Tavio: Perustuslain muutoksista tiedotettava kansalaisille – myös suora demokratia toivottavaa

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) ehdotti eduskunnan täysistunnossa tänään tiistaina, että perustuslain muutosehdotukset tulee ilmoittaa etukäteen kansalaisille jokaiseen kotitalouteen jaettavalla selkokielisellä esitteellä.

– Kaikkein parasta demokratiaa olisi minusta kysyä kansalaisilta, hyväksyvätkö he perustuslain muutokset, Tavio sanoo.

– Vähintään kansalle tulisi kuitenkin antaa selkeä tieto perustuslain muutoksista, sillä nyt moni on huhupuheiden varassa, Tavio pohtii.

Kun uudistettu perustuslaki tuli voimaan vuonna 2000, jaettiin sitä selostava kirjanen kaikkiin kotitalouksiin. Tavion mielestä vähintään tätä käytäntöä tulisi jatkaa, kun perustuslakia muutetaan.

Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

10 thoughts on “Tavio: Perustuslain muutoksista tiedotettava kansalaisille – myös suora demokratia toivottavaa

 1. Siksi olisi tärkeetä torpata kiireellisyys että suomalaisille voisi vielä tiedottaa asiasta! Kyseessä on kuitenkin totaalinen yksityisyyden suojan romuttaminen ja laillisen valvontayhteiskunnan luominen. Ketä tahansa voidaan vakoilla ilman mitään perusteita ihan esim. Itä-Saksan tyyliin. Tätä sitten verhoillaan Suomi-karjalle, sillä että pitää saada estettyä terrori-iskuja yms. mutta kun niihin on jo työkalut olemassa. Ei perustuslaillista ykstyisyyden suojaa voi tosta vaan antaa yhtäkkiä viedä pois hiljaa hissukseen ilman että kukaan juuri edes tajua asiaa. Sillähän luovuttaa jokaisen kansalaisen valtion omaisuudeksi ja holvottavaksi.

  14
  1. Kiireellisenä ei saatu lakia, että Ruotsi-muslimit pysykööt Ruotsissa, eikä saada kiireettömänäkään. Terroristeille on kerrottu, että he kaikki saavat automaattisesti palkintonsa Suomesta, aivan kaikki heistä. Ihmettelenkin, miksei niitä ole kymmenintuhansin saapuneina ilmaisen elämän perässä. No, nyt luotiin tahallaan ongelma, joka on muka korjattava kiireellisenä. Poliisi tiesi Turun muslimin aikeet, ei kiinnostanut. Miksi kiinnostaisi jatkossakaan, eihän terroristiksi haluaminen ole rikos. Jatkossakin terroristit otetaan kiinni vasta, kun rakkaudentyöt on tehty.

 2. Äänestäkää perussuomalaiset kaikki kiireellistämistä vastaan huomenna. Näyttäkää, että olette kansan puolella, eikä heidän vihollisensa.

  13
 3. Jostain hyvin kaukaiselta ajalta kumpuaa Tavion vaatimus että perustuslain muutoksesta olisi erikseen tiedotettava jakamalla joitain vihkoja. Suurin osa ei niitä edes lukisi. Joka on kiinnostunut näistä asioista osaa kyllä etsiä tietoa kokonaan eri tavalla kuin vuonna 2000.

 4. ”Joka on kiinnostunut näistä asioista…”, hyvä perustelu sille että pidetään sitten se muu hiljaisena märehtivä vaalikarja tietämättömänä/propagandamedian varassa ainakin asiasta äänestämisen ja vaikka vielä vaalien yli, ja hyvässä lykyssä hamaan mustaan tulevaisuuteen. Näppärä hallintotapahan tuo tietysti on, ilmoitetaan ”Me Jumalallisen Junckerin ja EU:n armosta valtaan hakeutuneet olemme päättäneet…”, ja perässä pitkä lista rankaisutoimia vastaanhangoittelijoille. Muutamat kaatuneet ja pari vielä vallassa olevaa hallintoahan tuota tapaa ovat suosineet, paremmiston piireissä näitä on sitten muodon vuoksi paheksuttu hiljaa mielessä haikaillen ”voi kun meilläkin olis noin vaivatonta tuo asioiden hoitaminen”.

  1. Ihanko tosissasi meinaat että kansalaiset eivät saa tietoa jos ei pudoteta jotain läpyskää postiluukusta? Varmaan meiltä yhä edelleen salaillaan asioita mutta tämä ei ole sellainen. Tietoa löytyy taatusti.

 5. Jos olisin persu äänestäisin vastaan, ihan vittuillakseni tuolle valehallitukselle ja erityiseti orpo,sipilä,soini,läski Lindströmin takia.

 6. huh huh ylen aamu tv nais toimittajan anti thrumph kiima on käsin haisteltavissa sanoo:

  ei jumalauta kun mietii mistä suomen rikkaimat ihmiset
  ovat rahansa saaneet
  eli Perimällä
  vinkuukko yle samaan tyyliin esim koneen herliinistä tai Ehrnroothista

  ylen toimittaja haluiasti Thrumphin *Arkkuun*

  hän lipsauti vahinkossa oikean asenteensa esiin lähetyksessä
  ja huomasi sen itsekkin köhimällä pälle että hups ette kai kukaan nyt vetäisi johto päätöksiä
  tämän blpndin sielun maisemasta elisen toisen ääripään puna viher vasurin liberaali toimittajien propagansa noita vaino psyko lapsen tasolle henkisesti jälkeenjääneenä koulukiusaajain
  katkeruus ja viha muita kuin heidän poliitisia ampioita kohtaan olevia ihmisiä vastaan toiminnasta

  -SUVAITSEVAISESTI- SUVAITSEMATTOMASTI *

  LIBERAALI FASISMIN PERUSTA ON TÄSSÄ

  kivaa objektiivista puolueetonta journalsmia- journalisteja YLE

  Mistä Suomen rikkaat löytyvät? Keitä he ovat? Erkki Saksan ja Timo-Erkki Heinon toimittamassa Vapauden valtakunnassa etsitään Suomen rikkaita.
  Kokoomuksen puheenjohtaja Ilkka Suominen sekä vuorineuvos Casimir Ehrnrooth kertovat, miten Suomessa voi rikastua. Ohjelmassa selviää myös se, kuinka moni Suomen 20 äveriäimmästä kansalaisesta on perinyt omaisuutensa
  https://areena.yle.fi/tv/suorat/yle-tv1#autoplay=true

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.