Airiston Helmi, pimeä raha ja kuittikauppa

folder-626334_960_720

Airiston helmen tapaus on herättänyt teorioita mikä koko yritysryppään toiminnan idea on ollut. Niiden tietojen perusteella mitä on saatavilla, voidaan tehdä joitakin arvailuja.

Ensinnäkin kyse ei ole mikään sotilas- tai tiedusteluoperaatio, toisaalta operaatio ei myöskään ole Suomen vedätysyritys, jolla Suomi saataisiin lähemmäs Natoa.
Rahan tulo firmaan
Kyseessä on puhtaasti mafiantapainen organisaatio, jonka kaiken Suomessa olevan toiminnan tarkoitus on pestä rahaa ja tehdä lisää sitä. Pimeä raha tulee useimmiten kahdesta eri lähteestä: huumeet/ aseet/ prostituutio ja tai arvonlisäveropetokset.
Alv-petos on hyvin tavallinen tapa tienata mukavia summia pimeää rahaa. Esimerkkifirmalla on 10 työntekijää, kaikki töissä pimeästi. Kuvitellaan, että firman työntekijät käyvät työssä 160h/ kk. Firma laskuttaa työstä työn tilaajaa. Rahaa firmaan tulee seuraavasti:
Oletettu laskutustunti 30 euroa + alv 24 % = 37,20. Kun miestyötunteja kertyy siis 1600 niin laskun loppusumma, jonka työn tilajaa maksaa on 59 520 euroa, josta arvonlisäveron osuus 11 520 euroa.
Jos työnantaja maksaisi verollista palkkaa duunareilleen vaikkapa 17 e/ tunti, niin  tosiasiassa se maksaa työnantajalle 24,65 e/ h. Kaava on: 17e + 45 % työnantajamaksut = 24,65 e. Mutta kun palkka maksetaan pimeänä niin työnantaja lätkäisee omaan taskuunsa 7,65 euroa, joka muuten siis menisi eläkkeisiin ym. Kuukaudessa päällikkö vetäisee siis 10 duunarin työnantajamaksuista taskuunsa 12 240. Tähän päälle alv niin kuukauden voitto pimeää rahaa on 23 760 euroa. Vuodessa rahaa tulee 285 120 euroa ja jos työntekijöiden määrä on 40 niin vuoden voitto on 1,1 miljoonaa euroa.
Se tiedetään, että venäläisillä on yleisesti ottaen Euroopassa isoja rakennus-, kuljetus- ja muiden tällaisten alojen firmoja, joissa on kymmeniä ja satoja työntekijöitä. Jokainen voi nyt arvella millaisista summista vuosittain puhutaan.
Rahan pesu
Pimeä raha pitää pestä puhtaaksi, jotta sitä voi käyttää. Yritystoiminnassa jokaisesta eurosta pitää olla kuitti tai tosite. Senttiäkän ei liiku ilman kuittia. Airiston tapauksessa Iltasanomien tietojen mukaan yksityishenkilö on lainannut firmalle miljoonia, joilla on ostettu kiinteistöjä ja maata. Laina näyttää firman tilikirjassa jo paljon paremmalta.
Toinen tapa on myydä kuitteja. Esimerkiksi Ruotsissa myytiin joitakin vuosia sitten suuret määrät metsäkoneita. Tämä siksi, että niitä ei oltu tuolloin vielä merkitty mihinkään rekistereihin. Se, joka omistaa pimeää rahaa maksaa kuitin myyjän tilille vaikkapa 30 000 euroa tilille. Kuittikauppias nostaa rahan ulos ja palauttaa rahan takaisin alkuperäiselle omistajalle kuitin kera. Kuittikauppias on siis ostanut olemattoman metsäkoneen. Kuittikauppias saa sitten tietyn prosenttiosuuden toimesta.
Älä tee tätä itse kotona!
Kuvakaappaus 2018-09-28 17-06-57
MTV:n mukaan Airiston Helmi olisi hankkinut kiinteistöjä laivareitin varrelle siksi, että sieltä on suora yhteys Ahvenanmaalle. Mahdollisen kriisin sattuessa kiinteistöt sijaitsisivat kriittisillä paikoilla. Pt-median virolainen venäjäntuntija taas kertoo, että on uskottavampaa, että organisaatiolla ei ole ollut mitään tällaisia motiiveja kuin jos olisi ollut.
– Kyse on yhdestä mafiaorganisaatiosta eikä mafiaa kiinnosta mikään poliittinen tai sotilaallinen leikki, jos se ei itse hyödy rahallisesti siitä. Mafia tekee bisnestä, josta tulee suuria rahoja. Ei niitä kiinnosta kytätä suomalaista meriliikennettä jossain maailman laidalla sijaitsevasta punkkisesta pusikosta.
Valtamedia on kirjoittanut Airiston tapauksen yhteydessä venäläisten maakaupoista. Näitä asioita ei kuitenkaan pidä sekoittaa keskenään. Mafian toimintaan ei kuulu muuta kuin bisnes. Luultavasti muissakin maakaupoissa voi olla samaa kaavaa. On mahdollista, että joissakin maakaupoissa on kyse strategisen paikan ostamisesta, mutta Airiston tapauksessa siitä ei kuitenkaan ole kyse.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
sietäisi hieman tutkia
sietäisi hieman tutkia
28.9.2018 18:50

Ryssille annettiin pieni varoitus ettei täällä ihan kuin siat pellossa olla. Noita vastaavia tapauksia on mm. Ähtärin räjähdelaitoksen ympärillä, ryssät ostaneet kiinteistöjä, puita nurin. Kiinteistöt tyhjillään suurimman osan ajasta, joskus siellä kylillä pyörii erikoisjoukkojen näköisiä isoja venäläis körmyjä. Melko sinisilmäistä touhua.

