Nyt kannattaa hakea diesel-autoja Ruotsista

Kuvakaappaus 2018-10-05 14-57-34

Nyt jos koskaan kannattaa ostaa Ruotsista diesel-autoja. Syksyllä 2015 diesel-autojen ns. päästöskandaali puolitti uusien diesel-autojen myyntiä ja hiljattain voimaan tullut ympäristö-bonussysteemi tekee ruotsalaisille kannattamattomaksi ajaa dieselillä verrattuna bensaan.

Näin ollen esimerkiksi 3 000- 4 000 euron perushyvien dieselien hinta on Suomeen ja Viroon verrattuna aivan ylivoimainen. Varsinkin Viroon kannattaa hakea dieseleitä, sillä Virossa ei ole olemassa samanlaista autoverosysteemiä kuten Suomessa. Mutta dieselin hankinta Ruotsista Suomeenkin on kannattavaa.
Muutama esimerkki:
Ford Mondeo 2,0 tdci vm -10, hinta 3 900 euroa.
Volvo V70 2,4 D A vm -06, hinta 3 200 euroa.
Vw Transporter T5 1,9 tdi vm -05, hinta 4 000 euroa.
Vw Passat 2,0 tdi vm -07, hinta 3 490 euroa.
Auton osto maastavientiin Ruotsista on helppoa. Jos pirssin ostaa liikkeestä useimmat liikkeet ovat tottuneet suomalaisiin maastavientiostajiin ja hoitavat asiakkaan puolesta Ruotsin päässä tapahtuvan rekisteristä poiston. Auto toimitetaan satamaan, jossa ostajalle siirtyy vastuu Suomen puolella hoidettaviin toimiin.
Yksityisen kanssa asian voi hoitaa muutamalla tavalla. Auto rekisteröidään maastavientiautoksi, jolloin ostaja palauttaa kilvet konttorille heti ostettaessa tai jälkeenpäin. Kilpien postittamien jälkeenpäin on paras tapa, sillä silloin uusi omistaja voi ajaa auton Suomessa suoraan katsastuskonttorille ilman tullia satamassa. Kannattaa kuitenkin itse ottaa selvää miten homma toimii Suomen tai Viron puolella.
 

, ,
Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl

Mitenkähän noiden paloturvallisuuden laita on?
Ettei vaan roihahda heti kotipihassa.

Pilkkahintaan kerranpalaneita

Savuvauriokaan ei ylettömästi haittaa, kun ruuvaa sivuikkunaa auki.

Pena

Noista järkevin vaihtoehto on tuo Volvo V70. VW ja ford paskeista kannattaa pysyä kaukana. Tosin ei tuollainen Volvo 850 tai V70 mk1 TDI Suomessakaan paljoa maksa ja on todella kestävä auto.

Pera Pukama

Älkää perkele antako niille svedupelleille penniäkään. Lähettävät takakontissa tumman jättiläislapsen puukkohippasille -kuten Turun esimerkki kertoo..

Harkintaa

Kannattaa ottaa huomioon myös että osa liikkeistä ei myy suomalaisille. Koska myyjä joutuu antamaan takuun vuodeksi ajoneuvolle niin joku on vissiina aikoinaan korjauttanut autonsa suomalaisessa merkkiliikkeessä ja kuten tiedettyä, sehän maksaa. Siksi ei kannata yllättyä jos sanotaan että suomalaisille ei myydä.
Nuo Paavon mainitsemat hinnat tuntuvat hiukan korkeilta jos niitä vertaa esim.:
https://www.autouncle.se/se/begagnade-bilar/Volvo/V70
Kannattaa myös muistaa se että 2016 oli se vuosi jonka autoilla saa ajaa ”nyt voimassaolevalla” lailla ikuisesti. Eli, autoa ostaessa kannattaa ymmärtää että nuo autot tullaan kieltämään Suomessakin. Ehkä jo lyhyen ajan kuluessa jos Berneri pääsee toteuttamaan mielivaltaansa.
Ja pitää ymmärtää myös se että kyseessähän ei ole maailman pelastaminen tai saasteiden vähentäminen. Kyse on yksinomaan siitä että noiden dieseleiden polttoaine tarvitaan lentoliikenteeseen. Eli, ihmiset euroopassakin reissaavat niin paljon että kerosiinista on pulaa. Eli, diesel-gateen ovat syyllisiä ne jotka lentävät kerran tai useammin vuodessa. Jos lentää joka kolmas vuosi niin silloin mentäisiin vanhoilla laeilla. Lenteletkö Sinä??

Anonymous

suomessa nyt ei kannata ajaa milläkään autolla.

Pena

Helppohan se on Helsinkiläisen vihreän huudella. Maaseudulla et pääse mihinkään ilman autoa paitsi ehkä traktorilla, jos matka ei ole pitkä. Ei täällä ole hienoa metroa, raitiovaunuja tai muitakaan joukkoliikennevälineitä pahemmin.

fatwantarkistaja

Ei se silti kannata, autonpito.