Bussikuski sai pikapotkut, kokee tilanteen oikeusmurhana

pl835

Espoolainen Länsiväylä-lehti kertoo, että Ison Omenan pysäkillä bussikuskin ja somalitaustaisen miehen välille syntynyt käsirysy on johtanut kuljettajan välittömään erottamiseen.

Kuljettaja kertoo Länsiväylälle, että kyse on oikeusmurhasta.
– Tämä on täysin oikeustajuni vastainen ratkaisu. Olen toiminut lain puitteissa sekä puolustanut itseäni tilanteessa, jossa minua uhattiin väkivallalla. Puolustin itseäni kun minua oli ensin lyöty ja uhattu.
Kuljettaja kertoo edelleen, että valtamedioissa julkaistut silminnäkijoiden kuvat antavat tapahtumista väärän kuvan. Pt-media kirjoitti jo eilen, että ainakin Helsingin Sanomat leikkasi  videolta pois muutaman kymmenen sekunttia, jossa matkustaja ensin huitaisee kuljettajaa ja sen jälkeen käy kiinni kuljettajan kraiveliin. Tässä tilanteessa kuljetta puolusti itseään vastaamalla itseensä kohdistuneeseen lyöntiin.
Kuljettajan mukaan hän pyysi apua HSL:n turvavalvomosta saadakseen poliisin paikalle, mutta koska sinipukuisia ei alkanut näkymään päätti kuljettaja toimia itse. Kuljettaja kertoo, että hän kehoitti miestä poistumaan bussista, mutta lopulta matkustaja uhkasi ”tiputtaa” kuljettajan.
Kuljettaja kertoo kokeneensa tilanteen erittäin uhkaavaksi ja pelkäsi jopa, että matkustajalla oli veitsi taskussa.
Kuljettaja kertoo edelleen Länsivälälle, että on ajantu linjaa 17 vuotta ja pummilla matkustaminen on yleistä.
– HSL edellyttää, että kuljettaja varmistaa lippujen aitouden. Itse pidän sitä velvollisuutena. Nyt tilanne johtaa siihen, että kuljettajat eivät uskalla puuttua ongelmiin, joita bussissa talahtuu.
Pohjolan Liikenteen liikennejohtaja Johan Nykvist kertoo, että silminnäkijävideoilta näkyy kuinka kuljettaja lyö matkustajaa eikä sellainen ole missään tilanteessa hyväksyttävää. Irtisanominen perustuu tähän
Kuljettaja, ota yhteyttä Pt-mediaan haastattelun merkeissä: pt-media@mail.com

Subscribe
Notify of
guest
61 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anne Nyman
Anne Nyman
28.9.2018 20:09

Sompanssit saa tehdä mitä haluaa hakata kenet haluaa. Kiitos vaan pöpilä taas tästäkin

Valtsu
Valtsu
28.9.2018 20:20
Vastaa...  Anne Nyman

Sompuissa on se hyvä puoli, että ne eivät osaa tapella. Sen siitä saa kun ei ole koskaan tehty mitään muuta kuin löysää hengailua.

yksinkertainen-korjaus-tilanteeseen
yksinkertainen-korjaus-tilanteeseen
28.9.2018 23:08
Vastaa...  Anne Nyman

Sillähän se valelipuilla ajelu korvaantuu kun korotetaan maksavien suomalaisten asiakkaiden lippujen hintoja.
Tuon vaikeampaa se ei ole.Eikä kuljettajienkaan tarvitse panna terveyttään jopa henkeään peliin kun vaatii nuilta oikeita lippuja.

Valtsu
Valtsu
28.9.2018 20:17

Jos itsellä olisi työntekijä, joka panee fyysisen koskemattomuutensa peliin työnantajan etuja puolustaakseen, niin se olisi ilmiselvä palkankorotuksen paikka. Mutta luonnollisesti kyseessä oli massamurhaan verrattava rikosepäily: helvetillinen r-rikos! Paha-paha ei ollut lyönti vaan se kehen se kohdistui eli kyseessä oli ns. pahempi väkivalta. Ja tällaisia johannykvistejä pitäisi panna työkseen kyselemään matkalippuja, niin saisi vähän tuntumaa hommaan.
Jos kuski vie asian oikeuteen, olen ilman muuta valmis (omalta pieneltä osaltani) lahjoittamaan rahaa kuluihin.

