Osta sähköpolkupyörä ja pelasta maailma ilmastokatastrofilta!

15_12_2017-plastic-waste-pic

Päivän puheenaihe on ollut ilmastonmuutos ja se, miten Pohjoismaissa voidaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen. Cityvihreiden viimesin slogani on ollut se, että me rikkaat maat voimme mennä kulutuksessa alaspäin.

Niin kauan kun näperellään sähköpolkupyörien ja Citymarketin muovikassien kanssa ei päästä ikinä yhtään mihinkään järkevään lopputulokseen, sillä väestöräjähdys kolmansissa maissa on se suurin ongelma.
Verrataanpa konkreettisesti väkimäärää. Ensimmäisessä kuvassa Suomen väkimäärä. Väestö siis noin 5,6 miljoonaa. Kun tuohon rinnalle laitetaan pari samanlaista, päästän Suomen ja Ruotsin väkimäärään, ja vielä kaksi lisää niin ollaan Pohjoismaiden väkimäärässä.
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-29-03
Kun taas Kiinan, Intian, Afrikan ja Keski-Aasian väkimäärän tulos näyttää tältä.
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Miltä näyttää? Suomen väkimäärä on aika pieni verrattuna kehitysmaihin. Niihin maihin, joista sitä oikeaa saastetta tupruaa taivaalle ja muovia virtaa mereen. Sitäpaitsi tässä ei ole vielä edes kaikki vaan lista jatkuu.
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Kuvakaappaus 2018-10-08 23-37-50
Joten miltä näyttää? Tuntuuko siltä, että suomalaisille tai ylipäätään pohjoismaalaisille keksityt erilaiset ympäristöverot voisivat millään tavalla vaikuttaa yhtään mihinkään? Sitäpaitsi en jaksanut laskea ylläoleviin lukuihin mukaan edes Lähi-itää, Filippiinejä yms.
Erilaiset ympäristömaksut ovat toisin sanoen vain ja ainoastaan tavallisten pohjoisen ihmisten elämän vaikeuttamista kun suurin paino ympäristönsuojelussa pitäisi olla väestökatastrofin hoitamisessa. En tarkoita, että tässä pitäisi atommipommeja  alkaa lataamaan toisten niskoihin. Mutta verrattuna väestömäärää kehittyneiden ja kehitysmaiden välillä niin eikö ole hieman kohtuutonta maksattaa pohjoisen ihmisillä ns. ilmastonmuutosta. Tai pikemminkin rahastaa ilmastonmuutoskuvitelmalla.
Toisin sanoen: On aivan yhdentekevää mitä Pohjoismaissa näperellään ilmastonmuutoksen parantamiseksi. Kun jos nyt Pohjoismaissa saataisiin päästöjä pudotettua murto-osan niin samassa ajassa kolmansiin maihin syntyy miljoona uutta ihmistä, jotka lisäävät saastetta tuon täällä alennetun määrän verran tuhatkertaisesti.
Alla satunaisia kuvia eri kehitysmaiden joista. Vertaa mielessäsi näitä suuria virtoja pohjoismaisiin jokiin. Tuntuuko siltä, että Oulujokea, Luleånjokea tai Kokemäenjokea pitkin virtaa samanlainen määrä muovia mereen?
 
 
Vielä muutama:
 
 
Loppuun vielä minuutin pätkä miltä se todellinen katastrofi-ilma näyttää. Pohjoisen suurkaupunkien huonojakaan ilmoja ei voi ikinä verrata Intian ja muiden väestöräjähdysmaiden ilman saasteisiin.

 
Joten, jos meinataaan vaikuttaa ilmastonmuutokseen on yritettävä vaikuttaa väestöräjähdykseen. Paitsi, että sekin on turhaa. Kaikki toivo saada maapallon väkimäärää pienenemään on menetetty. Vain luonnonkatastrofi, joka tappaa miljardeja ihmisiä yhdellä kertaa, on ihmiskunnan toivo.
 

