Tanskan perjantaisen operaation takana epäilty isku iranilaista ryhmää kohtaan

openhagen_Denmark_2412.jpg_1514078405

Tanskan perjantainen poliisioperaatio johtui siitä, että maanpaossa olevia Tanskassa asuvia iranilaisia kohtaan epäiltiin terrori- tm iskua.

Tanskan poliisin tiedustelupalvelun mukaan iskun mahdollinen kohde oli Tanskassa asuvien iranilaisten arabialainen separatistinen järjestö ASMLA, joka tähtää Iranin puolella sijaitsevan Ahvazin kaupungin vapauttamiseen. Ahvazissa taas tehtiin hiljattain terrori-isku sotilasparaatiin, jossa kuoli 25 henkilöä.
Iranin hallitus väittää terrori-teon takana olleen juuri tämä arabialainen liike ASMLA ja aikaisemmin hallitus on väittänyt, että liikkeellä on aktiivisia jäseniä mm. Tanskassa. ASMLA itse väittää, että sillä ei ole terrori-iskun kanssa mitään tekemistä. Tosin jotkut jäsenet ovat kertoneet, että Ahvazin terrori-isku oli oikeutettu.
Tanskan yleisradioyhtiö DR:n mukaan poliisi epäili nyt, että liikkeen uustanskalaisia jäseniä kohtaan oli suunnitteilla isku. Poliisi ei ole  kuitenkaan vahvistanut asiaa miten ja missä mahdollinen isku oli ajateltu tapahtuvan. Sitäkään ei ole kerrottu estettiinkö isku. Etsityllä mustalla Volvolla ei loppujen lopuksi ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Oliko Tanskan operaation takana yritys estää terrori-isku?

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.