65-vuotias nainen tuomittiin 3 kk vankeuteen kiihottamisesta

Kuvakaappaus 2018-09-29 16-55-35

Joitakin samankaltaisia kansankiihotus-tapauksia kannattaa vertailla keskenään. Silloin saa erinomaisen käsityksen mikä on homman nimi.

Suositun moskeijan imaami
Vuosi sitten heinäkuussa Ruotsissa oli pienoinen kohu kun muuan Helsingborgin suosituimman moskeijan pääimaami Samir el Refai loihe lausumaan mielenosoituksessa, että juutalaiset ovat apinoita ja sikojen jälkeläisiä. Mielenosoitus oli ruotsi-palestiina-seuran jonkinlainen mielenosoittelu Israelia vastaan.
Imaami toisti apina-sika-vertausta useaan otteeseen. Lisäksi hän sanoi, että juutalaiset odottavat, että pääsevät huijaamaan. He ovat huijanneet useita kansoja, myös Muhammedin kansoja. Imaami piti puheen  spontaanisti, koska paikalla olleet nuorukaiset pyysivät häntä puhumaan.
Sverigesradion haastattelussa imaami sanoo, että puhe oli suunnattu Israelia vastaan ja oli luonnollinen reaktio Israelin toimista. Solvaamista ei imaamin mukaan oltu suunnattu kaikkia maailman juutalaisia kohtaan. Uutisessa oli haastateltu lisäksi Islamilaisen akademian imaamia, joka kertoi, että on valitettavaa, että kaikenlainen Israel-kritiikki katsotaan antisemitismiksi.
Juutalainen seurakunta teki asiasta rikosilmoituksen, mutta se ei johtanut syytteeseen eikä siten tietenkään tuomioonkaan.
64-vuotias nainen
Viime keväänä Jönköpingin käräjäoikeus vapautti 65-vuotiaan ruotsalaisen naisen kiihotussyytteestä, mutta nyt Götan hovioikeus käänsi tuomion ja tuomitsi naisen kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.
Nainen kirjoitti Facebookiin mm. “Jos tämä meno jatkuu niin Ruotsin älykkyysosamäärä on kohta kultakalan tasoa.” Niin ikään kirjoituksessa oli “He ottavat kaikkki paikat, he kiljuvat, he haisevat, he murhaavat, raiskaavat ja polttavat autoja”.
Kirjoituksen takia naisen kotiin tehtiin kotietsintä ja asiaa kuulusteltiin poliisin toimesta kuusi kertaa. Poliisi myös takavarikoi naisen puhelimen ja iPadin. Kaiken kaikkiaan esitutkintaan kertyi 150 sivua paperia. Käräjäoikeuden vapauttava päätös perustui siihen, että koska nainen kiisti kirjoittaneensa tekstiä, ja väitti, että mahdollisesti hänen alivuokralainen on voinut tehdä sen, koska kone on ollut aina auki, niin tällä perusteella ei voitu näyttää varmasti toteen, että juuri 65-vuotias olisi kirjoittanut tekstin.
Hovioikeus kuitenkin käänsi päätöksen ja katsoi, että esitutkinnassa tuli selvästi esille, että nainen oli itse istunut koneen ääressä kun teksti julkaistiin Facebookissa. Tuomioksi luettiin siis kolme kuukautta vankeutta.
Jos vertailee tapauksia niin kumpi on pahempi?
Imaami, joka puhui kymmenpäiselle yleisölle, jossa suurin osa oli nuoria aikuisia. Vai 65-vuotiaan mummelin kirjoitus, joka sai muutamia lukukertoja, ennenkuin koko teksti poistettiin Facebookista? Imaamia vastaan ei nostettu syytettä, mutta naista vastaan nostettiin, joka kävi läpi kaikki oikeusasteet. Lisäksi poliisi teki tapahtuman takia mittavia kotietsintöjä ja kuulusteluihin käytettiin aikaa kymmeniä tunteja.
Niin ikään valtamedia antoi imaamille palstatilaa selittääkseen asiaa. Mummelille taas ei ole annettu palstatilaa. Hän itse kertoo, että joutui 2016 yksintulleiden lasten jengin pahoinpitelemäksi. Poliisi ei ole pystynyt selvittämään tapausta.
Ainoa puolustus, minkä nainen on voinut tehdä on Youtube-filmi, jossa hän kertoo asiasta. Hän mm. kertoo filmillä, että ei ole ikinä tehnyt mitään rikollista elämänsä aikana.

