Afrikaano tuomittiin lääkärileikeistä vuoden ja 2 kk vankeuteen Hämeenlinnassa

33f2d815-6260-4e41-a2c5-02b8a8479739_d

Muuan afrikkalainen Nyansumana Dampha päätti aloittaa tohtoriopinnot. Mies tuomittiinkin sen jälkeen sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta ja raiskauksen yrityksestä pikku vankeuteen.

Dampha aloitti lääkäriopinnot hyvin oma-aloitteisesti. Mies meni maaliskuun 10. päivä Hämeenlinnassa Kanta-Hämeen keskussairaalaan neurologian osastolle. Sieltä hän sai haltuunsa sairaanhoitajan asun ja alkoi etsiä ”vammaisten osastoa”. Päästyään neurologian osastolle oli Dampha alkanut esittelemään kikkeliään päivähuoneessa eräälle naiselle. Dampha oli heilutellut kikkeliään tehden rinkiä.
Heti perään oli Dampha tehnyt samaa toisellekin naiselle. Dampha heilutteli kikkeliään housut kintuissa ja sanoi naiselle mm ”Tätähän sä halusit”. Nainen oli välittömästi mennyt sairaanhoitajien luokse kertomaan asiasta.
Sen jälkeen afrikkalaisen kiima yltyi ja hän meni potilashuoneeseen, jossa oli yksi naispuolinen henkilö. Dampha käveli huoneeseen, otti kikkelinsä esille ja painoi sen naisen suuta kohti. Dampha oli sanonut mm. ”Ota nyt vähän”. Nainen oli kääntänyt päätänsä pois, mutta Dampha käänsi sen uudestaan kikkeliään kohti. Nainen onnistui painamaan hälytysnappia, jonka jälkeen Dampha veti housut jalkaansa ja poistui.
Tämän jälkeen alkoi takaa-ajoleikki. Vartija saapui paikalle ja he juoksivat pitkin käytäviä. Kunnes Dampha yhtäkkiä kääntyi ja juoksi nyrkki pystyssä kohtai naispuolista vartijaa. Vartija sai kädellään estettyä päähän kohdistuneen iskun. Lopulta kaksi vartijaa sai painin päätteeksi afrikaanon käsirautoihin. Dampha jouduttiin rautojen lisäki laittamaan jaloistaan lepositeisiin, mies nimittäin jatkoi hillitöntä sätkimistä.
Dampha vangittiin teon jälkeen ja vangittuna olo jatkuu edelleen. Dampha oli yrittänyt jo toukokuussa pidetyn oikeusistunnon aikana karata vartijoilta
Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsikin 1999-syntyneen Nyansumana Damphan kahdesta sukupuolisiveellisyyden loukkaamisesta, raiskauksen yrityksestä, pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta 1 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen. Dampha passitettiin suoraan Kylmäkosken vankilaan odottamaan tuomion lainvoimaisuutta.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.