Helsingissä ja Vantaalla autopaloja

Kuvakaappaus 2018-10-08 11-52-45.png

Pääkaupunkiseudulla on taas palanut autoja. Viime yön aikana poltettiin Helsingissä Tattarisuolla yksi auto Suurmetsäntiellä ja Vantaan Hakunilassa kaksi autoa.

Tiedätkö jotain viime yön paloista tai olet saanut kuvia? Lähetä: pt-media@mail.com.
Sunnuntaiyönä paloi Espoossa Matinkylässä viisi autoa ja lähistöllä kuorma-auto. Poliisi kertoo tutkivansa kaikkia paloja tuhopolttoina.
Tässä vaiheessa ei ehkä kannata verrata suoraan tapahtumia Ruotsin tapahtumiin. Vaikka Matinkylän paloilla oli samantapaisia syttymissyitä kuin useimmilla Ruotsin paloilla niin silti jokin tekotavoissa ei suoraan viittaaa samanlaisiin motiiveihin.
Niin ikään viimeöiset palot ovat nekin hieman erilaisia varsinkin alueellisesti. Ruotsin palot rajautuvat aina hyvin pienille alueille ongelmalähiöiden ympärille kun taas Matinkylää ei voi sanoa mitenkään erikoisen ongelmaiseksi.
Valtamedioissa ollaan tänään vertailtu paloja Ruotsin paloihin ja Ruotsissa niiden syyn kerrotaan olevan “yhteiskunnallinen”. Ei kannata uskoa suin päin tällaisia “yhteiskunnallisia” selityksiä, sillä useimmat kommentoijat eivät yksinkertaisesti tiedä mistä on kysymys.
Kun ja jos poliisi saa tekijän näistä paloista kiinni voimme aloittaa sen jälkeen arvailun motiiveista. Jokin viittaisi kuitenkin äärivasemmistolaiseen suuntaan.