Facebook-bannaukset voivat vaikuttaa jopa vaalitulokseen

KarpisPieni

Pauli Vahtera kirjoitti, että Facebook rikkoo vaalien rehellisyyttä banneilla. Monet ehdokkaat ovat joutuneet jatkuvien bannausten kohteeksi ja kuukaudenkin mittainen esto asettaa ehdokkaan eriarvoiseen asemaan verrattuna muihin.

Mistä oikein on kyse? Useimmat heistä käyttävät sivistynyttä kieltä, kyse ole mistään ns. vihapuheesta. Toisin sanoen he eivät solvaa ihmisiä eivätkä käytä karkeaa tai halventavaa kieltä. Sosiaalinen media on monille vaaliehdokkaille elintärkeä kanava ja monet käyttävät Facebookin maksullista mainontaa sen tehokkuuden takia.

Bannien takia ehdokas jää kokonaan syrjään yhdestä tärkeimmästä mainoskanavasta.

Kaiken bannausaallon takana ovat äärivasemmistolaiset ja turvapaikka-aktivistit, jotka ovat saaneet ilmaherruuden väärien mielipiteiden sensuroinnissa. Facebook ja sen englanninkielinen henkilökunta ei osaa omatoimisesti lukea vaikkapa nyt suomen kaltaisen pienen kieliryhmän viestejä alkuperäiskielellä. Bannausaalto johtuu siitä, että vasemmistolaiset ja turvapaikka-aktivistis tekevät systemaattisesti ilmoituksia tietyistä henkilöistä. Tällaisia kamppanjoita masinoidaan keskustelupalstoilla ja salaisissa Facebook-ryhmissä. Facebook sitten automaattisesti bannaa henkilöitä, jotka saavat paljon tällaisia masinoituja ilmoituksia.

Vastaavaa ilmiantoa on jonkin verran Ruotsissakin, mutta erityisesti se näyttää vertaillessa olevan Suomen ongelma.

Pt-median Facebook-sivut ovat myös bannissa vielä pari viikkoa. Tosin tässä tapauksessa asia johtuu omasta ”huolimattomuudesta”.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

17 thoughts on “Facebook-bannaukset voivat vaikuttaa jopa vaalitulokseen

 1. Kyllä suomenkielisiä fb sivuja bannaavat ihan suomalaiset, tarkkojen ohjeistusten mukaan.

  11
  1. 98 bannipäivää vuoden sisällä totuuden sanomisesta. Se on paljon 68 vuotiaalle naiselle, joka ei ole elämänsä aikana saanut edes sakkoja. Tunnen itseni suureksi rikolliseksi, koska olen maahanmuuttovastainen.

   11
   1. Turha sitä on itseään rikolliseksi tuntea, kyse on fb:n julkaisupolitiikasta, sillä ei ole mitään tekemistä lakien kanssa.

   2. Turhaan tunnet syyllisyyttä Hyvä Aikki. Bannit vain kertovat että teet asioita oikein. Olisipa sinunlaisiasi miljoona lisää. Arvostan.

    2
    1
 2. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että USA:n valtio pyrkii vaikuttamaan Suomen vaalien lopputulokseen. Siihen se käyttää maahan rekisteröityjä yrityksiä.

  6
  3
 3. No mun teoriani tässä on seuraava: jenkeissähän näitä banneja jaetaan niille, jotka ovat päätyneet ”riippumattomien tahojen” laatimille vihalistoille, kuten:

  https://www.splcenter.org/fighting-hate/extremist-files/individual

  Lukekaapa yo. listaa, siellä on niputettu yhteen ihmisiä aika mielenkiintoisella tavalla.

  Ja sitten tänne Suomeen: mistä joku nobody on tietänyt blokata esim. Tiina Wiikin Twatteristä? Käytössä on oltava jossakin jaettavana oleva _laiton_ nimilista suomalaisista vihatoimijoista, kuten em. Nti. Wiik.

  Takavuosilta muistamme Mikael Brunilan joka keräsi henkilötietoja ja valokuvia omaan fasistirekisteriinsä kunnes asiasta nousi jonkinasteinen kohu ja kaveri painui maan alle… Laitonta rekisteriä kerättiin muistaakseni ruotsalaiselle järjestölle nimeltä EXPO..?

