Kuka oli suomalainen mäkikotka Tauno Luiro?

Kuvakaappaus 2018-09-28 02-38-22

Mäkihyppääjä Tauno Luiro sai suurta kunniaa 50-luvun alussa maailmalla. Luiroa voisi verrata Matti Nykäseen tai Janne Ahoseen. Luiro loihe leiskauttamaan Saksassa 1951 Odersdorfissa maailmanennätyksen 139 metriä. Se oli jotain sellaista, jota ei oltu ennen nähty.

Oheisella filmillä on kuvattu kyseinen vuoden 1951 kisa, jolloin Tauno Luiro hyppää maailmaennätyksen. Saksalaiset toimittajat repivät pelihousunsa. Ensimmäisen hypyn Luiro pysyy psytyssä. Toisen hyppynsä Luiro vetää ”perskantilla” kuten oli tapana.
Kolmas hyppy olikin sitten jättionnistuminen. Tyyli oli kympin pintaan; sukset menivät lähes rinnan ja pituus…  se rikkoi edellisen maailmanennätyksen neljällä metrillä, joka olisi tänäkin päivänä valtava suoritus. 139 metriä.
Luiro oli uhmakas ja peloton hyppääjä. Mies kertoi aikalaisten kuvauksissa:
– En pelkää mitään!
Video kestää pari minuuttia. Luiron ensimmäinen hyppy 2.00 ja maailmanennätys heti perään. Ehdoton katsomissuositus.

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
rocky
rocky
28.9.2018 09:28

Hieman lentävät korkeammalla kuin nykyajan mäkikotkat.

pirkon isä puoli
pirkon isä puoli
28.9.2018 16:08

Valtamedian Trump-vastainen toimittajakunta on ollut viime päivinä myös Suomessa tohkeissaan, kävihän itse musta messias ja maailmanparannuksen paavi Barack Obama Suomessa! Hän piti ”hyviä fiiliksiä” nostattaneen puheensa Helsingissä Nordic Business Forumin vieraana 27. syyskuuta. Ylen uutinen Analyysi: Helsingissä esiintyi johdonmukainen presidentti Barack Obama, joka valoi uskoa tulevaisuuteen ja rohkaisi päättäjiä kohtaamaan ihmisiä kaikista ryhmistä on kritiikittömässä palvonnassaan lähes uskonnollista tekstiä. Demokraattipuoluetta ilmiselvästi kannattava vasemmistoliberaali toimittaja Pirkko Pöntinen pitää Obamaa uutena Jeesuksena, jonka kaikki sanat ja teot ovat virheettömiä ja oikeamielisiä. Jonkin muun väittäminenhän olisi rasismia, kuten sen, että Obama on todistetusti sotarikollinen. Mutta mitäpä pienistä, pääasia, että punaliberaalien pyhimys tölvi nykyistä presidenttiä!
– Myös poliitikoissa Yhdysvalloissa on tätä taaksepäin katsovaa ajattelua, Obama lausui ja viittasi selvästi presidentti Donald Trumpiin.
Uutista lukiessa tuli mieleen, että puhetta kuunnellessaan Obaman varttuneella fanitytöllä Pirkko Pöntisellä taisi silmäkulman lisäksi kostua muukin, sen verran viidakkokuumeiselta hänen gospel-saarnansa kuulostaa. Reaalimaailmassa kiinniolevista kansalaista Obama-kiihko vaikuttaa vähintään kummalliselta, sillä onhan kyseessä vain pelkkä Itärannikkon liberaalin juutalaiseliitin parrasvaloihin nostama puoliverinen poju. Tällaisen ohjelmoidun tyhjänpuhujan puheesta suomalaiset pukupellet ja jakkuääliöt olivat kuitenkin valmiita maksamaan 2000 euroa. Eräs irvileuka totesikin sosiaalisessa mediassa, että kyllä hänkin olisi voinut maksaa tilaisuudesta maltaita, jos vain olisi päässyt sanomaan Obamalle N-sanan….
**************************
Suomeen kaivattaisiin toden teolla valtavirtaista totuusmediaa. Sellaisen puute näkyy Ylen uutisvuodatuksessa Tuomariehdokas Kavanaugh’ta seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä professori Christine Blasey Ford: Olen sataprosenttisen varma, että hyökkääjä oli Kavanaugh – historiallinen kuuleminen käynnissä. Uutisessa kerrotaan, että Yhdysvaltain senaatin lakiasiainvaliokuntaa kuulee tänään korkeimpaan oikeuteen ehdolla olevaa Brett Kavanaugh’ta ja häntä seksuaalisesta ahdistelusta syyttänyttä kalifornialaista psykologian professoria Christine Blasey Fordia. Yle antaa mediatilaa vain Fordille, jolla ei ole muuta todistetta kuin oma sanansa siitä mitä tapahtui vuonna 1982. Kavanaugh puolestaan tyrmää omassa puheenvuorossaan johdonmukaisesti ja vakuuttavasti demokraattien maksaman todistajan laskelmoidun itkuntuhruisesti väitteet.
Tuntemattomiksi jättäytyvät Ylen toimittajat eivät tässä eivätkä muussakaan tapaukseen liittyvässä uutisoinnissa pohdi kertaakaan ääneen sitä, miksi ihmeessä Christine Blasey Ford on ollut hiljaa nämä kaikki 36 vuotta ja väittää vasta nyt, että Brett Kavanaugh olisi lähennellyt häntä sopimattomasti.
Ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä päätelläkseen, että demokraatit yrittävät viime hetkellä estää Kavanaughin nimittämisen Korkeimman oikeuden tuomariksi marsittamalla senaatin eteen kostonhimoisia ja vainoharhaisia umpivasemmistolaisia satutätejä. Näin heidän ganjahuuruiset nuoruudenjuttunsa muuttuvat Yhdysvaltain senaatin lakiasiainvaliokunnan edessä sopivasti ”seksuaaliseksi häirinnäksi”. Liian hyvää ollakseen totta näin ratkaisevassa poliittisessa tilanteessa. Amerikan demarien epätoivo ja häikäilemättömyys on jälleen alittanut kaikki kuviteltavissa olevat rajat. Vielä häpeällisempää on Ylen toiminta, koska se on kaikissa Yhdysvaltain politiikasta kertovissa uutisissaan systemaattisesti Demokraattipuolueen linjoilla.

