Talousnobelisti: Ruotsiin voisi perustaa miljoonakaupungin pakolaisista

maxresdefault.jpg

Yhdysvaltalainen Paul Romer, joka sai tänä vuonna Nobelin taloustieteen palkinnon, ihastuttaa Ruotsissa. Romer nimittäin ehdotteli Dagens Nyheterin haastattelussa, että Ruotsi voisi ottaa miljoonia pakolaisia ja sitä myöten saavuttaa todellisen suurvalta-aseman.

Romer kertoo Hongkongista, joka otti takavuosina miljoonia kiinalaisia pakolaisia ja siitä seurasikin jättimäinen talouskasvu ja korkea hyvinvointitaso. Romes vertaa asiaa Ruotsiin.

– Pakolaiskysymys on samanlainen ongelma, mutta siihen on olemassa mahdollisia ratkaisuja. Ruotsi on hyvin harvaan asuttu maa ja se voisi vuokrata maapläntin, joka vastaisi jotain Hongkongin kokoa. Sinne voitaisiin sitten ottaa miljoonia ihmisiä, jotka itse elättäisivät itsensä eikä sen tarvitsisi maksaa mitään.

Hongkong on kooltaan noin 50 x 60 km. Ruotsiin tai Suomeen sijoitettuna se näyttäisi kooltaan seuraavalta:

 

 

 

Romerin mukaan tälle vapaa-alueelle ”Freezone:lle” annettaisiin todellakin vapaat oikeudet omine lakeineen ja sääntöineen, se ei siis varsinaisesti ole osa Ruotsia. Vapaa-alueella asuvat henkilöt eivät myöskään olisi Ruotsin kansalaisia vaan eläisivät omaa erottuvaa elämää muusta ympäröivästä yhteiskunnasta.

Romer jatkaa:

– Tällä vapaa-alueella pitäisi olla tiukka rajakontrolli Ruotsiin päin, josta seuraa, että alueen asukkaiden olisi pakko selviytyä taloudellisesti.

Ehkä tässä olisi Suomellekin voimavaraidea? Otetaan vaikkapa joku sopiva asumaton korpialue Suomenniemeltä kooltaan 50 x 50 km. Ladataan se täyteen afrikaanoja, arabiaanoja… ja tietenkin yksintulleita lapsia. Siinäpä tulevaisuuden yhteiskunta.

Sitten vain odotellaan, että sinne alkaa kasvamaan Hongkongin kaltainen monipuolinen miljoonakaupunki suurtalouksineen ja innovaatioineen. Kuvassa visiointia miltä tälläinen Pohjolan Hongkong näyttäisi käytännössä kun suon keskelle syntyy ihan itsestään muutamassa vuodessa voimavara.

Kuvakaappaus 2018-10-09 11-44-11.png

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

41 thoughts on “Talousnobelisti: Ruotsiin voisi perustaa miljoonakaupungin pakolaisista

  1. Pelittihän se Hongkongissakin, mutta… Kiinalaisten (kai myös pakolaisten) mitattu älykkyys länsimaisin testein on yli 100 ja Ruotsin maahanmuuttajat tulevat maista, jossa keskimääräinen taso on vaihteleva 70-90. Tämä varmaan jäi nobelistilta huomaamatta, kysymyksessähän on taloustieteen nobel eikä taloustiede ole tiede, vaikka niin talousspekulointia mainostetaan.

   28
   1. Luultavasti kiinalaisilla jotka pakenivat kommunisteja Hong Kongiin oli vielä Puolueettoman mainitsemaa keskimääräistä yli sataa parempi älykkyys koska he ymmärsivät että ei kannata jäädä kommunistihallinnon alle kitumaan.

    12
  2. Tuohan on hyvä idea. 😉
   Rakennetaan oma ’luxus’-alue maahanmuuttajille jossa voivat olla keskenään kärsimättä valkoisten miesten rasismista.

   Sitten valmistellaan salassa sen
   1) ensimmäisessä vaiheessa aitaaminen joka tehdään täsmäoperaationa yhdessä yössä/viikonlopussa
   2) samalla lyödään ulkorajat kiinni
   3) rakennetaan 1-3 viikossa muuri elementeistä muutamalla kulku-/tavaransiirtoportilla
   4) ja tarvittaessa muutamassa kuukaudessa kunnollinen muuri vielä ulommaiseksi.

   – Aidan/Muurin rakennusaikana tietysti pidetään, kaikin tarvittavin keinoin tietty, että maahanmuuttajat eivät joudu alueen ulkopuolella valkoisen miehen rasismin kohteeksi. 😀

   Näin saadaan rasismirikokset vähenemään nolliin.

   Hmmm… Ihan kuin olis tullut deja-vu jotenkin mieleen…;) Onkohan joku joskus jo tällaista kokeillut?

