhävalaitten syli riittävän lämmin.
  Onko pulla tuoretta ja lämmintä???

  52
  1. Jos matut nuin vähällä rauhottuvat kun kahvilla ja pullalla, niin mikx tuota keinoa ei8 ennen ole käytetty ?

    1. Kumiluoteja? Kovilla nuokin apinat ampuu eli reilu lyijyluoti piippuun ja kyynelkaasullekin löytyy järeämpiä vaihtoehtoja joiden jälkeen ei pelkästään itketä.

 2. Koodaribussi pelasti Afrikasta sentään kokonaisen no-hope – alueen.

  33
 3. Parempi olla kahvin hyvää ja pullan tuoretta etteivät uusruotsalaiset vetele turpiin ja polta koko bussia sisällä luuhaavine huuhaatanttoineen.

  36
 4. Taitaa olla kahvibussi aika äkkiä palanut romuläjä. Kahvi painuu vähäsen tai pulla kuivuu, niin johan bussikin palaa.

  31
 5. On tämä niin saatanan idioottimaista. Ikäänkuin nämä nuoret matuperseilijät yhtäkkiä kahvilla ja pullalla alkaisivat integroitua!? Se perseily kun on aloitettu jo lastentarhasta omien vanhempien kannustamana ja jatkunut koko peruskoulun, jos yleensä on edes loppuun asti käytynä.

  On varmaan kiva ryöstökeikan jälkeen käydä vähän kahvittelulla näiden typerien tanttojen luona. Sitten jos tulee erimielisyyttä, niin voihan sen bussin polttaakin jossain vaiheessa. Oikea win-win matuille.

  35
 6. On se kumma kun Ruotsalaiset eivät vieläkään ymmärrä keiden kanssa ovat tekemisissä. Tilannetta voi verrata vaikka siihen että kaksi miestä pelaa shakkia. Toinen pelaa pelin sääntöjen mukaan, toinen siirtelee nappuloita kuten haluaa ja koska haluaa. Tietäähän sen kuinka siinä käy. Tällaisessa tilanteessa pitää aina pelata vielä häikälemättömämmin kuin vastustaja, Ruotsilla on tähän moraalinen oikeus. Islamistit kun eivät usko mitään muutakuin voimaa, lypsävät kyllä kaiken minkä saavat. Vanha kunnon samami taktiikka. Viipale viipaleelta, vähän kerrallaan.

 7. Kaikki ymmärtävät, että jossain vaiheessa se vaan on otettava äärimmäiset keinot käyttöön – jos ei pullakaffet toimi, niin sitten ei kyllä enää auta mikään!

  1. Kyllä Ruotsissa on nyt tilanne se, että ”me ollaan hävitty tää peli”. Suomi tulee parin vuoden päästä perässä tätä menoa. Eikös soma-li ollut taas jossakin hehkuttanut, että lois….ei kun..pakolaiskiintiötä pitäisi lisätä.

 8. Rupeaako todellakin ruotsissa keinot loppumaan kun yritetään jo mielistelemällä jollain hemmetin kahvitarjoilulla saada alue rauhottumaan?
  Idioottien touhua !!
  Joka ainoa joka ei ole ruotsin kansalainen niskap*se otteella seuraavaan lentokoneeseen kohti mistä on sitten tullutkin, ja jos syntynyt ruotsissa mutta ei ole ruotsin kansalainen niin sama juttu, mielummin ukaasi asiasta myös näiden vanhemmille!

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.