Muutama seikka miten Youtube-ilmoitukset toimivat normaalisti

Moni on ihmetellyt miksi Youtube ei lähetä ilmoituksia tulevista live-striimeistä. Polpo? Sensuuri? Tähän on kuitenkin muutama yksinkertainen selitys, johon voi itse vaikuttaa.

Jos henkilö ei saa ilmoituksia livelähetyksistä se johtuu siitä, että koneen käyttäjä on itse estänyt ilmoitukset. TAI henkilö ei ole kirjautunut koneellaan sille tilille, jonne ilmoitusten pitäisi tulla.

ILMOITUSTEN ESTO

Esimerkiksi Chromessa voi tarkastaa onko itse estänyt ilmoitukset. Kuvassa alla miten voi tarkistaa ovatko ilmoitukset päällä vai ei. Klikkaa osoitepalkin alussa olevaa avainta (musta nuoli). Silloin näkyy onko henkilön koneella esto Youtuben ilmoituksille. Jos esiin tulee teksti, kuten alla ”Ilmoitukset  ESTÄ” silloin Youtuben ilmoitukset eivät myöskään tule henkilön koneelle. Palkista tulee esiin kolme vaihtoehtoa ”Kysy (oletus)”, ”Salli” tai ”Estä”.

Kun klikkaat ”Salli” silloin kaikki Youtuben ilmoitukset tulevat koneelle jos itse olet tilannut kanavan ja hyväksynyt ilmoitukset. Jos olet estänyt, silloin ilmoituksia ei myöskään tule.

Kuvakaappaus 2018-09-26 20-53-20

 

Toinen syy miksi ilmoitukset eivät tule johtuu siitä, että et ole kirjautunut sille tilille, joka on Youtube-tilisi meiliosoite. Kuvassa alla musta nuoli sinne, minne näkyy millä tilillä olet kirjautunut. Jos vaihtelet tilejä niin tarkista mitä tiliä käytät. Jos et ole kirjautunut oikealle tilille, silloin ilmoitukset myöskin jäävät tulematta.

Kannattaa huomata, että keskivertokoneenkäyttäjä ei välttämättä edes aina huomaa, että klikkautuu ulos tililtä esim. koneen päivitysten tms yhteydessä. Riippuu monista asioista käyttääkö Windowsia, Linuxia tai Macia.

Kuvakaappaus 2018-09-26 21-14-31.png

 

Jos ilmoituksia tulee myöhässä, se johtuu siitä, että livestriimaaja on itse laittanut liven alkavaksi asetuksiin esimerkiksi 15 minuuttia myöhemmin, mutta ilmoittaa katsojilleen sen alkavan aikaisemmin. Tekniikka ei voi tietää sitä, että jos olet koodannut ilmoituksen tiettyyn kellonaikaan, mutta aloitat sen aikaisemmin muuttamatta koodia.

Kun ja jos nämä kolme asiaa laitetaan kuntoon silloin live-ilmoituksien pitäisi toimia normaalisti.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

2 thoughts on “Muutama seikka miten Youtube-ilmoitukset toimivat normaalisti

  1. Minulle tulee suurinosa ilmoituksista, mutta joitain vaan jää pois. Riippumatta siitä kenen on lähetys. Olen sallinut kaikki ja olen aina kirjautuneena.

  2. Jep. Aina pitää olla kirjautunut jotta googlelta ei vaan jää vahingossakaan mitään mitä teet netissä tallentamatta. Itse käytän vanhoja kunnon rss-feedejä, eikä vielä ole jäänyt yksikään striimi väliin. Siinä toinen vaihtoehto kiinnostuneille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.