Tavio esittää vankipaikkojen lisäämistä

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion mielestä vankipaikkoja on Suomessa lisättävä, jotta maassa voidaan toteuttaa oikeudenmukaisempaa rikosseuraamuspolitiikkaa ja tuomita vakavien rikosten tekijät nykyistä pidempiin vankeusrangaistuksiin.

Tavion mukaan uusia vankipaikkoja kannattaa luoda mieluummin olemassa olevia vankiloita laajentamalla kuin kokonaan uusilla laitoksilla. Tavio onkin jättänyt eduskunnassa talousarvioaloitteen siitä, että valtio ohjaisi ensi vuoden budjetissaan kymmenen miljoonaa euroa Turun vankilan laajentamiseen.
– Turun vankilassa on hyvä laajennuspotentiaali. Tunnen paikan hyvin, sillä olen työskennellyt vanginvartijana siellä, Tavio sanoo.
Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Paskis

Estääkö “kansainväliset sopimukset” vankipaikkojen kilpailuttamisen EU-tasolla niin, että oletettavasti halvempaa paikkaa via Baltica -alueelta ei voida kelpuuttaa? Ei pitäisi.. maksaisin kyllä vähän Yle-extraa, jos Ahmed saisi elinikäisen pitopalvelun kivensisältä vaikkapa Liettuassa. Vaikka säästöähän tuon pitäisi tuoda ja voittoa vankilalle -> win-win.

Pessimisti

Mietin tässä kun meillä Suomessa alkaa olemaan poliittisia vankeja, niin kärsivätkö he tuomiotaan samoissa vankiloissa kriminaalivankien kanssa? Stalinin aikana taisivat olla eri leireillä. Viittaan tapaukseen Janitskin Ilja.

Dynamiittiarska

Paikat voidaan helposti tuplata rakentamalla kerrossängyt nykyisiin yhden hengen sviitteihin.

Tilaa riittää

Vankipaikkoja olisi kyllä jo ihan riittävästi, jos vain otettaisiin käyttöön ulkomaan kansalaisille välitön karkoitus ja ikuinen maahantulokielto heti ensimmäisestä tikkukaramellin varastamista vakavammasta rikoksesta.
Myös kansalaisuuden saamiseen vaadittaisiin aina kymmenen vuoden nuhteeton karenssiaika, jolloin ei rötöstellä kertaakaan tai matu lähtee välittömästi ketjut nilkoissa ikkunattomalla rahtikonekuljetuksella takaisin paskastaniaan.
Näinhän fiksummissa maissa toimitaankin.

Ilkka

Juuri näin ensimmäisestä rötöksestä ulos. Jos vastaanottavassa maassa on voimaassa kuolenmanrangaistus niin se ei oikeastaan ole meidän ongelmamme.

Pena

Eikö olisi halvempaa lähettää rötösmiehet siperiaan.

Molotov

Olisi halvempaa lähettää ongelmat junalla Siperiaan, mutta se vaatisi sopimuksen Puten kanssa. Venäläiset voisivat auttaa meitä lennättämällä Aeroflotilla palautettavat kotiinsa. Koneissa olisi varmaan rauhallista, koska Aeroflotin hyteissä ei huudeta ja potkita.