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Liian vähän
Liian vähän
9.10.2018 01:14

Eihän ihmisiä mitenkään VOI olla liikaa koska meillekin haalitaan kynsin ja hampain lisää porukkaa ja jos he haluavat palata takaisin kotimaahansa nousee joku lentokoneessa protestoimaan maastapoistumista vastaan.

Silakka
Silakka
9.10.2018 01:23

Tottahan haastat mutta älä silti unohda esim. Itämereä joka on todella huonossa kunnossa jamassa.

# # #
# # #
9.10.2018 07:12
Vastaa...  Silakka

Mutta aina syntyy tilaa kun ei käytä rexonaa eli muslimeja ja muita somppuja sinne mahtuu toistaiseksi paljon paljon

Valtsu
Valtsu
9.10.2018 10:26
Vastaa...  Silakka

Olen samaa mieltä. Jos lähdetään miettimään, miksi juuri meidän ei tarvitse tehdä mitään, olemme äkkiä tilanteessa, ettei kukaan taas kerran tee mitään: kehitysmaissa voidaan sanoa, että ne siellä länsimaissa käyttävät paljon enemmän naamaa kohti – mikä pitää paikkansa – ja me voimme sitten vedota väestönkasvuun ja kehitysmaiden täyteen välinpitämättömyyteen luonnon suhteen – mikä niin ikään pitää paikkansa. Luonnon saastuminen on ihmiskunnan kysymys, eikä keskustelua ole mitään syytä käydä ’ne siellä tekee sitä ja tuota’-tasolla.
Eikä meillä oikeasti ole ihan hirveästi varaa henkseleitä paukutella: mainittu Kokemäenjoki oli muutama vuosikymmen Outokummun tehtaan jäljiltä sellaisessa kunnossa, että jäi nahkiaiset syömättä. Samoin vaikka turvetuotannolla on tuhottu vesistöjä laajalti – siitäkin kannattaa välittää, vaikka juuri oma mökkijärvi ei olisi yksi saatanan limalampi.
Mutta asiaa voi lähestyä niinkin, että jos sen paskan suoltamista pystyy rajoittamaan monesti aika pienilläkin teoilla, niin ei sitä kannata jättää sen takia tekemättä, että vihreät aiheuttaa parhaimmillaankin syvää myötähäpeää. Ja vaikka todellinen kysymys on kehitysmaiden väestönkasvu, niin äitikin jo opetti, että ei roskata.

Paras ratkaisu
Paras ratkaisu
9.10.2018 15:39

Pidetään Itämerestä huolta ja rakennetaan samalla kunnon kalustoa heinäsirkkoja vastaan.

Se johto...
Se johto...
9.10.2018 15:45

Ei tänne kukaan tule jos eivät päättäjämme päätä päästää. Luultavasti päästävät. Mikä siis on paras ratkaisu heinäsirkkavaelluksen estämiseksi? = vaihtaa päättäjät sellaisiksi jotka eivät avaa ovia ja ikkunoita eivätkä perseitään ja lompakoita.

Minä
Minä
9.10.2018 16:23

Pitäisikö luoda geenimuunneltu hyttynen, joka levittää raskaaksi tulemisen ehkäisyä?