Luca
Luca
29.9.2018 12:05
Vastaa...  Valtsu

Minäkin olen valmis osallistumaan oikeudenkäyntikustannuksiin lompakkooni sopivalla summalla.
joku vain voisi tarvittaessa laittaisi keräyksen pystyyn, niin eiköhän me porukalla saataisi ihan mukava summa kasaan.

MattiS
MattiS
29.9.2018 12:16
Vastaa...  Luca

Täältä lähtee myös rahaa mahdolliseen oikeudenkäyntiin. Keräys pystyyn!
Yksi työtön voimavara teki suomalaisesta työttömän, on tämä hienoa..

Ilkka
Ilkka
29.9.2018 21:20
Vastaa...  MattiS

Näistä kannanotoista päätellen Suomen yli ei kävellä. Solidaarisuutta on kaikilla muilla paitsi vihervasemmistolla, luen tähän myös kokoomuksen ja keskustan. Kaveria ei jätetä. Poliitikot kyllä jättävät meidät kaikki, niin kauan kuin voivat. Onhan heillä Suomen suurin propagandakoneisto käytettävissään, virallinen ”oikea media”. Kiitos tästä nousevasta ”vaihtoehtomediasta” valheet kyllä tulevat ilmi. Tosin liian hitaasti. Totuutta ei voi jatkuvasti pimittää, ihmiset kyllä oppivat vielä lukemaan.

Pessimisti
Pessimisti
28.9.2018 20:28

Kävi juuri niinkuin kommentoin aikaisemmin. Suomi on sairas, ehkä kuolemansairas.

Pessimisti
Pessimisti
28.9.2018 20:30

Toivottavasti joku OIKEA suomalainen ottaa kaverin töihin.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.10.2018 02:03
Vastaa...  Pessimisti

Siinäpä erinomainen kuljettaja eräälle suomalaiselle firmalle, nimeään ei tarvinne mainita.

somppu_jonka_nimi_oli_jorma
somppu_jonka_nimi_oli_jorma
28.9.2018 20:31

Pohjolan Liikenteelle bannia.

Onko systeemillä jotain bussikuskeja vastaan?
Onko systeemillä jotain bussikuskeja vastaan?
28.9.2018 20:32

Ei j*malauta! Missä tyranniassa me oikein elämme? Onko Helsingin sanomat ylin oikeudenkäyttäjä tässä maassa? Ilmeisesti bussikuski ei saa koskaan puuttua mihinkään bussissa tapahtuvaan eikä missään nimessä koskaan puolustaa itseään. Tästä tulee nyt sitten viimeistään tämän tapauksen jälkeen ennakkotapaus. Bussikuskin täytyy nyt sitten vain kääntää pää toisaalle ja sanoa, ettei nähnyt eikä kuullut mitään, jos vaikka monikulttuuriset henkilöt teurastaisivat mummon bussin takaosassa.

Aikki
Aikki
29.9.2018 07:46

Totta ! Tuskin bussikuski huvikseen ilman syytä somalia taputteli. Pitääkin laittaa sähköpostia tuolle liikennejohtajalle.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.10.2018 02:08
Vastaa...  Aikki

Aikki
Tehkääpä se! Varmaankin oli etelävaltiolainen rasisti kuljettamassa bussia pääkaupunkiseudulla ja ensimmäistä kertaa näki mustan miehen linjallaan. Päällehän se on käytävä. Tai sitten ennenkin tullut toimeen värillisten kanssa ja tässä kohtaa muut syyt.

ro
ro
28.9.2018 20:50

Hesari taas maahantunkeutijien asialla.Sairaaksi on touhu mennyt,ei valkoinen ihminen voi olla bussikuski ainakaan helsingissä,neekeri ja ählämi kuskia ei paskaakaan kiinnosta jos kaltaisensa matkustaa pummilla.Johan vaikutta pakaraporarilta pässiltä narunpäässä,haluaa vissiin lisää taitavia karvakädellisiä pigmenttivammaisia tiimiinsä..

