"Lainaa uppsalalainen", uusi integraatioprojekti menestyy

winter-424153_960_720.jpg

Uppsalassa on jatkunut parisen vuotta mielenkiintoinen integraatioprojekti nimeltään “Lainaa uppsalalainen”. Uusruotsalainen voi toisin sanoen lainata kirjastosta ihan oman uppsalalaisen kuten vaikkapa kirjan.

Projekti on saanut suurta suosiota niin uppsalalaisten kuin uusruotsalaistenkin keskuudessa. Muuan Abdulatif, joka tuli kolmisen vuotta sitten Syyriasta Ruotsiin kertoo UNT:lle, että on oppinut paljon ruotsalaisesta kulttuurista kuin jos ei olisi saanut lainata uppsalalaista. Abdulatifilla on ihan oma favorituppsalalainen Malin, jota on lainattu yli 20 kertaa.
Abdulatif kertoo ymmärtäneensä, että päästäkseen eteenpäin hänen on opittava ruotsia ja maan kulttuuria. Malinin kanssa ollaankin käyty pitkiä keskusteluja kulttuurista ja esimerkiksi talveen liittyvistä asioista.
– Olemme Malinin kanssa kahvitelleet ja keskustelleet, käyneet kuntosalilla ja läpi kouluopintoja. Niin ikään olemme käyneet läpi mikä ero on slalomilla ja murtomaahiihdolla.
Malinin lainaaminen onkin mennyt sen verran pitkälle, että lainaaja ja lainattava aikovat tulevana talvena mennä slalommäkeen, yhdessä.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Terhomatti Hämeenkorpi

Mitä lie Malin lainaillut niin ahkerasti…? Varopa, Malin, kaulaasi jatkossa!!!

Nestori Lundahl

Luulenpa että vanhempien naisten kirjastossa käynti on kovasti lisääntynyt Uppsalassa, mutta kirjojen lainaaminen ei.

tira

Integraatiotapa hyvinkin. Itse kutsuisin tuota parittamiseksi.

Jukka makkonen

mikä on laina aika .

acc

Lapsukaiset voivat luulla, että saa lainata naisia omaan käyttöönsä lievittämään seksuaalista hätätilaa.

Ilmari

Eikö siitä sitten olekaan kysymys?

kanander

Vapaaehtoiseen orjuuteen alistunut naishöntti. Toivottavasti…tai ei oikeastaan muuta kuin liukkaita kelejä.

Pena

Järjettömyydet sen kuin jatkuvat Ruotsissa.

Anonymous

Malin, yölainassa.

tira

Kun afrikkalaiset myivät arabeille ja valkoisille omia kansalaisiaan orjiksi, heistä maksettiin. Nyt kirjastosta voi napata oman valkoisen kotiorjan ihan tuosta vaan ilmaiseksi. Vaikkapa opettamaan slalomin ja murtsikan eroja. Ja kyllä, jopa kolmessa vuodessa voi oppia mikä on talvi. Ja tulla ohjatuksi kuntosalille bodypumppaukseen. Ja ehdottomasti, kieltä pitää oppia mutta kun nyt vaan ei hotsita.
En tiedä, paljonko Ruotsi syytää rahaa tuohon ns. kotouttamiseen, mutta jos siellä kotouttamislaumassa on muutamakin täysjärkinen niin kyllä nämä kirjastotädit vetävät heidän aikaansaannoksensa alta kölin tällaisilla täysin järjettömillä systeemeillä. Toisaalta, Uppsalahan on yliopistokaupunki mikä ainakin Suomessa tarkoittaa sitä että täysin yhteiskunnan tuella olevat opiskelijat vaativat muita maksamaan paitsi heidän elantonsa, myös kaikkien etnistenkin. Tajuamatta että kun rahat on loppu, se ilmaisraha loppuu juuri sinulta, ei siltä Abdilta. Mutta eihän se Abdi toisaalta kilpailekaan sinun kanssasi samoilla hum.kand.-työmarkkinoilla.

Kiihtyvä kilpa kaikkialla

Näinhän sitä voisi luulla, ettei korkeakoulutetuilla ole mitään etnisen eksoottisia kilpakumppaneita työmarkkinoilla. Kyllä heitä vaan kuitenkin on; turvassa ovat vain alat, joissa vaaditaan erinomaista suomen kielen osaamista – niin kauan kuin tämä vaatimus sattuu olemaan vielä voimassa…
Esim. teknisiä aloja kansoitetaan Suomenkin yliopistoissa ihan toiselta puolelta maapalloa. Onneksi taisi tulla voimaan EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville lukukausimaksut. Aiemmin kaikki meni kokonaan suomalaisten veronmaksajien piikkiin.
Nyt tosin joillekin tulijoille anotaan yliopiston puolesta valmiiksi stipendi, jottei heidän tarvitsisi maksaa itse enempää kuin ennenkään….
Nämä huippuosaajiksi ja mahtavaksi aivotuonniksi kehutut opiskelijat osittain onnistuvat syrjäyttämän jokusen paikallisen työelämään siirryttäessä mutta useimmat eivät työllisty Suomeen vaan lähtömaahansa tai muualle ulkomaille.

Hei me laintaan

Abdulatif vie lainaamisen pian uudelle tasolle. Lainaa kadulla kulkevia naisia ja yrittää lainuuttaa omaa mulkkuaan vaikka väkivalloin, noin niin kuin vastalainaksi. Poliislle selittää, mutta kun luulin..ja saa nuhteet, sormen heristystä ja opastusta.

Jaakko Paasimäki

Porissa tuo lainaaminen on päättynyt traagisesti kahteenkin otteeseen, toisessa poltettiin elävältä, toisessa poltettiin vasta kun kaula oli nirhitty poikki…