Anonyymi
Anonyymi
9.10.2018 16:57

Se on tosi, että suhteellisuudentaju on ihmisiltä kateissa. Ei ymmärretä, että maapallon väestöä on tällä hetkellä yli seitsemän miljardia eli siis 7000 miljoonaa ja suomalaisia tästä noin 0,7 PROMILLEA! Silti poliitikot haluavat ilmastonmuutoksen hillinnän esitaistelijoiksi ja kurittavat väkeä kohta taas uusilla hinnankorotuksilla energiassa ja sitä kautta asumisessa sekä kaikessa tavarassa ja hyödykkeissä jotka pyörillä kulkevat.
Eiköhän olisi viisainta odottaa ensin, että muut maat pääsevät edes suomalaisten kanssa samalle lähtöviivalle ja sitten mietitä uudestaan. Ja niin läheltä kuin Saksasta löytyy surkuhupaisa esimerkki; Japanin tsunamin takia luovutaan kohta kokonaan ydinvoimasta ja maahan rakennetaan lisää ruskohiilivoimaloita; eräänkin sellaisen takia ollaan parasta aikaa hävittämässä kokonaista kylää. Meillä Pihtiputaan mummokin joutuu kohta syömään pelkää kaninrehua ja ajamaan polkupyörällä talvipakkasessa lähimpään kauppaan kymmenen kilometrin päähän ja istumaan kylmässä kämpässä karvalakki korvilla, kun kohta kielletään puun pienpolttokin. Mutta mitäpä emme uhraisi ilmastonmuutoksen hillinnän alttarille, jos maailma pelastuu!
Jo kymmenen vuotta sitten sanottiin, että katastorfiin on aikaa kymmenen vuotta. Uskovaisilla on tapana siireellä maalitolppia, kun katastofia ei tullutkaan. Missähän lienee se seuraava etappi?

Anonyymi
Anonyymi
9.10.2018 16:40
Vastaa...  Silakka

Ja Itämeren tilaan ovat syynä ainoastaan suomalaiset maajussit. Mitään merkitystä ei tietenkään ole esimerkiksi sillä, että viisimiljoonainen Pietari valutti kaikki jätevetensä Itämereen ei vielä kovinkaan kauan sitten. Kesällä saatiin lukea mielenkiintoinen juttu sinileväkukinnoista, jotka olivat saaneet meren muuttumaan paksuksi hernerokaksi. Hauskinta siinä oli se, että juttu oli 1800-luvun puolelta…

Pena
Pena
10.10.2018 19:42
Vastaa...  Anonyymi

No eihän ne pienet saasteet haittaa, kun pellolla voi ajaa vaikka talonpojan rallia traktoreilla ja itkeä taas kun sato meni ”pilalle”, tänäkin vuonna. Sitten juha sipilän ääliö maksaa kriisitukea maanviljelijöille ja EU maksaa lisäksi hyvät sponsorituet. Sitten ”köyhä” viljelijä voi ostaakin taas uuden traktorin joululahjaksi (uuden hinta 60-120Teur), kun vanha meni jostain syystä ”rikki”. Pitäähän myös uusi puimuri hankkia joka tilalle, hinnat alkaen 200Teur, niittormurskainkin hajosi sopivasta, siihen menee 100Teur. Aika järjetöntä tuollaista konkurssi touhua tekohengittää tukirahalla,

Ville
Ville
8.8.2019 12:54
Vastaa...  Silakka

Entäs se välimeri?

Anonymous
Anonymous
9.8.2019 22:36
Vastaa...  Silakka

Perustele Huonoa Kuntoa ? ? ?

Anonymous
Anonymous
9.10.2018 01:28

Follow the money ei voi osua kovin väärään tässäkään asiassa. Oletteko muuten huomanneet, että niin kutsutut suvaitsevaiset maailman parantajat ovat planeetan epäloogisimmat ihmiset, silmää räpäyttämättä he voivat puhua toisilleen täysin ristiriitaisia asioita ja jättää kaikki todelliset syyt huomiotta.

Lyödäänkö vetoa?
Lyödäänkö vetoa?
9.10.2018 01:31

Kuinkahan kauan Järfällan kuskittomat bussit saavat ajella paukkumatta ja palamatta?
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/jarfalla-testar-sjalvkorande-bussar-forst-i-europa

J
J
9.10.2018 01:53

Sinänsä väkimäärä ei vielä kerro kasvihuonepäästöjen määrästä, mutta jos maa on ylikansoittanut itsensä luonnonvaroihin näihin, niin ei ole sitten varaa valittaa paskasta elintasosta ja ympäristöstä.
Voidaan vaikka leikinomaisesti jakaa jokainen kansankunta kuvitteellisiin 5 miljoonan provinsseihin ja tällöin millään niistä ei voi vaatia toisilta enempää kuin itseltään. Mutta ei se muuta sitä että Intian, Kiinan tai Nigerian suurkaupungissa se mahtuu muutaman neliökilometrin sisään ilman puhdasta luontoa kuten kuvasta näkyy. Kun taas Suomessa on upea määrä puhtaita järviä, jokia, metsiä ja soita. Erityisesti suot olivat tuoreen tutkimuksen mukaan merkittävä hiilinielu. Siksi kaikki kasvihuonepäästöt/asukas -mittarit ovat täysin älyttömiä, kun ne eivät ole sidottu maaplänttien luonnonvaroihin.

