Päivän toinen onnenpotku: Ali Rezai sai oleskeluluvan

Kuvakaappaus 2018-09-26 11-28-47
Juuri 18-vuotta täyttäneellä Alilla on lapsen silmänympärysrypyt.

Myös Ali Rezai on onnellinen. Ja mikäpä olisi olla, sillä kauan ja hartaasti odotettu oleskelulupa tipahti yksintulleen nyt 18-vuotiaan Alin postilaatikkoon. Siitä aiheutui riemunkiljahdus luokassa.

Ali sai aiempiin turvapaikkahakemuksiin kielteisen päätöksen ja hänet olisi jo pitänyt karkoittaa aikoja sitten. Turvapaikka-aktivistien kaikenkirjavilla valituksilla ja valituksen valituksilla karkoitusta saatiin kuitenkin siirrettyä. Ali oli ehtinyt kuitenkin aloittaa jo toisen asteen opiskelun ”automekaanikoksi” ja sen jälkeen afgaanilaki olikin Alin pelastus.

Toisin sanoen, vaikka hänellä oli jo päällä karkoituspäätös kielteisten oleskelulupahakemusten takia, mutta koska hän oli turvapaikkaprosessin aikana mennyt kouluun, niin nyt oleskelulupa tuli kesällä myönnetyn afgaanilain nojalla. Ali sai tilapäisen oleskeluluvan opintojensa ajaksi. Opintojen loputtua oleskelulupa muutetaan elinikäiseksi.

Miksi jankutan tästä asiasta koko ajan? Siksi, että Suomessakin olisi hyvä ymmärtää kuinka isosta asiasta nyt on kysymys. Ruotsiin tulee tänä vuonna 25 000 omatoimista turvapaikanhakijaa. Tavallisia turvapaikkaan perustuvia oleskelulupia myönnetään vuoden 2018 loppuun mennessä noin 50 000:lle kolmansista maista tulleelle henkilölle. Tähän päälle 50 000 perheenyhdistämisellä tullutta tulijaa ja vielä tuo 9 000 yksintullutta afgaanilasta.

Kaikenkaikkiaan kolmansista  maista tulleiden ”pakolaisten” määrä, jotka saavat jäädä asumaan ruotsiin on tänä vuonna noin 110 000 henkeä.

Kuvakaappaus 2018-09-26 11-29-38
”Kun elinikäinen ole tipahtaa alan ehkä sairaanhoitajaksi. Niitä Ruotsi tarvitsee”

 

Takaisin Aliin, joka opiskelee automekaanikoksi. Ali on niin onnellinen kun sai jäädä. Päätöstä odotellessa meinasi jo epätoivo iskeä. Univaikeuksia ja stressiä. Nyt automekaanikko-opiskelijana voi opetella aluksi vaihtamaan renkaita autoon. Tärkeä ja oleellinen asia autoalalla.

Ali ei todellakaan aio jäädä sänkyyn makaamaan. Tulevaisuuden näkymät ovat kovat.

– Kun saan elinikäisen oleskeluluva niin ehkäpä haluankin sairaanhoitajaksi. Ruotsi tarvitsee todellakin sairaanhoitajia.

Kannattaa katsoa SVT:n uutinen kohdasta 9.33 vaikka ei osaisikaan ruotsia.

https://www.svtplay.se/video/19113847/rapport/rapport-25-sep-19-30-2?start=auto&tab=2018

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

20 thoughts on “Päivän toinen onnenpotku: Ali Rezai sai oleskeluluvan

 1. Turvallisin mielin voisi vaipua narkoosiin kun tietäisi että dr. Mahmud on kirurgina ja Ali sairaanhoitajana.

  28
 2. Hakekaa myös ne nuolipyssyillä ampuvat alkuasukkaat Brasilian viidakosta! sanoo:

  Suvakit opettavat Aleille mitä pitää sanoa jos joku kysyy tulevaisuudesta ja TYÖNTEOSTA. Mikä pahinta löytyy aina kantiksia jotka uskovat että 30-50- vuotiaasta analfabeetistä, täysin sivistymättömästä äijästä voidaan sisukkaalla pulpetinhinkkaamisella kouluttaa sairaanhoitaja tai neurokirurgi.

  21
  1
 3. On jumalauta irvokasta pelleilyä. Charlie Sheen sanoi kovimpaan aikaan olevansa Marsista. Vähän sama juttu.

  19
  1. Kyllä. Itse muutin otin osaa takavuosina kyseiseen juoksuun aikuisten kymppiin, mutta loppuaikoina käytin senkin ajan ryyppäämiseen kun osallistuja olivat mitä olivat.

   11
 4. Renkashommat tehdään nykyään paineilmavehkeillä, eikä käsin vääntämällä. Haiskahtaa SVT rapport!

  1. Eivät kai uskalla antaa paineilmavehkeitä rakettitutkijan käsiin? Tavalliset työkalutkin voivat olla suuri haaste jos ei niitä eläissään ole aikaisemmin nähnyt.

   13
  2. Onhan se rengas laitettava aluksi käsin siihen vanteelle, ja vasta sitten käytetään rengaskonetta. Ei se ole täysin automaattinen laite. Tuollaisella saa väärinkäyttämällä myös renkaan äkkiä repeämään pilalle. Rengaskone toimii paineilmalla, mutta ei automaattisesti tai ilman käsien käyttämistä. Olen käyttänyt rengaskonetta, joten tiedän kuinka se toimii.

   1. Sama juttuhan se on jos vaihdetaan renkaitakin autoon, niin käsinhän ne täytyy napaan kohdistaa ja laittaa pyöränpultit kierteen alulle. Voihan se tietysti näille insinööreille olla liian haastava tehtävä.

 5. Vaikuttaa siltä, ettei ilmaisu ”sisar hento valkoinen” välttämättä kuvaile kovin hyvin tulevaisuuden ali-sairaanhoitajia.

  10
 6. Ei hemmetti,lapsi han se siinnä.Haaveilija viimosen päälle,että automekaanikko,tuleva sairaanhoitaja.lärvi kertoo ettei kaikki ole himassa.Näitä deketeroituneita älykääpiöitä swetupellet tarvitsevat tulevaisuudessa…

 7. Kun vielä saisi kolmannen tutkinnon taskuunsa, niin samalla täysi valmius veronmaksuun.

 8. Nyt ruotsi pelastettu ,moniosaajat, kirurgeja,insinöörejä, kultamunat, avaruus insinöörejä ,mokkakikkeleita. Ja se lisääntyy *6.
  kertaisesti = ruotsi pelastettu .

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.