Järvan islamilaiselle hautausmaalle vihreä valo

127890867.V9vcBAJq

Tukholman hautausmaakomitea päätti eilen, että Järvan alueen islamilaista hautausmaata aletaan rakentamaan 330 miljoonalla (33 milj. euroa).

Hautausmaasta on kiistelty monta vuotta, mutta nyt paikka on lyöty lukkoon. Hautausmaa rakennetaan Järvan laakson vanhan jätemaakukkulan kupeeseen Granholmstoppenille. Alue on nykyään suosittu ulkoilualue ja talvisin nuorten mäenlaskupaikka.

Hautausmaa tulee olemaan noin 20 hehtaaria. Lepopaikkoja tulee 2600 sekä tuhkauurnapaikat. Lisäksi paikalle rakennetaan huoltorakennuksia, seremoniarakennus ja infraa.

Pohjois-Tukholmassa muslimien hautausmaalle on suuri tarve, sillä ainoa paikka, johon muslimeja voidaan tällä hetkellä haudata on Strandkyrkogården. Rakennustyöt alkavat ensi syksynä ja sen arvellaan kestävän kaksi vuotta.

FAKTA: Tukholman Järvan alue ”Järfafältet” on Tensta-Rinkebyn ja Kista-Husbyn väliin rajoittuva laaksomainen viheralue, joka alkaa idässä Ursvikista ja rajoittuu lännessä Sollentunaan. Rinkeby-Kistan välinen alue on vanhaa viikinkiaikaista asuinaluetta, jossa viikingit pitivät kesälaitumia. Alueelta löytyy kymmeniä riimukiviä. 1900-luvun alue oli armeijan harjoitusalue. Nyt sinne rakennettaan islamilainen hautausmaa.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

10 thoughts on “Järvan islamilaiselle hautausmaalle vihreä valo

 1. Sille onkin tarvetta. Tahti on ollut kova haavoittuvien lähiöiden nuorukaisten keskinäisessä kalmotehtailussa.

  19
  1. Ei vaan tuo on juuri se alue, jolle hautausmaa tulee. Keskellä olevan kukkulan vasemmalle puolelle…

   1. Ok, lohduttaudutaan sillä, että se on halpaa maata Helsingin suurmoskeijan suunniteltuun tonttiin verrattuna. No nyt.. ei jotenkin lohduttanut…

 2. Huomioikaa että tämä on vasta ykkösetappi joka maksaa valtavat 330 miljoonaa kruunua. Montakohan etappia on tulossa? Entäs pohjavesien saastuminen? Vainajahan kipataan arkusta ulos kuoppaan tauteineen päivineen nokka kohti mekkalaa.

  11
 3. Tuhotaan kaikki kaunis, eli tuohonkin maisemaan kylvetään pirusti muslimeja. Kukahan sen mahtaa maksaa.. varmaan muslimit itse, heillehän se on.

 4. Parhaalle paikalle, mutta senhän voi tarpeen mukaan kaavoittaa asuinalueeksi kun muslimit on häädettu tai t….u Euroopasta. Tosin täyttömaata on ajettava runsaasti päälle.

  1. No, kun kattoo minkälaista hulabaloota vanhojen teollisuus- ja kaatopaikka-alueiden päälle rakennettujen asuinalueiden puhdistukset on aiheuttanu, niin sanoisin että tulevaisuudessa koko tuo mäki jouduttais kärräämään ongelmajätelaitokselle, ensin polttoon ja sitten hautaus ydinjätteen seuraksi syvälle.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.