Aappa
Aappa
28.9.2018 20:58

Täyttä VMP:tä ja otan osaa kuljettajan puolesta. Tätä menoa Pohjolan Liikenne voi ruveta tarjoilemaan suojavärillisille pullakaffetta Ruotsin tyyliin.

h44
h44
28.9.2018 21:01

Oleellista on kai se, että onko kyseessä itsepuolustus vai kosto. Itsepuolustuksen kieltäminen bussikuskeilta on takuulla jo laitontakin, irtisanominen törkeä teko johon kuskien ammattiliiton pitäisi puuttua.

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
29.9.2018 14:15
Vastaa...  h44

Ammattiliitot pohjoismaissa valitettavasti edelleen sossujen ja siksi suvakismin valtapesiä, suorastaan linnakkeita – no, ehken Tanska jossain määrin poikkeus.
Eli eipä taida paljon olla toivoa avusta sieltä suunnasta – valitettavasti.

Anna Lehtonen
Anna Lehtonen
29.9.2018 14:53
Vastaa...  h44

Ammattiliiton kanta. Tämä on hyvä näkökohta.
— Vetäytyykö ammattiliitto kokonaan puolustamasta jäsentään, koska tämä on valkoinen?
— Onko ammattiliitolla jo etukäteen tieto kuskin syyllisyyskysymykseen?
Jos työnantaja on päättänyt irtisanoa, niin asia on selvä. Ammattiliiton tehtävä ei ole asettua työnantajan laillisia oikeuksia vastaan. Näin se menee eikä yhden jäsenen maksuilla saa ostettua edes kissanruokaa Saariselän majalle.
Joku voisi tietenkin haastatella ja kysellä.

Jukka Majander
Jukka Majander
6.10.2018 04:30
Vastaa...  h44

Liittoa ei tälläinen asia kiinnosta

Pena
Pena
28.9.2018 21:23

Ihan normalia toimintaa Suomessa. Insinööri alkoi itse riehua ensin bussissa ja sitten tulikin pataan rasistikuskilta, niin totta kai kuljettaja on syyllinen ja saa kenkää. Tasan ei mene nallekarkit.

Marja E
Marja E
28.9.2018 21:55

Kuten tuossa ylempana sanottiin SUOMI ON HYVIN SAIRAS , SAMOIN KUIN SUURIN OSA DEMAREITA TAALLA USA:SSA!!! !DISGUSTING ! MENKAA VAATIMAAN SILTA TEIDAN ”PIILOSSA” OLEVALTA PRESSALTA , ETTA PITAA SUOMALAISET TURVASSA NIILTA JOTKA TULEVAT RAJOJEN YLI SUOMEEN.ilman ”papereita”……..NIINKUIN ”SE” SANOI :ASYLUM , JA PAASTIVAT RAJAN YLI ENTISEEN TURVALLISEEN SUOMEEN ( jossa kasvoin ). GOD BLESS YOU ALL !!!!!!
Marja E

Pena
Pena
29.9.2018 00:13
Vastaa...  Marja E

Eihän se sale tuollaiseen joutavaan Suomalaisten suojeluun ehdi, kun pitää valtteripojille lahjoittaa jopoja, kuvata vaalivauvaa ja typerää lennu piskiä someen. Pitää myös varoa, ettei putin suutu ja kunhan ei kävisi nyt mitään.

Karri
Karri
28.9.2018 22:44

Onko Johan Nykvist niin tyhmä, ettei voi tarkistaa bussin kamera tallenteita?
Nyt kun tuli kuljettaja vajaus, niin suosittelen Johan Nykvist:iä erotetun kuskin tilalle vähintään puoleksi vuodeksi, niin näkee mitä tilaa.
Pohjolan liikenne, kulje ilmaiseksi.

seant
seant
28.9.2018 23:18
T
T
29.9.2018 00:20
Vastaa...  seant

Ilmeisesti poistettu.

Pena
Pena
29.9.2018 01:16
Vastaa...  T

Taisi olla liian K18 materiaalia ja käsky korkeammalta taholta tuli poistaa video. Ehkä HS-versio videosta, eli censored director cut olisi käynyt paremmin.

