Kuinka afgaanijänisten jutusta nousi todellinen seikkailutarina

hamburg-3021820_960_720

Joitakin juttuja tutkiessa niiden taustoilta paljastuu todellisia seikkailukertomuksia, joista muodostuu mielenkiintoisia tarinoita. Kuten vaikkapa 26-vuotiaan afgaanilapsukaisen Ali Saleh Alin tapauksesta, josta muodostui todellinen jännitysnäytelmä sivujuonteineen.

Viime elokuun alkupäivinä havaitsi Göteborgin sataman vartija, että satamaa ympäröivän aidan kupeessa notkui neljä yksintullutta lapsukaista. Vartija soitti poliisin ja kvartetti toimitettiin matkoihinsa. Kunnes muutaman päivän päästä sama kvartetti tavattiin nyt satama-alueelta. Valvontakameroiden avulla huomattiin miten nelikko oli kiivennyt satama-aidan yli satama-alueelle.
Nelikko otettiin kiinni ja vangittiin. Heidän epäiltiin yrittävän jäniksinä johonkin ulkomaille lähtevään laivaan. Göteborgin satamassa kerrotaan tällaista tapahtuvan aika yleisesti. Varsinkin Britanniaan suuntautuneihin laivoihin on tunkua jäniksistä. Kvartetti ilmoitti kuitenkin halunneensa Kanadaan.

Kuvakaappaus 2018-10-08 15-14-09
Ali Saleh Ali, 26-vuotias lapsi.
Kvartetista kenelläkään ei ollut oleskelulupaa Ruotsissa, eikä tietenkään minkäänlaisia papereitakaan. Kun poliisi alkoi tutkia miesten taustoja niin DNA-testin perusteella ilmeni, että yksi, 26-vuotias lapsukainen Ali Saleh Ali pystyttiin liittämään Malmössä 26.5.2015 tapahtuneeseen raiskaukseen. Tuolloin teon jälkeen poliisin tutkinta löysi DNA:ta, mutta sille ei tähän päivään mennessä oltu löydetty osumaa. Teko oli siis yli kolme vuotta avoinna.
Alin tausta on mielenkiintoinen. Hän tuli yksin Ruotsiin 2011, sai kielteisen päätöksen 2012 ja painui sen jälkeen maan alle. Hän ilmaantui seuraavan kerran Ruotsin kirjoihin ja kansiin viiden vuoden päästä kun 27.1.2017 laitettiin uutta turvapaikkahakemusta sisään. Tästä hakemuksesta ei ole vielä tullut päätöstä. Ali on luku- ja kirjoitustaidoton, ei osaa ruotsia ja on ennen ensimmäistä Ruotsin reissua asunut Iranissa.
Raiskauksesta Ali tuomittiin 4 vuoden 10 kuukauden vankeuteen. Mukana oli myös pahoinpitely, laiton uhkaus yms.
Kuvakaappaus 2018-10-08 15-14-36
Abdul Khan alias Abdul Hussain Hussaini, ikää 18-26 vuotta.
Myös toisella jäniksellä on mielenkiintoinen historia. Abdul Khan-niminen nuorukainen oli niin ikään yksintullut afgaanilapsi ja ikää oli nyt tekohetkellä 18-vuotta. Hän sai elatusta yksintulleena lapsena. Abdul asui Malmössä ja kävi toisen asteen koulua Sorgenfrin koulussa. Opiskeli siis 16-20-vuotiaiden nuorukaisten luokalla. Abdul ilmaantui Ruotsiin 2015 invaasiosyksynä ja on nyt hakenut oleskelulupaa ”koululain” perusteella.
Mutta kas, kun asiaa tutkittiin tarkemmin niin ilmeni, että Abdul  Khanilta löytyi toinenkin nimi, ja ikä. Lapsukainen oli nimeltään myös Abdul Hussain Hussaini ja ikää 26-vuotta. Abdul oli nimittäin tuomittu tällä nimellä ja iällä Norjassa vuonna 2013 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 10 kuukauden vankeuteen. Norjan maahanmuuttovirastokaan ei ollut pystynyt vahvistamaan Abdulin ikää eikä henkilöllisyyttä.
Niin ikään kolmas jänis Ali Sibtain Oruzganilta huomattiin tulpaidentiteetti. Koskaan ei oikeastaan päästy perille miehen henkilöllisyydestä ja iästä. Hän kertoi kuulusteluissa vähän sitä sun tätä.
Nelikko tuomittiin elokuun lopulla 2 kuukauden vankeuteen luvattomasta oleskelusta suoja-alueella (Obehörigt tillträde till skyddsobjekt, joka tarkoittaa esim suljettuja satama-alueita, lentokenttiä ym). Muiden juttujen osalta Ali sai vajaan viiden vuoden tuomion.
Göteborgs TR B 10922-18 Dom 2018-08-31
 

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Avoimet raajat eiku rajat

Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun lukee näiden rikollisten afgaanien taustoja.
Ruotsinhan pitäisi olla ikionnellinen, kun raiskauksiin syyllistyneet haluavat vaihtaa maisemaa.
Tosin suomalaisen pelkään, ettei kanada vain tarkoita Sovjet Finlandiaa todellisuudessa.

Pertti Grandell

näitä aleja tuli viimevuonna 40 000, kuinka monta ruumista ja raiskausta on suomalaisten kestettävä , ennenkuin hölmölän päättäjät ymmärtää todellisuuden ….

Acc

Tuliko niitä Suomeen vuonna 2017 peräti 40.000? Uskon tuohon lukuun. Valtamediassa en muista nähneeni tätä tietoa.
Hölmölän päättäjät eivät huomaa mitään. Ei vaikka kurkkua oltaisiin viiltämässä auki. Ilmeisesti valta heikentää heidän ymmärrystään. Ovat liian vaativissa tehtävissä.

Pehmeät Jänikset

Jänikset joilla penikset… niin, siinä se sitten olikin.

Sipilä

Olen shokissa. Jag är jätte i chocken.

Pena

Tarina mystisestä kelagold kortista saa juhlapaikanhakij…..ei kun seikkailijat (insinöörit) liikkeelle.

huugo

Näiden lapsukaisten jäljiltä löytyy kymmeniä raiskauksia ja en epäile yhtään vaikka ruumiita. Eurooppan ja nyt 2015 jälkeen jopa Suomeen on muodostunut näitä tuntemattomia hylsyn saaneita hiipailijoita, jotka tekevät silmää räpäyttämättä vaikka murhia henkensä pitimiksi koska ei ole mitään hävittävää. Ja heitä alkaa olla melkoinen populaatio, ovat kuin villisti lisääntyvät rotat.

Anonymous

kyllä suomesta hölmöjä ihmisiä löytyy jotka uskoo näitten tarinoita,oli ne sitten viranomaisia tai suvakkitylleröitä jotka antaa muutakin kun rahaa.