   13
  3. Pelitti se jo 1940-luvulla Varsovassa ja muissakin Puolalaisissa kaupungeissa?

   10
  4. No juu. Jos Suomi tai Ruotsi ottaisi tosiaankin miljoona k i i n a l a i s t a tai mieluummin j a p a n i l a i s t a, niin johan alkaisi yhteiskuntia rakentumaan, sen verran terävää ja työteliästä ovat nämä kansat.

   Toisin on asia näiden Eurooppaan rynnivien ”pakolaisten” kanssa. Somalit, afgaanit ym. ovat aivan eri asia kuin kiinalaiset tai japanilaiset. Tänne ei kaivata enää ainuttakaan muslimia lisää. Suomi voisi hyvin ottaa maahanmuuttajina sellaisia kansallisuuksia, jotka haluavat sopeutua ja kotoutua maamme tapoihin. Siihen eivät muslimit suostu.

   17
  5. Kyllähän tästä jotain pieniä kysymyksiä herää. Miksi kokeilu pitäisi tehdä Ruotsissa? Eikös sitä kehitysmaiden tilannetta voisi pyrkiä parantamaan kehitysmaissa? Miksi Ruotsista pitäisi tulla suurvalta? Ruotsin talous on maailman parhaimpia ja sillä on lukuisia globaaleja menestystarinoita – Eikö olisi epäreilua hamuta lisää menestystä itselle?. Mutta ennen kaikkea: Miksei kukaan kerro yleisnerolle, että vastaava yhteiskuntakoe on jatkunut Ruotsissa jo useampia vuosikymmeniä, ja nyt odotellaan, mistä lähiöstä se Hong Kong ponnahtaa!

 1. Miten kävisi mullaheille, kun ei olisi taikaseinää, eikä kukaan elättäisi? Taitaisivat kuolla kuin torakat jo ensimmäisenä talvena.
  Millä perusteilla tuo pösilö on saanut nobelin. Hitsi mikä pelle.

  92
  1
  1. Se on vain oiva näyte siitä, miten mestarillinen osaaminen jollain alalla ei ole tae mistään muusta osaamisesta. Mutta voihan sitä antaa vaikka puolet maasta ydinkoealueeksi, mutta miksi helvetissä niin tekisi?

   40
 2. Homma voisi onnistuakin, jos miljoonakaupunki koostuisi kiinalaisista. Heillä on suhteellisen korkea äo, eivät odottele, että jotkut muut heidät elättävät eivätkä he useinkaan ole mitään joukkoraiskareita. Monikultturismi-ideologiassa on isoin ongelma juuri siinä, ettei tunnusteta kansojen ja ihmisryhmien olevan TÄYSIN erilaisia tavoiltaan, älykkyydeltään, osaamiseltaan, moraaliltaan, ajatuksiltaan, toiveiltaan ja tavoitteiltaan. Monikultturismi on siis saastuttanut nobelistinkin aivot.

  72
  1
  1. Sama kävi mielessä, Kiinasta löytyisi hyvin nopeasti vaikka 10 miljoonaa nuorta ja innokasta lähtijää ja . Vapaakaupungin voisi perustaa Suomenlahden rannalle Venäjän rajalle, olisi Pietarin miljoonakaupungin markkinat vieressä, itänaapuri kun ostaa mielellään kiinalaista halpiskamaa.

   39
   1
 3. Huhhuh, mitä hulluutta! Onko nobelisti saanut palkintonsa trollaamisesta? 😀

  62
 4. Ensin täytyy rakentaa asunnot ja sitten saada aikaiseksi toimiva infrastruktuuri, koulut, sairaanhoito, liikenne jne. Kuinka paljon se tulee maksamaan ja kuka sen maksaa! Tällä nobelistilla ei taida olla ihan kaikki kynttilät kuusessa.

  41
  1. Ruotsissa on tällä hetkellä asuntopula, asuntokupla sekä asuntotuotanto jäissä.

   Voitte itse miettiä syitä.

 5. ”Ilmastonmuutoksesta” ja kulutuksen ja saastumisen noususta ei tässä tapauksessa tarvitse välittää. Kysykää vaikka Virheiltä, niin ihan hyvin voi ottaa sisään vaikka 10 miljoonaan neekeriä, ei ole ristiriidassa ilmaston muutoksen torjumisen kanssa!

  44
 6. Lieneekö idea kuitenkaan vihreiden mieleen? Tuollainen keskittymä tuottaa varmasti äärettömän paljon jätettä ja saastetta. Sekä kasvihuonekaasuja.

  Eli ympäristönäkökulma on unohtunut taasen aivan täysin. Itämeren kunnostukselle voisi sanoa hyvästit, jos tuollainen tulisi rannikolle.

  Tänne Pohjolaan ei ole mitään mieltä rakentaa mitään kolossaalista.

