Useimmat kunnat päästävät uusruotsalaiset asuntojonon jonon ohi uuteen asuntoon

condominium-690086_960_720

Asumista käsittelevän lehden Hem & hyra:n mukaan suuri osa Ruotsin kunnista päästää uusruotsalaiset jonon ohi kunnallisessa asuntojonossa. 63 % kunnista toimii niin.

Asuntovirasto tekee joka vuosi kunnille kyselyn asumismarkkinoista ja tuloksia analysoidaan. Hem & hyran mukaan Ruotsin 290 kunnasta 174 päästää tietyt ryhmä asuntojonon ohi. Suurin yksittäinen ryhmä vastauksissa oli uussruotsalaiset tai juuri-maahan-tulleet.

Käytännössä monet kunnat pakoitetaan lain nojalla tällaiseen menettelyyn. Kyseessä on kaksi vuotta sitten voimaantullut kuntapaikkalaki. Se velvoittaa jokaista kuntaa ottamaan suhteessä välilukuun tietty määrä oleskeluluvan saaneita sotapakolaisia ja hommaaman heille asunto. Tästä seuraa, että useimpien kuntien on yksinkertaisesti pakko päästää turvapaikanhakijat jonon ohi.

Joissakin kunnissa, joissa ei yksinkertaisesti ole vapaita vuokra-asuntoja kunta on ostanut vapailta markkinoilta omistusasuntoja ja vuokrannut näitä edelleen turvapaikanhakijoille. Joissakin kunnissa, kuten Malmön naapurissa Burlövissä turvapaikanhakijoita asutetaan hotelliin 6 500 euron kuukausittaisella maksusitoumuksella.

Asia on herättänyt kiistelyä. Joidenkin mielestä asunnottomille ruotsalaisillekaan ei anneta tällaisia maksusitoumuksia. Toisaalta turvapaikanhakijat ovat hyvin haavoittuva ryhmä, joilla on takana sotaa, vainoa ja kidutusta eikä heitä voi jättää heitteille.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

16 thoughts on “Useimmat kunnat päästävät uusruotsalaiset asuntojonon jonon ohi uuteen asuntoon

 1. Kunnat ovat Ruotsissa taloudellisesti perseellään, edes raju veroprosentin nosto ei enää auta. Vielä pahempi tilanne on yksityishenkilöiden puolella, velkaantumisaste ruotsalaisilla erikeillä on sitä luokkaa, että uskalletaan puhua vain valtion velasta (mihinkään suuriin yhteiskunnallisiin asioihin ei ole satsattu – paitsi sähköpyöriin ja sielläkin huijataan tekaistuilla laskuilla), jopa asuntoyhtiöillä on velkaantumisaste sitä luokkaa, että asumiskuntannuksia tullaan nostamaan rajusti – ja kun tähän lisätään korkotason nosto (miinukselta edes pariin prosenttiin), niin kyllä alkaa täältä naapurista kuulumaan kummia…
  Se on ihan yksi lysti mikä hallitus maahan saadaan – näkymät eivät tästä parane. Eikä siinä enää valtion vähentynyt velka paina mitään kun yksityisellä taso sama on monisatakertainen..

  37
  1. Juuri näin. Ja kun Abdullah huomaa, ettei ’Allahin suuaukosta’ enää lennä seteliä, Abdullahia alkaa suututtamaan ja silloin ei auta kuin mellakka ja anarkia. Ja kun Abdullaheja on miljoona, niin mellakka on astetta isompi.

   19
 2. ILMAISEEN ASUNTOON, HUOM!!!! Yksikään uusruotsalainen, ei tule IKINÄ maksamaan vuokraansa. Aika helvetin rasistista laskujensa maksavia Ruotsalaisia kohtaan. Ja nyt rakennetaan uusia taloja loisille, niihin ei ole Ruotsalaisilla asiaa.