Jason Bourne
Jason Bourne
28.9.2018 19:45

Tämä ei ollut varoitus, vaan erittäin harkittu teko.
Jos vähäsen osaa lukea mitä tapahtui ennen kuin tämä ”Airiston Helmi” tapaus tuli julki. Niinistö kävi vierailemassa Putinin luona ja sopi jostakin mitä meille ei kerrota ja veikkaisin, että kyseessä oli juurikin ”Airiston Helmi” josta puhuttiin. Tätä operaatiota on suunniteltu huolella ja se on ajoitettu erittäin hyvin sellaisen ”pienen” episodin kanssa kuin Danske Bank:n iso rahanpesu tapaus. Tällä airiston Helmi jutulla saadaan yleisön, eli meidän Average Joe tyyppien silmät ja korvat kiintymään pahaan ja valehtelevaan, sekä sotaa lietsovaan Venäjään, joka ilmeisestikkin tavan kansalaisten mielestä edelleen aiheuttaa kaikki maailman ongelmat. Ei ja ei.
Tämä Danske Bank case on niin iso ja laaja, että siinä on mukana niin meidän, USAn, Euroopan ja monien muiden maiden isot kihot joita vain ei voida tuoda julki, koska kaikki tulisi kaatumaan ja kovasti. Nyt pidetään tällä ”Airiston Helmi” casella ihmisten focus jossakin mitättömässä asiassa vaikka tarjolla olisi sellaista mitä meidän historiassa ei olla nähty.
Danske Bank pidetään vielä poissa framilta niin kauan kunnes saadaan tehtyä sellaiset paperit ja säädökset, että meidän Sipilät, Nallet ja muut voidaan puhdistaa tästä rahanpesuoperaatiosta pois. Tämän jälkeen Danske Bank kaatuu ja alkaa ISO pankki kriisi ja vielä sellainen, että ei olla aikoihin nähty.
Eli, tämä ”Ariston Helmi” oli tilaustyö jolla saatiin ISO asia pois kansalaisten silmistä. Sillä verukkeella: koska Venäjä! Kannattaa miettiä asioita ja seurata rahhoo, niin voi tulla jotakin palapeliä mieleen mistä voi sitten pala kerralla tehdä ison kuvan tapahtumista. Omasta mielestä ihan hyvin tehty ja hyvin on saatu ihmisten mieli pois siitä mihin se oikeasti pitäisi focusoida.
Näin se vaan menee…

Donald Truth
Donald Truth
28.9.2018 20:49
Vastaa...  Jason Bourne

Pitää muistaa, että kaupat on tehty saaristossa RKP:n puolustusministerien kotikulmilla. Kauppojen välittäjien mukaan Nordea on tehnyt taustaselvitykset. Moni suomalainen kuoli, kun puolusti suomenruotsalaisten omistamia saaria venäläisiltä. Evakkoja ei hyväksytty sinne asumaan, vaikka osa oli ammatiltaan kalastajia.
Nyt perilliset rahastavat tontit venäläisiltä. Moni suomalainen kuoli turhaan.
Alueita voidaan käyttää sotilastarkoituksiin. Esimerkiksi aseita voidaan tuoda helikoptereilla.
Suomessa on VOK:it täynnä aseita käsittelemään koulutettuja miehiä. Osalla on kokemusta oikeasta sodasta.
Äijille vain Kalashnikov kainaloon niin pienimuotoinen sota on käynnissä. Monta miestä tarvitaan valtaamaan Ahvenanmaa? Miehet, kun eivät ole venäläisiä, niin he voivat rientää apuun takaamaan Ahvenanmaan demilitarisointi.
Turvaaminen voi sitten olla pysyvä tila.