Toyota kulkee afrikassa
Toyota kulkee afrikassa
9.10.2018 04:47
Vastaa...  J

Tosin afrikkalaiset ajelevatkin Suomesta viedyillä vanhoilla toyotillakin, vielä monta vuotta ja päästöt sen kuin lisääntyvät. Juha Sipilä ja vihreät (ruskeat), tosin luulevat että ne romutettiin. Sipilä menisi shokkiin kuullessaan totuuden. Tuollahan voi ajaa vaikka miten laholla romulla, kun ei ole pakollista katsastustakaan, kuten Suomessa tai poliisia kilpien lukulaitteineen kyyläämässä.

Kohta pöristävät Afrikasta tänne vanhalla Tojootalla
Kohta pöristävät Afrikasta tänne vanhalla Tojootalla
9.10.2018 16:01

Ruotsissa on paikallislehdissä kymmeniä auto-ostoilmoituksia, ”kunnosta riippumatta, käteinen maksu”. Näin on ollut jo vuosikausia ja ne ovat samat tyypit jotka ostavat. Juuri niitä Afrikkaan raijattavia roppeloita.

Marja E
Marja E
9.10.2018 02:23

Kylla siella Suomessa vedetaan teita nenasta , kun saatte maksaa kaiken maailman verot ( minne ne menee?) muka ilmastonmuutoksesta ! Jumala muuttaa ilmaston……nyt meilla taalla Floridassa on aika lammin, mutta kohta alkaa viilenemaan! Ei taalla ole roskia teilla eika savua ilmassa ! Asuin ennen New Yorkin Valtion keskella lahella Ontario jarvea , ja siellakin oli aivan puhdasta ilmaa eika roskiaa ympari teita……eika tarvinnut ajaa SAHKO-PYORALLA TAI -AUTOLLA !
NE ON NUO GLOBALISTIT JOTKA ”LIRTSII” teita SINISILMIA SILMIIN! ! Meilla oli muutama GLOBAALISTI PRESSA taalla , jotka yrittivat tuoda kaiken tuon pikkuhiljaa tanne , mutta sitten ihmiset HERASIVAT , JA SIIHEN TULI LOPPU! TUO VIIMEINEN
TUMMA KAVERI YRITTI VEROTTAA SADEVEDESTAKIN!!!!!! VOITTEKO KUVITELLA ?
JA NYT MEILLA ON FANTASTINEN PRESIDENTTI TRUMP , JOKA HETI OTTI MEIDAT POIS SIITA PARIISIN ILMASTO -JUTUSTA ! ETTA SILLEEN !!!!!! TEIDAN PITAA OLLA ROHKEITA JA PUHUA NOILLE HALLITUKSEN TYYPEILLE !!!
MINUSTAKIN TULI AMERIKASSA ROHKEA , ja lahdin tanne sukulaisiin ujona suomalais- tyttona , enka tulisi sinne enaa asumaan !!!! Terveisia ja SIUNAUKSIA SINNE ,,,,,MYOS FANTASTISELLE LAURA HUHTASAARELLE …….HAN TIETAA JA ON ROHKEA !!!!!
MARJA E

vituttaa vituttaa kuuntelen
vituttaa vituttaa kuuntelen
9.10.2018 07:17
Vastaa...  Marja E

Olet tehnyt viisaan päätöksen. Minä onneton erehdyin palaamaan tähän suomi persläpeen kun alkoi vituttaa sen kenialaisneekerin kaudella somalien ja muiden saastojen völjäys naapurustoon.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
9.10.2018 02:25