  Asia olisi syytä repiä päivänvaloon sillä tässä lienee aihetta tutkintapyynnöille. Jokatapauksessa asia on selvästi demokratiavastainen.

 4. Luultavasti liioittelua, ei naamakirja vaaleissa juurikaan tuloksiin vaikuta. Tuskin sinne kannattaa kirjoitellakaan, pankaa panniin koko FB. Valtamedia on vielä se, joka tavallisen pulliaiseen eniten vaikuttaa.

  Toisaalta aika suuri osa väestöstä lukee vapaita nettimedioita. Tosin pari vuotta sitten MV lehden mainitessaan sai vastauksen, ai se natsilehti. Kun kyseli mistä kantasi olet saanut, kaikki lehdethän siitä kirjoitaa.

  1. Facebook on nykyään ehkä suurempi vaikutuskanava kuin valtamedia kun puhutaan mainonnasta. Harkittu ja hyvin hoidettu profiili saa tuhansia seuraajia kun taas valtamediamainos on kuin summittainen haulikkoammunta…

  2. Valtamedia ei ole enää isänmaallinen, sen on vallanneet globalisaationkannattajat ja Soroksen kaverit.

 5. Fb on yritys, joka on vastuussa ainoastaan osakkeenomistajille. Se voi mielensä mukaan rustata sisältöään sopimaan omaan”arvopohjaansa”. Kaiken lisäksi se myy kaikki tietosi haluamalleen taholle. Kuluttajalla on tasan kaksi vaihtoehtoa, hyväksy kaikki nykyiset ja tulevat säännöt ja rajoitukset tai lopeta fb tilisi. Kaikki väninä oikeudenmukaisuudesta tai muusta on hukkaan heitettyä elämää.

  1. Fb on kommunistis-islamistinen teknokraattifirma. Ainoa ongelma on, että heidän mainonnastaan saa kuvan Fb:n olevan avoin kaikille. Käyttäjän täytyy vain itse päätellä mistä on kysymys.

 6. Suomessa on maailman v——maisimmat viherpunikit, johtuu ehkä kansan luonteesta. Kannattaako kenenkään täysjärkisen käyttää tuota viheliäistä mädätysalustaa. itse lopetin pari vuotta sitten, enkä kaipaa ollenkaan…

 7. Kuuntelin viime yönä Yle puheen ohjelmaa 2005 luvulta, jossa naistoimittaja käytti mustasta ihmisestä n………i nimitystä. Joten ei tarvitse mennä kauas vuosissa taakse päin , kun n……i sanaa oli vielä sallittua käyttää. Kuka keksi tuon sanan käyttöä rasistiseksi, sillä minun aikana n…..iksi sanominen oli normaalinimitys mustasta ihmisestä.

 8. 0-päivää mitään banneja kun en tuonne roskasivulle ole liittynyt, enkä muuten liity.

 9. Naamakirja on menttänyt hohtonsa ainakin nuorison keskuudessa ja osa pitää sitä dinosaurusten seurustelupaikkana. Siellä kuluttaa aikaansa vielä vanhempaa väkeä. Facebook kuihtuu pois vähäisen käytön vuoksi muutaman vuoden sisällä kun mainostajat jättävät sen.

  1. Aika tylsän oloinen sivusto mitä joskus vilkaissut, en ymmärrä kuka tuonne jaksaa kirjoitella joka päivä ja latailla kuvia. Melko kuivaa touhua…En minä ainakaan jaksa tai kiinnosta kertoa joka päivä, mitä olen tehnyt tai ottaa kuvia koko ajan. Saati sitten vahdata toistenkaan tekemisiä. Kaikki muutkin twitterit ja instat yms..samaa potaskaa…

 10. Kyllähän tuo elävästi on mielessä kun Oulun kunnallisvaalit olivat tuloillaan. Ei Junesta olisi millään saanut ääneen päästää mutta mites kävikään 🙂 Jatkuvaa harhaanjohtamista syötetään kyllä muutenkin joka suunnasta koskien tätä ”vastuullista”mediaa. IS galluppi mielipiteestä lakkoon ei muuttunut prosenttiakaan suuntaan eikä toiseen yli 20.000 äänen aikana ja viineksi kun kurkkasin niin reilu 50.000 ääntä oli annettu..

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.