Teatteriohjaaja tuomittiin 2 vuoden vankeuteen raiskauksesta

Jean-Claude-Arnault

Ranskalais-ruotsalaisen Jean-Claude Arnaultin saama kahden vuoden vankeus raiskauksesta on ollut päivän puheenaihe. Arnault pysyy niin ikään vangittuna.

Tukholman käräjäoikeuden mukaan Arnaultia vastaan oli selvä näyttö. Oikeutta istuttiin kahdesta raiskauksesta, joissa asianomistajana oli sama nainen. Raiskauksien kerrotaan tapahtuneen 2011. Oikeuden mukaan näyttöä löytyi kuitenkin vain toiseen raiskaukseen. Esitutkinnassa tutkittiin ainakin 18 raiskausta tai ahdistelua, mutta tutkimukset näiden osalta lopetettiin, koska mitään näyttöä tapahtuneista ei ollut.
Oikeuden näyttö perustuu vain asianomistajan (urhin kertomukseen) sekä kuuteen todistajaan, jotka ovat puhutelleet uhria tapahtuman jälkeen. Arnault itse kiistää tapahtumat kokonaisuudessaan. Tapahtumien kulku langetetussa tapauksessa menee oikeuden mukaan siten, että asianomistaja oli Tukholmassa yövieraana Arnaultin tilapäisasunnossa. Nainen teki selväksi, että ei halua seksiä ja meni nukkumaan. Hetken päästä hän heräsi kun Arnault yhtyi häneen.
Arnaultin kerrotaan olevan ns. kulttuurihenkilö. Tällä hetkellä 72-vuotias Arnault on toiminut valokuvaajana ja teatteriohjaajana.
Tietämättä kuka asianomistaja on niin tapahtumassa on joka tapauksessa monia samanlaisia piirteitä kuin oli Ruotsin remonttireiskan Martin Timellin tapauksessa. Häntä vastaan esitettiin useita syytöksiä raiskauksista ja seksuaalisista ahdisteluista, joista yhtä, yli 10 vuotta sitten tapahtunutta väitettyä käpälöintiä kylpytynnyrissä istuttiin oikeudessa. Tapahtumalle ei kuitenkaan löytynyt näyttöä.
Arnaultia kohtaa alettiin esittää raiskaussyytöksiä #metoo-kamppanjan aikana. Kymmeniä raiskaussyytöksiä tutkittiin tutkinnan aikana, mutta suurimman osan tutkinta lopetettiin, koska niille ei löytynyt minkäänlaisia väitteitä. Kannattaa muuten huomata, että nyt toinen raiskaus, jonka syytteet hylättiin, väitettiin tapahtuneen pari kuukautta ensimmäisen raiskauksen jälkeen.
Mielenkiintoinen seikka asiassa on se, että kun normaalisti Ruotsin korkeita raiskaustilastoja perustellaan ilmoitusherkkyydellä niin tässä tapauksessa ilmoitus raiskauksesta 7 vuotta teon jälkeen perusteltiin ”naisten korkealla kynnyksellä” ilmoittaa raiskauksista.
 

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
HH

Onneksi huulessaan aikaisempien kuvien perusteella ollut herpes näyttää parantuneen.

Suomi Finland

”Mielenkiintoinen seikka asiassa on se, että kun normaalisti Ruotsin korkeita raiskaustilastoja perustellaan ilmoitusherkkyydellä niin tässä tapauksessa ilmoitus raiskauksesta 7 vuotta teon jälkeen perusteltiin ”naisten korkealla kynnyksellä” ilmoittaa raiskauksista.”
Viiltävä analyysi.
Ja nyt oli kuvien kanssa lehtien sivuilla tämä kulttuuripersoona.

Suomi Finland

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005849259.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=44f9aba160098bfacde9a9d59e1f0b07
”Tätä nykyä 34-vuotias Johannes Rimpiläinen tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Hän oli saanut saman tuomion aiemmin käräjäoikeudessa.”
Minkä lie vuoksi raiskauksen uhrin suojelemiseksi ei tekijän nimeä salattu tällä kertaa? Johtuneeko tekijän supisuomalaisuudesta?

Sama oikeus kaikille?

Ottamatta kantaa kyseisen herran tekoihin kysyn vain, mitenkähän olisi käynyt, jos tekijä olisi ollut ruskea?
Veikkaan, että tutkinta ei olisi todennäköisesti edennyt alkua pidemmälle, ja mahdollinen tuomio olisi ollut tasoa ”pojat on poikia”, eli kuntoutusta ja keskustelua pullakahvien parissa.
Ja varsinkaan emme olisi ikinä kuulleet koko tapauksesta sanaakaan, ainakaan Ylenannon uutislähetyksessä.

Acc

Jos olisi älynnyt ilmoittaa olevansa harras muslimi, niin ehkä yhdyskuntapalvelu olisi riittänyt rangaistukseksi. Jos olisi ollut oikea julkimuslimi, niin mitään juttua ei olisi edes rohjettu nostaa scanioiden pelossa.
Acc

Nestori Lundahl

Hyvät herrat, alkakaapa selvittämään mitä teitte n. 1-20 vuotta sitten ja kenen kanssa, jotta olette valmiita kun haaste tulee.
Ja ennemmin tai myöhemmin se tulee, koska aina on jossain joku katkera nainen joka saa tukea saman henkisiltä #metoo-siskoiltaan.

hannu lindholm

nestori perkele,älä pelottele.

Pena

Naista täytyy nykyään lähestyä kuten karhua, tässä sovelletut ohjeet karhun kohtaamisesta:
”Peräänny rauhallisesti samalla hiljaa puhuen. Älä huuda tai ääntele voimakkaasti, sillä nainen tulkitsee sen vihamielisyydeksi. Älä tuijota naista silmiin, se merkitsee haastetta. Puuhun kiipeäminen ei pelasta vihaisen naisen hyökkäykseltä, koska nainen on ihmistä parempi kiipeilijä.
Jos nainen kuitenkin käy kiinni, heittäydy mahallesi maahan, suojaa käsilläsi päätäsi ja niskaasi, ole liikkumatta eli tekeydy valekuolleeksi. Pakoon juokseminen ei kannata, koska nainen on aina sinua nopeampi.”

Nyt Väinämämöiselläkin pelko perseessä

Synnit kostetaan kolmanteen ja neljänteen sukupolveen ja potenssiin.

huugo

Niin niin mutta kun kyseessä on hieno kulttuurivaikuttaja. meetoo paskalta tosin ei ole turvassa enää kukaan, edes vaikuttavat kultuuri jeesukset, ainkaan Ruotsissa. Äijä on kuin pallinsa menettänyt vai pelkääkö että se tapahtuu kun telaketjufeministit ja riivinraudat kaappaavat ukon ja naps.

kanander

Maahanmuutajataustainen ”kulttuurivaikuttaja” siis pani sammunutta naista suuhun? Kyllähän tuosta pitää tuomita vankilaan, että saatiin jotain katetta me too -kohinalle Ruotsissa. Poliisi ei löytänyt seitsemästä muusta syytöksestä riittävää näyttöä.