Tavio: Poliisin some-kyttäämistä vähennettävä

villetavio

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Tavio jätti eduskunnassa tänään torstaina talousarvioaloitteen, jolla vihapuheen torjumista ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa poliisitoimintaa vähennettäisiin miljoonan euron edestä.

Tavio kyseenalaistaa ”vihapuhe”-termin juridisen pohjan. Suomen lainsäädännössä ei ole määritelty, mikä on vihapuhetta. Tavion mukaan Internet-kirjoituksiin liittyviä rikoksia ovat lähinnä laiton uhkaus, kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Näiden rikosten tutkinta on Tavion mukaan järkevämpää perustaa normaalin prosessin mukaisiin rikosilmoituksiin kuin etsivään poliisityöhön.
Valtion ensi vuoden talousarvioesityksen mukaan vuonna 2019 jatkettaisiin myös poliisitoimintaa sosiaalisessa mediassa.
– Poliisi saisi keskittyä ottamaan kiinni oikeita rikollisia sen sijaan, että valvoo kansalaisten kirjoittelua, Tavio sanoo.
Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pessimisti
Pessimisti
27.9.2018 17:10

Oishan se hyvä että saataisiin tuo viherpunikkinatsi urkinta pois, kun vielä ei olla eurostoliitossa ihan kokonaan.

Jukka makkonen
Jukka makkonen
27.9.2018 17:53

jos kyttääminen vielä kiristyy,mitä ihmiset sitten enää uskaltavat somessa kirjoitella.

Pena
Pena
27.9.2018 20:04
Vastaa...  Jukka makkonen

Tarpeeksi järkevä ihminen pysyy kaukana typeristä someista (facebookit, twitterit, instagramit yms… roskasivut), joten eipä tarvitse pelätä kyttääviä vihapuhe poliisejakaan niin kovasti. Problem solved. Ei facebookeja ei ”vihapuhetta”.

Poliisivaltio tulossa?
Poliisivaltio tulossa?
27.9.2018 19:31

Ironista kun perussuomalaiset tulevat hyvin todennäköisesti äänestämään tiedustelulakipaketin kiirellistämisen puolesta. Poliittinen poliisi tulee käyttämään saamiaan lisäoikeuksiaan heti ensimmäisenä kansallismielisiä vastaan, eli toisin sanoen perussuomalaiset äänestävät itseään vastaan mikäli pitävät itseään kansallismielisenä puolueena.

Ilkka
Ilkka
27.9.2018 20:25

Samalla kun huudetaan koko ajan poliisin resurssipulasta haluaisin todella tietää tähän vihapuhekyttäämiseen suunnatut henkilöstövoimavarat ja sen kustannukset. Itse olen sitä mieltä että nämä tietokonekyttääjät voisivat mennä tekemään todellista poliisityötä. Sen jälkeen katsotaan tätä resurssipulaa uudelleen.

1+1+1 = 5
1+1+1 = 5
28.9.2018 01:48
Vastaa...  Ilkka

Kyllä. On vihapuhetta kyttäävä poliisiryhmä, juuri perustettiin eläimiin kohdistuvien rikosten ryhmä ja lähiöpoliisejakin halutaan.
Ja mikään näistä ei taaskaan ole mistään eikä keneltäkään pois.

Marko Haatainen
Marko Haatainen
28.9.2018 00:23

Kerrankin asiallinen komentti! Äänestäkää Ville Tavioa!

Oho
Oho
23.8.2019 21:21

Jumbe. Joku täyspäinenkin päässy eduskuntaan