  Olisi mielenkiintoista tietää, mitä ympäristönobelistilla olisi tästä sanottavaa. Olisiko hiljaa vain sen takia, ettei syytettäisi rasistiksi?

  Maapallon kestokyky huomioon ottaen väestönkasvu pitäisi saada poikki, eikä yhtä ainutta kehitysmaatyyppiä saisi enää päästää Eurooppaan. Kaikki kehitysmaalaisille luodut houkutukset tulla länsimaihin ovat sulaa hulluutta ja nauloja koko ihmiskunnan arkkuun.

  Yleinen heitto, jos puhutaan länsimaiden elintasosta ja saasteiden tuottamisesta on, että eikö kaikille maailman ihmisille pitäisi luoda samanlaiset kulutusmahdollisuudet.

  Vastaus tähän on tietysti ’kyllä’ siinä tapauksessa, että maailmassa olisi vain noin 3 – 4 miljardia ihmistä.

  Kehitysmaiden väestönkasvupumppu täytyy nähdä pelkkänä uhkana, koska maapallolla ei tule koskaan olemaan tilannetta, jossa 10 miljardia ihmistä ajelee Bemareilla tai Audeilla ja kruisailee muskeliveneillä.

  Niin kauan, kun väestönkasvu ja väkiluku on järjettömän ja hulluuden rajoilla, tulee maailmassa elämään lukuisia ja taas lukuisia köyhiä ja kurjia.

  32
 7. Ruotsalaiset veronmaksajat pitää jo tällä hetkellä ainakin yhtä kaupunkia pystyssä ja sen nimi on Malmö.Harmi että ruotsissa kaupunki ei voi mennä konkurssiin niin kuin Detroit vaan sinne pumpataan veronmaksajien rahaa niin kauan että siitä tulee Detroit.

  43
 8. Mitä mieltä on perustaa etelän ihmisille itsenäinen miljoonakaupunki kylmään Pohjoismaahan, jossa on liian vähän auringonvaloa tummille ihmisille (muistakaamme D-vitamiini)? Afrikka on valtava manner. Sinne voisi perustaa vaikka 50 HongKongia. Saataisiin edustava koejärjestely, jonka perusteella tietäisimme, kuinka suuri osa afrikkalaisista HongKongeista onnistuu. Tosin, onhan sinne perustettu vähän vastaava valtio jo 1800-luvulla: Liberia.

  36
 9. Suvakistisen unekman tasoista haihattelua. Näistä tulijoista ei saa millään kannattavaa sijoitusta. Ei ole kykyä, eikä halujakaan. Tulisi vain nälkään kuoleva alue, jota tulisi ruokkia. Toisaalta, jos ”turvapaikanhakijoita” odottaisi tuollainen alue, jossa pitäisi ihan itse itsensä elättää, loppuisi ”turvapaikanhaku” kuin seinään.

  Noiden kuviteltujen miljoonien sijaan sinne saa ehkä muutamia tuhansia, jos sitäkään. Elättämään jollain perunalla ja riisillä nekin joutuisi toki.

  23
 10. Jos tuo idea toimii ilman ruotsalaisten avustuksia, niin silloinhan kaupungin voi yhtä hyvin perustaa Somalian alueelle. Kaupunki toisi hyvinvointia Afrikan sarveen.

  Aika lapsellinen nobelisti. Hän heikentää paitsi itsensä myös muiden nobel-palkinnon saaneiden uskottavuutta.

  29
 11. täähän on loistava idea,nyt kootaan yhteen paikkaan kaikki suomen matut,kuskataan ne kainuun korpeen -30 asteen pakkasella,annetaan vaan lapiot mukaan ja sanotaan että saatte perustaa tänne paratiisin allahille.eipä aikaakaan kun matut olis ruotsissa tai muualla hakemassa ilmaista paratiisia.näkis sitten suvaitsevaiset mitä nää kultamunat saa aikaan.

  27
 12. Kylläpä onkin nobelistilla reaalimaailma täysin hukassa.
  Parempi kuin tuollainen mies pysyisi vaan kotonaan pyörittämässä numeroitaan.

  19
 13. Otetaan 100 älykköä joiden ainoana tehtävänä on kehittää menetelmät 10 miljoonan tyhjäpään tulon estämiseen. Voilá!

 14. Pari valmista suurkaupunkiahan on jo aikalailla mamujen hallussa ja sopisivat tähän ideaan? Malmö ja tietääkseni Göteborg. Ei tartte kuin että viimeisetkin kantaruotsalaiset muuttavat niistä pois. Mutta toi, että he itse siellä elättäisivät itsensä – hahaa.

