Uusruotsalaisia houkutellaan veturinkuljettajiksi

steam-train-502120_960_720

Ammattilehti Publikt.se kirjoittaa, että yhä useampaa uusruotsalaista houkutellaan veturinkuljtettajaksi räätälöidyillä koulutuksilla, jossa ammattia opiskellaan ruotsin kielen opintojen yhteydessä.

Transport Competence Centerin veturinkuljettajakoulutus Bodenissa on saanut tehtäväksi lisätä integraatiota, jossa veturinkuljettajien koulutus on sovitettu tehtäväksi siten, että sopii henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin ruotsi. Liiton mukaan tällä halutaan antaa uusruotsalaisille samat mahdollisuudet ruotsalaisten kanssa ja saavuttamaan ne vaatimukset, jotka Liikennevirasto asettaa veturinkuljettajille.

SJ Götalandstågetin edustaja Aleksander Petrovski kertoo, että monikulttuurisuus on tärkeää yritykselle:

– Työskentelemme aktiivisesti monikuluttuurisuuden puolesta. On tärkeää, että yhä useampi nainen, ja ulkomaalaistaustaisest henkilöt pääsevät veturinkuljettajaksi. Yritteliäs Ahmde voi olla hyvä esikuva muille uusruotsalaisille.

Päästäkseen veturinkuljettajaksi on Liikenneviraston vaatimuksena, että henkilö ymmärtää turvallisuuskeskustelut ja muut funktiot. Tämä tarkoittaa, että kieltä on osattava A:tasolla tai toisena kielenä tasolla 1. Eli alimmat tasot. Opiskelijat opiskelevat lisäksi ”rautatieruotsia” opintojensa aikana.

KORJAUS: Kielitaitovaatimus on alimman tason vaatimus.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

26 thoughts on “Uusruotsalaisia houkutellaan veturinkuljettajiksi

  1. Turvallisuusosiossa pitää sitten osata valita 4 kuvasta, mitä kolmea asiaa ei mielellään saisi tuoda junaan: pommi, puukko, banaani ja AK-47. Jokainen saa tässä neljä yritystä.

   26
   1. Ainakaan banaania ei saa tuoda.
    Junahan voi liukastua kiskoille heitettyyn banaaninkuoreen.
    Nuo muut tavarat ovat muslmaanien tyypillisiä matkatavaroita.

    20
    1. Jep,banaania veikataan koska rasismi.On muuten ihme että banaaneja vielä myydään vai onko joku keksinyt banaanin josta ei tule mielleyhtymää rasisteeraamiseen.

     10
     1. Toinen hyvä on vesimeloni. Siittähän tulee eittämättä mieleen rasismi. Niin ja broileri kieltoon myös ynnä kaikki muu mikä on haram.

 1. Sitten tarvitaan enää muutama miljoonaa junaa.Lienee sivuseikka onko niille edes raiteita,kunhan joihinkin puistoihin lykätään.

  24
 2. Että kone- raketti- ja moniosaajainsinöörejä houkutellaan hanttihommeleihin, niin sehän on puhdasta rasismia. Jopa huumekaupalla tienaa enemmän mitä veturinkuljettajana.

  31
 3. Raiteissa on se hyvä puoli, että vaikka kulkuneuvo on massiivinen, sitä ei niin vain ajetakaan kävelykadulle väkijoukkojen päälle. Toisaalta junalla voi ajaa ylinopeutta kohtalokkaassa paikassa, eli sillä saa tavalla tai toisella paljon ihmisiä hengiltä.

  Tämä siis siinä tapauksessa, että kuskikoulutukseen hivuttautuu terroristi. Kuski voi toki radikalisoitua koulutuksen ja ammattiin valmistustumisen jälkeenkin.

  Eli jos tuollainen koulutus todellakin tulee yleiseksi, niin toivottavasti kuljettajien aatemaailmaa seurataan ja huolestuttavien merkkien ilmestymisen jälkeen epäilyttävät tyypit hyllytetään.

  Ei voi olla niin, että havahdutaan vasta massiivisen terroriteon jälkeen, että kuinkas nyt näin pääsi käymään.

  20
  1. ”Ei voi olla niin..”
   Voipas. Ruotsissa havahdutaan vasta massiivisen terroriteon jälkeen voivottelemaan. Muuta ei sitten tehdäkään.

   26
  2. Tottakai hivuttautuu. Sanomattakin selvää. Viimeinen lauseesi on kuin piste i:n päälle.

   14
 4. Olen itse istunut talvella bussissa matkustajana kovassa lumisateessa uusruotsalaisen kuskin ajaessa ylinopeutta kännykkä kädessä molottaen eli vain yksi käsi ratilla.

  23
  1. Niin minäkin, mutta ajuri oli uussuomalainen – eikä vain kerran. Tie oli myös mutkainen ja ajuri kiintyneessä mielentilassa.

 5. Muslimiterroristit ovat onnesta sykkyrällä, mikä valtava mahdollisuus tappaa satoja valkoperseitä. Ja aivan laillisesti.

 6. Jos ei kerran tarvi juuri osata edes kieltä, siis ruotsia tuossa tapauksessa, niin millä opilla ne aikoo kouluttaa sitten niistä veturinkuljettajia? Onko joka uusruotsalaisella sitten joku urudun tms. tulkki mukana jokaikinen oppitunti? Entäs päivittäiset rukoukset? Pysäytetäänkö juna siksi aikaa kun arvon uusruotsalainen kumartelee veturissa? Vai meneekö kuski ihan ratapenkalle sen rukousrättinsä kanssa ja alkaa pyllistellä?

  1. Tämä on juuri se ongelma. Jos kaikilla on sama koulutus niin kuinka siitä voi selviytyä huonolla ruotsilla? Miten on mahdollista että samalla opiskelee sitä kieltä jolla kurssi pidetään? Silloinhan sisältö jää alkuvaiheessa hämäräksi. Normaalisti opetuskieli pitää osata ennen opintojen aloittamista.

   Suomessa on suunnitteilla samaa mutta täällä opiskellaan lähihoitajiksi. Koska hoito-alalle on kova karsinta, kuinka sinne voi päästä ilman kunnollista kielitaitoa? En löydä muuta selitystä kuin sen että opiskelemaan pääsee vain jos ilmoittaa olevansa alasta kiinnostunut.

 7. Kun etnisesti edistynyt rauhanuskonnon harjoittaja ajaa kaupunkikeskustassa mutkaan reippaalla ylinopeudella kymmeniä kaasuvaunuja tai pelkästään täysiä matkustajavaunuja kuljettavan junan niin jälki on rumaa.
  Mutta motiivien epäilyhän oli rasismia joten junarulettikin on jatkossa alla hhallussa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.