Helsingissä ja Vantaalla autopaloja

Kuvakaappaus 2018-10-08 11-52-45.png

Pääkaupunkiseudulla on taas palanut autoja. Viime yön aikana poltettiin Helsingissä Tattarisuolla yksi auto Suurmetsäntiellä ja Vantaan Hakunilassa kaksi autoa.

Tiedätkö jotain viime yön paloista tai olet saanut kuvia? Lähetä: pt-media@mail.com.
Sunnuntaiyönä paloi Espoossa Matinkylässä viisi autoa ja lähistöllä kuorma-auto. Poliisi kertoo tutkivansa kaikkia paloja tuhopolttoina.
Tässä vaiheessa ei ehkä kannata verrata suoraan tapahtumia Ruotsin tapahtumiin. Vaikka Matinkylän paloilla oli samantapaisia syttymissyitä kuin useimmilla Ruotsin paloilla niin silti jokin tekotavoissa ei suoraan viittaaa samanlaisiin motiiveihin.
Niin ikään viimeöiset palot ovat nekin hieman erilaisia varsinkin alueellisesti. Ruotsin palot rajautuvat aina hyvin pienille alueille ongelmalähiöiden ympärille kun taas Matinkylää ei voi sanoa mitenkään erikoisen ongelmaiseksi.
Valtamedioissa ollaan tänään vertailtu paloja Ruotsin paloihin ja Ruotsissa niiden syyn kerrotaan olevan ”yhteiskunnallinen”. Ei kannata uskoa suin päin tällaisia ”yhteiskunnallisia” selityksiä, sillä useimmat kommentoijat eivät yksinkertaisesti tiedä mistä on kysymys.
Kun ja jos poliisi saa tekijän näistä paloista kiinni voimme aloittaa sen jälkeen arvailun motiiveista. Jokin viittaisi kuitenkin äärivasemmistolaiseen suuntaan.

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pertti Grandell
Pertti Grandell
8.10.2018 12:19

non niin..tulihan se sieltä, viittaa ääri vasemmistoon…aina parutaan nasseista ja rasisteista, mutta eivät he polttele kenenkään autoja tai omaisuutta…..koskahan politiikkojen silmät aukenevat.kielletään pohjoismainen kansan liike mutta kommarit saa polttaa ja rikkoa yhteiskuntaa, eli kielletään kaikki sosialismiin kuuluva sitten myös….niinkuin tasapuolisuuden nimissä.

Toivotaan syyllisten löytymistä
Toivotaan syyllisten löytymistä
8.10.2018 12:36

Niin, äärivasemmistohan on aina ymmärtämässä autojen tuhopolttajia ja kuvittelemassa, että ongelma poistuisi, jos ”köyhät” saisivat enemmän tukirahoja yhteiskunnalta. Ehkä he itse tosiaankin syvästi uskovat näin ja puhuvat omista tuntemuksistaan käsin.
Sehän kylläkin on äärivasemmistolaisilla pelkkää kuvitelmaa, että kaikki lopettaisivat ilkityöt ja yhteiskuntarauhan häirinnän rikastuessaan. Sitä ei lopeteta, jos sille on ideologiset syyt. Ideologiset syyt löytyvät tietysti jihadisteilta, mutta kyllä ne näyttävät ja tuntuvat löytyvän myös äärivasemmistolta. Saksassa on jopa virallinen lehdistö jo paljastanut useita äärivasemmiston aiheuttamia mellakoita ja väkivaltaisuuksia. Minusta se huono käytös täytyy kuulua heidän ideologiaansa eikä köyhyyteen, sillä hyvin monet köyhät käyttäytyvät hyvin eivätkä koskaan lähtisi tuhopolttoihin tai mellakoihin mukaan.

Särmääjä
Särmääjä
8.10.2018 16:25

Matinkylä ja Hakunila ainakin on suomalaisessa mittakaavassa kasvavia ongelmalähiöitä. Matinkylässä tilastoidaan olevan 21% vieraskielisiä ja Hakunilassa 33%. Kun nuorisosta melkein 2/3 alkaa noilla alueilla oleen kohta taustasia niin ei bussipysäkin laseja potki tai roskakatoksia ja autoja polteta enää kotimaisin voimin.

TUTKIMUS
TUTKIMUS
8.10.2018 16:26

Tekijöistä ei tiedetä mitään, mutta kaupunginosissa on jotakin yhteistä. Matinmetsässä vieraskielisten osuus on 23,09%. Tähän päälle keskus ja Matinlahti niin kompleksi käsittää n. 2500 vieraskielistä. Niiitykumpu sijaitsee kivenheiton päässä Matinkylän keskuksesta. Hakunilassa vieraskielisiä peräti 29,23% (3289 henkeä). Tattarisuon viereisessä Jakomäessä 28,01% (1480 henkeä). Luvut haettu täältä: https://palvelukartta.hel.fi/?heatmap_layer=language_other&statistics_layer=current.language_other
Alle 40-vuotiaiden keskuudessa osuudet voi olettaa huomattavasti suuremmiksi. Ruotsissa olisivat ihan tavallisia lähiöitä, mutta siellä alle 10 auton palot eivät ylitäkään valtakunnallista uutiskynnystä.

TUTKIMUS
TUTKIMUS
8.10.2018 16:38
Vastaa...  TUTKIMUS

Tiistilä unohtui, joten Matinkylän kompleksissa on n. 3600 vieraskielistä.

mike lake
mike lake
8.10.2018 17:23

Näitä kun lukee,niin vitutuskäyrä on aivan tapissa.
Jos omalle kohalle sattuu ja tekiän saan kiinni,niin hetken saatan olla paikassa jossa ei itse tarvitse ovia sulkea.

Pena
Pena
9.10.2018 00:13

Helsingissä on hyvin toimiva joukkoliikenne, ei ne autopalot siellä haittaa. Onneksi en asu siellä päinkään.

huugo
huugo
9.10.2018 06:08

Kyllä se siitä lähtee, näinhän tätä ”trendiä” täällä jo aikaa sitten pähkäiltiin.

Anonymous
Anonymous
9.10.2018 10:18

Tällä tavalla vieraskielisiä sano kiitos Suomi .

Anonymous
Anonymous
9.10.2018 11:51

minkä ihmeen takia annetaan lähiöiden matumäärän kasvaa niin suureksi,luulisi että kantiksia rupee vituttaan touhu ja älämölö ja antaa niin sanotusti tu….näille loisile.