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Jarno Lehmussalo
Jarno Lehmussalo
29.9.2018 18:20

Muistaakseni Mona Walter sanoi, että koraanissa on kirjoitettu, että me (arvaa ketkä me) olemme ja ” juutalaiset ovat apinoita ja sikojen jälkeläisiä.”. Siitä on tietysti tehty ”enemmän ystävällinen” käännös.
Koska teksti on koranissa, se on totuus.
”Jos tämä meno jatkuu niin Ruotsin älykkyysosamäärä on kohta kultakalan tasoa.” Niin ikään kirjoituksessa oli ”He ottavat kaikki paikat, he kiljuvat, he haisevat, he murhaavat, raiskaavat ja polttavat autoja”. Tämä on 65 vuotiaan kirjoitus katsotaan olevan ”ihmisarvonvastainen mielipide” siis pallo jalkaan.

Anonyymi
Anonyymi
29.9.2018 21:02
Vastaa...  Jarno Lehmussalo

Youtubessa on video, jossa pieni, 3-5 vuotias palestiinalaistyttö kertoo, että juutalaiset ovat sikoja ja apinoita, jotka tulee tappaa. Tuskin lapsi on itse sitä keksinyt, oppi on tullut aikuisilta. Ihan yleistähän tuo tuntuu tuolla päin maailmaa olevan.

Pessimisti
Pessimisti
29.9.2018 18:33

EI SAA puhua totta Ruotsissa.

Pena
Pena
29.9.2018 19:20
Vastaa...  Pessimisti

Eikö Suomessa ole sama juttu jos kirjoittaa totuuksia, ottaa vihapuhepoliisi yhteyttä ja kutsuu kamarille.

DD
DD
30.9.2018 08:59
Vastaa...  Pena

Kai tuo valhe tuosta hajusta käänsi kupin nurin.
3kk ehdotonta puheesta ja samaan aikaan raiskaajat vilistävät vapaana ehdollisella.
Rip Sweden

Anonymous
Anonymous
29.9.2018 18:51

Kun vihapuhe lakkaa puhuvat aseet.Niin tulee käymään.

Anne Margareta Lindell
Anne Margareta Lindell
29.9.2018 19:25

Kaikille tiedoksi, kyse ei ollut minusta …. luulisin ,,, tai mitäpä minä olen mitään sanomaan. Eli onko se mun syy, että joku kiihottuu … vai? Turha tulla mulle valittamaan.

Kovat jätkät asialla
Kovat jätkät asialla
29.9.2018 19:52

Muslimeilta päivittäin turpiinsa saavat aisuri-poliisit ovat nyt niin kovaa jätkää kun ne käyvät vähän kovistelemassa vanhaa mummoa.

Pena
Pena
29.9.2018 20:03

Saadaan kaunisteltua tilastoja, että olisi jotain tehtyä mukamas. Suomen poliisihan on kunnostautunut myös vaarallisten viritettyjen mopojen amerikkatyylisissä takaa-ajoissa, sehän on pahempi rikos kuin huumeiden myynti. Toinen äärimmäisen vakava rikos poliisin mielestä on kauhea kaahaaminen 1km/h yli nopeusrajoituksen, kaikkea muuta saat tien päällä kyllä törttöillä kunhan ei mene ylinopeuden puolelle. Ylinopeus lisää päästöjä, joku kuolee heti jossakin ja mummo häiriintyy mökissään. Kolmas vakava rike on jos autosta lähtee perä alta vahingossa. Kova poliisi voi tulla uhoamaan kortin viemiselle jopa. Nythän siellä myös poliisit vahtaavat silmä kovana “vihapuhetta” netissä.

