Nyt kannattaa hakea diesel-autoja Ruotsista

Kuvakaappaus 2018-10-05 14-57-34

Nyt jos koskaan kannattaa ostaa Ruotsista diesel-autoja. Syksyllä 2015 diesel-autojen ns. päästöskandaali puolitti uusien diesel-autojen myyntiä ja hiljattain voimaan tullut ympäristö-bonussysteemi tekee ruotsalaisille kannattamattomaksi ajaa dieselillä verrattuna bensaan.

Näin ollen esimerkiksi 3 000- 4 000 euron perushyvien dieselien hinta on Suomeen ja Viroon verrattuna aivan ylivoimainen. Varsinkin Viroon kannattaa hakea dieseleitä, sillä Virossa ei ole olemassa samanlaista autoverosysteemiä kuten Suomessa. Mutta dieselin hankinta Ruotsista Suomeenkin on kannattavaa.
Muutama esimerkki:
Ford Mondeo 2,0 tdci vm -10, hinta 3 900 euroa.
Volvo V70 2,4 D A vm -06, hinta 3 200 euroa.
Vw Transporter T5 1,9 tdi vm -05, hinta 4 000 euroa.
Vw Passat 2,0 tdi vm -07, hinta 3 490 euroa.
Auton osto maastavientiin Ruotsista on helppoa. Jos pirssin ostaa liikkeestä useimmat liikkeet ovat tottuneet suomalaisiin maastavientiostajiin ja hoitavat asiakkaan puolesta Ruotsin päässä tapahtuvan rekisteristä poiston. Auto toimitetaan satamaan, jossa ostajalle siirtyy vastuu Suomen puolella hoidettaviin toimiin.
Yksityisen kanssa asian voi hoitaa muutamalla tavalla. Auto rekisteröidään maastavientiautoksi, jolloin ostaja palauttaa kilvet konttorille heti ostettaessa tai jälkeenpäin. Kilpien postittamien jälkeenpäin on paras tapa, sillä silloin uusi omistaja voi ajaa auton Suomessa suoraan katsastuskonttorille ilman tullia satamassa. Kannattaa kuitenkin itse ottaa selvää miten homma toimii Suomen tai Viron puolella.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.