  53
 3. Kuka hyvänsä meistä nousis takajaloilleen jos 5 v olis saanut asua ilman ja heti sen jälkeen pitäiski itse alkaa asunnon vuokraan haalimaan rahat.Hyvin väärinkohdelluksihan sitä itsensä tuntis,hyvälle kun tottuu niin kovin helposti.

  35
  1. Kun viiden vuoden kuluttua huippuosaaja saa maksaakseen vuokran, niin se on yllätys. ÄO 70-80 ihmiset eivät osaa suunnitella elämäänsä tulevaisuuteen. Sen sijaan heillä on heikko impulssikontrolli, joten viha nousee ja sitten mennään fattaan huutamaan. Fatta tietysti ottaa vuokrat maksettaviksi.

   Tuskinpa ruotsalaiset koskaan tulevat järkiinsä, mutta rahat heiltä loppuvat ennenkuin tulijavirta tyrehtyy. Ehkä tulevaisuuden Ruotsissa kantaväestö on orjan osassa ja musut joutilasta valtiasluokkaa.

   30
 4. Kas kun eivät mene torille huutamaan:”tappakaa meidät, saatte kaiken, tahdomme alistua teille”! Voiko sairaampaa ja itsetuhoisempaa käyttäytymistä olla? Onkohan tässä kysymyksessä jonkinlainen joukkopsykoosi, ei tätä muuten voi käsittää.

  39
 5. Suomessa oulun kaupunki osti 140 asuntoa näille nämä menevät kaikki kotimaisen ohi.

  47
  1. … ja suurin osa noista Oulun asunnoista sijaitsee keskellä kaupunkia – keskustasta lapsilla on lyhyt matka yökerhoihin.

   23
   1. Ja uusia yksiö-kerrostaloja nousee…kuulemma rakentaja vuokraa ne kaupungille ja sitten…että tälleen!

 6. miksi uusruotsalaiset eivät mene toreille joukolla vaatimaan,että lähtevät ruotsista jos eivät saa maksaa vuokriaan,tämähän on selvää rasismia.

  21
 7. Eikä siinä kaikki. Löveenikin on taas tekemässä kambäkkiä. Ikäänkuin pisteenä kaiken muun iin päälle.

  23
 8. Hyvää ja parasta myös pitää olla, mikään kakkoslaatu mm. kodinkoneissa ja kalusteissa ei riitä koska veronmaksajat ja Ruotsin valtio rahoittaa nämäkin. Satelliittiyhteydet tuhannella kanavalla ja nopeat nettiyhteydet koska perusteluna on että voivat seurata kotimaansa tapahtumia ja kulttuuri, se taikasana jolla vaatimuksiin saadaan puhtia ja kaikki yleensä mitä voi vaatia.Niin ja omat autot, moskeijat aivan asuinalueen viereen ym. Valkonaamat saavat tyytyä vaikka ulkomajoitukseen ja leipäjonoihin. Ruotsi on matkalla islmilaiseen ja monikultuuriseen paratiisiin.

  26
 9. sossu tätejä itketää vain yksi asia - yhden liikeen sympatia ry ssä ----MA.............U sanoo:

  suomalaisten sossu tätienkään sympatiat eivät riitä enään kenelekään muille kuin näille matuille

  vaikka he olisivat patologisia valehtelijoita häikäilemättömiä loisia
  sinisilmäisen systeemin hyväksi käyttäjia

  20
 10. Nyt ovat Ruotsissa korot lähdössä nousuun, viimeistään joulu-tammikuussa Ruotsin Riksbanken nostaa korkoa, ennustetaan. Jos tarpeeksi nostavat saadaan velkaiset kantikset ulostettua asunnoistaan jotka voidaan halvalla lunastaa matuille. Punaviherkepulit iloitsevat jo etukäteen!

  14
 11. Se ei maksa mitään ja tulee itsellekin hyvä mieli. Hallelujaa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.