Afgaanilain myötä jo yli 10 000 uutta oleskelulupahakemusta

kuvakaappaus-2018-03-21-16-40-44

Luulitko, että viime vaalit jollain tapaa vaikuttivat Ruotsin tilanteeseen? Jos luulit, olit todella pahasti väärässä.

Kun ns. afgaanilaki tai opiskelulaki päätettiin viime viikolla lainvoimaiseksi maahanmuuttoylituomioistuimessa niin eilliseen mennessä Maahanmuuttovirasto oli saanut 10 557 oleskelulupahakemusta. Sisään odotetaan vielä pari tuhatta hakemusta viikonlopun jäljiltä. Hakijoista suurin osa on ns. yksitulleita afgaaneja.
Esimerkkinä mainittakoot paikallislehti NVP:n kertoma aika tavallinen tapaus, Värmdössä majaileva Emran Afazali, joka tuli Ruotsiin 2015. Mies esiintyi tullessaan 15-vuotiaana lapsena, mutta edes Maahanmuuttovirasto ei uskonut lapsijuttuja. Ikä veivattiin ylöspäin 20-vuotiaaksi ja sen jälkeen paukahti kaksi kielteistä. Maahanmuuttoylituomioistuinkaan ei ottanut asiaa enää käsittelyyn.
Sitten tapahtui ihme. Kirjaimellisesti voidaan tosiaankin puhua ihmeestä. Tilanne oli siis se, että yksintullut Afazalia odotti enää pakkopalautus. Kone oli jo tankilla. Yhtäkkiä yksintulleille afgaaneille tipahti taivaalta ns. afgaani- eli opintolaki.
Se tarkoittaa sitä, että jos yksintullut on aloittanut opiskelun turvapaikkaprosessin aikana, ja saanut kielteisen päätöksen, voi hän lain nojalla hakea määräaikaista oleskelulupaa opintojensa takia. Tätä kutsutaan ns. toiseksi mahdollisuudeksi.
Lain valmisteluvaiheen jälkeen tuhannet afgaanilapset hakeutuivat erilaisiin toisen asteen kouluihin varmistaakseen oleskeluluvan. Kun he nyt saavat määräaikaisen, vaikka useimmat olivat karkoitusta vaille valmiita, niin sen avulla he voivat käydä kouluja ja sen jälkeen hakea ikuista oleskelulupaa työperäisenä.
Afazali on tänä aikana osallistunut Värmdössä taidepläjäykseen ja teatterinäyttelijänä näytelmässä “Öppna era hjärtan” (Avatkaa sydämenne). Afazali näyttelee siinä yksintullutta lasta, joka rakastuu ruotsalaiseen pikkutyttöön ja on keskellä turvapaikkaprosessia. Näytelmää on ylistetty valtamedian kulttuurisivuilla. Afazalin on siis annettu häärätä ihan vapaasti teinityttöjen “näytelmien” parissa ihan kuin 20-vuoden ikä ei olisi se oikea vaan hän tosiaankin olisi 15.
Kaikkien vaikeuksien jälkeen elämä näyttää palaavan Afazalinkin elämään. Opintorahakin on noin 1 100 euroa kuukaudessa, johon saa alkuun 2 400 euron valtion lainan.
Melko reilua?
Afazalista aiemmin:

Yksintulleen ja ruotsalaisen tytön rakkausnäytelmän päätähti ei ollutkaan lapsi – liekö edes yksintullut

Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Hänestä tulee hyvä porno tähti .