Isompi tulivuorenpurkaus olisi kova sana? Ihan oikea ilmastonmuutos useammaksi vuodeksi karsii ylimääräisiä kummasti ja oma persehän on lähinnä meillä useimmilla. Kehitysmaista voidaan ostaa vaikka kaikki ruoka, jos rikkaammille uhkaa tulla nälkä.
Afrikassa vissiin pakko tuhota loppukin luonto, kerta meinaavat monistaa väkimääränsä. Ehkä viidakosta löytyy joku vähemmän mukava tauti, jonka rinnalla ebola on ihan syysflunssia. Siinä ei kyllä hyvin käy välttämättä kellekään.

Ei kiitos
Ei kiitos
9.10.2018 03:00

Ei, minä en osta sähköpyörää, enkä pelasta ilmastoa.

Pelle Peloton
Pelle Peloton
9.10.2018 10:48
Vastaa...  Ei kiitos

Huippukallis sähköpyötä on ilmastopropagandan tulosta. Kuluttajan työllään hankkimaa varallisuurta siirtyy ensin osa teollisuudelle ja lopulta riittävän suuri pienelle pankkiirijoukolle maailmassa, joka sitten investoi osan rahoistaa ilmastopolitiikalle. Sähköavusteinen pyörä on kuitenkin hyvä kulkuväline, mutta.
Laadukas polkupyörä maksaa 300-500 euroa. Laadukas sähköpyörä 1500-2500 euroa. Siinä on 1000 euroa ylihintaa, joka voidaan pyytää ilmastopropagandan johdosta. Sama hinnoittelu koskee sähköautoja, jotka raskaina kuluttavat renkaita enemmän ja aiheuttavat enemmän keuhkoille vahingollisia pienhiukkasia kuin diesel auto. Auton renkaista lähtevä kumipöly on monin verroin tuhoisampaa kuin moottorin tuottamat hiukkaset.
Tuskin kuitenkaan uskot tähän viestiin, koska olet median levittämän länsimaisen politiikan rappeuttaman tieteen harhaan johtama.

Ei kiitos
Ei kiitos
9.10.2018 19:30
Vastaa...  Pelle Peloton

Eikö siihen renkaan kulumiseen vaikuta myös painon lisäksi renkaan leveys, rengaspaineet ja pintapaine maahan ?…Esimerkiksi traktoriin laittaa leveät renkaat tai paripyörät, niin pintapaine pienentyy huomattavasti. Samoin kuorma-autossakin on useampi rengas ja paripyöriä, niin pintapaine aika pieni tien pintaan nähden, vaikka painaakin 50-80T. Lähteehän niitä hiukkaisia auton jarruista ja kytkimestäkin, samoin käytät sitten vaikkapa hitsikonetta, rälläkkää, poltat puu-uunia niin tulee taas kamalia hiukkasia ja kaikki kuolee. Onko tuosta rengashiukkasista olemassa ihan oikeaa tietoakin vai oliko pelkkää mutu puhetta. Tuo renkaan kumipöly on lähinnä mikromuoviksi laskettava saaste, mikä saattaa mennä vesistöihin. Onhan se aivan hirveää kun on niin paljon hiukkasia ilmassa, että kohta täytyy varmaan alkaa käyttämään hengityssuojaimia, kuten kiinassa kaupungin keskustassa. Helpommalla pääsee kun ei edes mieti koko hiukkasia. Saatan talvellakin käyttää vanhaa traktoria lämmityskäytöllä 30min tai tunninkin, eikä minua kiinnosta p*skan vertaa millaiset päästöt siitä tulee. Maalla voi myös autoakin käyttää lämmityskäytöllä huoletta 15min, eikä kukaan tule lyömään sakkoja. Muuten niitä uusien ajoneuvojenkaan adblue-järjestelmiä ei oikeasti käytä edes kaikki, koska ne ohjelmoidaan pois käytöstä oikeissa töissä. Kamalaa nyt tuhoutuu maapallo ja hiukkaset räjähtävät käsiin. En ostaisi sähkökonkelia edes 500€ tai 1000€ hintaan, koska samalla rahalla saa vanhan auton rotiskon tai hyvän moponkin.