Pera Peeveli
Pera Peeveli
28.9.2018 23:20

Kuskilklka kävi huono tuuri. Jos liputon matkustaja olisi ollut maahanmuuttokriittinen kantasuomalainen olisivat seuraukset olleet aivan toiset. Kuvitelkaa otsikot :”Liputonta matkustajaa epäillään kuljettajan pahoinpitelystä” tai ”Poliisi poisti bussihäirikön”. Ehkäpä jopa: ”Sankarikuski taltutti riehuvan natsin!”
Mutta kun ei…

eikä uskalla matkustaa
eikä uskalla matkustaa
28.9.2018 23:31

Jos joku ei maksa, kukaan ei maksa.

Tämän jälkeen suosin taksia
Tämän jälkeen suosin taksia
28.9.2018 23:53

Bussi ei ole meitä vääränvärisiä tai väärinymmärrettyjä varten – maksoi mitä maksoi.

Aikki
Aikki
29.9.2018 07:50

Kas kummaa, eikö näillä kunniakansalaisilla olekaan vapaalippua, joka kulkuvälineeseen.

T
T
29.9.2018 00:28

Onko tietoja tästä matkustajasta? Videon perusteella ei vaikuta somalilta.

stanan somput
stanan somput
30.9.2018 11:02
Vastaa...  T

Hajun perusteella ON värivisllinen Afrikan mustalainen eli somalian muslimi siis terroristi. Kaikki hävitettävä jörjestyksesdä suvakkifemakkovihervassarikommarit pohjalanliikenteen yläkerran mulkut somalit muslimit yleensä. Ja Lähi-itä ja nAfrikka sekä Se ndonesian muslimi alueet kuopalle pölykasaksi.

Minä
Minä
29.9.2018 04:26

”silminnäkijävideoilta näkyy kuinka kuljettaja lyö matkustajaa eikä sellainen ole missään tilanteessa hyväksyttävää. Irtisanominen perustuu tähän”
Jo alkeellisin oikeustaju kertoo, että yksi pätkä videota ei ole koko totuus, joten ei sen pitäisi olla irtisanomisen peruste. Nythän Pohjolan liikenne tiedottaa kaikille tummemmille, että saa matkustaa pummilla ja kuskiakin saa mätkiä. Kuskeille he puolestaan kertovat, että saat pitää työpaikkasi, kun et puutu rikastajien touhuihin, etkä pyytele lippujakaan.

mine matkusttan talla serkun lahettamalla tekstarilla
mine matkusttan talla serkun lahettamalla tekstarilla
30.9.2018 10:19
Vastaa...  Minä

Juu, ja lainatussa lauseessa ja tilanteessa hiukan mättää. Kikrulla ei ollut aitoa lippua, eli hän ei ole MATKUSTAJA. Vaikkei tilanteessa olis ennakkoon harrastettua läpsimistä ja rispektin vaatimista, niin pelkkä turpaan vetokaan ei olis kun kahden henkilön välinen riitajuttu. Ei liity mitenkään bussiyhtiöön.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.10.2018 02:32

Juoksen siis taksin luo, tempaisen oven auki ja työnnyn sisään. Olen nyt matkustaja. Lyön kuljettajaa, tämä lyö takaisin. Olen uhri, koska kuski löi? Mitä **ttua tässä maassa taas tapahtuu?! Olen niin pihalla, että leiri kutsuu.

huugo
huugo
29.9.2018 04:49

Vittu että on sairasta touhua. Tuo rasimi hönötys on mennyt hyvin perille sompuilla, tekevät mitä tahtovat. Kantaväestölle tuosta olisi tullut kutsu raastupaan ja kovat sakot ynnä vahingonkoravukset päälle. Pääkaupunki on muuttumassa Suomen persläveksi jossa on maahantunkeutuneiden ja varsinki somaleja suojelevat lait. Kaikki johtuu hell singin kaupungin johtajien ja päättäjien taustoista, Vapaaajattelivuori on pahin mokuttaja ja sinnemäki, vanha vieherkommunisti on hyvä parivaljakko jotka vievät pääkaupunkiseutua kohti tuhoa.

Pessimisti
Pessimisti
29.9.2018 12:36
Vastaa...  huugo

Hell sing ”helvetin laulu” osuva nimi Suomi-neidon peräaukolle.