Puolueeton

Vaasassa puukotettin naisopiskelijaa. Poliisi tiedotti asiasta, puukottaja pidätetty. Onneksi yksi suomalaislehti uskalsi kirjoittaa, pidätetty on ulkomaalaistaustainen. Ruotsin poliisi toimii varmaan yhtä salamykkäsesti.
Kummassakin maassa lienee voimassa Suomen rikoslain luvun 11 ja 10 pykälän mukainen asetus. Tietoa ei saa julkaista, jos tieto on jonkin “ryhmän” kohdalta ikävä uutinen. Niin lakia näytetään tulkitsevan, vaikka laissa kirjaimellisesti on “uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän …. perusteella”. Ryhmästä tuntuvan ikävänkään tiedon julkaiseminen ei ole uhkaamista, panettelua tai solvaamista ja kenen hyvänsä jopa kuuluu tieto julkaista rehellisyyteen pyrkivässä yhteiskunnassa. Valehtelu luonnollisesti tulisi kieltää laissa, mutta sellaista lakia eivät kansanedustajat halua luoda. Syy siihen on ilmeinen.
Poliisijohtajat näyttävät kuitenkin lakia pelkäävän, vaikka monessa tapauksessa ulkonäön tarkka kuvaus rajoittaa epäiltyjen määrää merkittävästi. Jokaisessa rikosuutisessa näytään nyt välttävän sellaista tietoa, joka edes hieman viittaisi rikoksen tekijän alkuperään. Muistelenkin nyt virasta pidätettyjen päälliköiden olleen normaalin avomielisiä kertoessaan rikoksista ja tunnustaessaan terroriteon terroriksi. Pitiköhän näistä päästä eroon?

Jukka makkonen

avatkaa sydämenne,miksi ei “avatkaa lompakkonne”.ja näköjään se lompakko avattiin,jos 1100e pelkästä “näyttelemisestä”,kaikkihan ne näyttelee kun sanovat olevansa 15v.

Mikä vetää?

Moni työtä tehnyt eläkeläinen joutuu elämään paljon vähemmällä kuin tämä väkisintehty kuntatason “stara”.

Alusta 04:25:

Ruotsi on nyt saatu pullolleen fantastisia talentteja. Tässä yksi. Alkaa kohdassa 04:25:
https://www.youtube.com/watch?v=YHVr1c2LY90

fatwantarkistaja

Ei saa****! Vuohenlumoajan täydellinen suoritus ei kelvannut vääräuskoiselle horolle. Ehkäpä hän tekee vahvan paluun ja antaa sapelin laulaa, loppuu se lumpustelu siihen paikkaan. Pakolainen olisi ansainnut saada voittopokaalin ja levytyssopimuksen, vokkitäditkin olivat kehuneet dickmanin hunajaista suloääntä. Kammottava rasismi tuhosi kultapojan unelmat.

huugo

Vittu kun nauroin.Varma voittaja kun kertoo vielä sydäntäsärkevän tarinan koko sukunsa kuolemisesta “pommituksissa” ja samalla liikuttu hyvin opetellun kaavan mukaan.

Valtsu

Yhtä loogista olisi tarjota oleskelulupa ja täysi elätys kaikille joilla on pää hartioiden välissä – sillä kun on turvapaikan kanssa yhtä paljon tekemistä kuin jonkun Afazalin kouluhengailulla tai lukemaan opettelemisella.

Sänky riittää!

Sänkypaikkoja etsitään afgaaneille: https://www.ffpv.se/

Onko sinulla antaa sänkypaikka?

