Tanskan perjantaisen operaation takana epäilty isku iranilaista ryhmää kohtaan

openhagen_Denmark_2412.jpg_1514078405

Tanskan perjantainen poliisioperaatio johtui siitä, että maanpaossa olevia Tanskassa asuvia iranilaisia kohtaan epäiltiin terrori- tm iskua.

Tanskan poliisin tiedustelupalvelun mukaan iskun mahdollinen kohde oli Tanskassa asuvien iranilaisten arabialainen separatistinen järjestö ASMLA, joka tähtää Iranin puolella sijaitsevan Ahvazin kaupungin vapauttamiseen. Ahvazissa taas tehtiin hiljattain terrori-isku sotilasparaatiin, jossa kuoli 25 henkilöä.

Iranin hallitus väittää terrori-teon takana olleen juuri tämä arabialainen liike ASMLA ja aikaisemmin hallitus on väittänyt, että liikkeellä on aktiivisia jäseniä mm. Tanskassa. ASMLA itse väittää, että sillä ei ole terrori-iskun kanssa mitään tekemistä. Tosin jotkut jäsenet ovat kertoneet, että Ahvazin terrori-isku oli oikeutettu.

Tanskan yleisradioyhtiö DR:n mukaan poliisi epäili nyt, että liikkeen uustanskalaisia jäseniä kohtaan oli suunnitteilla isku. Poliisi ei ole  kuitenkaan vahvistanut asiaa miten ja missä mahdollinen isku oli ajateltu tapahtuvan. Sitäkään ei ole kerrottu estettiinkö isku. Etsityllä mustalla Volvolla ei loppujen lopuksi ollut mitään tekemistä asian kanssa.

Oliko Tanskan operaation takana yritys estää terrori-isku?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

12 thoughts on “Tanskan perjantaisen operaation takana epäilty isku iranilaista ryhmää kohtaan

 1. Jos Iranin mielestä Asmla on terrori-iskun takana Iranissa, niin kukahan se olisi suunnitellut terrori-iskun Asmlaa kohtaan…? Valtiovetoiset murha- tai terrori-iskut Pohjoismaista onkin vielä puuttunut, mutta nyt saattaa sekin puute olla korjattu. Upporikkautta!

  25
 2. Voivoi, olipa ikävää. Kuis ny noin? Äkkiä sakset ja paperit esille ja rakkauspommittamaan.

  24
 3. Iranissa hakataan, lastut Tanskaan lentää. Mikä se on?

  Ainakin se, että Iranin sisäinen mellakka laajenee ulkomaille näin nopeasti, on merkki siitä, että iskun takana on suunnitelmallinen toiminta ja ulkomainen taho. Tarkoituksena on ärsyttää iranilaisia osapuolia toistensa kimppuun.

  11
 4. Ai…muslimit.No kukapa olisi arvannut että yksittäistapaus tällä kertaa??Jättiyllätys!!!!!

  19
 5. koskahan suomessa,odotellaan,tää on jännittävää,tälläinen sattumus tapahtuu.me tienataan tällä,monikulttuuri on rikkaus ja voimavara.imaami kataisen sanoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.