The Walking Dead
The Walking Dead
9.10.2018 05:28

Ilmastonmuutos ”keskutelussa” on unohtunut, tai siihen ei haluta koskea pitkällä tikullakaan, väestön valtava sikiäminen juurikin noissa persläpi maissa joihin Eurooppa lappaa rahaa kiihtyvällä vauhdilla. Euroopassa ollaan huolissaan syntyvyyden vähentymisestä joka olisi ainut tehokas keino hillitä saastumista ja samalla maapallon huonovointisuutta. Sanotaan että aikaa on 11 vuotta, muuta olen sitä mieltä että kriittinen piste on jo ylitetty. Nyt vain odotelemme että valtavat voimistuvat hurrikaanit piiskaavat amerikan ja tyynenmeren valtioiden rannikot tuhannen paskaksi meren lämpenemisen takia, valtavat metsäpalot tuhoavat ne jäljellä olevat metsät, mitä väestön räjähdysmäiseltä kasvulta on jäänyt jäljelle. Jokavuotiset valtavat tulvat tekevät viljeyn mahdottomaksi ym. Poliitikot ovat huolissaan jatkuvan talous-kulutuskasvun hiipumisesta ja pörssien huonovointisuudesta. Ovat pihalla kuin lumiukot siitä mitä maailmassa todella tapahtuu. Paras heitto oli urpo orpolta, perustetaan UUSI minsterin virka, voihan vittu mikä valopää. Olemme matkalla maanpäälliseen helvettiin kun afrikan mantereen ja lähi-idän valtavat ihmispopulaatiot lähtevät tulemaan kohti Erooppaa, nuo 2015 valtejat olivat vasta esimakua.

Anonyymi
Anonyymi
9.10.2018 17:03
Vastaa...  The Walking Dead

Niitä hurrikaaneja ja metsäpaloja on ollut aina, mutta saavat ehkä pahempaa tuhoa aikaan, kun väkeä on liikaa ja rakennetaan uudestaan paikoille, jotka ovat vaaravyöhykkeellä. Netistä löytyy todisteita asiaan esim. otsikolla “Kiusallisia tuulahduksia menneisyydestä”; reportaaseja ympäri maailmaa eri sanomalehdistä eikä mitään keksittyjä juttuja!

Jukka makkonen
Jukka makkonen
9.10.2018 05:29

väkimäärä kuriin kehitymaissa niin maailma pelastuu.siinä ei saatana auta sähköpyörät,sähkötuolit vois auttaa.

sihh sihh
sihh sihh
9.10.2018 09:26
Vastaa...  Jukka makkonen

Sähköaidat auttaa meitä täällä Pohjolassa.

14
14
9.10.2018 06:49

Jokainen tervejärkinen ymmärtää, että luonto kannattaa pitää puhtaana. Kummallisesti ajattelevat cityvihreät kuvittelevat maailma puhdistuu verottamalla. Aikoinaan oli Helsingin busseissa tarroja ”hei kettutyttö neekeri ei kierrätä”.

Pena
Pena
9.10.2018 20:12
Vastaa...  14

”Kierrätän” ilomielin polttomoottoria, kun näköjään se säästää luontoa. Autonkin kojelautaan voisi laittaa tarran ”kierrätä säästät luontoa”. Kaasua vaan reippaasti siis.