https://etidning.nvp.se/91/NVP-Nacka/172869/2018-10-02/5043919/En-sang-ar-allt-som-behovs:
“En säng är allt som behövs
VÄRMDÖ. Äntligen kom beskedet! Den nya gymnasielagen kommer att kunna tillämpas! Lagen innebär att ensamkommande ungdomar som väntat länge på besked om asyl, och som hunnit fylla 18 år under tiden, får en ny chans till uppehållstillstånd för att kunna slutföra sina gymnasiestudier och därefter skaffa jobb med försörjning. Livet som varit på paus kan starta igen. Men hur glada vi än är kvarstår ett stort problem. Bostad.
Frivilliga Familjehem på Värmdö är en ideell förening som hjälper och stöttar ensamkommande ungdomar som sökt asyl i Sverige. De allra flesta av våra ungdomar går på gymnasieskolorna i Gustavsberg, G2 eller VTG och bor i Värmdö eller i Nacka.
Vi i Frivilliga Familjehem på Värmdö gör nu en intensiv insats för att försöka hitta boenden i vår egen eller i kommunerna runt omkring. Det rör sig om runt 10 till 20 ungdomar som under hösten kommer att behöva en sängplats. Drygt 40 ungdomar har redan nu en sängplats i kommunen. Föreningens syfte är förutom att stötta ungdomarna på olika vis också att stötta boendet. Fram till nu har ungdomarna i huvudsak bott i ideella hem. Men i och med ett uppehållstillstånd öppnar sig nya möjligheter. Ungdomen har liksom övriga invånare i vårt land rätt till ekonomiskt bistånd, som studie- och bostadsbidrag, och ges nu rätten att arbeta, till exempel på helger och lov. Det betyder att ungdomen kan betala hyra, i stället för att förlita sig helt på människors goda vilja. Och det är dags. Många kom som barn för runt tre år sedan och har lärt sig svenska, kommit långt i sina studier, vuxit upp och är redo för att bli självständiga och ta eget ansvar.
Men trots egna resurser kommer det liksom för alla ungdomar att vara svårt att hitta ett boende, särskilt svårt för den som inte har ett kontaktnät. Och varken kommun eller stat hjälper till med boende för dessa ungdomar.
Från Frivilliga Familjehem på Värmdö vädjar vi nu. Titta dig omkring!
I Nacka och Värmdö finns överallt stora hus och villor med gott om utrymme. I trädgårdarna ligger friggebodar och gästhus. Många står tomma. Hur ser det ut hos dig? Har du en stuga på tomten? Har du ett extrarum i huset som står tomt? En lägenhet över garaget? Var med och skapa fortsatt hopp hos våra ungdomar!
Kontakta oss gärna. På http://www.ffpv.se hittar du mer information.
EVA BRANDSMA OCH CECILIA DUFVA
FÖR STYRELSEN I FRIVILLIGA FAMILJEHEM PÅ VÄRMDÖ
”Vi i Frivilliga Familjehem på Värmdö gör nu en intensiv insats för att försöka hitta boenden i vår egen eller i kommunerna runt omkring.””

huugo

Se joka haljaa afganistaniin, heille hyvä uutisia muutama vuoden sisällä. Ei tarvitse matkustaa niin kauas, vaan mene Ruotsiin ja koe aito afganistan tunnelma heti satamassa ja viimesitään seuraavan iltan kadulla kävellessä. Muista suojaliivit ja jätä arvoesineet hotellin säilytykseen.

Aikuinen nainen

Lyhyestä virsi kaunis:Ruotsi on täysin menetetty.
Kuinka “hullua” päätöksentekoa.Säälin kantaruotsalaisia, säälin myös meitä kantasuomalaisia, koska meidän valtaapitävät “fanittavat” Ruotsin päätöksiä eli Suomi seuraa perässä….ellei ihmettä tapahdu.
Toivon, että kevään eduskuntavaaleissa suurin osa nykyisistä edustajista ei lähde ehdolle taikka tippuu pois,koska näytöt vallankahvassa olevilla on annettu ei se ole “kaunista katsottavaa’ kautta linjan .
Päätöksenteossa ei ole piiiitkään aikaan kuunneltu kansan toiveita, vaan ” valtaapitävät” elelevät meidän maksamilla korkeilla verorahoilla “norsunluutorneissaan”,ja rahoja jakelevat minne ” heitä huvittaa ” siis meidän maksamia rahoja esim.monikulttuurisuus on pop ja “turvisten” rahoitus ,mutta esim.oman maamme rakentaneet vanhukset,jotka aktiiviaikana työelämässä ja veronmaksannalla “rahoitti myös ” valtaapitävien ” maksutonta koulutusta,neuvolaa,hammashoitoa ym.Kiitos heille valtaapitävistä päätöksillä?
Heh.. .kuka uskoo , että he jotka ovat olleet “avainpaikoilla” Päätöksenteossa sitten kevään vaalien jälkeen muuttaisivatkin yhtäkkiä suuntaa, just 2019 vaalien jälkeen saatuaan uuden mandaatin kansalta,vaikka aikaa olisi ollut kuinka paljon tehdä kansaa ajatellen hyviä päätöksiä.Sanoisin “kusetusta”,henk.kohtaisessa elämässäkin joskus tapaa tälläisiä ja yleensä tällaisten kanssa ei halua olla enää tekemisissä tai ainakaan usko enää mitään.