Lundin kunta rakentaa sivukylälle 32 asuntoa uusruotsalaisille

Kuvakaappaus 2018-10-12 12-01-04

Lundin kunta sijoittaa tulevaisuuteen. Genarpin sivukylälle rakennetaan 32 uutta asuntoa, jotka on korvamerkitty juuri-maahan-tulleille.

Genarpiin rakennetaan ensi kesään mennessä 16 uutta paritaloa, josta jokainen huoneisto on kokoa 103 neliötä. Kaikki talot rakennetaan samalla alueelle, joihin asutetaan 32 juuri maahan tullutta perhettä.

Vuokrakuvio on menestyksellinen Ruotsissa. Asukkaille asunnot tarjotaan vuokralle normaalilla markkinahinnalla, mutta Lundin kunta kuitenkin takaa eli maksaa asukkaiden vuokrat ensimmäiset viisi vuotta. Viiden vuoden jälkeen asukkaat voivat sitten ottaa vuokrasopimuksen omiin nimiinsä, jos ovat siihen menneessä päässeet elämän syrjästä kiinni ja saaneet mm. työpaikan tai muun elatuksen.

Lundin kunnan tiedottaja Tobias Ligneman kertoo Skånska Dagbladetille:

– Tässä on kyse paljon muustakin kuin vain antaa ihmisille huone. Haluamme tarjota heille hyvän paikan yhteiskunnastamme.

22d20416b022d5f4f41d10ede29954e6-600x300.jpg
Hahmotelma asuinalueesta.

Genarpin sivukylässä asuu vajaa 3 000 asukasta ja asukkaat ovatkin panostaneet muutenkin uusruotsalaisiin. Lundin kunnan pakolaisasiamies Magdalena Titze kertoo niin ikään Skånska Dagbladetille:

– Kun pieneen Genarpin kylään tulee 32 uutta perhettä niin on tärkeää, että asian ympärillä on suurempaakin think-thankkia. Genarpissa on vilkas verkosto ”Yhdessä Genarpin puolesta”, joka helpottaa tulijoiden elämää kielikahviloilla ja kummeilla. Kyseessä on kohdata tulijat ihmismäisesti eikä kuten me viranomaiset teemme. Mukana on yksityishenkilöitä, elinkeinoelämää ja yhdistyksiä, Titze kertoo SKD:lle.

Ideaa voisi harkita myös Suomessa. Voitasiinko ajatella, että Vaalaan, Perhoon, Reisjärvelle tai vaikkapa Kärsämäelle rakennettaisiin 32 uutta asuntoa. Tämä voisi rikastuttaa monella tavalla näiden kuntien elämää ja tuoda uusia innovaatioita kuntiin.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

26 thoughts on “Lundin kunta rakentaa sivukylälle 32 asuntoa uusruotsalaisille

 1. Se rikastus kun vaan sattuu olemaan sitä oikeaa, ”parempaa rikastusta”. Eli ei kiitos!

  47
  1. Uskokaa nyt hyvät ihmiset! Ruotsalaisilla on täysi oikeus tuhota oma maansa!

   12
 2. Just niin ja ihme täytyy täpahtua jos nää rikastajat pysyy jossain takapajulassa. Itsekin kyllä asun pikkukylässä nimeltä Kausala ja täällä ei oo ainuttakaan pakolaista eikä tule.kunnan päättäjät on sen luvannut ja jos se ei pidä niin se porukka menee vaihtoon.

  47
 3. Tuli tuosta mieleen että kuinkahan pitkällä tämä väestönvaihto on bättrefolkin hallituksessa? Kyseisellä kylällä ei niin väliä, mutta mikähän mahtaa olla rikastuttajien osuus esim malmön kaupngin johdossa, ja tietty eduskunnan osuus olisi myös mukava tietää. Paavolle kenties jutun juurta siinä?

  34
 4. Oli suunnitelmissa ollaan tänään vesilinjalla näin pekkaspäivänä. Mutta kyllä tämä laittaa maistumaan. On kyllä läpeensä oksettava mesta tuo lintukoto.

  30
 5. Aivan uskomatonta. Väkeä joka ei tänne sopeudu eikä haluakkaan sopeutua. Mitä kunta kuvittelee heiltä saavansa, muuta kuin harmia ja kuluja?

  34
 6. Juuri kun kuvittelee että maat/kunnat/päättäjät/kunnan asukkaat olisivat tulleet järkiinsä niin tapahtuu tällaista. Kyllä toivottavalta näyttää. Mokutusta ja molotusta maailman tappiin eikä kukaan pistä hanttiin?

  30
 7. ” Lundin kunta kuitenkin takaa eli maksaa asukkaiden vuokrat ensimmäiset viisi vuotta. Viiden vuoden jälkeen asukkaat voivat sitten ottaa vuokrasopimuksen omiin nimiinsä, jos ovat siihen menneessä päässeet elämän syrjästä kiinni ja saaneet mm. työpaikan tai muun elatuksen.”
  Eli Lundin kunta maksaa tämän kylän elättämisen maailman tappiin saakka.