Luistimet odotavat jo jäälle pääsyä *kolmois salkkovi on in* Koko talven hitti jokaisen huulilla
Luistimet odotavat jo jäälle pääsyä *kolmois salkkovi on in* Koko talven hitti jokaisen huulilla
28.9.2018 18:03

Mitikä mten MTV3 Peitelee oman ammatikuntansa valheita haastalun sanojen vääristelyä
tämä on härskein harhautavin lööppi vähään aikaan ala MTV 3
Susanna Rahkamo ihmetteli Kiira Korven pal
jastuksia – nyt lataa: ”Aika härskiä”
Siis mietikää mikä mielikuva tästä syntyy
eli Susanna Rahkamo pitäisi Kiira Korven kirjaa härsikinä kun
oikeasti hän puhu juri tämän lööpin valheelisesta mielikuvasta
mutta silti MTV 3 Käytää tätä valheelista klikki huoraus lööpiään
Maanantaina julkaistussa Ilta-Sanomien haastattelussa Rahkamo kertoi, ettei hän ole lukenut vielä kirjaa. Huippuluistelijana tutuksi tullut ja taitoluisteluliiton puheenjohtajana toiminut Rahkamo seurasi läheltä Korven uraa. Jutussa Rahkamo sanoo, ettei hän tiennyt Korven ongelmien vakavuudesta.
– En tajunnut, että hänellä oli noin tuskaista, mutta en ihan ymmärrä, onko tämä mielipiteisiin vaikuttaminen paras tapa edetä, Rahkamo ihmetteli.
PÄÄ ASIA
Korven elämäkerran julkistustilaisuuteen saapunut Rahkamo oli tyrmistynyt siitä, miten aiempi juttu lopulta meni.
– *Sanoin toimittajalle, että en ole lukenut kirjaa, enkä voi kommentoida sitä*.
Seuraavana päivänä luen, että mää paheksun jotain. En voi ymmärtää sitä, miten voi paheksua jotain, josta ei tiedä mitään, Rahkamo sanoo MTV Sportille, viitaten itse kirjaan.
– Musta se on aika härskiä. Jos suoraan sanotaan, Rahkamo lataa.
Hyvä iltasanomat MTV 3
*Kiira on huippu suomalaista parhautta* Joka suhteessa*