SkouderiKokelas
SkouderiKokelas
29.9.2018 22:45
Vastaa...  Pena

Suomessa on tärkeämpiäkin asioita, Kyllikki Saaren murhaaja sekä Bodomjärven lahtaaja ovat molemmat vieläkin vapaalla jalalla! Näihin laitetaan valtavasti resursseja jotta uhrien omaiset saisivat viimeinkin rauhan. Eikä se Oulun uimahallin sarjakakkaajaan ole vielä selvinnyt! Poliisit ovat kyllä maistaneet todistusaineistoa, että jos tulee esim homoravintoladiscoillan jälkeen jatkoilla tuttu maku suuhun niin voidaan suorittaa pidätys jopa vapaalla/viihteellä ollessa! Ja älä yhtään vähättele mopojen trimmaajia! Suomessa 18mm Dellorto kaasarin sekä 80 kuutiopytyn ja tehoputken yhdistelmä tappaa yli SATATUHATTA Suomalaista viatonta sivustaseuraajaa, PER PÄIVÄ!!!!! MIETI SITÄ!!!!!! Mene saatana Dellorto-uhrit RY:n jokaviikkoisiin kokouksiin huutelemaan saatanan rasisti!!!! Mieti myös sitä että Suomen poliisiksi haluava joutuu ankariin testeihin! Pitää osata lukea! SANOJA! Joskus niitä on monta peräkanaakin, paperilla, kirjaimilla saatana! Ja ne pitää SANOO ÄÄNEEN kun ne näkee!!!!! Ei oo helppoo. Sekä pitää olla yli 150 cm pitkä!!!!! Se on jumalauta melkein METRI !!!!! Vittu mä vihaan teitä rasisteja!!!!!!

Pena
Pena
30.9.2018 01:20
Vastaa...  SkouderiKokelas

Aikoinaan ajoin viritetyllä mopolla oikein hyvillä mielin, kertaakaan en virittämisestä kärähtänyt vaikka poliisit pysäyttelivätkin aika usein. Siinä oli puolan liittimessä kytkin, joka maadoitti puolan kun sitä painoi ja jostain syystä mopo “hajosi” tarvittaessa. Eipä nuo mopoa koskaan testanneet, joten en tarvinnut käyttää tuota kytkintä.

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
29.9.2018 20:28

Olen sekä kääntänyt että kirjoittanut suoraa tekstiä Koraanista (oikeasta, ei länsimaille sievistellystä) tällekin palstalle. Kuinkahan monta vuotta kakkua on odotettavissa?

Pena
Pena
29.9.2018 21:44
Vastaa...  Kari Ilmarinen

Älä huoli kohta varmaan soi sireenit, tulee transporter pihalle ja ukko lähtee kyytiin.

Aappa
Aappa
30.9.2018 01:03
Vastaa...  Kari Ilmarinen

Sitä en lähde arvailemaan, mutta ainakin muslimeille on luvassa pullaa, kaakkua ja kaffetta ynnä muuta mukavaa..

Tuula-Birgitta 58v, 134kg täyttä rakkautta
Tuula-Birgitta 58v, 134kg täyttä rakkautta
29.9.2018 22:34

Tuommoinen vanha rasistikäppänä lehmä pitäisi teloittaa!!!!! Ämmä kuitenkin vaan kateellinen meidän miehistä!!!! Häpeä huora!!!!

Pena
Pena
29.9.2018 23:07

Mistä miehistä ?…eikö nuo ole alaikäisiä kaikki.

xxxxzzz
xxxxzzz
2.10.2018 07:41

Koittakaa nyt erottaa”sarkasmi” totuudesta,siksi tuo on tarkoitettu ja on aika hyvääkin.

Lievä humaani tuomio
Lievä humaani tuomio
29.9.2018 23:06

Syyttäjä sentään vaati kurkkua auki tai elinkautista.