  34
 8. Ja mitä tapahtuu viiden vuoden päästä? Kunta jatkanee vuokranmaksua. Tuollaisten paritaloasuntojen rahoitus- ja hoitovastikkeet lienevät ainakin 3000 euroa kuussa.

  26
 9. Haaveenani on että Lottovoitolla ostaisin varakkailta alueilta isoja omakotitaloja ja vuokraisin ne matuille. Veronmaksajat tietysti maksumiehinä.Saataisiin rikastusta ja värinää esim. Kirkkonummi, Westend ym..

  39
 10. Eikös sitä Etelä-Ruotsissakin nyt sen verran ole kantiksia jäljellä, että heidät olisi voinut pullauttaa asunnoistaan ulos? Nyt islam-vahvistukset joutuvat odottelemaan.

  27
 11. Lomman kunta aikoo ostaa matuille hotellin asuttavaksi 16,5 miljoonalla kruunulla. Arlöv Park Hotellia asuttavat matut maksavat kunnalle 65.000kr/perhe/kuukausi.

  25
 12. Ainut positiivinen puoli tuossa on että kylällä pysyy jatkossakin julkinen liikeenne. Niin se onkin ainut hyvä puoli.

  1. ….jota ei kantaruotsalainen uskalla käyttää ettei saa turpiinsa, ja joka maksaa veronmaksajille niin paljon, että samalla rahalla ne veronmaksajat ajelisivat taksilla yhteiseen piikkiin. Niin että onpa tosi hyvä puoli.

   13
   1. No toistaiseksi vielä uskaltaa jotenkuten mutta se on sietämätöntä kuunnella yhä yleisempää ja kovaäänisempää äbäläwäbälää. Ei ihme jos kantikset istuvat in-earit korvissa.

  1. Luultavasti silloinkin on ahdasta ja rättipäivinä naisväki joutuu muuttamaan eri rakennukseen.
   Lisäksi jos vaimoja sattuu olemaan neljä pitää jokaiselle hommata oma talo joten paritaloja tarvitaan yhdelle muslimiperheelle vähintään 5 jopa Stubbin laskuopilla ja perheenpäälle vielä poikamisboksi jossa voi testata nuorempaa vaimomateriaalia…

   13
 13. Onko nyt aivan varma, että viihtyvät upouusissa taloissaan? Etteivät polta niitä ja vaadi, sekä saa uusia taloja keskustasta? Pitää olla tuliterät bilikat joka pihassa, että pääsevät kulkemaan, onko ne jo tilattu?

  On kyllä mahtavaa, että synnytetään uusi luokka. Tälle uusaatelisten joukolle annetaan kaikkea kivaa ilmaiseksi, pyytämättä. Onkohan Ruotsissa paljon valtion metsiä? Niitä voisi luovuttaa muslimien käyttöön. Peurat puihin narulla kiinni ja halal-teurastus. Vääräuskoisilla ei ole oikeutta edes yhtä marjaa poimia suuhunsa, ei edes kulkea noissa metsissä.

  11
 14. Arvaa kuinka paljon pesämunaa 20-vuotias Lundilaisen kantaruotsalaisen nuoren pariskunnan pesässä pitää olla että saisivat edes vanhempiensa takakammareista tulla pankkitädin puheille? Ja jos jostain kumman syystä nuoripari olisi onnistunut säästämään puoli miljoonaa kruunua, sitten pitäisi saada tontti ja rakennuslupa, sekä muutama takaaja 40 vuoden hirmulainaan. Mutta jos olet Mohammed, irakilainen valehtelija muka syyriasta, saat kaiken tämän ilmaiseksi. Jos sinulla on kolme neljä vaimoa ja 80 kakaraa, hekin saavat talot. Jos ei, se on RASISMIA!!!!!

  VITTU SAATANA JUMALAUTA!!!!! NYT SITÄ SOTAA KIITOS!!!!

  16
 15. Tuotaa – mitä em. aiheeseen kommentoineet ovat niin kuin itse tehneet tämän matu-invaasion pysäyttämiseksi. Itse voin sanoa omasta puolesta että aika vähän. Mitä jos nyt laittaisimme tuulemaan…

 16. Mitä voit oikein tehdä kun Suomessakin pöljä juha pissilä hallituksineen laskee matuja maahan ja lupaa näillä vielä oikein talot ja kaikkea. Sitten vielä ilmaiset palvelut laittomille. Suomi on ja pysyy suossa. Ei sillä Suomen turvallisuudella ole mitään väli, kun pääsee lyömään hyvin rahoiksi maahanmuutolla.

 17. 5 vuotta on pitkä aika ihmisiässä ja rahassa. Ei voi käsittää miksi ei majoiteta asunnottomia ruotsalaisia 5 vuodeksi ja kuntouttavaa sopeutumista työelämään, niin uskon tulokset olisivat paljon paremmat kuin matujen kohdalla. Matut tuskin koskaan työllistyy, joten kunnat maksaa vuokran ja muut kulut hamaan loppuun asti.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.