Kuinka estää vastuullisen median mainosrahoja?

0

mobile-phone-1087845_960_720.jpg

Muutama vinkki miten voi olla tukematta vastuullista mediaa ja jättää levittämästä niiden vinklaavia juttuja.

Sääntö numero yksi on tietenkin, että jos vastuullista mediaa on pakko lukea niin älä ainakaan jaa niiden juttuja somessa. Jokainen jako lisää niiden lukijamäärää. Jos asiasta haluaa keskustelua kerro omin sanoin lyhyesti jutun juju. Jos juttu on aivan pakko jakaa niin käytä unvis.it:iä.

Kun unvis:itiin liittää jonkun artikkelin niin juttu näyttää tältä. Nyt jutun voi jakaa mahdollisesti someen, jolloin vastuullinen media ei saa sivulaskuriinsa klikkauksia ja mainosrahat jäävät saamatta. Joissakin tapauksissa maksumuurin voi ohittaa unvis:itillä. Unvis ei toimi kaikkien vastuullisten medioiden sivuilla, useimpien kuitenkin. Unvis.it on siis ehdottomasti ainut tapa jakaa vastuullisen median juttuja somessa.

Käytä vastuullisten medioiden sivuilla mainoksenesto-ohjelmia. Esimerkiksi Chromeen saa pätevän Ublock origin. Mainoksenesto saattaa joidenkin vastuullisten medioiden sivuilla herjata sanomalla, että sivua ei voi lukea mainokseneston kanssa. Tämän voi ohittaa klikkaamalla vasemmassa ylänurkassa olevaa ”esc” näppäintä heti kun sivu on latautunut, mutta mainoksenestoherja ei ole vielä tullut näkyviin. Esc:iä voi käyttää monissa tapauksissa myös maksumuurin taakse kätkettyjen juttujen näkymisen. Kun sivu latautuu paina esc:iä ennenkuin maksumuuri tulee päälle. Jos sivua ei voi lukea mainokseneston kanssa, älä lue.

Mainokseneston voi poistaa sivukohtaisesti, esimerkiksi Pt-mediaa voi tukea ottamalla mainokseneston pois päältä lukiessa juttuja.

Puhelimeen kannattaa asentaa jokin mainoksenestoja tukeva selain, muu kuin Chrome. Esimerkiksi Opera-selain on hyvä. Siinä on automaattinen mainoksenesto. Lisäksi Operan selaimella ei tarvitse erikseen asentaa Messengeriä vaan Facebookin viestit voi lähettää mobiiliversiolla.

Simple is the best: Käytä unvis.it:iä ja mainoksenestoja. Älä jaa somessa.

Advertisements

8 thoughts on “Kuinka estää vastuullisen median mainosrahoja?

  1. Brave on varmaan kans hyvä, siinä on mainoksenestot.. en vain ole itse kokeillut sitä..

  2. Brave on lisännyt algoritmiinsa sen että se usein estää tekemästä kuvasueppauksia, mikä on tietenkin huono asia. Pidin selaimesta ennen tuota muutosta joka ei edistä tekijänoikeuksia mutta hankaloittaa tarpeellista käyttöominaisuutta.

 1. Kuten Paavo linkitti. Ublock Orgin on ehdottomasti paras. Ei ikinä enää Adblokia.

  Pt-median ja muiden vastaavien kohdalla tietenkin otan Ublockin pois päältä !

 2. Sääntö 1: Älä liity someen, joten et jaa mitään missään. Problem solved. Toiseksi käyttää mainoksen estäjää.

    1. Kyllä pitää nyt kompata Penaa, mutta Jatka ”Taju” samaan malliin näitä erinomaisia juttuja, niin hilloa tulee…

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.