Tavio: Perustuslain muutoksista tiedotettava kansalaisille – myös suora demokratia toivottavaa

Kansanedustaja Ville Tavio (ps.) ehdotti eduskunnan täysistunnossa tänään tiistaina, että perustuslain muutosehdotukset tulee ilmoittaa etukäteen kansalaisille jokaiseen kotitalouteen jaettavalla selkokielisellä esitteellä.

– Kaikkein parasta demokratiaa olisi minusta kysyä kansalaisilta, hyväksyvätkö he perustuslain muutokset, Tavio sanoo.

– Vähintään kansalle tulisi kuitenkin antaa selkeä tieto perustuslain muutoksista, sillä nyt moni on huhupuheiden varassa, Tavio pohtii.

Kun uudistettu perustuslaki tuli voimaan vuonna 2000, jaettiin sitä selostava kirjanen kaikkiin kotitalouksiin. Tavion mielestä vähintään tätä käytäntöä tulisi jatkaa, kun perustuslakia muutetaan.

Ville Tavio
Kansanedustaja (ps.)

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.