PesisMaila
PesisMaila
29.9.2018 07:04

Ja kaikki sossukeenerit nauraa.

Pohjolan liikenne
Pohjolan liikenne
29.9.2018 07:16

Pohjolan liikenne boikottiin, ja kuljettajalle työpaikka takaisin! Nykvistille hamekangasta!

Kivaa
Kivaa
29.9.2018 07:16

Eikö olisi jo aika että verorahoilla kustannettaisiin kaikille vähän tummaihoisemmille ns. rasistikortti, joka oikeuttaa ilmaisiin joukkoliikennematkoihin koko EU alueella. Näin kaikilla olisi kivaa. Rasistikorttiin voisi myös kovaa huutamalla saada bonuspalveluja, kuten ilmaisia elokuvalippuja, bensakortteja, lentolippuja, ilmaisia naudan/kanan/lampaanlihalounaita sekä erinäisiä lahjakortteja suurimpiin kotielektroniikkaliikkeisiin. Tämä olisi looginen jatkumo sille että nyt jo on tarjolla verorahoilla kustannettuja asuntoja, käyttörahaa sekä kiintiöpaikkoja jotka oikeuttavat etuiluun mihin tahansa etnisyyden perusteella. Sekin on osoittautunut jättimenestykseksi. Ja kaikilla on kivaa.

Aikki
Aikki
29.9.2018 07:40

Kunniakansalaiset nauravat partaansa, kun saavat tehdä mitä haluavat, kenenkään puuttumatta . Nyt se henkilö, joka päätti antaa kuljettajalle potkut, olisi laitettava ajamaan bussia tuolle alueelle, niin hän saisi nähdä totuuden, miten Somalit käyttäytyy. Kuljettajan olisi kuulunut saada palkankorotus, koska suojeli bussiyhtiön rahoja, väärennetyn lipun avulla matkustamista yrittänyttä Somalielättiä.

Anonymous
Anonymous
29.9.2018 07:56

Tässä jää kyllä sanattomaksi, että mitä se työnantaja oikein ajatteli kun heti antoi potkut. Kuljettajahan yritti kaikin keinoin tehdä niinkuin työnantaja on vaatinut, eli vaati matkustajalta lippua.
Voisivatko nämä muut sen firman kuskit ja kaikki muidenkin kuskit alkaa kysellä työnantajalta että miten pitää todellisuudessa toimia, ellei lippua ala asiakkaalta tulla.
Ja miksi jonkun mamun täytyy väärentää lippu, eikö ne saa niin paljon rahaa muutenkin että on varaa ostaa vaikka kasa lippuja.

Ilkka
Ilkka
29.9.2018 21:34
Vastaa...  Anonymous

Kulttuurikysymys, emme vain ole tottuneet siihen että valehdellaan päin näköä.

Jesse
Jesse
29.9.2018 09:37

Kuljettaja puolusti työnantajansa etua ja sai potkut? Mitä tekevät muut firman kuljettajat jatkossa vastaavissa tapauksissa? Eivät mitään.
Pohjolan Liikenteen bussien turvallisuus romahti juuri, koska kuljettajat eivät voi enää Nykvistin linjauksen mukaan pitää bussissa järjestystä yllä. Välttäisin moisen yhtiön palvelujen käyttämistä kasvaneen turvalisuusuhan johdosta.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
1.10.2018 02:44
Vastaa...  Jesse

Voisin kuvitella tilanteen, jossa matkustajat ilmoittaisivat kuljettajalle jokaisen valkoisen tulevan raiskatuksi/tapetuksi. Kuljettaja ottaa ne raiskattavat kyytiin, muttei puutu itse toimintaan millään tapaa. Potkut johtavat Helvetin syövereihin. Antaa mieluummin islamin vaikuttaa…

Jalla Jalla, mulla Scania alla, allahu akbar
Jalla Jalla, mulla Scania alla, allahu akbar
29.9.2018 12:02

Pohjolan Liikenne voi vaihtaa nimen Ahmedin Halal Matkoiksi, kuskit turbaanipäisiksi kikruiksi ja poistaa tulostavoitteet tyystin henkilökuljetustoiminnasta.

