"Lainaa uppsalalainen", uusi integraatioprojekti menestyy

winter-424153_960_720.jpg

Uppsalassa on jatkunut parisen vuotta mielenkiintoinen integraatioprojekti nimeltään ”Lainaa uppsalalainen”. Uusruotsalainen voi toisin sanoen lainata kirjastosta ihan oman uppsalalaisen kuten vaikkapa kirjan.

Projekti on saanut suurta suosiota niin uppsalalaisten kuin uusruotsalaistenkin keskuudessa. Muuan Abdulatif, joka tuli kolmisen vuotta sitten Syyriasta Ruotsiin kertoo UNT:lle, että on oppinut paljon ruotsalaisesta kulttuurista kuin jos ei olisi saanut lainata uppsalalaista. Abdulatifilla on ihan oma favorituppsalalainen Malin, jota on lainattu yli 20 kertaa.
Abdulatif kertoo ymmärtäneensä, että päästäkseen eteenpäin hänen on opittava ruotsia ja maan kulttuuria. Malinin kanssa ollaankin käyty pitkiä keskusteluja kulttuurista ja esimerkiksi talveen liittyvistä asioista.
– Olemme Malinin kanssa kahvitelleet ja keskustelleet, käyneet kuntosalilla ja läpi kouluopintoja. Niin ikään olemme käyneet läpi mikä ero on slalomilla ja murtomaahiihdolla.
Malinin lainaaminen onkin mennyt sen verran pitkälle, että lainaaja ja lainattava aikovat tulevana talvena mennä slalommäkeen, yhdessä.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.