Tavio: Poliisin some-kyttäämistä vähennettävä

villetavio

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio jätti eduskunnassa tänään torstaina talousarvioaloitteen, jolla vihapuheen torjumista ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa poliisitoimintaa vähennettäisiin miljoonan euron edestä.

Tavio kyseenalaistaa ”vihapuhe”-termin juridisen pohjan. Suomen lainsäädännössä ei ole määritelty, mikä on vihapuhetta. Tavion mukaan Internet-kirjoituksiin liittyviä rikoksia ovat lähinnä laiton uhkaus, kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Näiden rikosten tutkinta on Tavion mukaan järkevämpää perustaa normaalin prosessin mukaisiin rikosilmoituksiin kuin etsivään poliisityöhön.

Valtion ensi vuoden talousarvioesityksen mukaan vuonna 2019 jatkettaisiin myös poliisitoimintaa sosiaalisessa mediassa.

– Poliisi saisi keskittyä ottamaan kiinni oikeita rikollisia sen sijaan, että valvoo kansalaisten kirjoittelua, Tavio sanoo.

Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

7 thoughts on “Tavio: Poliisin some-kyttäämistä vähennettävä

 1. Oishan se hyvä että saataisiin tuo viherpunikkinatsi urkinta pois, kun vielä ei olla eurostoliitossa ihan kokonaan.

  18
 2. jos kyttääminen vielä kiristyy,mitä ihmiset sitten enää uskaltavat somessa kirjoitella.

  1. Tarpeeksi järkevä ihminen pysyy kaukana typeristä someista (facebookit, twitterit, instagramit yms… roskasivut), joten eipä tarvitse pelätä kyttääviä vihapuhe poliisejakaan niin kovasti. Problem solved. Ei facebookeja ei ”vihapuhetta”.

 3. Ironista kun perussuomalaiset tulevat hyvin todennäköisesti äänestämään tiedustelulakipaketin kiirellistämisen puolesta. Poliittinen poliisi tulee käyttämään saamiaan lisäoikeuksiaan heti ensimmäisenä kansallismielisiä vastaan, eli toisin sanoen perussuomalaiset äänestävät itseään vastaan mikäli pitävät itseään kansallismielisenä puolueena.

  5
  1
 4. Samalla kun huudetaan koko ajan poliisin resurssipulasta haluaisin todella tietää tähän vihapuhekyttäämiseen suunnatut henkilöstövoimavarat ja sen kustannukset. Itse olen sitä mieltä että nämä tietokonekyttääjät voisivat mennä tekemään todellista poliisityötä. Sen jälkeen katsotaan tätä resurssipulaa uudelleen.

  1. Kyllä. On vihapuhetta kyttäävä poliisiryhmä, juuri perustettiin eläimiin kohdistuvien rikosten ryhmä ja lähiöpoliisejakin halutaan.
   Ja mikään näistä ei taaskaan ole mistään eikä keneltäkään pois.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.