Jaakko Paasimäki
9.10.2018 06:56

Suomessa vihreiden toimesta haitataan autoilua aivan järjettömistä ideologisista syistä, ei tajuta että niiden joiden on autolla pakko ajaa töihin, ajavat joka tapauksessa, äärimmäisen harva, eivät edes vihreät itse, lähtee talvipakkasilla 30 km suuntaansa työmatkaa polkupyöräilemään huonosti auratuilla pyöräteillä jotka on hiekoitettu terävällä soralla joka puhkoo fillarin renkaat.
Polkupyörällä on muutenkin hankala raahata töissä tarvittavia työkaluja ja siirtyä päivän mittaan asiakkaalta toiselle, työnantajakaan tuskin katsoisi hyvällä että siirtyminen asiakkaiden välillä ottaa monta tuntia…
Viherhörhöt elävät haavemaailmassa Helsingin Kalliossa ja ne harvat heistä jotka käyvät töissä, (tosin ei tuottavissa hommissa vaan esim YLEllä tai vastaavissa verorahojen tuhlauspaikoissa) käyvät jossain lähellä jonne pääsee ratikalla ja sitten he kummastelevat miksi ihmiset autoilevat.
Sitten viherpoliitikot miettivät esim. jo nyt jatkuvasti ruuhkaisen ja jonossa etenevän Tuusulan motarin muuttamista joksikin penteleen 1-kaistaiseksi bulevardiksi jolloin liikenne jumiutuu entistä pahemmin, eivät poloiset tunnu ymmärtävän että auto saastuttaa paljon enemmän jos ruuhkassa seisoo tunnin, kun jos vartissa ajaisi perille.

Freya Snow
Freya Snow
9.10.2018 08:38

Eipä tarvitse kuin vilkaista niihin maihin mistä tänne väkeä lappaa ja miltä niissä maissa näyttää tietääkseen miltä täälläkin tulevaisuudessa tulee näyttämään.. Eli kaatopaikalta! 🙁 Hyvä, vihreät! Olette idiootteja!

kummaa
kummaa
9.10.2018 09:50

Hyvä artikkkeli mutta miten kävi? Saitko paljon shekeleitä tästä aivopierusta?”Alla satunaisia kuvia eri kehitysmaiden joista. Vertaa mielessäsi näitä suuria virtoja pohjoismaisiin jokiin. Tuntuuko siltä, että Oulujokea, Luleånjokea tai Kokemäenjokea pitkin virtaa samanlainen määrä muovia mereen?” Taitaa kuitenkin olla niin että noihin ukulukuloihin rahdataan sitä muovia ”lajiteltavaksi” kun sitä ei saa lännessä polttaa. Jos isännät sallivat tee juttu pyöröpaalimuovikusetuksesta sitäkään ei voi Suomessa polttaa vaan se pitää rahdata rikkivapaalla laivalla poltettavaksi Kiinaan jossa ilmeisesti käytetään huipputehokkaita puhdistusjärjestelmiä kun toiminta kerran on vihreää…

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
9.10.2018 10:52

Joo, edelleenkin: jos oisin nuorempi enkä näin saatanan laiska ja vanha(kin), niin pieraisisin Suomelle viimeiseksi ennen saapumistani ja jäämistäni johonkin omia kansalaisiaan arvostavaan maahan. Puola ja Unkari, miksei Slovakiakin ois hyviä, mutta kun niillä kaikilla on niin perkeleen mahdoton kieli opittavaksi ! Sama Liettuassa, joka ois muuten O.K. Latvia vois olla jees – viinan hintakin on kohdallaan (!) – tai Viro varsinnii.Sieltähän käy vaikka kusella Latvian puolella ja tuo uutta nestettä tullessaan kotiin ! Näin mää tekisinkin, jos… Mutta: ”Aika menee arvellessa, päivä papereita käännellessä”.

juha Anttila
juha Anttila
10.10.2018 17:05

Väestöräjähdys on SUUTARII. Vaikka tässä mainituissa paikoissa asuin tiheys on suuri niin väestön kasvun kiihtyvyys on jo pysähtynyt. Väestömäärä nousee enää 10 mrd ja lähtee sen jälkeen tippumaan. oheisesta kuvasta näet kuinka koko maailma on muuttumassa siniseksi = väestön vähenee

juha Anttila
juha Anttila
10.10.2018 17:07

väestö SUUTARI comment image