Uppsalan ongelmalähiössä sytytettiin jättimäinen koulupalo

43426694_10156817354042427_2758855277464780800_n
Kuva Utryckning Uppsala.

Uppsalan uusruotsalaiset nuorukaiset ilottelivat viime yönä polttamalla koulunsa maan tasalle. Monen sadan neliön koulurakennus tuhoutui kivijalkaa myöten. Palo oli levitä viereiseen kirkkorakennukseen ja ostoskeskukseen. Kaksi teinityttöä on otettu kiinni epäiltynä teosta.

Palolaitos sai automaattihälytyksen klo 02.42 aikaan Gottsundan ongelmalähiön koulukompleksiin. Palo oli tuolloin jo levinnyt laajalle. Rakennuskompleksissa on kolme suurta siipeä, joista kaksi on palanut maan tasalle. Loppuosatkin ovat purkukunnossa savu- ja vesivahinkojen takia.
Palo oli sen verran laaja ja voimakas, että läheinen kirkkorakennus oli vaarassa syttyä myös tuleen kuten viereinen Gottsundan ostoskeskus. Nämä saatiin kuitenkin rajattua palon ulkopuolelle. Paikalla oli vielä aamutuimaan kaikki Uppsalan yksiköt sekä jonkun verran apujoukkoja naapurikunnista. Henkilövahinkoja ei tiedetä tapahtuneen.
Palosssa oli suurpalon ainekset. Jos palolaitoksen saapuminen olisi viipynyt vielä muutamia minuutteja olisi kirkko ja ostoskeskuskin palanut maan tasalle.
Koulu on jättimäinen kompleksi, jossa opiskelee 400 oppilasta. Heille kaikille on nyt tarjolla syyslomaa, kunnes Uppsalassa keksitään miten opetustoimi jatkossa aiotaan hoitaa.
Kuvakaappaus 2018-10-08 12-28-36
Poliisi otti paikanpäältä kiinni kaksi teini-ikäistä tyttöä, jotka olivat katsomassa paloa. Poliisi ei kerro tiedotteessaan miksi epäilys osui juuri kyseisiin tyttöihin, mutta kertoo, että heitä kuullaan tuhotyöstä.