Miksi numeroita kutsutaan arabialaisiksi?

pi-1453836_960_720.jpg

Tuttu tilanne: kiihkeä turvapaikka-aktivisti vetää keskustelun loppuun arabialaisen numerokortin.

Juttutuokion aikana on tullut selväksi, että mitä tahansa hyvää sanoo omasta kotimaisesta kulttuuristaan niin turvapaikka-aktivisti kääntää sen aina perusteluksi kolmansista maista tulleiden miesten turvapaikan hyväksi. Loppuun turvapaikka-aktivisti sanoo voittajan vieno hymy huulillaan:
– Ilman arabialaisia meillä ei olisi edes numeroita. Kai tiesit, että arabiinot ovat keksineet nuo nykyiset numerot. Ilman heitä istuisimme puussa laskemassa käpyjä.
Isku vasten kasvoja? Ei, isku vyön alle? Pitäisikö meidän nyt ottaa vastaan miljoona arabimiestä? Sivistys on sittenkin arabiinojen erityisominaisuus?
Ei, ei ja ei. Arabiinot eivät ole kehittäneet yhtään ainoaa numeroa, jotka olisivat käytössä Euroopassa. Numerot 0-9 tulevat nimittäin Intiasta. Arvion mukaan niitä kehiteltiin 400-luvulla eea., eli noin 2400 vuoden takaa. Niitä kutsutaankin monesti myös intialaisiksi numeroiksi.
Alunperin Euroopassa oli käytössä roomalaiset numerot, mutta kun arabialaiset numerot yleistyivät jäivät roomalaiset numerot pois yleisestä käytöstä.
Miksi numeroita sitten kutsutaan arabialaisiksi. Koska intialaiset numerot siirtyivät Eurooppaan arabialaisten matemaatikkojen välityksellä niin siitä jäi elämään käsitys arabiasta. Olletikin, että arabian kielessä numeroita kutsutaan intialaisiksi numeroiksi, arqam hindiyyah.
Eli Mohammedin oleskelulupa voidaan perua. Numerot tulevatkin Intiasta. Alla numeroita vertailuun.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valkoinen hetero
Valkoinen hetero
26.9.2018 17:26

٨ ٨.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
26.9.2018 18:08
Vastaa...  Valkoinen hetero

٨٨

Suomi Finland
Suomi Finland
26.9.2018 18:09

Aina noiden lähi-iäläisten ja afrikkalaisten äo:ta halveerataan.
Nyt voisin kyllä valitettavasti lisätä tähän kommenttina, että kyllä ne suomalaisten älykkyysosamäärät ovat matalia.
”Entä miksi tällainen laki tehtiin? Lyhyt vastaus on: vuonna 1999 kukaan ei osannut ennustaa tulevaisuutta. Jos silloin olisimme tienneet kaiken sen mitä nyt, olen melko saletti, että hallitus ei olisi esittänyt eduskunnalle tällaista lakia. Ainakaan minä en ministerinä olisi sitä esitellyt.”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259667-satu-hassi-taman-takia-venalaisten-maakaupat-vapautettiin-1999-kukaan-ei
Ovatko päättäjät (ja sitä kautta me äänestäjät) todellakin näin saatanan tyhmiä?? Tuossa lausunnossa kiekuu oikein selvällä suomen kielellä, että idiootit hoitavat asioitamme.
Mikseivät saatana kysyneet Himaselta?
Juuri sen vuoksi, että sen tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, ei kannata tehdä päätöksiä, jotka antavat ulkomaalaisille vaikutusvaltaa Suomen asioihin. Siinä on pidettävä tiukka raja, jota eivät edes liberaaleimmat ääliöt saa ylittää.
Jos sellainen linja vaikeuttaa ulkomaalaisten investointeja Suomeen, niin se hinta on aina maksettava. Vähän ajan päästä, kun nuo isot saavat autonomiset sotarobotit valmiiksi, niin onpa kiva pistää lihalliset miehemme rajalle sellaisten möyhennettäviksi. Vain ääliö on sitä mieltä, että sellaisia ei koskaan ole tulossa.
Mitähän viisaat päättäjämme ovat miettineet tämän uhan osalle? Tuskin yhtään mitään. Luottavat vaan siihen, että kyllä YK ne kieltää.
Voi vittu kun vituttaa.

Hep0nen
Hep0nen
26.9.2018 19:15

Arabit omivat sanskritilaisen numerojärjestelmän valloitusretkillään Intiaan. Tuo valloitus kesti tuhatkunta vuotta ja on luultavasti raain koskaan tapahtunut.

m.t
m.t
27.9.2018 11:32
Vastaa...  Hep0nen

Jep, Tässä hyvä artikkeli aiheesta niille joita asia enempi kiinnostaa,
https://themuslimissue.wordpress.com/2015/08/31/islamic-invasion-of-india-the-greatest-genocide-in-history/

Suomi Finland
Suomi Finland
26.9.2018 19:27

Lisään vielä edelliseen:
Arvoisat rakkaat päättäjämme: näin liberaalina avoimuuden aikana voisimme sallia ulkomaisten sotavoimien perustavan kasarmeja Suomeen tai jopa oikein kutsua niitä meille. Voisimme tienata hyvin vuokraamalla näitä kasarmeja. Itseasiassa kaikkien ulkomaalaisten armeijoiden kulttuurien moninaisuus olisi hyvä saada näkymään kaupunkiemme kaduille ja ne voisivatkin järjestää paraateja aina kun parhaaksi näkevät.
Omaan armeijaamme näitä tulisi sitten toki neuvonantajiksi.
Ja lopuksi voisi siviilihallintoomme värvätä ulkomaalaisia tarkkailijoita. Vähintään kolmasosa eduskunnan jäsenistöstä pitäisi olla tällaisia tarkkailijoita.
Ja tietenkin, koska päällekäiset tehtävät tuottavat turia kuluja, voisimme lakkauttaa presidentin viran ja siirtää tasavaltamme presidentin tehtävät vaikkapa Vladimir Putinille. Näin avoimuus olisi saanut aivan uuden ja ihanan tason ja peppujen paljastelu ja onanointi jatkuisi maailman tappiin.

Totuus
Totuus
27.9.2018 05:56

Arabien kirjoitus keksittiin kun muhamed oli kyykky paskalla ja pyyhki perseensä sormeen ja pyyhki sen taas kamelin kylkeen.