Musta makkara
Musta makkara
28.9.2018 19:19

Miksi mafia haluaisi herättää huomiota hankinnoilla, jotka ovat selvästi paikoilla, joissa suomalaiset voivat nähdä toiminnan kaikin tavoin epäilyttävänä? Kyllä mafia osaa kätkeä toimintansa paremmin eikä vaaranna hankintojaan ja varallisuuttaan. Nyt on 3 miljoonaa cashiä takavarikossa ja on vaara, että muutakin omaisuuttaa vaihtaa lähitulevaisuudessa.
Ei tässä oikein mitään muuta järkevää ajatusta ole kuin se, että Venäjän valtion alainen organisaatio on hankintojen takana. Ja hankinnat on täysin tahallisesti kohdistettu sotilaallisesti merkittäviin kohteisiin.

huugo
huugo
29.9.2018 05:27
Vastaa...  Musta makkara

Kyllä venäläisten maa-alueiden osto on ollut systemaattista jo vuosia ja monet ovat juurikin erittäin strategisilta paikoilta, ase-räjähdevarikot, lentokentät ym. Ja se keskustelu mitä käytiin vuosia sitten eduskunnassa A.stubb kullin ollessa päämisnteri, oli niin sinisilmäsitä että ainkin minua hirvitti. Stubbin tyttöminsteri grahn laasonen veti soppaan jopa rasimin kun jotkut epäilivät venäläisten motiiveja. Kyllä ainakin reserviläis piireissä kauhisteltiin kehitystä ja moni sanoi että tästä tulee vielä vaikeuksia ja tulihan niitä.
Nyt poltetaan jumalattomasti rahaa ja aikaa että uhkaa saadaan purettua. On myös ihan rehellisä kesämökin ostajia mutta on myös hämäriä toimia, kuten se että osteaan maa-alue vaikka varikon läheisyydestä, rakennetaan kiinteistö ja se jää tyhjilleen. Kinnteistöllä käy silloin tällöin joku porukka ja häipyy. Porukka on ulkonäöltään körmyn näköisä miehiä, ensivaikutelma että ovat sotilaita, ei mitään lapsiperheitä. Tätä ei tavallinen tallaaja huomaa vaan ovat hyvillään että rahaa virtaa Suomeen ja kauppa käy.
Suurin syyllinen nykyiseen tilanteeseen on kokoomus ja rahanhimo jos poliittista näkökulmaa hakee. En nykyisestä puolustusnministeristä muuten perusta, mutta Niinistö on saanut asioihin vauhtia ja on tehtäviensä tasalla jos verrataan edelliseen, jonka ainut huoli oli että ruotsinkielinen varuskunta säilyy ja itä-rajalta lakkautetaan sen perusteella varuskunta. Venäläisten kanssa on oltava aina hieman varuillaan, Ruotsin tapaiseen uhomaiseen ei kannata ryhtyä, eikä Kekkosen aikaiseen nuoleskeluun, vaan pidettävä asialliset välit. Isäni sanoi joskus että venäläinen on venäläinen, ei se siitä miksikään muutu. Isäni koti oli luovutetussa Karjalassa ja tappeli jatkosodasaa noita vastaan rukajärven suunnalla, joten sanoilla oli katetta.

Goran Kaltenbrunner
Goran Kaltenbrunner
28.9.2018 19:56

Ei kannata lähteä laukalle Venäjän valtiokytköksistä tai vakoilusta. Varmuudella Airiston Helmen hankinnoilla ei ole sellaista merkitystä NYKYTEKNOLOGIAN aikakaudella.

Jason Bourne
Jason Bourne
28.9.2018 22:27

Kyllä tapaus on iso suomen osalta, mutta kannattaa ottaa huomioon asioita jotka mahdollisesti liittyy tähän. Tässä Airiston Helmi casessa pienen yrityksen pomo pyörittelee liikevaihtoa miljoonissa, ei sen enempää. Eli pientä verrattuna muolman menoon.
Viittaamassani kirjoituksessa tämä case on suomelle ja virolle todella iso ja pitää muistaa se, että nuo Danske Bank:n läpi menneet rahat eivät menneet kassalta taskuun, vaan niitä on pyöritelty jostakin johonkin muiden pankkien ja valuuttojen kautta tarkoitukseen X, eli tämä on Euroopan ja Maailman luokassa iso juttu. Se että tämä lähti liikkeelle ”pienestä” kahdensadanmiljardin rahanpesusta, joka saadaan vietyä vieläkin isompaan ja isompaan johtaa vääjäämättä siihen, että koko Länsi-Euroopan ja meidän käyttämä pankkijärjestelmän alas ajo on alkanut ja se alkoi tästä. Sellainen vaan on meikäläisen fiilis mitä näistä niin lähellä toisiaan olevista jutuista jää. Juurikin esim. edellä mainituista syistä saa viron Danske Bank:n johtaja olla vielä pallillaan. Muuten ei moinen järjestely olisi mahdollista.
Kannattaa seurailla ketä on myynyt osakkeitaan pois? Kuukauden parin välillä tulee uutisia, että se ja se on myynyt osakkeet pois ja kun kysytään, että miksi on vastaus aina sam: Tämä on vain normaalia rahojen kotouttamista :o)
P.S: Suomen Valtio myi juuri kesällä paljon Nesteen osakkeita. Miksi myi, se jää kaikkien mietittäväksi?
Pedvelaa padvelipeliä jadved satved idveson kudvevan…

peukku
peukku
29.9.2018 09:03

Jep jep kaiken kauheaa kuittikauppaa jahdataan en aio pidättää hengitystäni odottaessani kommandopipoisten sinipukuisten hyökkäyksestä yit/skanska/srv/storaenso/metsäliitto,upm/kemira etc. konttoriin

trackback

[…] Re: Airiston Helmi, pimeä raha ja kuittikauppa […]