Uppsalan ongelmalähiössä sytytettiin jättimäinen koulupalo

43426694_10156817354042427_2758855277464780800_n
Kuva Utryckning Uppsala.

Uppsalan uusruotsalaiset nuorukaiset ilottelivat viime yönä polttamalla koulunsa maan tasalle. Monen sadan neliön koulurakennus tuhoutui kivijalkaa myöten. Palo oli levitä viereiseen kirkkorakennukseen ja ostoskeskukseen. Kaksi teinityttöä on otettu kiinni epäiltynä teosta.

Palolaitos sai automaattihälytyksen klo 02.42 aikaan Gottsundan ongelmalähiön koulukompleksiin. Palo oli tuolloin jo levinnyt laajalle. Rakennuskompleksissa on kolme suurta siipeä, joista kaksi on palanut maan tasalle. Loppuosatkin ovat purkukunnossa savu- ja vesivahinkojen takia.

Palo oli sen verran laaja ja voimakas, että läheinen kirkkorakennus oli vaarassa syttyä myös tuleen kuten viereinen Gottsundan ostoskeskus. Nämä saatiin kuitenkin rajattua palon ulkopuolelle. Paikalla oli vielä aamutuimaan kaikki Uppsalan yksiköt sekä jonkun verran apujoukkoja naapurikunnista. Henkilövahinkoja ei tiedetä tapahtuneen.

Palosssa oli suurpalon ainekset. Jos palolaitoksen saapuminen olisi viipynyt vielä muutamia minuutteja olisi kirkko ja ostoskeskuskin palanut maan tasalle.

Koulu on jättimäinen kompleksi, jossa opiskelee 400 oppilasta. Heille kaikille on nyt tarjolla syyslomaa, kunnes Uppsalassa keksitään miten opetustoimi jatkossa aiotaan hoitaa.

Kuvakaappaus 2018-10-08 12-28-36

Poliisi otti paikanpäältä kiinni kaksi teini-ikäistä tyttöä, jotka olivat katsomassa paloa. Poliisi ei kerro tiedotteessaan miksi epäilys osui juuri kyseisiin tyttöihin, mutta kertoo, että heitä kuullaan tuhotyöstä.

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Uppsalan ongelmalähiössä sytytettiin jättimäinen koulupalo

 1. Kalliiksi tulee. Olivatpa sytyttäjien motiivit mitä tahansa.

  Tällainen polttelu näyttää leviävän sopivassa porukassa niin sanotusti kulovalkean lailla.

  Ennemmin tai myöhemmin joku saa suurpalon aikaan, jossa tuleekin sitten ruumiita.

  44
  1. Tyttöjä kuullaan silminnäkijöinä, poliisit tietävät että jos muslimeilta kysytään niin kukaan ei ole nähnyt mitään.

 2. Tuholaiset saavat vain tuhoa aikaan, vika on pääkopassa. Ei se auta vaikka työnnettäisiin koko maan BNP/BKT ghettoalueelle.

  40
 3. Eipä löytynyt Ylenannon sivuilta uutista tästäkään aiheesta. Ilmastonmuutosuskontoa ja muuta vihervasurijäkätystä löytyy kyllä sivukaupalla, kuten joka ikisenä päivänä.

  39
  1. Palosta aiheutui merkittäviä päästöjä, mutta YLEä ei ilmaston saastuttaminen kiinnosta.

 4. Gottsundaan on vaadittu jo pitkään kunnon moskeijaa, nyt tonttimaata vapautui keskeiseltä paikalta. Ruotsi on meidän.

  31
  1. Kyllä muhametile pitää rakentaa moskeija valmiiksi,ei se pelkällä tonttimaalla ole asia selvä.

  2. Moskeijoita koulujen sijaan vaan islamilaiseen tapaan. Kyllähän sitä lukemaan oppii Koraanin vihajakeita tankatessa jopa paremmin kuin vääräuskoisen tantan opetuksessa.

 5. Kouluun ei tarvitse mennä nolostumaan ja tuntemaan itseään alempiarvoiseksi, koska ei osaa mitään eikä opi mitään, jos koulua ei enää ole! Simppelin ihmisen simppeliä logiikkaa. Ihanan helppoa kun sen osaa.

  23
 6. Panokset kovenee, nyt palaa myös koulut autojen lisäksi. Saa palomiehet urakoida kunnolla.

  12
  1. Onhan tuolla polteltu kouluja ainakin parikymmentä vuotta mutta jotenkin ilmiötä on saatu hillittyä mm. kehittämällä vaikeammin sytytettäviä rakenteita ja lisäämällä sosiaalilässytystä.

   1. Palaahan se gävlen olkipukki myös lähes joka vuosi. Jotenkin on tälle vuodelle sellainen tunne, että se palaa taas.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.