Bulgarialaisen journalistin Victoria Marinovan murhasta pidätys

58.jpg

Suomessa on menossa hyvin kummallinen trendi. Valtamedia on keksinyt, että sen toimittajia vainotaaan ja väijytetään. Toimittelijat kertovat, että he saavat vihapostia, uhkauksia ja heidän mielipiteisiinsä yritetään vaikuttaa.

Onko tässä mitään perää? Ei tietenkään ole. Kuka muka vainoaa jotain Kalevan, Keskisuomalaisen tai Hesarin nevö höör-toimittajaa, joka kirjoittelee harmittomia jonninjoutavia juttuja aiheista, jotka eivät kiinnosta yhtään ketään. Joku julkkistoimittelija, kuten vaikkapa Johanna Vehkoo tai Repekka Härkönen saa tietenkin enemmän somenäkyvyyttä, mutta molempien artikkelit ovat yhtä kiinnostavia kuin seurata maalin kuivumista.

Onko toimittajilla pelkäämistä? Kuluvan kuun 6. päivä murhattiin bulgarialainen journalisti Victoria Marinova. 30-vuotiaan Marinovan ruumis löydettiin 7. päivä  rannalta Rusen kaupungista Bulgariassa. Marinova oli menehtynyt alustavien tutkimusten mukaan tukehtumiseen eli hänet oli kuristettu. Lisäksi hänet oli raiskattu ennen tai jälkeen kuristamisen.

Victoria Marinova työskenteli TVN Television in Rusen palveluksessa ja teki penkovia juttuja ohjelmassaan ”Detector”. Ohjelmassa käsiteltiin EU-korruptiota ja hän teki paljastuksia bisnesmiesten ja EU:n kytköksistä. Näissä petoksissa huijattiin EU:lta rahaa muutamille suuryrityksille ja politiikoiden taskuun. Lisäksi Marinova yksi paljastus liittyi erääseen junaonnettomuuteen, jossa nämä suuryritykset olivat olleet jollain tapaa mukana vetämäsä rahaa omiin liiveihin.

Marinovat murhan arvellaan olevan eräänlainen varoitus journalisteille, jotta tiettyihin asioihin ei pidä puuttua. Bulgariassa korruption kerrotaan olevan syvällä yhteiskunnan elimissä. Teosta on pidätetty yksi henkilö. Hän on Bulgarian kansalainen, mutta pidäettiin Saksassa. Hänet odotetaan nyt palautettavan Bulgariaan kuulusteluja varten.

Äkkiseltään ei tule mieleen yhtään suomalaista journalistia, jota joku haluaisi vainota. Mistä Johanna Vehkoo tunnettaan? Kuningaskuluttajasta. Haloo, Kuningaskuluttaja-nimisestä artikkelisarjasta, yleisradion nettisivulla 105, jossa Vehkoo kertoo juttuja mm. mistä? Kuka muistaa yhdenkin Vehkoon jutun? Hänen kirjojaan lukee tuskin kukaan ja Longplay-artikkeleita vielä vähemmän.

Repekka Härkönen taas sai muutama vuosi sitten jonkin palkinnon jostakin artikkelista, mutta kuka muistaa mistä? Kyseessä oli joku vanhustenkoteihin liittyvä paljastus, mutta asia kiinnostaa niin paljon, ettei jaksa edes googlettaa asiaa. Sen jälkeen Härkönen on keskittynyt lähinnä valittamaan Twitterissä, miten häntä vainotaan päivästä toiseen.

Tuleeko oikeasti mieleen suomalainen joku oikea journalisti, joka penkoo asioita siten, että siitä saattaisi joutua Victoria Marinovan tapaan sellaiselle tappolistalle, että henki tosiaankin olisi löyhässä?

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

9 thoughts on “Bulgarialaisen journalistin Victoria Marinovan murhasta pidätys

 1. Suomessa toimittajien vaino on sitä että twitteriin tai facebookiin joku kirjoittaa lauantaiyönä ”Haista sinä huora paska, kuole!” Siitä sitten toimittelija kokee olevansa tärkeä ja uhattu, joten äkkiä poliisin puheille ilmoitusta tekemään, ensin siitä pitää tietysti ilmoittaa uhrautuvasti somessa. Järkyttäviä huomionhakuisia pellejä jokainen.

  28
  1
  1. EIkös lähes kaikki facebook käyttäjät ole noita huomionhakuisia pellejä, kaikilla herutus ja selfie yms. kuvillaan.

   12
   2
 2. Toimittelijoiden kannataisi hakea apua tuohon vainoamisfobiaan ja vainoharhaisuuteen, joka riivaa myös laajemminkin mm. naisia jotka ovat saaneet jalansijaa puolustusvoimien ”asiantuntijoina” Ja jännäähän tässä asiassa on että ”vainoamisen” kohteena ovat naiset ja cuck oletetut joiden meuhaamisen kohteena on mikä milloinkin . Paska vetää kärpäsiä puoleensa on wanha viidakon sanonta.

  17
 3. Meillä tämä menee hieman päin vastoin. Kovin monet toimittajat tuputtavat omaa maaimankuvaansa ja toisin ajattelevien kimppuun käydään arsenaalia säästämättä.

  Pääministeri teki satojen miljoonien muslimikutsun – ei kiinnosta mediaa. Pääministerillä on jokin helvetin yrityspipo päässään – palstatilaa löytyy kaikilta päiväkausiksi.

  Ongelmat huomataan vain sopivissa kohdissa. Meiltä puuttuvat kivikovat, ketään kumartamattomat journalistit. Kyllä on ollut Harri Nykästä ikävä.

  11
  1. Meillä on kuitenkin yksi planeetan pätevimmistä journalistipareista. Junes Lokka ja Tiina Wiik.

   12
 4. Onneksi suomalian media esim. yleoksentajat/ veroloiset kertovat kiihkottomasti ja perinpohjaisestiperinpohj Marinovin murhasta siihen asti, että rikos on selvitetty. Hah hah haaaaa.

 5. Se on se uhriutumisen jalo taito. Jostain blogi kirjoituksesta joku antaa hieman tulikivenkatkuisempaa palautetta, niin se mielletään vainoamiseksi tai uhkailuksi. Vähemmän vissiin näistä on rikosilmoituksia tehty tai ainakaan syytteitä nostettu, koska en muista pilanpaljon lööppejä mediassa nähneeni. Toimittelijat kun tuppaavat näkemään mörköjä vaikka ei olisi edes pimeää. Mutta onhan se hienoa, kun saa agendalleen näkyvyyttä. Tästä tosin tulee vain niin elävästi mieleen, ei Punahilkka-satu vaan Pekka ja susi satu.

 6. Iljaahan vainottiin syyttäjän toimesta niin että henki oli löyhällä kun syöpähoidot meinasivat katketa, mutta valtavirtajournalisteja tuskin kukaan vainoaa, ennemminkin Vehkoo ja Härkönen vainoavat kansalaisten mielenterveyttä jatkuvalla some-itkullaan.

 7. Repekka vissiin kertoi omaavansa aseen, jota ei aio luovuttaa Paavolle tullakseen tapetuksi? Saatan muistaa väärin. Hieman hirvittää, jos kyseessä onkin tuliase, voiko tuollaiselle luottaa minkäänlaista pyssyä? Eräs poltti verhot pikku-ukkoja nähdessään, Repekkako tulittaa parvekkeelta ja ketä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.