Faktantarkistaja Johanna Vehkoo käräjille kunnianloukkauksesta

maxresdefault

Saamiemme tietojen mukaan syyttäjä aikoo nostaa syytteen faktantarkistaja Johanna Vehkoota vastaan kunnianloukkauksesta.

Tapahtuma juontaa parin vuoden taakse kun Vehkoo äityi 3.11.2016 klo 12-13.00 välisenä aikana kirjoittamaan Facebookiin mm. seuraavanlaisia lauseita:

– Vähän asiaa suomalaisista natsipelleistä. Minun piti tänään esiintyä Rosan ja Saaran kanssa Rovaniemellä kirjakaupassa ja sitten vetää Hatun Feministinen kiroiluiltama paikallisessa baarissa… Tunnettu rasisti Junes Lokka ja Suomen Sisun pohjoissuomalainen aktiivi Tuukka Kuru saivat tietää minun olevan tulossa Rovaniemelle, joten he päättivät väijyttää minut… Natsit olivat jutelleet suunnitelmastaan julkisesti Youtubessa, joten sain asiasta vihiä etukäteen, Vehkoo mm. vihakirjoitti Facebookissa.

Vehkoo totesi vielä loppuun, että mukava tietää, että tällaiset tapaukset otetaan tosissaan. Hän tarkoitti sitä, että paikalla oli vartijoita.

Faktantarkastaja Johanna Vehkoo kutsui Lokkaa ja Kurua natsipelleksi ja natsiksi, vaikka kumpikaan ei kuulu kansallissosialistisiin järjestöihin eikä ylipäätään kannata kansallissosialismia. Edelleen kumpikaan ei työskentele pellenä sirkuksessa tms.

Lokka kertoi rikosilmoituksessa, että Vehkoon väite väijymisestä on absurdi ja yleisesti Johanna Vehkoo yritti käyttää hyväkseen Yleisradion toimittajan statusta yrittäessään saattaa Lokan ja Kurun epäedulliseen asemaan. Lokan mielestä Vehkoon toiminta on siten erityisen tuomittavaa.

Kuten Vehkoo sanoi on hyvä, että tällaiset asiat otetaan vakavuudella. Vehkoon kaltainen vihapuhe pitää kitkeä internetistä.

Pt-media yritti tavoittaa Johanna Vehkoota, mutta häntä ei saatu kiinni.

Fakta: Johanna Vehkoo on suomalainen tutkiva toimittaja ja tietokirjailija. Hän on yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista. Vehkoo on tutkinut journalismin faktantarkistusta Washington DC:n Wilson Centerissä ja laatujournalismia Oxfordin Reuters Institutessa. Vehkoo kuuluu myös suomalaiseen Julkisen sanan neuvostoon.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

17 thoughts on “Faktantarkistaja Johanna Vehkoo käräjille kunnianloukkauksesta

 1. Tästä kun syyttäjä veisi asian käräjille ja tuomio rapsahtaisi, voisi kohtuudella vaatia hänen eroaan Yleisradion palkkalistoilta ja mainita hänestä kerrottujen juttujen yhteydessä joka-ikinen kerta vihepuheesta tuomitun, näinhän nämä paremmatkin muistavat mainita mm. Jussi Halla-ahon ja muiden poliittisen tuomion saaneiden kohdalla.

  99
 2. Korppi ei noki toisen korpin silmää ja saasta ei tuomitse kaltaistaan. Ikävä kyllä joudumme kaikki pettymään oikeuden päätökseen. Kaikki lieventävät asianhaarat otetaan saastan toimesta huomioon ja lopputuloksena on ehkä oikeuden nuhtelu mutta tuskin muuta kuin rikosuhrimaksu 80€ ja senkin maksaja on vielä epävarmaa. Kuka asioita seurannut luottaa oikeuslaitokseemme yhtään missään ? Oikeansuuntaiset tuomiot ovat yksittäistapauksia ja poikkeuksia.

  65
 3. Kyllähän tästä huolettomasta natsiheittelystä voisi pikku hiljaa tuomion rasauttaa – eritoten kun heittelijä on vahvasti asemoinut itsensä paremmaksi ja oikeamielisemmäksi ihmiseksi ja operoi verorahoilla.

  96
  1
 4. Eikä tuo rasistiksi nimittelykään saa jäädä käsittelemättä.

  Maahanmuuttokriittisyys ei ole synonyymi rasistille eivätkä maahanmuuttokriittiset ihmiset ole automaattisesti rasisteja.