Signaalipolitiikkaa
Signaalipolitiikkaa
29.9.2018 12:12

Kuskien pitää antaa lyödä itseään eivätkä saa puolustautua, ei varmaan edes suusanallisesti. Korkeintaan ”Olisitko ystävällinen ja lopettaisit lyömisen. Jos ei sinun haluta maksaa niin eihän sinun tietenkään tarvitse. Ole hyvä ja istu. Hyvää matkaa!”

Freya Snow
Freya Snow
29.9.2018 13:10

Jaa että pitääkö täälläkin sallia ilmaiset kyydit somaleille väkivallan uhalla?

Khalifatta
Khalifatta
29.9.2018 13:12

Röyhkeä pummilla-ajaja, jonka käytös viittaa tosiaan vahvasti somppulaisuuteen, mutta mistä tämä tieto somaliudesta on?

Ilkka
Ilkka
29.9.2018 13:53

Aika pitkälle päästäisiin jos kaikilta matkustajilta vaadittaisiin liput. Ei ole kenenkään etu pummilla matkustaminen. Unohdin sanoa kantasuomalaisen etu koska he maksat nämä kompensaatiot joukkoliikenteelle. Joten kantasuomalaiset olette tavallaan osallisia tässä tilanteessa, jos joku ei maksa pitää pyytää poistumaan, jos ei poistu täytyy kutsua poliisi, jos ei saavu täytyy heittää ulos.
Koska me alamme toimia kuin Suomalaisten tulee toimia. Tukekaa näitä kuskeja.

realisti
realisti
29.9.2018 15:47

Tuonne kannattaa laittaa asiallista palautetta:
https://www.pohjolanliikenne.fi/fi/palaute
Saa nähdä vastaavatko. Itse ainakin lopetan ko. firman palveluiden käyttämisen, jos ei asiaa käsitellä uudestaan.

realisti
realisti
3.10.2018 15:56
Vastaa...  realisti

Ei ole tullut mitään vastausta. Ainoastaan automaattinen vastaus spostiin. Eli boikottiin menee koko suvakkifirma.

Anonymous
Anonymous
29.9.2018 18:24

Jos liputta bussiin tunkeminen olisi ko. kansanryhmän geneettinen erityispiirre niin olisiko kuskilla ollut rasistinen motiivi tekoonsa?

Päätös oikeudesta tarvittaisiin
Päätös oikeudesta tarvittaisiin
30.9.2018 00:09

Tapahtunut pitäisi käsitellä oikeudessa.

Heikki Laaksonen
Heikki Laaksonen
30.9.2018 01:00

Varmaan käsitelläänkin oikeudessa mutta yhden bussikuskin hinta on mitätön verrattuna siihen mitä kaikkea voi menettää, jos ei erota kuskia.
On huomattava, että matkustajat eivät pidä yllä bussiliikennettä vaan ”järjestelmä, Cosa Sistema. Bussilinjat päätetään ”hallinnossa”, ne ostetaan ”julkisella rahalla” jne. Tällöin ihmistä ei kohdella eikä voikaan kohdella ihmisenä vaan vain yhtenä rattaana järjestelmässä.

Anonymous
Anonymous
30.9.2018 01:07

Älköön bussikuskit kysykö enää lippua keneltäkään niin nähdään mitä tapahtuu.

Anonymous
Anonymous
30.9.2018 18:48

Väkivaltaan ei kannata vastata väkivallalla,etenkään tässä tilanteessa,kun kuljettaja on asiakaspalveluammatissa..Poliisien asia on käskyttää pummilla matkaavia ihmisiä nyt!!

Pena
Pena
30.9.2018 20:48
Vastaa...  Anonymous

Turpaan ottaminen on sitten vissiin fiksumpi ratkaisu ?…Aika moni vittuilukin on kuulema loppunut siihen, kun tullut pataan suunsoittajalle.

Pekka
Pekka
1.10.2018 20:36

Tämän jälkeen, jos joku vielä Pohjolan Liikenteen autoon astuu, niin matkustakoon ilmaiseksi.

M
M
15.8.2019 23:44

Vieläkö Wiimoja muka on ajossa? Ei varmasti ole! Valeuutinen!