Bulgarialaisen journalistin Victoria Marinovan murhasta pidätys

58.jpg

Suomessa on menossa hyvin kummallinen trendi. Valtamedia on keksinyt, että sen toimittajia vainotaaan ja väijytetään. Toimittelijat kertovat, että he saavat vihapostia, uhkauksia ja heidän mielipiteisiinsä yritetään vaikuttaa.

Onko tässä mitään perää? Ei tietenkään ole. Kuka muka vainoaa jotain Kalevan, Keskisuomalaisen tai Hesarin nevö höör-toimittajaa, joka kirjoittelee harmittomia jonninjoutavia juttuja aiheista, jotka eivät kiinnosta yhtään ketään. Joku julkkistoimittelija, kuten vaikkapa Johanna Vehkoo tai Repekka Härkönen saa tietenkin enemmän somenäkyvyyttä, mutta molempien artikkelit ovat yhtä kiinnostavia kuin seurata maalin kuivumista.
Onko toimittajilla pelkäämistä? Kuluvan kuun 6. päivä murhattiin bulgarialainen journalisti Victoria Marinova. 30-vuotiaan Marinovan ruumis löydettiin 7. päivä  rannalta Rusen kaupungista Bulgariassa. Marinova oli menehtynyt alustavien tutkimusten mukaan tukehtumiseen eli hänet oli kuristettu. Lisäksi hänet oli raiskattu ennen tai jälkeen kuristamisen.
Victoria Marinova työskenteli TVN Television in Rusen palveluksessa ja teki penkovia juttuja ohjelmassaan ”Detector”. Ohjelmassa käsiteltiin EU-korruptiota ja hän teki paljastuksia bisnesmiesten ja EU:n kytköksistä. Näissä petoksissa huijattiin EU:lta rahaa muutamille suuryrityksille ja politiikoiden taskuun. Lisäksi Marinova yksi paljastus liittyi erääseen junaonnettomuuteen, jossa nämä suuryritykset olivat olleet jollain tapaa mukana vetämäsä rahaa omiin liiveihin.
Marinovat murhan arvellaan olevan eräänlainen varoitus journalisteille, jotta tiettyihin asioihin ei pidä puuttua. Bulgariassa korruption kerrotaan olevan syvällä yhteiskunnan elimissä. Teosta on pidätetty yksi henkilö. Hän on Bulgarian kansalainen, mutta pidäettiin Saksassa. Hänet odotetaan nyt palautettavan Bulgariaan kuulusteluja varten.
Äkkiseltään ei tule mieleen yhtään suomalaista journalistia, jota joku haluaisi vainota. Mistä Johanna Vehkoo tunnettaan? Kuningaskuluttajasta. Haloo, Kuningaskuluttaja-nimisestä artikkelisarjasta, yleisradion nettisivulla 105, jossa Vehkoo kertoo juttuja mm. mistä? Kuka muistaa yhdenkin Vehkoon jutun? Hänen kirjojaan lukee tuskin kukaan ja Longplay-artikkeleita vielä vähemmän.
Repekka Härkönen taas sai muutama vuosi sitten jonkin palkinnon jostakin artikkelista, mutta kuka muistaa mistä? Kyseessä oli joku vanhustenkoteihin liittyvä paljastus, mutta asia kiinnostaa niin paljon, ettei jaksa edes googlettaa asiaa. Sen jälkeen Härkönen on keskittynyt lähinnä valittamaan Twitterissä, miten häntä vainotaan päivästä toiseen.
Tuleeko oikeasti mieleen suomalainen joku oikea journalisti, joka penkoo asioita siten, että siitä saattaisi joutua Victoria Marinovan tapaan sellaiselle tappolistalle, että henki tosiaankin olisi löyhässä?

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.