Anonymous
Anonymous
30.9.2018 01:54

Jo on törkeää menoa Ruotsissa. Milloinkahan täälläkin Suomessa alkavat jaella vankeustuomioita sakkojen sijasta tuosta kansanryhmän kiihottamisesta. Aivan uskomatonta miten tälläistä voi tapahtua länsimaisessa oikeusvaltiossa. Nuo musulmaanithan ovat täysin lain yläpuolella!

huugo
huugo
30.9.2018 06:29

Valtio suojelee jo tehokkaasti Islamia Ruosissa. Ruosissa on islamilaisia lakeja rinnan perustuslain kanssa vielä hetken aikaa, kunnes islamin lait tulevat ja syrjäyttävät persutuslain. Eli Ruosin islamisaatio etenee suunnitellusti ja jopa etuajassa. Kyllä Ruotsin Demokraateilla on hommaa jos aikoo kääntää kehityksen, sanoisin mahdoton tehtävä. Muutama iso terroriteko isoon väkijoukkoon voisi kääntää vielä suuntaa. Imaamit ovat kuitenkin kartalla ja kieltäneet ne koska valtaan päästään “sivistyneesti”
Silloin valkoperseitä voi hallita leikiten.

Anonymous
Anonymous
30.9.2018 09:56

Oisko linkkejä niihin ruotsalaisiin lehtijuttuihin?

Kai Olamo
Kai Olamo
30.9.2018 12:35

Ensinnäkin koko Ruotsin oikeuslaitos, ja surkea poliisi on vitsi ,huono sellainen ,ja mummo oli oikeassa

Hajuaisti mennyt?
Hajuaisti mennyt?
30.9.2018 15:06

Täyttä totta nainen kirjoitti. Myös tuo hajuosasto meni täysin nappiin. Olen usein ihmetellyt, miksi sitä partavettä täytyy laittaa niin paljon, että haisee voimakkaasti vielä 30 metrin päähänkin. Onko hajuaisti kokonaan mennyt? En yhtään itse välitä noista hajuista edes lievempänä versiona. Jo tästäkin syystä pyrin mahdollisimman kauaksi hajuaistittomasta porukasta.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
30.9.2018 16:35

En tiedä, mutta jos pyydettäisiin arvaamaan, sanoisin että kyse on parintuhannen vuoden perinteestä kuivan, kuuman hiekka-aavikon ilmastossa. Kaikki löytyvä vesi on jouduttu pakostakin käyttämään niin ihmisten kuin heidän elukoidensa nesteyttämiseen, joten hygienia on ollut toissijainen tarve.
Niinpä kyseisten ilmasto-olosuhteiden muokkaamista kulttuureista saapuvat maahantunkeutujat eivät kerta kaikkiaan voi käsittää sellaista puhtaudenkaipuuta kuin vaikkapa juuri me suomalaiset saunakulttuurillamme. Ei, he ovat haisseet vuosisatoja pahalta, ja varakkaimmat heistä saattoivat peittää pahaa hajuaan mohlaamalla itseään arvokkailla parfyymeillä.
Nykyään hajusteet ovat hinnoiltaan kaikkien saatavilla, mutta alkeellisten olosuhteiden alkeellisten ihmisten hygieniakäsitys on edelleen yhtä alkeellinen.
Niinpä peseytymisen sijasta he kaatavat paskan-, kusen- ja hienhajunsa päälle parfyymiä entiseen tapaan. Mitäpä he muutakaan voisivat edes omaksua? Olemmehan nähneet tälläkin forumilla kuvottavia kuvia suomalaiseen saunaan päästetystä arabilaumasta, joka hautoo lauteilla muniaan todennäköisesti jo VOKissa puetuissa uimahousuissa.

Ei pelkkää pilluvarkautta
Ei pelkkää pilluvarkautta
1.10.2018 08:38

SVT kertoo että Ruotsin kaupoissa ja putiikeissa varastamiset, näpistelyt ja murrot senkun lisääntyvät ja niihin liittyvät uhkaukset ja pahoinpitelyt. 45% kaupoista ovat joutuneet tämän kohteeksi:
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/varannan-butik-utsatt-for-brott-1
Miten se voi olla mahdollista? Väkilukummehan kasvaa jatkuvasti rehellisillä, hyvinkoulutetuilla hmisillä joilla on pitkä traditio siitä että varastaa ei saa ja varsinkaan ei kuffareilta. Olen suuresti hämmästynyt!