  Maahanmuuttokriittisyydelle on olemassa täysin relevantti pohja ja sille pohjalle rakennettu poliittinen toiminta ei oikeuta ketään solvaamaan muita ihmisiä.

  Poliitikon tietysti pitää kestää hieman tavallista karkeampaa kritiikkiä, mutta mielestäni tässä on raja reippaasti ylitetty.

  59
  1. Yksi maailman arvostetuimmista humanisteista on aika tarkkaan sanonut, ettei nykyisellä turvapaikkatyylillä hoideta yhtään mitään. Nykyisillä mittareilla Dalai Lama olisi ilman muuta rasisti.

   Laman lausunnoista voisi hyvin tempaista oman artikkelinsa.

   42
 5. Nyt Huhtasaari voisi tehdä rikosilmoituksen Kaarina Hasardista, sehän loukkasi Lauran kunniaa vertaamalla Lauraa kouluampujaksi ja terroristiksi Ruben Stillerin ohjelmassa. Jos punavihreitä ei muuten saada ruotuun , niin vetäminen oikeuteen ainakin hiljentäisi heidät.

  59
 6. Lisää vahvaa näyttöä siihen, että koko facebook on idiootteja varten. Siksi en sinne tule liittymään.

  15
  1
 7. Kaarina Hazardille olisi riittävä rangaistus, kun hänen kuvansa viereen asetettaisiin Lauran kuva. Ihmiset näkisivät, mistä se Kaakan kateus versoo.

  46
 8. Miksei Näistä Valtamedian toimittajista voisi ajatella kun jostain sinisten puolueesta
  että he ovat punaviher vasemmisto liberaali hyypiöitä
  joidenka sanomisilla kirjoituksilla ei mitää painoarvoa enään
  kun luotto on menyttä kalua lopulisesti
  jota he luottonsa menetäneet eivät tajua
  vaan etsivät syylisiä siihen aina muista kuin itsestään narsistisella ylimielisellä otella
  keinoja kaihtamatta kuten sensuuri
  ja sen avioliiton toisen osapuolen kriitisen
  huonosti kohdellun vaientaminen periaatessa mielivaltaisesti henkistä kidutusta hyväksi käytäen
  suuremman valtansa suhtessa toisen osapuoleen ansiosta
  Vertaus Valtamediaan 3 Suurinpaan ääri keskityneeseen kustannus yhtiöön
  Sanoma -Alma ……….Liberaali vasuri toimittajien miehittämät Kartellit

 9. Ennakkotapaus annettu eli tästä lähtien yksikin toimittelija, suvakki tai muu urpo käyttää perättömästi sanoja ”natsi, rasisti, fasisti yms.” niin oikeudessa tavataan.

  32
 10. Paavolla jäi sanomatta, että Vehkoo on myös tunnettu punikki, eli marxilainen toimija pahimmasta päästä joka ehdottomasti haluaa Suomen tuhoa ja tekee hartiavoimin töitä Suomen, ja suomalaisten, pois kitkemiseksi.

  38
 11. Veekoolla jäänyt faktat tarkkuuttamati. Viinaa vedetty, sekä olutta ja niiden loputtua kiljua ja viimeisillä voimilla paukutettu vihapuhetta näppäimistöllä? Sellaista se elämä voi joskus olla. Ihan ulkonäön perusteella arvelen noin käyneen, sori siitä.

  Tunnen erään julkkiksen, joka näytti 90-luvulla vanhemmalta, kuin nykyään. Alkoholilla saattoi olla iso vaikutus siinä hommassa.

  Gyno-Daktarin auttaisi Veekoota? Ei tarttisi kiukutella, kun ei kutise.

  Tuomio olisi hyvä faktamuijalle saada. Eikä mitään sakkoja, vaan se pelkkä tuomio. Siihen voi aina vedota, kuten JK selittikin jo. Eikä kannata erota, vedät vaan pytystä alas mokomat Ylet ja faktantarkkailut, samalla mennee Faktabaari. Kaikki samaan Itämereen saastaamaan muittenkin vesialueita.

  12
 12. Taas uusi toimittajasurma Euroopassa. Mikä on sananvapauden hinta? Vieraana Toimittajat ilman rajoja -järjestön Suomen osaston pj Jarmo Mäkelä.

  Katso Kohdasta 21min 50 sec
  https://areena.yle.fi/1-4247212

  Jessika arosta tehdän martyyria
  vaikka hän on itse
  täysin politisoitunut koulukiusaajaan verratava henkilö

  YLE:n Jessikka Aro haaveilee Trumpin ja Putinin vastaisesta mielenosoituksesta –
  ”sananvapauden nimissä”

  Kehottaminen Jessikka Aron kuvaamisesta johti rikosilmoitukseen
  Jessikka Aron vaino MV-mediaa vastaan kiihtyy, rikosilmoituksien tehtailu vain jatkuu.

