Porin murha erityisen raaka, uhrin kaulaa katkaistu

Finskan-porukka-660x440

Porilainen Satakunnan kansa kirjoittaa, että 16. syyskuuta tapahtunut Itäpuiston murha oli erityisen raaka ja tekoa tutkitaan sen takia murhana.

SK:n mukaan irakilainen oli katkaissut uhrin kaulan ja irrottanut tai yrittänyt irrottaa pään. Toisin sanoen irakilainen puhtaasti halal-teurasti naisen.
Mietitäänpä hetki asiaa. Tavallinen normaali ihminen voi tehdä kuolemantuottamuksen, jossa uhria esimerkiksi lyödään ja hän kuolee. Tekijän tarkoitus ei kuitenkaan ollut surmata uhria. Tavallinen ihminen voi myöskin syyllistyä tappoon. Tappo voi sattua vaikkapa humalassa riidan päätteksi tunteiden kuohahtaessa. Tekijän teko ei varsinaisesti ole ollut suunniteltu, eli sitä ei ole harkittu, joka tekisi teosta murhan. Tappo ikäänkuin vain tapahtui.
Mutta kun aletaan nirhaamaan päätä irti niin silloin teko osoittaa tekijässä jotain sellaista hulluutta joka menee aivan arkijärjen yli. Tavallinen ihminen yksinkertaisesti lamautuisi sellaisen edessä eikä kykenisi päänsahaushommiin.
Nyt sopii kysyä mikä mies irakilainen on tosiasiassa ollut? Hän on häärännyt mukana seurakunnan toiminnassa ja saanut kristillisen herätyksen. Oikea kristitty tuskin kokisi sellaista vihaa arkipäivässä, että sahaa pään irti.
Tietämättä sen enempää teon taustaa voidaan motiiveja vain arvailla. Oliko tekijän usko näyttelyä ja jossain vaiheessa mentiin rajan yli ja vääräuskoista ei voitu enää sietää.
Vai onko tekijällä aiempaa kokemusta kaulankatkohommista?

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.