  12
 15. Ruotsissahan on jo Malmö kaikki Ruotsin uuskansalaiset jo valmiiseen kaupunkiin ja taikaseinä kiinni tiukka rajakontrolli. Tekevät siitä varmaan paratiisin omalla työllään ja yrittämällä kuin Nopelisti tarkoittaa tai sitten jos ei kuolevat nälkään näin Ruotsi on taas Ruotsi.

 16. Mikä noita Ruotsalaisia vaivaa ?…eikö mitään ole opittu lukuisista autopaloista ja ammuskeluista.

 17. Minkä ihmeen takia pitäisi ottaa miljoona muslumaania perustamaan kaupunki tänne pohjolaan? Ei mulla muuta.

 18. Sairas ajatus.

  Ruotsin keskustan puheenjohtaja Annie Lööf möläytteli myös tämän suuntaisia ajatuksia. Kaikkien muistamalla YouTube videolla hän silmät hehkuen puhui jopa 40 miljoonan pakolaisen ottamisella Ruotsiin. Videolla jopa haastattelija tuntui normaalista poiketen olevan ihmeissään. Kotoutus oli siinäkin valheessa se taikasana, jolla näppärästi hommasta selvitään. Nobelisti kosiskelee lukioita myös tutuilla teemoilla. ”Ei maksa mitään” ja ”He elättävät itse itsensä”.

  Maailma tyhmenee kiihtyvällä vauhdilla kun suurin väestönkasvu on alueilla, joissa luku ja kirjoitustaito loistaa poissaolollaan ja Islam paikallaolollaan. Maapallon liikakansoitusta ei helpota yhtään se, että kun nämä paskamaat täyttyvät äärimmilleen, niin sieltä tyhjennetään väestöä tänne Eurooppaan ja täyttö aloitetaan uudestaan.

  Kiinaa ja Intiaa on moitittu holtittomasta väestöpolitiikasta, mutta ei 40 miljoonan ihmisen väestönsiirrosta pitäisi saada kehuja.

  Stalin olisi kateellinen uudesta eurooppalaisesta mallista ja tehokkuudesta.

 19. Nobelistin ehdottamia alueita tulisi perustaa eri puolille Afrikkaan, jotta Afrikka hyötyisi tästä ihmeestä. Esimerkiksi Somaliaan tulisi perustaa muutama ihmealue. Sitten vain somalit muuttaisivat alueille, jotka nousisivat samantien ennen näkemättömään kukoistukseen tieteiden, taiteiden ja kaupan aloilla.

  Vai oliko nobelistilla ketunhäntä kainalossa. Ehkä tarkoitus on eristää matut omalle alueelleen ja pitää myös siellä.

 20. …ja miksi ne loisivat tulijat eivät sitten perusta niitä kukoistavia,paratiisimaisia kaupunkejaan sinne kotipaskastaneihinsa????Niissä on nimittäin sitä lääniä vielä enemmän.Ai niin – Ihmisoikeudet,ihmisarvo ja kansainväliset sopimukset.Olipas tyhmä kysymys.Anteeksi.Menempä perunakuoppaan häpeämään ja ripottelen tuhkaa ylleni.

  11
 21. En saa enään nukuttua, kun luin tämän TYPERIMMÄN idean mitä olen IKINÄ lukenut!

 22. Mitä saatan nuo vetää. Tai tuo olisi kyllä pikaisen hoidon tarpeessa, suljetulle ja kova lääkitys päälle, kyllä harhat sillä vaimenisivat sanotaan. Nuo olisi Suomessa ammuttu 40-luvulla ja kuolemantuomio maanpetturuuteen viittaavasta toiminnasta sietäsi harkita uudelleen, pitäisivät ainkin ”hienot ideansa” oman tietonaan.

 23. Eikö Liberia ole jo tuollainen kokeilu. Siellä on vielä estetty valkoisn miehen rasismikin. Ainoastaan neekerit sortaa toisiaan ja kaikilla on kurjaa. Miksei tuonne pistettäisi niitä miljoonaa pakolaista perustamaan new Hong kong

 24. Tämäkin keskustelu on saatu hakoteille. Nyt jo keskustellaan että mistä ilmansuunnasta nämä maahanmuuttajalaumat tulisi ottaa. Muistakaa nyt että Suomi ei tarvitse massamaahanmuuttoa mistään ilmansuunnasta. Tänne ovat aina voineet muuttaa erikoisosaajat ja muutkin ammattilaiset. Entinen käytäntö oli hyvä. Eiköhän nuo käsittelynopeudetkin muuttuisi kun aikaa ei menisi kolmannen tai neljännen hylyn saaneiden turvapaikkahakijoiden käsittelyyn. Yksi hylky ja ulos. Koko turvapaikkajärjestelmää ei tietenkään ole luotu massamaahanmuuttoon ,tämä väärinkäyttö on vaan saanut poliittisen hyväksynnän joten muistakaa tämä ensi vaaleissa.

Comments are closed.