  Jessikka Aron MV-lehteä kohtaan aloittama vaino jatkuu täysin käsittämättömänä myös MV-mediaa kohtaan. Aro tehtailee rikosilmoituksia täysin perättömistä asioista, joista hän sitten antaa sosiaallisessa medissa ymmärtää, että poliisilla on useita tutkintoja vireillä. Todellisuudessa nämä tutkinnat eivät johda mihinkään ja poliisi tekee näistä tutkinnanpäätöksen, koska näissä Aron tekemissä rikosilmoituksissa ei ole tapahtunut rikosta.

  mutta sitä ei toimittajat ilman rajoja

  *Täysin Politisotunut liberaali vasuri* pj Jarmo Mäkelä nyt viitsi mainita

  Puoleetonta toimintaa

  Siis Nämä valtamedian Toimittajat kieltävät Oman politisoitumisensa Puna viher vasuri liberaaleja
  ja Todistetavat vale uutisensa kokonaa
  Alppakka Ymm ….10 muut tapaukset vihapuheen perus syyliset
  Alku sysäys jonka valtamedia toimittajat ovat itse aiheutaneet
  tällä vasuri liberaali propaandalaan
  tai tiedon pimitämisellä asioiden vääristelyllä

  Saatika heidän noitavainonsa Juuri oikeisto populisteja vastaan Trumph Esim
  Tai Mee too Metsäkedon tapaus

  Ruotsin jokainen valtamedia on saanut langetavan asian tiimoilta
  tai CNN toimittajat Kenkää Valeuutistaan Trumphista

  Pitäisikö Hällituksen Suojella valtamediaa joka polarisoi kansaa Ennemän Kuin Mikään Muu toimija

  Valtamediaa *jota se Nyky suomen hallitus poliitikot suojelevat jo nyt 100 Lasissa Oikeasti *

  Kaikki Uusi lainsäädänto kuin DDR ssä

  Tarkoituksenaan vaientaa Oikeisto populismi

  Presidentin kir­ja­kes­kus­te­lus­ta sukeutui väittely –
  esillä niin nyljetty ja kiusaantunut olo sekä *ehdotus vaihtaa ammattia*

  https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/presidentin-kirjakeskustelusta-sukeutui-vaittely-esilla-niin-nyljetty-ja-kiusaantunut-olo-seka-ehdotus-vaihtaa-ammattia/807035/

  Ja vielä nämä tomittajat ovat näköjän unohtaneet nämä pahimat toimittajien murhat
  koko Aiheen historiiassa
  ja kuka ne on suorittanut ja tekee niitä eniten mailmassa tällä hetkeläkin
  Vain Poliitisita uskonolisista syistä Vainoten Juuri liberali tomittajia Euroopassa Koti maassaan
  Lähi idän islamilaisissa valtiossa

  Mutta silti nämä typerykset Ylen Toimittajat Esim

  Haluavat Ehkä Pahimman Viholisesensa Sanan vapauden kantilta
  Napurikseen Suomeen

  islam maiden toimittajien sananvapaus

  https://www.google.fi/search?hl=fi&ei=8Vm-W-CTIIaosgHhypngBQ&q=+islam+maiden+toimittajien+sananvapaus+&oq=+islam+maiden+toimittajien+sananvapaus+&gs_l=psy-ab.12…86648.111036.0.112842.46.46.0.0.0.0.257.3928.38j7j1.46.0….0…1.1.64.psy-ab..0.12.1073…0j0i131k1j0i67k1j0i13k1j0i5i30k1.0.ZgVuhwIyw8M

  Charlie Hebdo: Paris terror attack kills 12

 13. Karmea telaketjufeministi ja kommunisti ja vielä niin helvetin miesmäisen ruma naiseksi, oikein kylmät väreet menee.

  10
  1
 14. Jos Junes Lokka olisi nimitellyt yhtä törkeasti tätä tekopyhää ämmää niin lehdet kirkuisivat asiasta.

  1. Hyvä että joku suvakkitoimittajaki tutustuu kuitenki leivättömäänpöytään,vaikka tällä syönnillä en kyllä vielä usko, että tuo mitään rangaistusta saa.Eiköhän sieltä löydy joku tuttu tuomari käsittelemään Vehkoon asiaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.