Tenstan kaupunginosakonttori evakkoon häiriköinnin takia

Kuvakaappaus 2018-10-02 10-04-51.png

Tukholman Spånga-Tenstan kaupunginosakonttori lähtee evakkoon Lundan teollisuusalueelta. Henkilökunta ei enää uskalla mennä töihin. Kyse on ainakin viidestä eri iskusta toimistoa kohtaan muutaman viikon aikana.

Parin viikon aikana toimistoa kohti on ammuttu, öiseen aikaan tosin. Ikkunat on paukutettu pistooleilla palasiksi ja jonkinlaisia pommeja on viritetty pääsisäänkäynnin oviin. Lisäksi on ollut palopommeja rakennuksen seiniin ja palava autonrengas heitettiin pääoven läpi aulaan. Tilanne on nyt mennyt siinä määrin vakavaksi, että henkilökunta ei uskalla enää töihin.
Aluejohtaja Per Kjellander kertoo, että attentaattien takana ja motiivina on saada Tenstasta pois toiminta, jossa nuoria jengiläisiä yritetään auttaa pois jengirikollisuudesta.
– Saan epäsuoria vihjeitä, että minun ei pitäisi tehdä tällaisia muutoksia, Kjellander kertoo SVT:n paikallisuutisille.
Kjellanderin mukaan toiminta oli hyvin näkymätöntä, sillä rikolliset, jotka loikkaavat, eivät voi enää olla yhteydessä entisiin jengikavereihinsa. Joku tai jotkut nuorukaiset kuitenkin paljastivat homman nimen jengiläisille. Tästä seurasi se, että toimisto joutui häiriköinnin kohteeksi.
Nyt suurimmalle osalle toimiston 200 hengestä etsitään uudet tilat. Tiloissa toimi muitakin osastoja kuin yksin ”loikkariohjelma”.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.