Suomi Finland
Suomi Finland
1.10.2018 13:07

Vai että oikein vihapuheasiantuntija:
https://yle.fi/uutiset/3-10429263
“– Vaikka tilanne yhteiskunnassa ei vastaisikaan omaa ihannetta, pyritään mieluummin elämään sovussa ja ylläpitämään yhteiskuntarauhaa kuin tavoitellaan omaa, kuviteltua ihannetta.”
Niinpä niin. Tilanne yhteiskunnassa on vääjäämätön, eikä sille voi tehdä mitään.
Voi pyhä yksinkertaisuus. Kun valtaan äänestetään johtajat, jotka ovat valmiita estämään jatkuvan väestövirran kehitysmaista, alkavat asiat pikku hiljaa parantua. Ja tätä edustuksellista muutosta odotellessa kehitysmaista tulleiden rikollisten läsnäolon oikeutuksen kritisointi on erittäin hyödyllistä, koska se osoittaa, että muutosta haluavia on paljon ja että he ovat päättäväisiä.
En itse ole vaatimassa muuta kuin rikollisten häätämistä ja jatkuvan väestövirran sulkemista. Kritiikkini osuu päättäjiin, jotka sallivat tuntemattomien ihmisten tulon ja liikkumisen vapaana Suomen kansan joukossa. Ja sitten ullatys ullatus: taas yksi kaulankatkoja on päässyt seulan läpi ja vielä oikein patsastellut työvaatteissa työpaikalla esittäen parempaakin voimavaraa.
Ei ole mahdollista, että tällainen kaulankatkoja olisi ollut oikein kiva setä koko ikänsä, mutta nyt sitten sydämistynyt yht’ äkkiä ja nirhannut naiselta päätä irti. Koko turvapaikkajärjestelmä on täysin naurettava, jos tällaiset häiskät tulevat keskuuteemme ja meille sitten vakuutellaan, että ‘he ovat väkivallan uhreja, eivät sen tekijöitä'(ala Sanni Grahn-Laasosen (kok)).
Turvapaikkajärjestelmä muutenkin on epäonnistunut luomus, koska turvapaikka tarkoittaa sitä, että turvaan tullut henkilö saa oleskella turvassa niin kauan, kunnes hänen kotimaansa on vakautunut sen verran, että sinne on mahdollista palata. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että oletus on, että turvaan tullut henkilö jää maahamme maailman tappiin, eikä tällaista edes kyseenalaisteta.
Valehtelu, mitä nykyiset päättäjät jatkuvasti harrastavat, on sietämätöntä. ‘Monikulttuurisuus on rikkautta’??? Ja sitten totuus on se, että nämä rikkaat kulttuurit kätkevät alleen myös naisten ja miesten sukuelinten silpomista, kunniamurhia (tai ainakin sellaisella uhkaamista), naisten seksuaalista häirintää ynnä muuta paskaa, kuten rispektit, jengiytymisen ja riehumisen.
Olkoonkin, että uutisessa mainittu nainen on käyttänyt karkeita ilmaisuja, niin en yhtään ihmettele, että tuollaista pääsee ilmoille, jos on joutunut nuorukaisten ™ pahoinpitelemäksi. Nyt on tapahtunut täydellinen oikeusmurha.
‘Kiihottaminen kansanryhmää vastaan’ on oikeusasteiden tulkitsemana nykymuodossaan aivan idioottimainen rikostyyppi. Kyseiset karkeatkaan ilmaisut eivät ketään kiihota. Aivan muut asiat kiihottavat: poliittisen nykyeliitin kyvyttömyys pistää riehuva kansanosa kuriin. Ruotsissakin on ollut vähittäistä kehittymistä paskaan suuntaan jo pitkän aikaa, mutta asioiden korjaaminen on vain jäänyt tekemättä. Ja sitten ihmetellään, jos alkuperäisväestö hermostuu…

Ei ihme että mummojakin vainotaan
Ei ihme että mummojakin vainotaan
1.10.2018 13:19