Ruotsalainen auttamisorganisaatio Sininen Risti

Ruotsiin perustettiin sosiaalinen auttamisorganisaatio Sininen Risti. Se auttaa ruotsalaisia henkilöitä, jotka ovat joutuneet yhteiskunnan ulkopuolelle. Alla suomennos lehdistötiedotteesta.

Skärmavbild-2018-09-25-kl.-18.51.46-860x398.png

Lehdistötiedote:

Tänä päivänä katukuvaan kuuluvat eläkeläiset ja lapsiperheet sekä asunnottomat, joilla ei ole varaa normaaliin olemiseen. Lisääntyvä turvattomuus kasvaa samaan tahtiin kun valtio keskittyy auttamaan muita kuin omia kansalaisiaan. Tämän kehityksen vastavoimaksi olemme perustaneet Sinisen Ristin (Blå Korset).

Sinisen Ristin koordinaattori Ulrika Hallgren kertoo:

– Saan kyyneleet silmiini kun näen mitä maassani tapahtuu. Olemme uskoneet, että politiikot ratkaisevat ongelmia, mutta selvästikään niin ei ole. Minun osaltani tämä riittää nyt, on aika ottaa vastuuta ja tehdä jotain ongelmille. En todellakaan voi istua vain paikoillani kun kanssaihmiset kärsivät. Liity sinäkin mukaan ja tee jotain konkreettista, solidaarisuutta oikeasti, Hallgren sanoo.

Olemme suuri joukko henkilöitä, joilla on vuosien kokemus ihmisistä, jotka ovat ajautuneet syystä tai toisesta yhteiskunnan ulkopuolelle, ja jotka monesti eivät saa mitään toimeentuloa viranomaisten puolelta. Tätä voidaan kutsua ”romahtaneeksi yhteiskuntasopimukseksi”. Se tarkoittaa sitä, että tähän asti on ollut olemassa yhteiskunnan turvaverkko, joka on turvannut kansalaisiaan, mutta enää sitä ei ole olemassa.

Jos joutuu elämään taloudellisesti vaikeassa tilanteessa nykypäivän Ruotsissa, tarkoittaa se suuria vaikeuksia arkipäivän elämässä. Se johtaa useimiten myös syrjäytymiseen. Köyhyys on henkilökohtainen häpeä, joka taas on lisääntynyt sitä mukaan kuin kulutus on lisääntynyt. Tämä alkaa jo ihan kouluiässä. Niillä lapsilla, joiden vanhemmilla on pienet tulot, on suuri riski joutua negatiivisen ketjun kierteeseen.

”Kukaan ei voi auttaa kaikkia, mutta kaikki voivat auttaa joitakuita”. Se on Sinisen Ristin toiminnan idea, auttaa niitä ruotsalaisia, jotka tarvitsevat apua, jotta arki hieman helpottuisi. Toiminta perustuu siihen, että autetaan heitä, joilla erityinen avun tarve. Projektissamme ”Sininen kassi” tarjoamme apua elintarvikkeiden ja hygieniatuotteiden muodossa.

Sininen risti toimii vapaaehtoispohjalta eikä kukaan nosta toiminnasta palkkaa tai korvauksia, siksi lahjoitukset ovat tärkeitä toiminnallemme. Sinä myös voit auttaa rahallisesti tai muulla tavalla. Paketti makarooneja tai pullo shamppoota tulee todellakin tarpeeseen. Mikään lahjoitus ei ole liian pieni tai arvoton.

Toiminnan koordinaattori on Ulrika Hallgren. Hän on ollut mukana myös Folkets demonstration:issa (mielenosoitus) ja Mynttorgsaktivisterna:ssa, joka tuli kuuluisaksi hiljaisesta manifestistä Tukholmassa Mynttorgilla. Hän on ollut useita vuosia mukana auttamassa Tukholman asunnottomia.

Sininen Risti toimii Skandinaviska Förbundet:in kanssa ja on osa laajaa liikehdintää, joka puolustaa länsimaista siviilisaatiota.

Ulrika Hallgren, Sininen Risti, koordinaattori

http://skandinaviskfrihet.se/lansering-av-bla-korset-solidaritet-pa-riktigt/

____________________________

Pt-media tulee tekemään Hallgrenin kanssa jonkinlaisen livehaastattelun, kunhan hän kiireiltään ehtii.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Ruotsalainen auttamisorganisaatio Sininen Risti

 1. Suvakkien mielestä on vaan hyvä, jos kanta-asukkailla menee huonosti ja sen seurauksena menettävät asuntonsa, koska matuille tarvitaan lisää asuntoja.

  12
  1. Niin on mediaseksikästä olla auttamatta oman maan ihmisroskia. Saa hyväksyntää ja samalla rahaa valtiolta rutkasti kun keskittää voimat maahantunkeutuneiden hyvinvoinnin edistämiseen.Myös poliittinen eliitti nyökyttelee hyväksyvästi, sataa kutsuja medioiden paskaohjelmiin ja jopa valtionjohto haluaa osanasa tästä säihkeestä. No voipi tupsahtaa kutsu valtionjohdon tapaamiseen ja salamavalot räpsyvät. Suomessa vastaavasta saa kutsun jopa persidentin itsenäisyyspäivän juhliin kun teko on niin isänmaallinen. Suomessa ihmisroskia tulee kuin liukuhihnalta tänä päivänä, tosin jotkut kyllästyvät kyykyttämiseen ja tekevät sen viimeisen tempun ja jäljelle ei jää kuin haiseva mätänevä raato, kunnes ongelmajätelaitos kippaa polttolaitokseen tulevaisuudessa. Se kun on kustannustehokasta, saa lämpöä jonkun kaupungin tarpeisiin.

  2. Punaisenristin patoihin en ole syksyn 2015 jälkeen laittanut lätyäyriä,enkä enää laita !
   Aika näyttää mikä tuosta sinisestärististä kehittyy,mutta melkein arvaan rasistin maineen
   saa herkästi jos omanmaan köyhiä yrittää auttaa.

 2. Todennäköisesti saavat kimppuunsa väkivaltaisen antifan, suvaitsevaisen viranomaiskoneiston sekä poliittiset päättäjät.

  Tavallinen kansa katselee voimattomana vieressä mutta ei uskalla tehdä tai sanoa mitään.

 3. On kestämätöntä perustaa avustusjärjestöjä paikkaamaan poliitikkojen lyhytnäköistä ja taitamatonta yhteiskunnallista päätöksentekoa. Se on kuin kusisi housuihinsa pitääkseen itsensä lämpimanä pakkasessa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.